Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.235
Cevap
57
Favori
317.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YusufKara

    Prins in VAG Grup (VW,Audi,Skoda, Seat) icin çıkardığı kitin ismi VSI2-DI. suan için sadece CAXA,CAXB,CAXC VE CAXD motor kodları için satışta. ayrıca Peugeot ve Citroen in 156 BG lik THP motorları da yapılabiliyor.

    Prins 3 sene önce bu grup araçlarda kullanılan Hitachi markalı benzin yuksek basınç pompasının LPG de sızıntı yaptıgını farketti. DLM adını verdikleri likid enjeksiyonu bu araç grubunda durdurdu. cunku bazı markaların malesef hala kronik olarak yasadığı geç çalışmayla başlayan ve geçişlerde stop dahi etmeye varan problemler gözlemlediler demo arabalarında. ve satışa çıkmadılar.

    3 sene önce bu araç grupları icin başlattıkları yeni çalışma 6 ay önce ticarileşti. Tum dunyada VSI2-DI adıyla satışa çıktı. Turkiye distributoru bu sistemi 1 seneyi aşkındır kendi araçlarında da test ediyordu. ve 4 ay önce satışa çıkardılar.

    sistem sabah ilk çalıştırmada benzin kullanıyor. motor ısındığında gaza geçiyor. bir daha da benzin kullandırmanız çook ama çok zor.

    Klasik sıralı enjeksiyonlu motorlarda ve kitlerde sabahki çalışma v.s. gibi şartları dusunurseniz %3 benzin tüketimi gerçeklesir.
    direct enjeksiyonlu motorlarda karma sistemlerde (benzin+lpg tuketenlerde) ise bu oran %10-%15 arasındadır.
    VSI2-DI kitinde ise benzin kullanım oranı max.%5 dir.

    dolayısıyla hemen hemen sıralı sistemler kadar tasarruf sağlar. sıvı sistemlere gore tasarruf oranı %5-%10 (lpg fiyatı farkına göre) daha dusuk ancak ekonomik getirisi daha yuksektir.

    umarım yazımı yanlış anlamassınız. sadece bilgilendirme amacıyla yazdım.

    Bilgilendirme icin tesekkurler. Ancak VSI2-DI diye soylediginiz de benzin enjektorlerinden LPG'yi verebiliyor mu? Yoksa bunda da klasik sıralı sistemlerde oldugu gibi manifold delinmesi var mı?

    DLM benzin enjektorlerini kullanmaktaydı. Eger bahsettiginiz sistem arabanın LPG'de guc kaybetmesi ve orta vadede sibop erimesi ve bunun kendi gaz filtreleri ve regulator degisimleri ve yaz ayarı, kış ayarı vb. konularda tekrar tekrar bayiye ugrama durumu yoksa o zaman prinse tebrikler.

    Tekrar tekrar yazıyorum. 47000 kmyi gectim vialle ile. Her zaman yapmamakla birlikte sabahları 2. marsta calısmakta arabam onun haricinde yukarıdaki hic bir problemim yok. Daha da onemlisi araba BENZINDEN IYI YURUYOR..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemDH

    Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar arkadaşlar

    LPdi ile tam 40.000 km yi geride bırakmış bulunuyorum. Şuana kadar mükemmel (arada bir ufak tefek sorunlar olsa da) çalışma ve performansa sistemi çok övdüğümüzden nazar değdi galiba :))

    Değerli arkadaşlarım, benim sistemde sabah ilk çalıştırmada hiç sorun yok, ancak gün içerisinde ikinci üçüncü ve devam eden çalıştırmalarda çok büyük bir sıkıntı yaşıyorum. Arabaya sanki gaz gitmiyormuş gibi yarım saat boyunca çalıştırmaya çalışıyorum, şanslıysam 10-15 dakika sonra çalışıyo motor, kötü günümdeysem 1 saate bile çalıştıramıyorum. Ayrıca araç yürürken DSG şanzıman birden vites küçültmeye başlıyor, 7. viteste uzun yolda giderken bi bakıyorum hiç manası yokken 5 e kadar düşürmeye başlıyor ve sonra teklemeye başlıyor. 1 aydır durum böyle, anlamadım gitti.. şuan benzinde gidiyorum bi sıkıntı yok, ama önceki yazılanlara aynen katılıyorum, Distiribütör firmalar burada hem bayiileri hem de bizleri çok tatmin edemiyorlar, maalesef..

    yazılım guncellemesi sordunuz mu?




  • eryerdem E kullanıcısına yanıt
    benzin kullandırmanızın tek bir şartda mümkün. eger emme subabının açma kapama zamanı, gaz enjeksiyon süresinden uzun olmak zorunda kalıyor ise, bu durumda %6 lık bir benzin takviyesi yapılıyor. aracınızı 6000 evirde de kullansanız, motoru yükleyemeyeceginiz icin benzin de tükettiremeyeceksiniz. veya 250km/saat hızla giderken de motoru yukleyemessiniz, yani benzin harcatamassınız. ani ivmelenmelerde tork degerini maksimuma ulaştırabilirseniz, milisaniye suresince benzin takviyesi kullanılabilir. bunu da ölçmek mümkün degil malesef. yani hiç benzin kullanmıyor dense yapılan ölçümlere göre inandırıcı olur.

    ayrıca bu sayfa başka bir marka ile ilgili yourm yapılan ve bilgi paylaşılan bir sayfa. ben sadece bilgi vermek amacıyla yazmıştım. detay sorularınız olursa ilgili markaların sayfalarına yazmanız faydalı olucaktır. Vialle ile ilgili merak ettiklerini soran arkaaslarımızı da mesgul etmemis oluruz. ben malesef herzaman cevap yazamıyabiliyorum. ama forumları takip eden ve sorulara cevap veren her markanın sayfasında uzman arkadaslar vardır mutlaka,

    herkese bol kazanclı gunler dilerim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: piercing01

    Benim km 106000..dediğiniz gibi montaj önemli kafam iyice karıştı şimdi. Burada asilde yaptıran arkadaşlar varmı? Memnunlar mi bilmek lazım.. Bide a3 e taktıran hiç görmedim a4 var ama..bi bulup gorusebilsem kafam iyice rahatlayacak. ..Bu arada sizin araç ne hocam baya bilgi toplamissiniz konu hakkinda tebrik ederim..

    bulunduğunuz ildeki yetkili firmaya bağlatmanızı tavsiye ederim... montaj mantığı aynı yazılım ise basit bir konu en basit uzaktan yardim ile ankara yada konya ya baglanıp ayarını tamamlayabilirler..
    yarın bir sorun yaşadığınızda bulunduğunuz ilde ki firmaya gitmeye yüzünüz olur... ben ısparta da bunu çok yaşıyorum gidip antalyada montaj yaptırıp en ufak sorunda iş yerime geldiklerinde her zaman 2 planda kalırlar tabi ki garanti kapsamındaki her türlü işlerini görürüz, görmek zorundayız...
    yaşadığınız ildeki esnafları tercih etmenizi öneririm.. (AVM ve mahalle bakkalı mantığı )




  • YusufKara Y kullanıcısına yanıt
    bahsettiginiz sistem direc lliqumax degil...
    yani piyasada bulunan tum LPG markalarinda taktırılabilecek bir urun z a v o li brc l ava to landi her markada o bahsetiginiz urunden var...
    ayrıca ilk calismadan sonra bir daha benzin kullanmiyor ise...

    aracın benzin yuksek basın pompasını ve benzin enjektorleri nasil koruyorsunuz?? yok biz onun icin yağlama sistemi bağlıyoruz diyor iseniz.. aracın katalitik konvertörune garanti veriyor musunuz?? malum yağ yaka yaka emisyon oranlarını bozacak ve konvertorün ömrünü oldukca kısaltacaktır.
  • 21turbo kullanıcısına yanıt
    ben kullandığım Pasatım da oldukça memnunum. Prins in yuksek basınç pompasını veya benzin enjektörleini koruma gibi bir derdi yok :) Prins in valf koruma sisteminin sıvısı yağ değildir. yağ kullananşara danıssanız dahi iyi olur. ayrıca aklınızda olsun direk enjeksiyonlu motorlarda kesinlikle valve care dahi kullanılmamalıdır.

    sizi çok üzücek ama gaza geçtikten sonra malesef benzin kullandırmanız çok zor. sanırım ispartadasınız. antalya size çok yakın. Prins bayilerine ugrayarak sistem hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

    ayrıca sorularınızı ozelden sorarsanız memnun olurum. zira burası baska bir markanın sayfası. iger markaları övmek yada yermek hos olmuyor
  • YusufKara Y kullanıcısına yanıt
    tsk ler.. burada ki bayisine uğrayıp bir çaylarını içerim.. antalya ya gerek yok ne varsa kendi memleketimizde var diyenlerdenim..
  • Evet arkadaşlar cuma günü İStanbul Giyimkentte avekte 60000 km rutin bakımımı yaptırdıktan sonra istanbul yenibosnada viella bayisinde cemil ustada lpdi montajını yaptıracagız hayırlısıyla kaporamızı verdık beklıyoru<. 5700 tl son dedi Adam hakıkaten durust konustu. kendinde KIA sportage var sıfır ona takmıs onda gordum oyle sımıt tanktan ses fılan geldıgı yok cok guzel ızalasyon yapmıs hakıkaten bındım ıcıne teybı kapattım ınanın duymuyorsunuz bıle. Adam hakıkaten cok samımı konustu benım ıcın en guzeli ise manıfolt delme fılan yok gordum sıstemı nasıl oldugunu fılan. Bana son olarak anlasmadan once dedıgı su " Abi bana veya baska bırıne taktırman onemlı degıl sıstem guzel bende kullanıyorum tasarruf etmek ıstıyorsan taktır dedi kısmet kıme ıse ona olsun dedi. Birde inanın Ankara MErkezden gelen faturayı gosterdı bana alıs faturasını tam 5170 TL idi arkadaşlar adamın bı 500 tl kar etmesı bence normal dıye dusunuyorum. Söylemek istediğiniz bi tavsiyeniz varsa basım üstüne yorumlarınızı beklıyorum. Hayırlı akşamlar.




  • turan_tiki T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Memnun kalırsanız ben de niyetleneyim bayramdan sonra konuşayım inşallah.
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Amin insallah bakalım. Cumartesi günü aksama dogru bi aksilik olmazsa alıcam aracı kullanımı memnunıyetımı tum samımıyetle tarafsız olarak soyleycegım arkadaşlar artısını eksısını ne kadar yaktıgı konusunda bayramda fazlasıyla bineceğim zaten resimleri filan hepsını paylasacagım. Sunu sormak istiyorum aracın yakıt bılgısı sizce güvenlı olurmu %20 ye yakın fazla yakıyor ya lpdi de. ekrandaki verilen %20 eklenmıs olmayacak dimi arkadaşlar.??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turan_tiki

    Evet arkadaşlar cuma günü İStanbul Giyimkentte avekte 60000 km rutin bakımımı yaptırdıktan sonra istanbul yenibosnada viella bayisinde cemil ustada lpdi montajını yaptıracagız hayırlısıyla kaporamızı verdık beklıyoru<. 5700 tl son dedi Adam hakıkaten durust konustu. kendinde KIA sportage var sıfır ona takmıs onda gordum oyle sımıt tanktan ses fılan geldıgı yok cok guzel ızalasyon yapmıs hakıkaten bındım ıcıne teybı kapattım ınanın duymuyorsunuz bıle. Adam hakıkaten cok samımı konustu benım ıcın en guzeli ise manıfolt delme fılan yok gordum sıstemı nasıl oldugunu fılan. Bana son olarak anlasmadan once dedıgı su " Abi bana veya baska bırıne taktırman onemlı degıl sıstem guzel bende kullanıyorum tasarruf etmek ıstıyorsan taktır dedi kısmet kıme ıse ona olsun dedi. Birde inanın Ankara MErkezden gelen faturayı gosterdı bana alıs faturasını tam 5170 TL idi arkadaşlar adamın bı 500 tl kar etmesı bence normal dıye dusunuyorum. Söylemek istediğiniz bi tavsiyeniz varsa basım üstüne yorumlarınızı beklıyorum. Hayırlı akşamlar.

    LPG dolum yerini benzin kapagına koysun. Rahat ederseniz. Hicbir kapalı alanda da fark edilmez.




  • liberter1 kullanıcısına yanıt
    Abi onu da konuştuk bizim benzin kapaklarının çeçevesi plastik. dedi ki tiguana jettaya taktım çatladı dedi. abi bende hiç girmeyelim dedim o riske sen ne diyorsun işçilikle alakalımıdır. Bide çok dar kapagın orası bende dikat ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turan_tiki

    Abi onu da konuştuk bizim benzin kapaklarının çeçevesi plastik. dedi ki tiguana jettaya taktım çatladı dedi. abi bende hiç girmeyelim dedim o riske sen ne diyorsun işçilikle alakalımıdır. Bide çok dar kapagın orası bende dikat ettim.

    Benimkide plastik. 2 yıldır hicbir sorun yok. Sıgdıramıyorsa normal LPG dolum valfini, AB normunda daha ince olan var. Dolum esnasında donusturucu ile calısıyor. Zahmete girmek istememistir. Zorlayın. İstanbulda AVMlere girmek ozellikle zor. Bilginize
  • öncelikle merhaba herkese,brn foruma daha yeni kaydoldum bu da ilk mesajım.bi süredir tiguan almayı düşünüyorum ancak 1.4 tsı 160hb 4*4 ler çok yakıormuş.almışken bundan alayım 122 likten almayayım sonuçta 4çeker keyfide yaşamak istiyorum.bu vialle lpdi taktırsam araca başıma ne gibi problemler gelebilir acaba?takdığıma pişman ettirirmiki servise götürürmü acaba beni?çok güvenli fln diorlar ama taktırmayanda bir sürü tiguanlı var nie taktırmıolae neden çekiniolar anlayamadım açıkcası.bu konuda beni aydınlatabilirseniz sevinirim..ii akşamlar herkese.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • liberter1 kullanıcısına yanıt
    Tamam abi baskı yapıcam. muhtemelen oda AB standardında olanı soyledı çunku normal olanı oraya sıgdırmak mukun degıl zaten. bakalım cuma gunu görüşceğiz yine. Olursa çok şık olur dediğin gibi avm sorunu kalmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turan_tiki

    Tamam abi baskı yapıcam. muhtemelen oda AB standardında olanı soyledı çunku normal olanı oraya sıgdırmak mukun degıl zaten. bakalım cuma gunu görüşceğiz yine. Olursa çok şık olur dediğin gibi avm sorunu kalmaz

    Hocam AVM girişlerinde çoğunlukla bagaja ve stepne bölgesine de bakıyorlar. Bu durumdan kaçış nasıl olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesnight -- 26 Temmuz 2014; 4:32:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluesnight

    quote:

    Orijinalden alıntı: turan_tiki

    Tamam abi baskı yapıcam. muhtemelen oda AB standardında olanı soyledı çunku normal olanı oraya sıgdırmak mukun degıl zaten. bakalım cuma gunu görüşceğiz yine. Olursa çok şık olur dediğin gibi avm sorunu kalmaz

    Hocam AVM girişlerinde çoğunlukla bagaja ve stepne bölgesine de bakıyorlar. Bu durumdan kaçış nasıl olacak?



    Evet istanbulda onu da kontrol ediyorlar. Tankın ustu dosemecide kapattırıldı benim. Bir sorun olmuyor

     VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 26 Temmuz 2014; 9:33:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eryerdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: turan_tiki

    Arkadaslar bu gun viella ikitelli bayisini aradim adam 6.600 tl dedi ne diyorsunuz acaba ??? Valla sogudum resmen .

    Taksitli fiyatıdır 6.600TL, zaten sıkıntı da fiyat konusunda çıkıyor, euro yüksek olduğundan inmiyor montaj fiyatı.
    yol bilgisayarı şehiriçi ve dışı ortalaması 7lt olan bir kullanıcının
    km'deki benzin sarfiyatı 7x5,13=35,91 krş.
    km'deki LPG (LPG fiyatı 2,60TL alındı) sarfiyatı (7x1,2)x2,60= 21,84Krş.
    7lt ortalamaya sahip isen 14krş kar ediyorsun km'de.
    6600TL sistem montajına verdiğin zaman 6600/14= 47.000km'de sistem kendini amorti ediyor. Ruhsat masrafı vs vs ile 50bin km diyelim.
    Bu fiyatlarla montaj düşündürüyor insanı. Ama işin psikolojik rahatlığı var, aynı şartlarda dizel alan bir kişi bence daha çok zarar eder.
    Çoğunluk vw servislerinin de servise sokmaması çabası. Konya ve Uşak servisleri LPG'li kabul ediyor ve garanti devam ediyor. (yakıtın bulaştığı yerlerin garantisini etmezler)
    Ayrıca LPG fiyatı çok değişken, 2,82'ye de var 2,45'e de var ama benzin hemen hemen her yerde sabit. Yaşanılan şehirlerde ucuz kaliteli LPG yakaladınız mı amorti km'si daha da düşüyor. Şehiriçinde kullanıyorsunuz çok çok daha düşüyor ama şehirler arasında amorti km'sini uzatıyor.

    benimkini hesaplayalım

    13x5.13= 66.7 krs

    13x1.2x2.60= 40.6 krs

    km bası 26 kurus dersek 6000 TLyi 23000 kmde amorti eder.

    Yani bu sistem twincharger tsi lar icin en en avantajlı :)




  • Benim hesap
    10.5x5.13= 53.8 krş. Benzin
    10.5x1.2x2.60= 32.7 krş. Lpg (ful şehir içi ve klima hep açık)

    Ekleme: Aslında gazı TOTAL'den 2.47'den alıyorum 31.1 krş oluyor. Ve ayrıca şeytan kulağına kurşun 48 saat çalışmadığı durumlarda bile ilk marşta alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomeri -- 26 Temmuz 2014; 18:59:27 >
  • liberter1 kullanıcısına yanıt
    Sizin km'deki tasarruf cok iyi, yuvarlak hesap 10lt ortalamali bir araç 50krs benzin, 10*12=12lt LPG den 2,50 litre fiyatından 30krs LPG yakar, km de 20 krs kar yapar, 10lt de hesap bu, surekli sehirici dolaşan icin sistem amortisi düşük, son bir aydır sıcak havadan dolayı Mars sıkıntısi da olmuyormuş. (1 aydır bende degil araba)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.