Şimdi Ara

Viessmann 050 100 ve 111 Arasındaki Fark ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
15.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu üç kombi de hermetik ama ben ne farkları olduğunu anlayamadım.



  • Eskaza32 E kullanıcısına yanıt
    Vitodens 050-W Vitodens 100-W ve 111-W'nin güncellenmiş halidir. Vitodens 111-W ile 100-W arasında sadece dahili boyler farkı var.
  • Sağol kardeş. Bosch konuma da cevap yazmışsın. Viessmann ile Bosch arasında kaldım. Viessmann artı yönleri çok müşteri hizmetleri yetersiz gibi duruyor. Bosch ise müşteri hizmetlerine ulaşılması daha kolay bir firma.Exclusşve ve 6000wye baktım.

    Okuduklarım çift eşanjör olması, alman kalitesi olması dolayısıyla viessmanı öne çıkarıyor, Satıcı da 50 de 100 de 111 de var ama o da ben bilmiyorum sen seç taktırayım diyor.Üç üründen hangisini seçsem bilemiyorum şimdi. Beyaz eşya şans işi derler ya birini alıp gelsem mi acaba?
  • Eskaza32 E kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Vitodens 111 i boylerli kullanmanız gerekmektedir. O yüzden normal dairenizde kullanacaksanız bu seçeneği çıkartın. Vitodens 050-vitodens 100 arasında bir kaç fark mevcuttur.

    Her ikisi de aynı brülör eşanjör sistemlerine sahipken
    1. si 100 olan 26 KW ve 35 Kw lık cihazlara sahipken 050 ise 24 KW ve 33 Kw seçeneklere sahiptir.
    2. si 100 olanlarda daha geniş bir dijital ekran diğerinde ise daha küçük bir dijital ekran mevcuttur.
    3. 100 olanların kontrol panelleri 3 ünitenin birleşiminden oluşur 050 kombilerde bu üç ünite birbirinden ayrılarak yanlızca arızalı kısmın değiştirilmesi sağlanmıştır.
    4. sü ise 100 kombiler direkt olarak almanyadan gelirken 050 kombilerde manisadaki fabrikada yanlızca
    montaj yapılmaya başlanmıştır.
  • Eskaza32 E kullanıcısına yanıt
    Bu arada Viessmann ürünlerinin kalitesi ve dayanıklılığından son derece emin olabilirsiniz. Yani işinizi şansa bıraktığınız söylenemez pek. Doğru montaj ve işinin ehli tarafından yapılmış bir tesisatla yüzünüzü güldürecek bir üründür. Bu arada bir aya kadar Vitodens 100 modellerinin dokunmatik ekranlı olanları geliyor.
  • İlginize çok teşekkür ederim. Kışın burada hava sıcaklığı -20lere kadar inebiliyor. Evim 140 m ve petek uzunluğum 6 metre civarı. Kışın salonu kullanmıyorum. Satıcı ürünle ilgili bilgisiz olduğu için brülör ilk kez duyuyorum. 50 modeli bana da yetersiz geldi. Eski kombim arızalandığı için bekleme şansım yok.

    Viessmann 100'e karar verdim. Fiyat sorduğumda 1800 tlye peşin takarım dedi. Ben evde bir liste hazırladım satıcıya vermek için:

    Viessmann 100

    1-2015 model ,açılmamış orijinal kutusunda

    2-Sıcak ve soğuk su vanaları ile pislik tutucu filtrelerin değişimi dahil

    3-Hermetik ürünün kendisine ait orijinal bacalı

    Bu ürünün kaç kwlık olanını almalıyım sizce.(yoğuşmasızda 24,8 Kw başka seçenek yok sanırım, bu evime yeter mi) Kombim salonda ve banyoya uzak bir konumda.

    Tekrar teşekkürler. İlk kez bu kadar ayrıntılı bilgi aldım.Umarım benden sonraki alıcılarda faydalanırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskaza32 -- 13 Ağustos 2015; 15:39:49 >




  • Eskaza32 E kullanıcısına yanıt
    Yanlız vitodens 100 ve vitodens 050 modellerini anlatmıştım size siz vitopend 100 modelinden bahsetmişsiniz dens 100 ve 050 modelleri tam yoğuşmalı ve pahalıdır çünkü eğer ekonominiz elveriyorsa kesinlikle yoğuşmalı tercihiniz olsun ilk yatırım maliyetini 3-5 yılda amorti edecektir. Vitopend 100 modeli yoğuşmasızdır. ve 24 KW dır zaten
  • isa1975 İ kullanıcısına yanıt
    6 mtül *2000(1 mtül maximum ihtiyacı) =12000 Ckal sizin radyatör metrajınıza göre ortalama ihtiyacınız.
    24KW(kombi)*860=20640 Ckal 24 KW vitopend 100 modelin size sunacağı kalori miktarı

    24 KW size fazlasıyla yetecektir.

    Eğer yoğuşmalı tercih ederseniz salondan dışarıya yoğuşma hortumu çekilmesi gerekcek bu klimalardaki gibi sürekli su atan bir sistemdir.
  • Eskaza32 E kullanıcısına yanıt
    Kışın -20°C gören bir bölgedeki 140 m² eve 6 metre petek olmaz en azından iki katına çıkmalı uzunluk. Bu hali ile kalacaksa yoğuşmalı almanıza gerek yok zira 55°C ve altında bir kazan sıcaklığı ile evi ısıtamazsınız konvansiyonel (düz hermetik) alın.
  • Teşekkürler haklısınız benim hatam oldu. Yoğuşmalı kombi bizim dairelere uygun değilmiş, firmalar tesisatı uygun bulmadılar, ayrıca yoğuşmadan çıkan atık suyu hortumla balkona verirlerse kışın donarmış. Kombinin altına bir su bidonu koyacakmışım. Her dolduğunda elimi değdirmeden boşaltacakmışım. (eminim bunu bir yolu vardır ama burada sundukları çözüm bu) Yoğuşmalı istemiyorum.

    Viessmannda karar kıldım. Başından beri yanlış ifade ettiğim Vitopend 050, 100 ve 111 imiş. Bunlar içinde 111 brülor ihtiyacı varmış onu eledim, 050 türkiyede birleştiriliyormuş onu da eledim. Sanırım tek seçeneğim vitopend 100 kalıyor. İnternette sıklıkla sıcak su dalgalanması, yazın ateşlemenin anlık olarak gerçekleşip durması gibi sıkıntılar yazılmış, ama her marka kombi ile ilgili buna benzer sorunlar var.

    Az önce kombi firmalarını dolandım, vaillant, baymak, ferroli, eca kimse ürünlerini tam tanımıyor. O yüzden biz kendimiz aramak zorundayız. Bir tek bosch'daki satıcı servisin iyi olduğunu exclusive ve 6000 modellerinin tavsiye etti ve ben manuel kullanmak istediğim için exclusive'i önerdi. Kombi de görünüm olarak hoşuma gitti.

    Viessmannın Bosch gibi 24 sat ulaşıp yardım alabileceğini bir müşteri hizmetleri yok. Bulunduğum yerdeki servisin de çok oyaladığını söylüyorlar. İyice kafam karıştı Bosch exclusive mi viessman mı diye. Neden bu kadar düşündüğüme gelince kış çok çetin geçiyor burda.
    Yol gösterenlerin Allah yardımcısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskaza32 -- 13 Ağustos 2015; 19:41:02 >




  • Eskaza32 E kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Allah kolaylık versin öncelikle. Bu işi biraz şöyle düşünebilirsin. Her arabanın izmire gittiği gibi bütün kombilerde ısıtır. Üç aşağı beş yukarı Benzer teknolojilere sahiptirler. En büyük farkları ise malzeme kaliteleridir. Fiyat farkını oluşturan en büyük etkense budur.

    Bosch Buderus tarafından manisadaki fabrikada üretiliyor.

    Ancak Türkiyede üretim yapılmasını kaliteden ödün vermek olarak değerlendirmeyin lütfen.

    Kombilerdeki kullanım suyu ısı dalgalanmaları genellikle kombi kaynaklı değildir. Mevcut su tesisatındaki ayıplar su basınç değişiklikleri. Hatta kullanılan bataryalar duş başlıkları, filtreler ve müşterinin kullanım tarzı bu konuda %1-2 de olsa sıkıntı yaşanmasına sebep olabilir.

    Bir önceki kombinizde sıkıntınız yoksa yeni kombinizdede eğer montaj hatası yok ise sıkıntıyla karşılaşma ihtimaliniz iyice azalır. Merakınız olmasın




  • Eskaza32 E kullanıcısına yanıt
    Şahsen Bosch Class 6000W alırdım, elektrikteki dalgalanmalara karşı da regülatör taktırırdım piyasada 80-100 TL civarı.
  • Sağolun, bu kadar yazışarak kimseyi de rahatsız etmek istemiyorum aslında. Sabah bosch'a gittim exclusive 28 kw için 2550 lira, 6000w için ise 2000 lira istedi. Ürünü depoda görmek istedim. Depoya gittiğimde ürünü inceledim. Ürünün mağazaya geliş tarihi 2011. Yeni ürün isteyin fabrikan dediğimde beni ikna etmeye çalıştılar ama kabul etmedim. 2011 ürününü 2015 listesiyle satacaklar.

    Viessmanna gittim vitopend 100 w 31 kw hermetik istediğimi söyledim, elimde yok servise sorayım dedi. Ürün yok, getirirsem bile fabrika ne yollarsa onu alırsın diyor. 2014,2013,2015 şansına. O da öğleden sonra arayacakmış beni.

    Doğu'da bir ürün almak bu kadar zor mu? Paramla ürün alamıyorum. Buranın zavallı halkı ürün aldıklarında bozuk çıkına karısını, çocuğunu dövüyor, siz oynadınız bozdunuz diye. Oysa ürünler zaten yıllar öncesinde depolarda kalıp eskimiş, sorunlu ürünler.

    Bosch'u çıkardım listemden, viessmanndn cevap bekliyorum. Olmazsa vaillant veya internetten alıp kendim montaj yaptıracam.

    Hayırlı cumalar.




  • Eskaza32 E kullanıcısına yanıt
    28 yada 31 Kw neyin nesi arkadaşım. 6 mt radyatöre 31 kw diye bir inadın sebebini sorabilirmiyim. Ayrıca 31 KW cihazı aramanın sebebini sorabilirmiyim.

    Ayrıca 31 kw çok satılan bir ürün olmadığı için değil doğuda batıda bile bulman son derece güç. Ben bile yılda en fazla 2 tane 31 kw satarım. Ki benim aylık ortalama 50 civarı cihaz satışım vardır.
  • takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viessmann Vitodens 100-W (26 kW) modelini almak istiyorum. Yalnız kullanıcı deneyimleri çok önemli benim için. Bu ürünü kullanan biri varsa, deneyimlerini paylaşmasını isterim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.