Şimdi Ara

Video Hakem Uygulamasındaki Olası Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilmiyorum daha önce tartışıldı mı burda ama aklıma takılan bisey var.Şimdi bu video hakem uygulamasında çok büyük sorunlar çıkacağıni düşünüyorum ben şahsen.Futbolun ruhu bozulucak olayı kesinlikle başlı başına bir sorun zaten.
    Şimdi bence kimse tartışmıyor ama en büyük sorun şu. Bu video hakem ofsayt pozisyonlara dahil olacak mı? Mesela bazen ofsaytla atak kesiliyor ve ofsayta düşen oyuncu topa vuruyor ve gol oluyor.Bu vurma anında bazen kaleci veya defans yardimcinin bayrağını göz ucuyla görüp müdahaleyi bırakıyor.Ama saniyelik olanlarını düşünün.Bazen çok net olur bazen böyle saliseliktir o bırakma anı.İyi izleyiciler ne dediğimi anlayacaktır.Bunun ayrımı nasıl yapılacak bilmiyorum.
    Ikinci sorun zaten flu pozisyonlar.Yani hakem hocalarının , bizlerin tekrar tekrar izleyip anlaşamadığımız pozisyonlara nasıl karar verilecek.Verilen karardan sonra Turkiyede yine tartışmalar yaşanmayacak mı.Yani ne kadar sağlıklı bu uygulama bilemiyorum.
    Benim teorim belli sınırlamalar getirilmeli.Yani orta hakem kararsiz kaldığı zaman elinde bi düğme tarzi bisey veya kulaklikla irtibatta olmalı.Yani orta hakem suzemedigi pozisyonu iletmeli ve video hakem o pozisyonu tartışmalı.Orta hakemin kararı kesinse bildirmemeli.Yoksa her pozisyona video hakem bakarsa o maç bitmez.Şaibeler doğacak video hakemlik şikeye falan da daha müsait olur.
    Bilemiyorum aslında sizlerin teorilerini de merak ediyorum.Neler getirilebilir , nasıl faydalı olabilir , ne kadar dahil olunmalıdır fikirlerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Nasıl işlediğini araştırsan kafandaki çoğu soru çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video hakem sadece 4 kuralda devreye giriyor


    Penalti
    Kirmizi/Sari kart
    Gol cizgisi
    Ve yanlis oyuncuya kart gosterilmesi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacklenme sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki hakem olucak ayri duserlerse kararda kidemli olanin karari gecerli olucakmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam Fransa - İspanya maçında video hakem uygulaması iki gole etki etti.Burdaki arkadaşlar ofsaytta video hakem geçerli olmayacak dediler ama gayet te geçerliydi.

    Ispanya'nın ikinci golünde Ispanya'lı oyuncu yardımcı bayrağı kaldırdı diye topa vurmasaydı ne olacaktı.Benim değindiğim kısım buydu.Bu gol anlıktı yani bayrak farkedilmedi ama yarın öbürgün dediğim şey de olucak.

    Bir de mesela hücum yapan takımın penaltısı verilmeyip dönüşünde gol yediğini düşünün.Hızlı bi atakla.Video hakem bakıcak pozisyon penaltiymis.Golü atan takımın gol iptal sevinçler kursakta.Diğer takım penaltı kullanacak.Bunun dunya kupası final maçında gercekleştiğini düşünün.

    Ya bekleme süresi kısaltılmalı ya da bu uygulama hayata geçmemeli.Ben kesinlikle uzun vadede olumsuz olacagini futbolun ruhunu bitireceğine inanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yıl önce gelmesi gereken sistem halen gelmeli mi diye tartışılıyor.
    ligimizde hemen uygulaması başlamalı.
    ayrıca sahtekarlıkların önüne geçilmesi için masa hakemliği ile topun oyunda olmadığı anlarda saat durmalı, maç net 60 dk oynanmalı. ondan sonra istersen yerde yarım saat yat, istersen oyundan sürünerek çık.
  • Uygulanmaya başlasın görüşelim.Futboldan eski tadı alıyor muyuz.Bence bir iki sene içinde tekrar vazgeçilecek bu sistemden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video hakemin beklenildigi gibi ise yarayacagini zannetmiyorum.



    Su an yapilacak en mantikli hareket gol cizgisi teknolojisi ve ceza sahasi hakemleri olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.