Şimdi Ara

Video Kamera Arıyorum !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi YouTube için video çekeceğim dış mekan - iç mekan özelliklerini iyi verebilecek renkleri görüntüsü iyi olan bi kamera arıyorum.
    Benim için en önemli özellikler: 1080p full hd video çekmesi ve üzerine harici mikrofon takabileceğim ( kablolu veya Bluetooth belden takılan mikrofon desteği olan ) bir video kamera arıyorum. Bütçem 1.500 lira civarı (+100 ~ -100 sıkıntı olmaz)
    Şimdiden teşekkürler arkadaşlar, iyi akşamlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bence bi cep telefonu ile hallet.zaten yeterince iyiler.daha doğrusu önce sen video çekimi için alıştırmalar vb yap sonra ekipman seçimine gir.
  • Cep telefonu ile çekime girmek profesyonellikten uzak olur, uzak çekimlerde yeterli zoom yapılamaz diye düşünüyorum. Video hakkında araştırma yap demişsiniz fakat ne gibi araştırma yapacağım? Video kamerası araştırması yaptım fakat anlamıyorum o cihazlardan, render - teknoloji - shop yapmayı biliyorum, sistemim üst düzey, yeterli değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bora Yıldırım kullanıcısına yanıt
    Biraz İngilizce biraz YouTube ile onbilgi sahibi olabilirsin.ornegin fotoda videoda kompozisyon diye arayıp daha estetik çekimler yapmayı ogrenebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız, yeni başlayan birisi olacağım. Tecrübem yok fakat bilmeyen birine göre gayet iyi olduğumu düşünüyorum, tem prof diyemem ama Prof. Makina ile fotoğraf çekimi yaptım daha önce, İngilizcem de var, zamanla iyi olurum zaten, zaman getirir tecrübeyi. Fakat sorum bu değildi konu dağıldı, sorum video kamerası önerisiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bora Yıldırım kullanıcısına yanıt
    bi kaç el kamerasına baktım ama pek istediğin gibi değil.ikinci el canon 650d gibi bi makina hem harici mikrofon hem tepe üstü ışık vb hem de net görüntü için uygun olacaktır.tabi dslrnin video çekimi açısındanbazı eksikliklier var .yapacağın çekimlere göre değerlendirmeng erekli.önemli bi nokta dslr makinalar genelde 12 dk gibi limitlere sahiptir.bazı canon modellerde magic lattern yükelyerek bu durumu aşabilir ,45 mbits olan video kalitesini düşürebilirsin.magic lattern yüklemek garanti dışı bırakır.zooom için ise 18-55 ile bi miktar 18-200 gibi bilens ile yeterli zoomu alırsın.650d modelinde dönebilen lcd ekan var.bazı yeni modellerde bu yok.öte yandan teknoseyir kanalı gibi kanallarda foto makina incelemelerine bakmanı neririm.wifi bağlantılı güzel cihazlar var.bütçen yeterse onalradn da alabilirsin.
  • Güzel bir açıklama olmuş, çok teşekkür ederim. Bende Canon EOS 450D + Sigma DC 18 : 200 lens var ama video çekemiyor, keşke çekebilse sorunların hepsi ortadan kalkardı.. Aslında istediğim şey fotoğraf makinesinden ziyade Video kamera olsa daha iyi değil mi? Mesela bir model dikkatimi çekti, çekilen videoları izledim gayet iyi 2. el buldum 1100 liraya, temiz fakat 6 yıllık makineymiş fakat çok temiz duruyor üzerinde 100$ değerinde geniş açı lens de takılı ve çok profesyonel bir görüntü teşkil ediyor. Siz önerir misiniz? Model numarasını paylaşıyorum ve ilandaki ekran görüntüsünü paylaşıyorum aşağıda sizinle, teşekkür ederim tekrar...

    Canon VIXIA HF S100

    Video Kamera Arıyorum !!!


    Video Kamera Arıyorum !!!


    Video Kamera Arıyorum !!!




  • Bora Yıldırım kullanıcısına yanıt
    ben canon 600d kullanıyorum.video çekimi gerçekten muhteşem.tabi kapladığı alanda.önemli nokta sensör büyüklüğü sanırım.zira ne el kameram nede cep telefonum onun kalitesine yanaşabiliyor.ama videoda oto odak yok.tek kötü yanı bu.bahsettiğin kamera güzel görünüyor. dppreview diye bi site var orada incelemesi vardır.ancak 1100 tl etmez artık bence.6 yıl çok zaman.bence daha yeni modellere yönel.ikinci ele bu kadar vermek istemem açıkcası.bir de sana basit bi tecrübe elimdeki 18-55 lens 18mmde iken objeleri hafif bombeli gösteriyor ama 55e doğru çıktıkça objelerin çizgisi düzeliyor.bu kimi dizi ve filmlerde de oluyor.lens ile alakalı.daha uçuk bi fikir telefon önüne zoom yapabilen aparat almak.basit şekilde halledersin.video kameralar dar açılı olabilir buna çok dikkat et.buradaki sorun telefon mikrofonun mono olacak olması.bluetooth mikrofonlar da stereo olabilir.birzz derme çatma bi çözüm oldu :) canonun yarı pro video kameraları vardı hatta kullanmışlığım bile var.her türlü sana yeter ama dolar uüzünden fiyatı çıkmıştır.




  • İşte aradığım kamera buydu, sayenizde buldum hocam. Çok çok teşekkür ederim bu cihaz tam bana göre gibi gözüküyor. Daha önce kullandınız mı çok güzel özellikleri var özellikle görüntü stabilizeri çok gelişmiş. Koşsanız bile titreşimler azalır diyor. Lensi değişebiliyor mu kaç x optik zoom var onları göremedim sadece. Çok çok Teşekkür ederim tekrar. Bu makinaya yoğunlaşacağım. İyi geceler dilerim.. :)
  • Bora Yıldırım kullanıcısına yanıt
    gece gece bende çok bakamadım ama sony sitesinde anlatır ayrıntıları ile.lensinin değişeceğini sanmam.genele el kameralarının lensleri değişmiyor.

    başlıca özelliklier

    30x optik zoom 350x dijital zoom
    BIONZ X görüntü işlemcisi
    diyafram açıklığı F1,8-F4,0
    görüntü sabitleme Balanced Optical SteadyShot ve Akıllı Aktif mod (5 eksenli)
    dokunmatik netlemede var sanırım
    wifi nfc ve canlı akış varmış
    mikrefon girişi

    https://www.sony.com.tr/electronics/handycam-video-kameralar/hdr-cx675-cx625/specifications

    iyi bişeye benziyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.