Şimdi Ara

Veterinerlik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nasıldır, okuması zor mu ? Okuyan varsa bilgilendirebilir mi? Kendi işini açmak sermayen olursa yine de çok mu zor ? Kâr oranları nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 28 Haziran 2022; 18:9:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam ben geçen sene mezuna kalmayı düşünürken bir veterinerler görüşmüştüm belki kalmayıp Ankara veterinerlik yazarım diye. Kendisi okumanın tiptan daha zor olduğunu söylemişti, eğer bana söyledikleri doğruysa ders saati tıptan bile fazlaymış ve 5 yıl olduğu için daha az sürede daha çok ders goruyorlarmis

• Yks22Hedef15K kullanıcısına yanıt

valorant oynayanda ne bileyim

• Anlamadim hoca bir espri mi kaciriyorum

Yani her meslek zor tabii okuması da doğru zordur ama yapacak bir şey yok. Sonuçta klinik vs. açarsan fena da para kazanmazsin gibi. Duyduğuma göre iyi kazaniyorlarmis yani eğer taninirsan falan.

Hayatını bu mesleğe adayacaksan bir sorun olmaz aga. Zaten ilk 2 yıl tıpla aynı dersleri göreceğiz. Son 3 yıl da artık pratik kısma gireceğiz orada zorlanırsak zorlanırız.

• ? Anlamadık hocam

• Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt
    Evet öyleler. Benim görüştüğüm memurdu 10k+ alıyordu gecen sene ama 1 tane daha veteriner vardı o kendi yerini açmıştı. Adamın altına audi, 3 4 tane de dairesi vardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yks22Hedef15K -- 28 Haziran 2022; 19:4:59 >
  • Veterinerlik okuyup tıbbi biyoloji ve genetik hocası olan hocamız var. Ben bu bölümü ayrıntılı bilmiyorum ama bu da kariyer tercihinizde etkili olabilir

• Valla değişik alanlara da girebiliriz de maddi durumumuz biraz iyi, özelde diş falan okumaktansa buraya girip oraya falan vereceğimiz parayı kliniğe atıp para kazanmak mantıklı geldi.

Kendi yerini açarsan zaten mantıklı. Yoksa 6-7kya birinin yanında çalışmak akıl işi değil o zorluğa.

• Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt
    E tabi. İmkan varsa kendi yerini açmak zaten mantıklı ama sermaye yoksa birkaç sene mecbur birinin yanında para biriktireceksin

Yani 1-2 yıl işin esnaflık -gelir, gideri yönetme vs.- kısmı için çalışırım diye dusunuyorum eğer bölümü uzatmazsak. Hem de tecrubelenmek açısından.

Sonrasında acabilirim babamdan destek alıp. Mal gibi özel üniye para bayilmaktansa ,bir de ne olacağını bilmiyoruz seneye enflasyon oranının falan, devlette burayı okuyup, kendimiz bir şeyler yaparız. İş imkanı da yüksek zaten.

Hem de benim tıpla alakam fazla olduğu için teorik kısımda sevdiğim için zorluk kısmını bir tık asabilirim. Pratikte de alisirsak tamamdır bu iş yani. Tabii kendimiz iyice tecrübe kazanmamız lazım kendimiz klinik açmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 28 Haziran 2022; 20:2:29 >
  • baraj yok okunmaz

• Artık imkansız bu. Eskiden TUS’ta yan sağlık personellerine kadro veriliyordu. Eczacı, veteriner, biyolog vs gibi şimdi neredeyse sıfır kadrosu.

İlaveten tıpla aynı dersleri alıcaz vs söyleminden tıp hayaliyle çıkıp veterinerliğe dönmüş hissine kapıldım. Göreceğin şey tıp dersleri değil. Temel Tıp Bilimlerinin hayvanlar üzerindeki prosesi.

Eğer böyle bir amaçla çıkmadıysanız geldiği için yazılmayacak bölümlerin başını çeker; veterinerlik.

Ayrıca veterinerler sba’ya bağlı bile değil. Tarım bakanlığındaki kadrolara kpss ile giriyorlar.

Eğer perifer yaşamdan geliyorsanız daha uygun bir meslek. Kaba tabirle bu mesleğin para kısmı büyükbaş hayvancılıkta.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Ben diş okuyorum Ribas hocam

Dediğinizi bilmiyordum sağolun bilgilendirdiğiniz için

Ama ben tustan değil de doktoradan olan hocalarımızı da gördüm lisansı hemşirelik ama yüksek lisans ve doktorasını anatomi üzerine yapıp anatomici olan hocalarımız da var

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Bi tık dün heveslendiydim zaten çok zor olması falan vazgeçtim.

• 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.