Şimdi Ara

Video oyunları oynamayı sağlığınız için bırakın (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
6.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oyunlar kişiyi idiot yapıyosa biz nasıl 10000 lerce oyunun oynannış şeklini senaryosunu özelliklerini kullanımını
    aklımızda tutabiliyoruz ve geliştire biliyoruz

    açıklayın lan
  • Eminim bu yazından sonra birçok kişinin için kurt düştü ama kaç kişi bıraktı o önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spawn1984

    quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: spawn1984

    quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Oyun insanı aptallaştırıyor. İster inanın ister inanmayın , hiçbir oyun insana günlük hayatta zeka katmaz , siz oyunları daha iyi oynayabilirsiniz zamanla ama bu günlük hayata asla yansımaz. Hatta beyniniz hayatı oyun gibi görmeye başlar ve olağan dışı durumlarda karar verme yetinizi kaybettiğinizi ve otizm hastasına benzediğinizi göreceksiniz. Ben oyunlara ara verdim hayata daha çok bağlandım.

    TAvsiye ederim , şimdi sadece pes oyunuyorum o kadarda olsun : )



    haa evet kardeş haklısın ben 4 yaşında commodore 64 le başladım 88 yılında, şu an o kadar gerizekalıyım ki hem fakülte mezunuyum, hem kendi işim var, anadilim gibi İngilizce'm var,daha sayayım mı ? yok ya geri yok ne de olsa gerizekalıyım işte... haa sen git konuyu açan arkadaşla pastel boya ile resim yap ;)

    Hmm... Demek insanın değeri diplomadan ibaret...

    Pastel boya ile resim yapmayı küçük gören zihniyet, bazı anlar vardır üniversite diplomasını tuvalet kağıdı yaparsın...

    hı hı evet aynen öyle ben diplomayla kıcımı silmiyorum ama aramızdaki fark bu , sende al bi diploma o zaman bakarsın artık nasıl değerlendireceğine... 30 yaşında pastel boyayla resim yapmaksa ben almayayım kalsın...

    Adam toxk cu beyler. Normal olsa şaşırırdım. Görmezden gelin.




  • toxk'cu olunca noluyo kardeş? normal olsa derken ? biz anormal insanlar mıyız? bu oluşumda sana yer yok diye ne bu çirkeflik,laf sokma telaşı?
  • O senin dediğin ders notlarını etkilediği için çocuklara verilen bir tavsiye. Buradaki adamların çoğu gamer. Oyunlara 100 lira veren bir adama sağlığın için oyun oynamayı bırak dersen "he he tamam" der sana, bi tarafıylada güler. Yani konuyu yanlış yerde açtın biraz. Konu dışı bölümünde açman gerekirdi çünkü oraya takılanların yaşları daha ufak. Ayrıca 25-30 yaşına gelmiş, hayatını belli bir düzene koymuş adam oyun oynamayı bıraksa ne olur bırakmasa ne olur.
  • Çok doğru yazmışsın tebrik ederim.Doğru ve detaylı bir biçimde bu önemli konuya değinmişsin,nitekim bazı arkadaşlar tiye almama gibi saygısızca cevaplar vermişler.Canları Sağolsun,hayatlarında başarının tadını tek yakalayabilecekleri yer oyunlar olacağı için onlarıda kendi hallerine bırakmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WiiForVendetta -- 27 Aralık 2012; 14:47:38 >
  • Eskiden 4-5 saat oyun oynardım günde. Şimdi bunu çok aza indirdim. Arada 2-3 saat oynadığım oluyor ama bazen de 2 hafta oyun oynamadığım da oluyor. Oyuna ayırdığım vakti kitaplara bıraktım. Hem insanı yormuyor, hem de bu etkinliğin sana faydasının olduğunu biliyorsun. Kitaptan aldığın haz da cabası. Oyunların sosyal yaşama vurduğu darbeden hiç bahsetmiyorum bile. İnsanın kendini sanal gerçekliğe bu kadar kaptırması iyi bir şey değil.
  • avcılarınavcısı hocama kesinlikle katılıyorum, bence çok güzel bir konuya değinmiş. Gerçeklerden kimse kaçamaz arkadaşlar; aşırı oyun oynamanın vede yüksek karakterli oyunların; özellikle konusu VURDULU - KIRDILI olan oyunların insan anatomisinde (görme-işitme-sinir sistemi vs. gibi) ve psikolojisinde ne gibi zararlı etkiler bıraktığını az-çok hepimiz biliyoruz. Ama şu da var; karar verme yetisi bizde olduğuna göre; ille de oyun oynanacaksa şayet, grafik seviyesi daha düşük ve konusu daha yumuşak oyunları tercih edebiliriz, en önemlisi de oyun oynama süresini dengeli bir seviyede tutmaktır; yani bu süre bizi gerçek dünyadan ve sosyal faaliyetlerden koparmayacak seviyede olmalıdır..
    Ben de bir oyunseverim; ama aynı zamanda bilinçli bir tüketiciyim Oynayacağım oyunun beni esir almasına vede vahşileştirmesine asla müsaade etmem; özellikle konusuna çok dikkat ederim, bir sinema filmi gibi düşünün mesela..
    Ama gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar oynadıkları oyunların etkisinden hala kurtulamamışlar galiba..
    avcılarınavcısı hocama; böylesi faydalı bir konuyu açtığı için tebrik eder, saygılarımı sunarım Umarım bazı arkadaşlar bu konudan ders alırlar.. Almazlarsa bile paşa gönülleri bilir
    Saygılarımla; herkese iyi forumlar..




  • Oyunlar vakit kaybından başka bir zarar sağlamaz bence, tabiki uzun süre bir yere odaklanmak vs gözde problemlere yol açabilir ama diğer konular bana saçma geliyor. Örneğin bilgisayar oyunları şiddete yöneltiyor falan demek oldukça saçma. Savaş, dövüş oyunlarında gördüğünüz şiddet içerikli sahneleri hergün filmlerde, hatta haberlerde ve gerçek hayatta bile görebiliyoruz. İnsan böyle bir varlık, böyle olmasa ne öyle filmler ne de öyle oyunlar olurdu. Oyunların filmlerden tek farkı karakteri yönetiyor olmamız bu da ayrı bir gerçekçilik katıyor. Her oyunun üzerinde yaş simgesi bulunur bu yaşın altındakilere sakıncalı olabilir diye ama Türkiyede bunu ipleyen kim. Herşeyi doğru ve yerinde yapıyor olsak oyunların hiçbir zararı yok, ama her zevk gibi bu da bağımlılık yaptığından zamanı olmayan yada az olanlar kendini bilip ona göre oynamalı yada az oynamalı. İnsan arada sırada film izler, kitap okur, tatile gider vs. oyun oynamak da bunlar gibi bir şey, bu yüzden kitap okumakla kıyaslamanıza katılmıyorum. Demek istediğim sorun oyunlarda veya oyunu yapanlarda değil, sorun bizde. Bir söz vardı hiç ölmeyecekmiş gibi çalış, yarın ölecekmiş gibi eğlen. Hayat sizin :)




  • Sosyal hayatı olan, sporunu yapan bi insanın işten/okuldan geldikten sonra uzanıp 2-3 saat oyun keyfi yapmasının ne sakıncası olabilir ki ? Kıraathanelerde batak falan atmak yerine video oyunu oynamanın çok daha yararlı olduğunu düşünüyorum.
  • haklısın ama hocam oyun oynarken başka bi evrene gitmiş gibi olurum ve bu çok hoş bi his

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuyu ilk defa görüyorum nasıl olduda görmedim acaba,resmen çoluk çocuk işi olmuş oyunlar zararlıymış falan yav kardeşim herşeyin aşırısı zararlı zaten bunu oyuna niye indirgiyorsun ki oyun beyin gelişimini tetikler pratik zekanı geliştirir,konuları derinlemesinede irdeleyebilirsin sorun yok günde 2 saat oyun elzemdir insana psikolojik olrak rahatlarsın
  • Tamam.
  • Konuyu gelecekten hortlatmak istiyorum kusura bakmayinama
    Su 30 lu yaslardaki gamer arkadaslar oyunun niye faydali oldugunu anlatmaya calisiyolar.Wow da kci boklu bi karakteri kasmak size n kazandirdi,Cs de frag kasarak egonuzu tatmin ettiniz de ne oldu? Bilmem diger korku oyunlarina coravari yakalayarak elinize ne k gecti? Insanlari uyutmak icin gelisen oyun sektorunu hakli cikarmaya,guzel gostermeye calismayin.Bak sizde diyosunuz haz veriyor,her turlu bagimlilik haz veriyor kardesim.30 yilda dunyada bi fark yaratamadiysaniz ve siz olan tek katkisi hizli dusunmek ise bunun adi vakt-i israftir
    tabletteyim,duzgun yazamadim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abel xavier

    Tamamen katılıyorum. Bende 30 lu yaşlara yaklaşan bir oyuncu olarak zararlı bir yönünü görmedim. Zaman zaman uykusuz kaldık , okulu bile aksattığımız olmuştur. Ama üniversiteyide bitirdik, iş sahibide olduk. Asosyal eve bağumlı biride olmadık. Biraz kişinin kendisine bağlı bir durum. Ama şu bir gerçekki, hala amiga 500 yada commodore oynarmışım gibi zevk alarak oynarım. Allah sağlık,ömür verdikçede oynamaya devam edeceğim.

    Eski oyunlar hep güzel anılarla akılda kalıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle öyle. 1998 senesinde play stationda Resident Evil oynadığımda yaşadığım heyecanı bugün bile dün gibi hatırlarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abel xavier

    Tamamen katılıyorum. Bende 30 lu yaşlara yaklaşan bir oyuncu olarak zararlı bir yönünü görmedim. Zaman zaman uykusuz kaldık , okulu bile aksattığımız olmuştur. Ama üniversiteyide bitirdik, iş sahibide olduk. Asosyal eve bağumlı biride olmadık. Biraz kişinin kendisine bağlı bir durum. Ama şu bir gerçekki, hala amiga 500 yada commodore oynarmışım gibi zevk alarak oynarım. Allah sağlık,ömür verdikçede oynamaya devam edeceğim.

    Abicim bu oyunların zararını görmen için yatalak kalmana gerek yok,abartısına kaçtığın her saat ömründen gidiyor işte,sana atomu parçala demiyorum ama 30 yaşındaysan tecrübelenecek daha çok şey var bence
    Ben mesela çocukluğumu saçma sapan oyunlara verdim,şimdi fiziksel,psikolojik,sosyolojik eksiklik çekiyorum




  • Zaten iş güç çoluk çocuk davasına konsolu açamıyorum. Senin güzel hatrını mı kırayım. Konsol ve oyunları attım çöpe gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bu senenin başında yaşımı umursamayıp "keyita peş" oynayabilmek uğruna yazın başında 6 bin Tl ye PC aldım.

    Şu an tamamen boş geliyor...

    GTA 5 i kurmadım bile.



    23 yaşındayım zaten , kafam almıyor yeni oyunları ....

    Birkaç saat sarıyor sonra sıkıyor.

    AAA oyunları dahil.

    Genç arkadaşlarıma diyeceğim o ki oyun kültürü farklı birşey bende yok bu yüzden siz de de yoksa kendinizi heveslendirip PC vs toplamayın benim gibiyseniz 5 saate GTA 10 bile olsa sıkılırsınız....




    Anca GRAW (2004) fln oynarım bu zamandan sonra.


    #hortmaster

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.