Şimdi Ara

vet mi hemşirelik mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ve çevren geniş olmalı diyorlar bizim ailecek çevremiz hiç yok çevrem olmasa açıkta kalır mıyım
  • sanayide işe başla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bigbigbang kullanıcısına yanıt
    Her dönem 1 mesleğe garanti derler ama zamanla onun da süresi dolar. Şu an hemin taban 3k maaşı var dönerle birlikte 4.5k nöbetle 4.8 5k civarı alıyor diye biliyorum bu sene sormuştum. Veterinerde özelde de devlette de çalışma şartları iyi. Özelde maaş biraz daha az 4.5 5 gibi. Devlette 6k ama işin gayet rahat geçer mutlusundur sonuçta insanlarla değil hayvanlarla uğraşıyorsun bu bile çok geçerli bir neden. Ataması geçen sene 74'tü ona bakılarak vette garanti denilebilir ama insanlarla mı uğraşmak istersin hayvanlarla mı bunu seçecek kişiye sormak lazım. Tabii ki var hocam Almanya'da staj sonra çalışma durumu olabilir ama biraz tanıdığa bakıyor. Direk beni alsınlar diye düşünmek biraz zorlayıcı işinde iyiysen oluyor yani ve tanıdıkla. Zor diye bir şey yok mesleğe girince her şey yapılabiliyor. Doktorlar için en başında ameliyat etmekte zordu ama hiçbir cerrah ameliyata daha sonradan zor dememiştir sanırım. Veterinerlikte o kadar çok çalışma alanı var ki açıkta kalmayı sormak biraz komik :D ama tercih meselesi sen insanlarla mı uğraşmak istiyorsun hayvanlarla mı soru bu olmalı bence. Tıp için pratisyenliğin süresi bile dolacakken hemşireliğe garanti demek biraz daha komik bana kalırsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538EA9F72 -- 27 Temmuz 2020; 21:41:23 >

• Veterinerlik yurt dışı imkanı olan bir bölüm mü gerçekten ne kadar rahat atıp tutuyorsunuz ya odtu makineden falan bahsediyoruz sanki. Bunu küçümsemek olarak algılamayın lütfen ama sağlık sektörü yurt dışına çıkmayı en zor kilan alanlardan birisidir. Adamlar Türkiye'de alınan sağlık eğitimine güvenmediği için orda da dört yıl belli bir eğitim alman gerekecek kimse sana gel bakalım hadi sen burda veterinerlik yap demeyecek. Sakin bunu etraflıca araştırmadan bir seçim yapmayın. Ayrıca atamalara da bakın hemşireler mi veterinerler mi daha çok atanıyor diye. Forumdaki en kanser konulardan biri de kimsenin devlete atanma fikrini begenmemesidir ama ne yazık ki üçüncü dördüncü sınıfa gelip mesleğin piyasasını görünce herkes kpss kursuna yazılır. Burda size yazılan tüm önerileri teyit edin meslek grubundan insanlarla konuşun ki pişman olmayın. Kolay gelsin başarılar dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kompensan K kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam
  • Sizlere bir tavsiye bilmediğiniz,daha önce okumadığınız meslek hakkında sadece duyduklarınızla milleti yönlendirmeyin.
  • Veterinerlik okuması hemşirelikten kat be kat daha zor ancak mezun olunca kendi işinizi kurabilecek potansiyele sahip bir hekim olarak mezun olacaksınız. Hemşielik ise derslere bile katılmadan takır takır geçen arkadaşımın okuduğu bir bölüm. İş bulma imkanını bilmediğimden yorum yapamayacağım fakat işsiz kalacagızıda düşünmüyorum. Hemşirelikte tek düze bir hayatınız ve su ana göre max 6-7 k maaşla calışabilecekken veterinerlikte cok daha hareketli farklı alanlarda ve para konusunda da sınır tanımadan çalışabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.