Şimdi Ara

Videoda ki kazada kim suçlu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://youtu.be/o_-gqC_-Geg?t=5m16s

    böyle bir yolda arkandakini tamamen yavaşlatıp sola dönemezsin diye düşünüyorum, sağda tamamen durup arkadan gelen olmadığı zaman ve karşı taraf boş olduğu zaman geçiş yapılır.'(sağda pek yer olmadığı için pek işe yaramaz gibi gözüküyor, mecbur ileriden dönülüp gelinecek)

    Fakat bir mevzu daha var. Sanki sola dönemeçli yere yaklaşınca şerit çizgileri düz-sürekli oluyor.(burda sollama yapma şeridinde kal anlamında demek istiyorum).

    Sizce kim suçlu



  • Polis aracı suçlu....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sollama yapan hatalıdır.

    En sağa yaklaşıp sola sinyal vererek beklemek her ülkede geçerli bir kural değil. Bazı ülkelerde de teker teker sollamak zorunlu. Hız limitleri sollama yaparken de gözetilir, hız farkı sollamayı planlayanın sorumluluğunda. Bu kadar yüksek bir hız farkıyla sollama yapmasa, sinyal veren arabayı farkeder, arkadakilerinin yavaşladığını görür, beş arabayı tek seferde sollamak yerine teker teker sollama yapardı.

    Benzeri İstanbul'da Şile-Ağva yolunda başıma geldi . Ağaçlık yolda tabelasız sapak buradaki kadar da belli olmuyordu. Römorklu traktör sinyal de vermemişti. Sola hafiften bile yanaşmadı. Römork da girebilsin diye aniden sola kırdı. Durdum.
  • Polis suçlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bir görgü kurali degil ki? En sağa gecip yavadlamasi gerekmez miydi atiyorum emniyet seridi olan bir yol. Yine gerekmez miydi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polis araci ayna kontrolu yapmamis.

    Eleman da yuksek hizla birden fazla arac sollamaya kalkmis.

    % 50 - % 50 derim ben.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrolsüz şekilde çıkıyor sollamaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: başaran

    Kontrolsüz şekilde çıkıyor sollamaya

    yerdeki şerit çizgisinin düz ve sürekli olması sollama yasak anlamına gelmez mi? sollama yasağının olduğu yerde hatalı(yüksek hız) sollama yapıyor diyelim ?
  • Doğru, ama trafik kuralları tamamen evrensel de değil. Almanya'da trafik kanunu "emniyet şerdi karayolu değildir" diye başlar mesela. Manevra için falan işgal edilemez. Polis lastik patlarsa müsamaha gösterir, yakıt biterse rota planlanmadığı için ceza keser.

    Yani anlayış ve uygulamalar farklı. Burası da Polonya galiba. Bence gidilen ülkenin mutlaka kuralları bir okunmalı.
  • Trafik kurallarına göre polis hakli görünüyor.

    Bide çarpacak başka araba bulamadınmı gittin polise çarptın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DevrimSeven60


    quote:

    Orijinalden alıntı: başaran

    Kontrolsüz şekilde çıkıyor sollamaya

    yerdeki şerit çizgisinin düz ve sürekli olması sollama yasak anlamına gelmez mi? sollama yasağının olduğu yerde hatalı(yüksek hız) sollama yapıyor diyelim ?

    Sürekli değil şerit çizgileri, sollama yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sola soldan dönülür.

    Sola dönmek için sağa yanaşmak her zaman daha tehlikeli. Dönmeye çalıştıgın zaman hem arkana hem de karşıya bakmak durumundasın.

    Sağda beklemek gibi bir kural varmı bilmiyorum hiç. Duymadımda.

    Sollama yapan aracın bunu öngörmesi lazımdı. Sola araç dönebileceğini. Bir de yol da da hata var galiba. Çizgilerin düz olması lzım diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Sola sinyal veren araba sollanmaz.

    2. Sola dönüşlerde emniyet şeridinde bekleyip dönmek diye bir kural yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peş peşe araba sollamak diye bir olay yok.Önündekini sollarsın araya girersin, sonra onu sollarsın vs diye gider.

    Burada sollayan hatalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda polisi suçlu çıkaranlar ehliyetini gitsin emniyete iade etsin de Türkiye trafiği nefes alsın, ne biçim kafalarla aynı trafikte yol alıyoruz Allah akıl fikir versin.

    Yol tek şerit, kafana göre karşı şeride geçemezsin, önünde 5 tane araba kuyruk olmuşken alemin tek akıllısı sen değilsin ki gaza abanarak sollamaya çıkıyorsun bakmadan.

    Kazanın olduğu yer neresi önce ona bakın, ters şeritte ilerlerken dönecek olan bir araca çarpıyorsunuz.

    Bir diğer husus, sola dönülecekse asla sağ şeride geçilmez veya emniyet şeridinde beklenilmez. Sola dönecekseniz sol şeritte kalırsınız, düz devam edecek olan sağdan ilerler veya sağ şerit diye bi şerit yoksa arkadaki araç dönüşünüzü beklemek zorundadır. Sağdan sola dönmek diye birşey yoktur, bunu yapan da herhangi bir trafik kazasında kafadan %100 kusur yer. (Bizzat beşiktaş-ortaköy arasındaki çırağan otel önündeki yolda(beşiktaş emniyet kavşağı) en sağdan sola dönmeye çalışan birine ortadan gömüp %0 kusur almışlığımız var.)

    Sağ şeritten sola dönüşler, sadece kavşaklandırılmış cep var ise geçerlidir, trafiğin yoğun olduğu veya hızlı aktığı bazı kavşaklarda bu tip sağdan sola dönüş cepleri mevcut, örneğin kağıthane imrahor cd. alta resim ekliyorum.

    Videoda ki kazada kim suçlu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 25 Haziran 2017; 2:2:29 >




  • Sollama yapan net hatalıdır.

    Türkiye dahil bir çok ülkede, tek şerit yolda, sağda yer olsa dahi sola dönecek adam sağa geçip milletin ilerlemesini bekler diye kanun yok.

    Şerit çizgileri sollamaya uygun çizilse bile ya da sollama yasağı tabelası olmasa bile öyle 5 tane araç birden sollanmaz.

    Bir arkadaşımız polis ayna kontrolü yapmamış demiş. Ayna kontrolü yapsa bile onun arkasından bir araç aniden sollamaya çıksa ne yapacak? Kurallar sabittir.

    Trafik kurallarında öyle olsa ya da böyle olsaydı diye yorum olmaz. kural nettir aksi halde kazalarda kaos oluşur. Tıpkı eşit yollarda sağdan gelene yol ver gibi. Yok yol eğimliydi, yok benim yol ona göre genişti diye yorumlar üzerine kararlar verilseydi dediğim gibi kaos oluşur.
  • Sollayan araç kesin hatalıdır.

    Polis suçlu diyenlerle aynı trafikte olduğumuza inanamıyorum. Allah'a emanet gidiyoruz demek ki yollarda.

    Sola döneceksen sinyalini verir, sola yanaşır, karşı taraf müsaitse dönersin. Müsait olana kadar beklersin. Arkandakiler de sakin sakin bekler. Sağda müsait yer var ise devam ederler. Bu şekilde tren sollar gibi konvoyu sollayamazsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.