Şimdi Ara

VID Değerini Değiştirebiliyoruz???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, çok ilginç biri bana bu durumu açıklasın lütfen.. Crystal CPUID isimli programı yükledim ve program üzerinden VID değeri ve çarpan sayısını değiştirebiliyoruz... Ancak bilgisayarı baştan başlattığımda VID değeri tekrardan eski haline dönüyor.. Eğer VID değerini kaydedebilmenin bir yolunu bulabilsem 1,325v olan VID değerimi 1,16v'ye çekebileceğim.. Çok saçma geldi aslında bana ama buyrun işte SS'ler..




    ***İlk resimdeki benim orjinal VID değerim..


     VID Değerini Değiştirebiliyoruz???





    ***Aşağıdaki resimde ise VID değeriyle oynanmış hali..


     VID Değerini Değiştirebiliyoruz???



    Edit: Bu arada burdaki ayarlarla oynadığımız zaman o anki voltaj değişmiyor.. Yani sadece VID değeri değişiyor.. Her iki SS aldığım zaman da voltaj 1,328 idi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme55 -- 17 Ağustos 2008; 1:03:46 >



  • VID değeri ne anlama geliyor? Ne işe yarıyor?
  • VID değerinin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama işlemcinin VID değeri ne kadar düşükse daha az voltajla daha iyi OC oluyor.. İşlemcinin standart voltajı gibi birşey, ne kadar düşükse o kadar az voltaja ihtiyaç duyuyor..
  • değitirebildiğin işlemcinin default vid değeri değil. o an ki voltajını düşürüyorsun.yazılımsal birşey.
  • En alt kısımda yazdım, o anki voltaj değişmiyor, ss'lerden de anlayacağın üzere VID değeri düşüyor.. Her iki durumda da biostan ayarladığım 1,328v voltaj vardı..
  • "pc yi her actıgımda hersey eskı halına dönücek ama kalıcı degıldır sanmıyorum yanii...
  • peki vid degerini düşürdükden sonra işlemciyi hiç belli bi süre yük altında bırakdınızmı?
  • Evet bıraktım, 4 çekirdek %100 kullanımda 10 dakika tuttum, her iki durumda da stabildi.. Ama dediğim gibi ztn anlık voltaj değişmediği için, stabilitede değişen birşey olmayacak.. Eğer VID değerini düşürüp bilgisayarı baştan başlattığımızda da değişmezse, işte o zaman olay olur.. Çok daha düşük voltajda yüksek değerlere çıkılabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xtreme55

    Evet bıraktım, 4 çekirdek %100 kullanımda 10 dakika tuttum, her iki durumda da stabildi.. Ama dediğim gibi ztn anlık voltaj değişmediği için, stabilitede değişen birşey olmayacak.. Eğer VID değerini düşürüp bilgisayarı baştan başlattığımızda da değişmezse, işte o zaman olay olur.. Çok daha düşük voltajda yüksek değerlere çıkılabilir..



    işte olay orda kopuyo cunku öle bişi olucagını sanmıyorum yasılımsal her pc yi açtıgında bunları yapıcaksın galıba..
  • Vid değeri CPU'nun fabrika çıkışlı saat hızında sorunsuz olarak çalışmasını sağlayacak voltaj değeridir. Siz bunu windows içinde değiştirirseniz sadece vid değeriniz değişir, anakartın verdiği voltaj değişmeyeceği için cpuya giden akımda değişmez ve vid değerini yanlış göstermekten öteye gidemezsiniz gibi geldi bana.
  • yeniden başlattığında herşey gidiyor zaten işlemcinin üzerinde böyle yazılımla değişiklik yapabileceğini sanmıyorum.İşlemcinin 4 çekirdek olması gibi birşey buda.İşlemcinin bir özelliği.yani 1.5v ile stabil çalışan 1.35 vidli bir işlemcinin,vid ini 1.2v a düşürüp 1.3v larda aynı değerlerde stabil tutuamazsın.ve gördüğüm kadarı ile vista kullanıyorsun.Vistada böyle saçmalamalar olabiliyor.1900gt rev2 kullanırken ati tray toolsta voltaj menüsü aktif olmulştuki herkes bilir rev2 1900gt ye yazılım ile voltaj verilemez.Voltajı verip uygula dediğimde hiçbişey olmamış gibi devam ediyordu.Bu senin karşılaştığında buna benzer birşey olsa gerek
  • ewt degıstırılmesı cok guzel gelıyo kulaga ama bı yandanda ımkansız ı hatırlatıyo
  • Yüksek VID değerimle aynen devam yani Dedim ya, bana da saçma geldi aslında ama şunu anlamadım ben.. Bu VID değeri fabrika çıkışında intelde çalışan abilerimizin kafalarına göre koyduğu bir değer mi, yoksa "işlemci takoz çıktı, bu işlemci anca 1,325v'de çalışır, VID'i böyle ayarlayalım" dediği bir şey mi? Eğer 2. seçenekse ztn hiçbir şansımız yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xtreme55

    Yüksek VID değerimle aynen devam yani Dedim ya, bana da saçma geldi aslında ama şunu anlamadım ben.. Bu VID değeri fabrika çıkışında intelde çalışan abilerimizin kafalarına göre koyduğu bir değer mi, yoksa "işlemci takoz çıktı, bu işlemci anca 1,325v'de çalışır, VID'i böyle ayarlayalım" dediği bir şey mi? Eğer 2. seçenekse ztn hiçbir şansımız yok


    Waffer mıydı neydi bi işlemcinin içindeki çekirdeklerin oluşturulduğu yuvarlak bi plaka var, hem intelin reklamlarında o beyaz full kapalı suit'li arkadaşların taşıdığı kahverengimsi diskler. Aslında burdan kesiliyor işlemcin ve montajı yapılıyor, ve malesef her plakadan plakaya değişeceği gibi plaka içindede daha az voltajla daha yüksek frekansta çalışan çipler olabiliyor. Zaten buna göre işlemci modellerine ve hızlarına ayrılıyorlar.

    vid 1.325v'lu bir q6600 intelin bize yaptığı bir şaka gibi resmen 3.6ghz'e çıkarmak için 170Watt'a yakın enerji veriyorsunuz aygıta, thermal çıkışı limitlerine kadar geliyor. Ama vidi 1.025v olsaydı 100Watt civarı bir çıkışla aynı hıza kolayca ulaşabilirdik. Ah intel ah, bu yaz sıcaklarında YAKTIN bizi
  • Değiştirdiğiniz VID değeri değil
    Speed Step' Voltaj Değeri,
    Yani Pcnizi Kullanımda Olmadıgı Sırada Çarpan Düşürdüğünde Hangi Voltajı Çekmesini Ayarlayabileceğiniz Bir Değer
    X6 Çarpanda 1V x9 Çarpanda 1.325V gibi

    Coretemp'in gösterdiği değerde sizin voltajı düşürdüğünüz anlamına geliyor VID'i DEĞİL
    Coretemp'de Verdiğiniz V Değerini VID olarak gösteriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carouserm -- 17 Ağustos 2008; 16:43:18 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: carouserm

    Değiştirdiğiniz VID değeri değil
    Speed Step' Voltaj Değeri,
    Yani Pcnizi Kullanımda Olmadıgı Sırada Çarpan Düşürdüğünde Hangi Voltajı Çekmesini Ayarlayabileceğiniz Bir Değer
    X6 Çarpanda 1V x9 Çarpanda 1.325V gibi

    Coretemp'in gösterdiği değerde sizin voltajı düşürdüğünüz anlamına geliyor VID'i DEĞİL
    Coretemp'de Verdiğiniz V Değerini VID olarak gösteriyor

    Dostum bi cpunun vid değeri değiştirilemez şansına küs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 17 Ağustos 2008; 19:47:02 >
  • Bi an "ya tutarsa" demiştim Napalım, kullanıcaz artık takoz takoz.. Ama dün işlemcimi 4,0 Ghz'e çıkartabildim, çok da mutlu oldum, tabi 1,65v ile, sıcaklıkları hiç sormayın bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme55 -- 17 Ağustos 2008; 21:28:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.