Şimdi Ara

Vestel Venüs V6 ses sorunu ve çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba

    Vestel Venüs V6 telefon aldım. İlk aldiğimda telefonla gayet normal konuştum. Yanlış hatırlamıyorsam sırayla 1,5 ve 2,0 vestel güncellemesi yaptım telefona. Tabi yapmaz olaydım.
    Güncelleme sonrası karşı tarafa ses gitmemeye başladı. Whatsup konuşması yaptığımda ses normal şekilde gidiyordu.

    Çözüm:
    Play Store ye girin. Next.Phone With Dialer uygulamasını indirin. Kurulum sonrası size Varsayılan olarak ayarlamanızı soracak. Evet deyin. Ses gitmeme sorununuz çözülmüş olacak. Bu kadar basit.



  • Hocam aynı durum bende de var ama cihazın kendi ''ses kaydedici'' programından kayıt yaptığım zaman herhangi bir sorun olmuyor. Whatsaba girip ses kaydı attığımda ses çalmıyor. Aramalarda çok kez karşıya sesim gitmiyor. Mikrofon sorunu olsa ses kaydedici programında da sorun olmaz mı?
    Bana sanki yazılımsal bir sorun gibi geliyor.
  • Merhaba, baştan ses iletiminde sıkıntı olmadı. Sonra yine tekrarladı. Fabrika ayarlarına çevirdim telefonu. Yine sıkıntı yapmadı gibi göründü ama sonra yine ses gitmemeye başladı. Telefon babamda yanına gidemiyorum. Sorun artık bana vodofone kaynaklı gelmeye başladı. Çünkü arada ses gitmiyor. Biri 4.5 g yi kapatmış Ayarlar -> Hücresel Ağlar -> 4.5G HD Ses (VoLTE) sorunun düzeldiğini yazmış. Artık deneyeceğim tek bu kaldı.
  • Benimde hattım vodafone. Daha telefonu alalı 2 gün oldu. Kutudan açıp kurulumu yaptıktan 2 saat sonra ilk aramada sesimin gitmediğini farkettim.(güncelleme yapmadan)
    Daha sonra ard arda 2 güncelleme yaptım 1-2 aramada sorun yoktu daha sonra yine ses gitmedi. Whatsap görüşmesinde de sesim gitmedi. Ama ne garip ki ses kaydedici üzerinden sorun görünmüyor.
  • ege2005 E kullanıcısına yanıt
    Ben herşeyi denedim 3g 4g. Kaplosuz çağrıyı kapatın diye bir yorum okumuştum onuda denedim. Hiçbiri fayda etmedi. Vodafone kaynaklı bir sorun varmı bilmiyorum, şuan tek denemediğim bu kaldı.
  • Dostum yapabilirsen Turkcell hattı takip sonucu paylaşabilir misin. Aklıma artık tek bu geliyor. Servis yolu gözükecek galiba
  • ege2005 E kullanıcısına yanıt
    Turkcell değil ama turk telekom var eşimde telefonu 1-2 gün ona verebilirim. Bende bugün servise bırakacaktım ama hattı değiştirip denemekte fayda var gibi. Çünkü mikrofon sorunu olsa ses kaydedicide de sıkıntı olur diye düşünüyorum. Çağrı da ve whatsapp da sorun olduğunua göre gsm kaynaklı olabilir.
  • İnşallah GSM kaynaklıdır. Haberleşiriz. İyi çalışmalar
  • Arkadaşlar selamlar. Kusuru bakmayın farklı bir soru sorucam. On kamera ters çekim yapıyor. Yani selfy yapınca sağdaki adam solda gorunuyor. Aynı olay sizdede varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ege2005

    İnşallah GSM kaynaklıdır. Haberleşiriz. İyi çalışmalar
    Şuan defalarca denedim. Kulaklıkla konuşunca ses karşıya gidiyor, kulaklığı çıkarıp normal arayınca ses karşıya gitmiyor. Nasıl bir sorundur anlamadım.

    Edit: Bendeki sorun kesinlikle mikrofon kaynaklı. Test etmek için İş yerindeki sabit hattı en az 50-60 defa değişik ayarlar yaparak aradım. En son bayağı bir yüksek sesle bağırınca sabit hat iş yeri ahizesinde hareketlenme oldu. Sonra telefonu salladım hafifce vurdum düzeliyor gibi olup daha sonra tekrar gidiyor.

    Siz de bence elinize iki telefon alın normal konuşmada en ufak bir çıt duyulmuyor ama iyice bağırınca karşı ahizede bir hareketlenme olduğunu göreceksiniz. Hatta aradığınız hat açıkken venüs logosundan aşağı dogru hafifce vurursanız yine karşı tarafa tık tık sesleri gelmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optik84 -- 6 Nisan 2020; 16:59:43 >




  • Merhaba, bilgiler için teşekkürler. Yapacak birşey yok servise vereceğiz gibi. Kafa karıştıran sesin bir gidip bir gitmemesi oldu. Bu arada babamla whatsup üzerinden görüntülü konuştuğumuzda ses kesilmesi hiç bir zaman olmadı. Acaba görüntülü konuşurken mikrofon yerine megafondan mi ses iletimi oluyor.
  • Whatsapp üzeri görüntülü konuşmada cihazın hangi özelliği devreye giriyor bilmiyorum. İşin garibi kendi ses kaydedici uygulamasında sorun olmazken, ses gayet netken telefon görüşmelerinde neden sesin gitmediği..
    Dün cihazı servise gönderdim bakalım sonuç ne olacak..
  • Ürün, servise gönderdikten 3 gün sonra tarafıma tekrar gönderildi. Gerekli incemeler yapılmış ve herhangi bir soruna rastlanmamış.
    Aradım; ben 2 günlük cihazımı size keyfiyetten gönderdim dedim. İş güç zaten yok, napacağım diye düşünürken aklıma böyle bir fikir geldi cihazı size gönderdim dedim.
    Hakikaten çok sinir bozucu bir servis yetkilisiyle görüştüm. Robot gibi aynı şeyleri tekrarlayan, saçma sapan akıl veren, insanı çıldırtan cinsten..

    Sonuç:

    Cihazı aldığım bayide çok samimi olduğum bir abim var. Daha önce bir çok defa kendisiyle alışverişim oldu. Yetkili serviste yaşadığım durumu anlatınca bana hak verip sorunlu cihazı aldı ve bana yenisini verdi. Şuan 2 gündür kullanıyorum hiçbir sorun yok. Güncelleme uyarısı geliyor ama korkuyorum güncelleme sonrası sıkıntı olur diye..
  • Dostum sen sorununu dolaylı olsada çözmüşsün. Benim olayda enson tüketici mahkemesinde biter diye düşünüyorum. Büyükşehir yasağı kalkınca telefonu alıp servise yollayacağım. Sonucu size bildiririm
  • ege2005 E kullanıcısına yanıt
    Samimiyetim olmasa inan ben de aynı durumda olacaktım. 2 günlük cihazı sesim gitmiyor diye gönderiyorum; ''gerekli incelemeler yapıldı herhangi bir soruna rastlanmadı'' diyerek geri gönderiyorlar. Şaka gibi..
    Bu arada yeni cihazı 10 gündür kullanıyorum, güncellemeleri de yaptım hiç bir sorun yok. Ne mikrofon sorunu var ne de başka bir sorun.. (Vodafone hattımı iptal etmeyi bile düşünmüştüm)
    Aslında parasına göre özellikleri çok ideal ama yetkili servis olayı beni düşündürmeye başladı.

    Size de yaşadığınız sıkıntı için kolaylıklar diliyorum.
  • arkadaslar ayni sorunu ben yasamistim ve çözümü kendi telefonumu esime vermekte buldum, bende onun telefonunu aldim,

    bence sebebi Vodafone kaynaklı, ben Vodafone a gecince baslamisti problem, esim turk telekom kullaniyor, türk telekom ile hic sıkıntı olmadi,

    esimin telefonu xiaomi idi, ben kullanıyorum ve vodafone ile sıkıntı yaşamadım,
    ama Vodafone Vestel birlesmesinde sıkıntı var bence
  • bu telefonda 2 mikrofon var. birisi kameranın yanında, diğeri şarj girişin yanında. aramalarda ve sesle yazma gibi google özelliklerinde şarj girişinin yanındaki mikrofon kullanılıyor. video ve ses kaydında 2 mikrofon birden stereo kayıt yapıyor.
    sorun şarj girişinin yanındaki mikrofonda. işlemci destekli gürültü engelleyici özellik var (qualcomm noise cancelling). bu özellik vestelin romuyla uyumlu çalışmadığı için mikrofon her kullanımda kendini kısıyor ama gerekli durumlarda sesi yükseltmiyor. böyle böyle bir süre sonunda tamamen ses kısılıyor.
    sorunun çözümü için vestel güncelleme yayınlayınca durum daha da kötü oldu. yine de fabrika romu daha sorunsuz gibi duruyor. hard reset denedim sorun çözülmedi. fabrika rom unu yükleyemedim. yükleyebilen bu rom u yükleyip dönüş yazarsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.