Şimdi Ara

video kamera ile ilgili sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • lütfen bu konuyla ilgilenmiş olanlar cevap versin.

    1- video kameralarda makro olayı nasıl? kameraların özelliklerinde makroyla ilgili bir şey yazmıyor, bu makro yok mu demek olur.

    2- full hd 1920x.. işte çözünürlük bütün fhd modellerde aynı ama kimi 3mpx kimi 5 mpx hatta 10 mpx olanlar bile var. burada bi çelişki yokmu. foto. çözünürlüğünümü belirtmişler, lens çözünürlüğünü mü?

    3-full hd makinelerde en yüksek 25 zoom var. sdlerde 80x bile varken bu nedendir? ileride çıkar mı 50x fhdler bilenlerden yardım bekliyorum :D

    şimdilik alıcı değilim ama fikir edinmeye çalışıyorum v.kameralarla ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feveran -- 20 Ağustos 2010; 16:01:03 >



  • Sanyo canon un bazı modelleri ki bunlarda manuel ayarlara imkan veren makinalar bildiğin anlamda 1-3-5 cm den makro çekim özelliği yok.Genelde 50 cm den başlıyor odak lamaları.
    3-5-10 mp dedikleri sensörün çözünürlüğü ama foto için.Sanyo kameraların tümü ve panasonic in sd60 modeli haricinde 1500-1600 tl fiyat a kadar satılan canon,sony ve panasonic modellerinde çözünürlük 2 mp den düşük 1,5 mp seviyesindedir yani gerçek full hd çekim yapmazlar çakmadır interpolasyonla yapmış gibi görünürler.
    optik zoom artıkça dijital zoom kadar olmasada kalite biraz bozulur araya giren hava katmanlarından dolayı ayrıca titreşimlerde artar görüntü bulanıklaşır sadece iyi titreşim önleme sistemi olan panasonic gibi bazı markaların bazı modelleri bu durumun üstesinden gelir.
    tabiiki ileride daha yüksek zoomlu makinalar çıkacaktır titreşim önleme sistemleri geliştirildikçe nitekim panasonic bunun sinyallerini veriyor OIS,mega OIS,advenced OIS den sonra bu sene yeni çıkardığı bir modelin de HYBRID OIS diye yeni bir sistem tanıttı.Optik titreşim önleyicilerinde objektifdin içindeki bir ilave lens dört yöne doğru saniyede 4000 kez titreşimi dengelerken bu yeni sistemde buna ek olarak içerde ve objektifin arkasdında bulunan görüntü sensörüde dört yöne doğru hareket ederek dengleme sağlıyor düşün artık önümüzdeki seneden itibaren sonuçlarını görmeye başlarız.




  • cevabın için sağol. 70x optik zoom yapan makine sabitlendiği zaman çok iyi görüntü veriyordu.
    örneğin şumakine 8mp sensörün çözünürlüğü değil mi yani? adam gibi ayrıntı yazmıyorlar..
  • sensör çözünürlüğü fotoğraf makineleri için önemlidir. Video da çok önemi yok. 70x optik zoom yapan makine çok iyi görüntü veremez. Belki güneşli havada idare eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.