Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.143
Cevap
68
Favori
244.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dobermanım


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sertandikici

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dobermanım


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sertandikici

    Makü Vet. Fakültesindeyim ve cidden pişman değilim. 2. döneme girdik ve hocalar olsun yeni yapılan hayvan hastanesi olsun her şey çok iyi durumda eğer ki 100-120 bin arası iseniz ve bu mesleği çok istiyorsanız kesinlikle gelmeniz gereken bir yer Burdur. Bu arada inşallah herkesin YGS'si iyi geçmiştir

    makü de kendı evine çıkan ve yurtta kalan ogrencının aylık masrafı nekadardır ortalama ? yuzde 80 maküye gelcemde kendı ewıme cıkıçm tek basıma

    yurtta kalırsan yurt fiyatları yada pansiyon 400-600 arası ev kiralarıda aynı şekilde yani tercih senin olur tamamen

    teşekkürler... peki ist. üniye gecmelımı yoksa fakulte ortamı okul guzel 5 yıl okunur mu?

    Bu tamamen sana bağlı kuracağın arkadaş ortamına bağlı yoksa eğitim cidden çok iyi




  • Merhabalar arkadaşlar bu foruma geçen senede bir dönem yazmıştım oradan beni hatırlayanlar olabilir. Sayısal alanda yeteneklerini geç de olsa zor da olsa yavaş da olsa her geçen gün geliştiren bir öğrenciyim :) Veteriner Hekim olmak gibi bir hayalin peşinden koşuyorum 2 senedir. Hiç başarılı bir öğrenci sayılmam fakat sorumluluklarımın farkında olduğumu düşünüyorum.

    Herneyse geçen yıl YGS ye girmiş ve tamamen hüsranla karşılaşmıştım.YGS 2 de 282K sıralama elde etmiş ve LYS'ye hiç ama hiç çalışmamış Mezun kalmıştım.LYS sınavına hazırlanmadığıma o kadar çok pişman oldum ki anlatamam.LYS 'ye girdim kitapcıklara biraz göz atıp salladım cevapları çıkdım.282K dan 210K ya 1 er 2 şer net ile çekmiştim.

    Bu sene de çok yoğun geçen bir YGS çalışmasından sonra yine bir hüsranla karşılaştım ve 186K oldum.Beklentim çok çok daha iyi bir sonuçdu fakat sınav gerçekden kötü geçmişti. Şimdide LYS dönemi geldi çattı ve ben geçen seneki hatamın bir benzerini daha yaptım.LYS ye 20 küsür gün kala ben hala adam akıllı bir çalışma yapamadım.Hiçbir şekilde düzenim yok.Bu sene hiç çalışmıyor değilim ama çok yetersiz kalıyor.Ve bu durum hiç de düzelicek gibi değil.Halime binlerce kez şükrediyorum fakat gerçekden benim için çok zor geçen 2 sene oldu bu .Beni yozlaştırdı adete bu dönem.Psikolojik olarak da büyük baskı altında geçen 2 yıl benden çok şeyler aldı.Vee son çırpınmaları göstermeye çalışıyorum evde oturup biyoloji okuyorum.Umarım hayallerime kavuşurum dıyorum ama aklımda hep bir olmazsa korkusu var.O bile benim ders çalışmama engel oluyor.Sanırım mecburiyeten geleceğimi farklı bir dalda yönlendirmek zorunda kalacağım.O da ziraat mühendisliği gibi duruyor.

    Umarım herkes emeklerinin karşılığını alır..Hedeflerine, hayallerine kavuşur :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg



    Bu sene tercih döneminde Veteriner Fakültesini düşünenler üşenmeden bütün konuyu okusunlar, kafalarında soru işareti oluşan veya Uludağ Üni/ Vet Fakültesiyle ilgili bilgi almak isteyen konuya da yazabilir.



    (VF = Veteriner fakültesi)

    Biraz bilgi vermek gerekirse, ben Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde okuyorum, bu sene 2.sınıfa geçtim.

    Şimdi sınav dönemini atlattınız, puanlar açıklandı ve kafanız çok şaşkın. Fen bölümünden sınava girmiş olanların çoğu MF-4'ten Türkiyenin her yanındaki mühendisliklere yerleşecek, kalan azınlığı da mf-3'ten tıpa girecek. Azınlık diyorum çünkü bildiğim kadarıyla tıpın kontenjanları 10bin civarında, mühendislikler ise 100binlerle ifade ediliyor. Peki mf-3'ten ortalamanın biraz üstünde sıralamaya sahip, tıbbi bilimlere merakı olan belki de hayvanları seven ama tıpa yerleşemeyen yine de hekimlik mesleğini icra etmek isteyenler ne yapacak? Elbette veteriner fakültesine gelecek Yanlış anlamayın, tıp olmadı diye vete gelmek zorunda değilsiniz, bu mesleği tercih etmenizdeki en büyük yanılgılardan biri, 'eh olmadı şu veteriner fakültesini yazalım'...

    Sakın bu hataya kapılıp tercihlerinizin ilk 20sine mühendislik yazıp kalanlara veteriner azıp hata yapmayın, ilk sıralarınızda yazacağınız bir meslek olmalı bu.

    Sıralama konusuna gelecek olursak, başı istanbul ve ankara çeker. Geçen sene 80bin küsürlerle kapadılar, uludağ üniversitesi ise 90bin. Diğer üniler ise 150bine kadar gidiyor tabi şehire göre değişen birşey bu, doğu-batı puan kayması diyelim. Geçen senelerden bu seneye doğru ciddi bir yükselme var VFlerde. Örneğin 2009da uludağ veteriner 109bindi, geçen sene de 102bine kadar düşmüştü benim girdiğim sene de 90bine kadar ilerlemiş. Bu yükselme belli bir seviveye kadar yükselecek bence, aslında umudum bu yönde ve seneye sıralamalar açıklanınca göreceğim haklı mıyım diye.

    Çünkü VF yokluktan yazılacak bir yer değil de hedef tercih olmalı ve en kötü 50-60binlerde sabit kalmalı. Avrupada girilmesi en zor bölümlerden biri tıp ile birlikte VF mesela. Ama bizim ülkede hangi şey avrupaya denk ki değil mi?

    Herneyse okuduğum fakülte bana kalırsa istanbuldan iyi, gezip gördüm, derslikler, laboratuvarlar, binalar, hayvan hastanesi, çiftlik, ortam, görükle kampüsünün nimetleri dersek istanbula bin basar. Ankarayı hiç gezmedim, ilk veteriner fakültesi olduğu için belli ağırlığı ve öncülüğü olacaktır ama unutmayalım ki uludağ üniversitesi VF, avrupa vet fakülteleri brliğine üye ve köklü bağlantıları var. Erasmus olanakları da iyi, mesela ben bu senenin bahar dönemi (2.yıl 2.dönem) çek cumhuriyetine gidiyorum. Ortalamam 3.62, erasmus sınavım da 87'ydi, ilk sıradan hak kazandım )

    1.sınıf olduğum için daha klinik dersleri almadım, zaten ilk sene temel bilimleri alıyoruz, anatomi,fizyoloji,biyokimya,histoloji. Dönem derslerini siteden öğrenebilirsiniz.

    Şöyle özetlemek gerekirse, bu fakültede çalışmayana not yok. Her derste devam zorunluluğu var ama bazı hocalar yapmayabiliyor(biyofizik,tarih ve türk dili dersleri)
    Devam zorunluluğu var ama ders kaçırma lüksünüz olmamalı zaten, gününe göre bazen 8de girip 5te çıkacaksınız. Dersler o kadar yoğun ve her dönem 8-10 arası ders olacak, iktisat ya da işletmedeki arkadaşlar gibi 4 ders alıp sınavların çokluğundan bahsetmek komiğinize gidecek (Tıptaki arkadaşlar alınmasın onların bazı dönem 15-20 dersleri olabiliyor)

    Dersleri anlamak, laboratuvar derslerinde uygulamalarda ilgili davranıp birşeyler öğrenmek için çabalamak başlıca hedefiniz olmalı, her gün düzenli az az çalışmak zaten yeterli olur. Final haftasında millet karın ağrısı çekerken ben bazı günler boş boş oturmuşluğum bile var, düzenli çalışmak sağolsun.

    Dersler hakkında bilgi almak isterseniz bana konu içinde sorabilirsiniz, içeriği,zorluğu hakkında.

    Fakültedei hocalar gayet yeterli, prof sayısı iyi ve çok. Hepsi alanında iyi ve şuana kadar 1-2 hocanın anlatış tarzlarından dolayı biraz bizi uyuttuğunu da söylemeden geçemeyeceğim.

    İlk yılın baba dersleri anatomi 1-2, fizyo 2 ve biyokimya denir. Kredi olarak zaten 4-5 arasıdır bu dersler (diğer dersler genelde 2dir). Düzenli çalışıp anlarsanız hepsini benim gibi AA getirebilirsiniz ama.

    Neyse fazla uzattım atladığım şeyler varsa sorun







    Veteriner Fakültesi İsteyenler olarak burada toplanıyoruz. Konu genelde muhabbet içerir, sormak istediklerinizi sorun kesin cevap alırsınız.


    1) Werner Heisenberg / ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

    2) GuitaRist_ / MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

    3) aimable / ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

    4) yyudumm / ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

    5) VETBAZİNGA / ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

    6) sametK / ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

    7) tri_nitro_toluen / İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

    8) Mordecaí / ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

    9) gokmence / ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    10) lionkinq06 / ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    11) ByEnjoyment / ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

    12) blacklight_ / SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

    13) hilmi1993 / SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

    14) The_North_Face / İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

    15) HooMie / ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    16) bjkmls / FIRAT ÜNİVERSİTESİ

    17) uA * Nedvedmania / ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

    18) canzker / ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

    19) GlikoProtein / İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

    20) QuantumMoose / ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

    21) CorsairSA / ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

    22) darkmusti / SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

    23) TAHAYLMZ2314 / ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

    24) Snow' / SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

    25) darkwolf33 / FIRAT ÜNİVERSİTESİ

    26) Ralpo / ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    27) Sertandikici / MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

    Rahatsı ediyorum k.bakmayın 1 sorum var

    Büyükbaş klinik açıp köy köy dolaşmakla veteriner devletteki memurluğu kadar kazanabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fizyoloji dersi almış değerli büyüklerim yardımcı olursa sevinirim, ereksiyon ve ejakülasyon mekanizması hakkında biraz bilgi verir misiniz? anatomi işlerken hoca derste sordu internetten sadece makaleler var birazını okudum pek yararlı olmadı , biraz bilgi verir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHawk_ -- 28 Mayıs 2014; 0:11:02 >
  • VF adayları çalışmalar nasıl gidiyor ??
  • kemo0o kullanıcısına yanıt
    Bitti adaylık falan hocam çalışamıyorum hiç ..
  • arkadaslar kayseride yasiyorum aklimda uludag var ama duzeni bozmak istemedigim icin eru aklimi karistiriyor acaba egitim acisindan cok farkedermi bilgisi olanlar yardim edebilirmi ? tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence her şeyi son haftalar belirliyor.İstediğin kadar çalış son haftalarda yat hepsi uçup gider.Sende pes etme sonuna kadar çalış.Olmazsa olmaz ama birakma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hak6601

    arkadaslar kayseride yasiyorum aklimda uludag var ama duzeni bozmak istemedigim icin eru aklimi karistiriyor acaba egitim acisindan cok farkedermi bilgisi olanlar yardim edebilirmi ? tesekkurler

    Konuda 1-2 arkadaş vardı Erciyesten onlarla iletişime geçebilirsin. Hatırladığım kadarıyla senelik kontenjanı azdı 50 veya 60 olması lazım. Onun dışında pek bilgim yok malesef
  • hocam ygs siralamam 96 bin 80bine cekerim diye dusunuyorum kontenjan sikintisi olmaz sanirim siz uludagdamisiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ygs'de emeğimin karşılığını alamayınca lys'ye çalışmadm 1 ayım üzülmekte geçti resmen son 1 ayda başladım çalışmaya ama son haftalar bizim için önemli Allah'tan umut kesilmez biz elimizden geleni yapalımda içimiz rahat olsun en azından..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar ?
  • Merhabalar arkadaşlar Bu sene ygs 2 den 230 bine girdim Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner fakültesi girmek istiyorum 20 biyoloji 20 kimya 15 matematik yapmam lazım demi okuldan 40 puan gelcek bana hesapladım bu yıl 300 puanla alıcağını hesap edersek sınavdan 250-255 puan yapıyor 20 biyoloji-20 kimya-15 matematik
    Bana çalışma tavsiyeleri verir misiniz
    , organik kimyayı bitirdim eski konularım tamam açıkcası kimyadan korkmuyorum
    Biyolojide sistemleri bitirdim -bitki biyolojisi tam eski konulardan hangilerine tekrar bakıyım sizce?
    Matematikte 10-11.sınıf matematiğini tekrar ediyorum-12.sınıftan Özel tanımlı fonksiyonlar-Limit-Türev çalıştım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspartam32 -- 3 Haziran 2014; 23:30:05 >
  • Biyolojiyi sürekli tekrar et özellikle sistemler ve bitki biyolojisini eski konularıda es geçme ama.En önemli bu biyolojiden hata yapma lüksün yok.Kimyana güveniyorsan ne mutlu sana bende en çok kimyadan korkuyorum :( Matematikten bu vakitten sonra deneme çözüp eksik gördüğün yerleri tekrar gözden geçir. Başarılar
  • merhaba arkadaşlar. benim bu senenin başında beri hedefim istanbul veterinerlik ve eski sayfalarda da yazılarımı görebilirsiniz ama genelde iplenmedim konularda. umarım bu sefer bir büyüğüm yardımcı olur.

    ygs-2 sıralamam 85bin, önümde 15 bin civarı tm olduğunu düşünüyorum çünkü matematiği kötü yaptım. şu an 70 binde olduğumu varsayarsak lys de yapmam gereken netleri söyler misiniz? 30-35 arası matematik yapıyorum geometrim değişiyor, biyolojim ve kimyam iyi ama fiziğim kötü durumda..

    bir de çok büyük bir korkum var bu sene veterinerlik puanlarının yükselmesiyle ilgili. sizce sıralamamla riskte miyim? bir sene daha kalmayı düşünmüyorum istanbul olmazsa bursaya veya aydına gidebilirim ama dediğim gibi istanbul olmazsa çok üzülürüm.

    lysde netlerim nasıl olmalı sizce istanbul vet için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hei.

    merhaba arkadaşlar. benim bu senenin başında beri hedefim istanbul veterinerlik ve eski sayfalarda da yazılarımı görebilirsiniz ama genelde iplenmedim konularda. umarım bu sefer bir büyüğüm yardımcı olur.

    ygs-2 sıralamam 85bin, önümde 15 bin civarı tm olduğunu düşünüyorum çünkü matematiği kötü yaptım. şu an 70 binde olduğumu varsayarsak lys de yapmam gereken netleri söyler misiniz? 30-35 arası matematik yapıyorum geometrim değişiyor, biyolojim ve kimyam iyi ama fiziğim kötü durumda..

    bir de çok büyük bir korkum var bu sene veterinerlik puanlarının yükselmesiyle ilgili. sizce sıralamamla riskte miyim? bir sene daha kalmayı düşünmüyorum istanbul olmazsa bursaya veya aydına gidebilirim ama dediğim gibi istanbul olmazsa çok üzülürüm.

    lysde netlerim nasıl olmalı sizce istanbul vet için?

    Benim arka sayfalarda 2011de yaptığım netler olacaktı. O haliyle ygs 84bin, lys 60bine çekmiştim.

    Netler az çok şöyleydi:

    Mat:31
    Geo:17
    Fizik:8
    Kimya:22
    Biyoloji:22




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hei.

    merhaba arkadaşlar. benim bu senenin başında beri hedefim istanbul veterinerlik ve eski sayfalarda da yazılarımı görebilirsiniz ama genelde iplenmedim konularda. umarım bu sefer bir büyüğüm yardımcı olur.

    ygs-2 sıralamam 85bin, önümde 15 bin civarı tm olduğunu düşünüyorum çünkü matematiği kötü yaptım. şu an 70 binde olduğumu varsayarsak lys de yapmam gereken netleri söyler misiniz? 30-35 arası matematik yapıyorum geometrim değişiyor, biyolojim ve kimyam iyi ama fiziğim kötü durumda..

    bir de çok büyük bir korkum var bu sene veterinerlik puanlarının yükselmesiyle ilgili. sizce sıralamamla riskte miyim? bir sene daha kalmayı düşünmüyorum istanbul olmazsa bursaya veya aydına gidebilirim ama dediğim gibi istanbul olmazsa çok üzülürüm.

    lysde netlerim nasıl olmalı sizce istanbul vet için?

    Hocam bence sizin sıkıntı yapacak bir durumunuz yok lys'de sıralamanı korursan girersin.Biz ne yapacağız bakalım 150 binden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hei.

    merhaba arkadaşlar. benim bu senenin başında beri hedefim istanbul veterinerlik ve eski sayfalarda da yazılarımı görebilirsiniz ama genelde iplenmedim konularda. umarım bu sefer bir büyüğüm yardımcı olur.

    ygs-2 sıralamam 85bin, önümde 15 bin civarı tm olduğunu düşünüyorum çünkü matematiği kötü yaptım. şu an 70 binde olduğumu varsayarsak lys de yapmam gereken netleri söyler misiniz? 30-35 arası matematik yapıyorum geometrim değişiyor, biyolojim ve kimyam iyi ama fiziğim kötü durumda..

    bir de çok büyük bir korkum var bu sene veterinerlik puanlarının yükselmesiyle ilgili. sizce sıralamamla riskte miyim? bir sene daha kalmayı düşünmüyorum istanbul olmazsa bursaya veya aydına gidebilirim ama dediğim gibi istanbul olmazsa çok üzülürüm.

    lysde netlerim nasıl olmalı sizce istanbul vet için?

    Benim arka sayfalarda 2011de yaptığım netler olacaktı. O haliyle ygs 84bin, lys 60bine çekmiştim.

    Netler az çok şöyleydi:

    Mat:31
    Geo:17
    Fizik:8
    Kimya:22
    Biyoloji:22

    Bu çok yardımcı oldu hocam sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar istediğiniz üniversitenin Veteriner Fakültesi'ni kazanamadınız diye 1 senenizi harcamayın, bölümümüz zaten 5 sene ayrıca her üniversitenin kendsine göre +'ları ve -'leri var ama işin gerçeği mezun olduktan sonra mühendislik bölümlerindeki gibi "hmm sen İTÜ mezunusun demek, hmm sende ODTÜ mezunusun, şey sen de Kocaeli mezunusun biz ODTÜ'lülüyü alalım işe" gibi bir durum yok, mezun olduktan sonra yapacağın tercihe göre (klinik, akademisyenlik, memurluk vs.) kendini ne kadar geliştirdiğin önemli. Yok ben hala illa İstanbul'da ya da Ankara'da okuyacağım diyorsanız gittiğiniz üniversite de 1 yıl boyunca kafanızı dersten kaldırmaz, tabiri caizse ineklersiniz, sonra da paşa paşa yatay geçiş yaparsınız :)
  • Arkadaşlar Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini istiyorum. YGS-2 de 83 bin deydim. LYS netlerim nasıl olmalı Ankara ya girebilmek için.
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.