Şimdi Ara

VESTEL Üretimi TV ler ile ilgili Mini Bilgilendirme Konusudur (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
10
Favori
34.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam yaklaşık 5dk. kadar sonra tekrar denedim ve smart menüsü kullanım koşullarını onayladıktan sonra açıldı. birde yazılım ile birlikte gelen kanal listesi güncel değil trt 4k yok, trt1 yerine trt çocuk çıkıyor. başka bir forumda bir arkadaş paylaşmış sıralı şekilde, en azından bu liste ile değiştirilse daha güzel olur. smart menüsündeki digitürkplay uygulaması güncellenmemiş, mevcut üyelikle giriş yapılamıyor. digitürk play uygulaması ile ilgili bir çalışma varmı?
  • Hocam az önce Vestel yetkili servisinden gelip, fatura, işlem dökümü ve 56 ₺ para iadesi getirdiler. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. İlginiz alakanız yardımlarınız için sağ olun. Vestel ürün aldığıma, Vestelin ürünün hizmetin arkasında durmasına çok memnun kaldım. EYVALLAH.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARBE kullanıcısına yanıt
    Bu teşekkür kesinlikle bu iş ile ilgilenen, Sizin için çalışan fakat isimleri bilinmeyen arkadaşlarımın hakkıdır.

    Forumdaki yazılarımda sürekli tekrar ediyorum ki lütfen sizlere hak ettiğiniz hizmeti vermeyen işletmelerden VESTEL markasını sorumlu tutup markaya küsmeyin. Daha sonra ''VESTEL bana bu kötülüğü yaptı'' demeyin. Bu örnekte de olduğu gibi siz bilgilendirmezseniz Marka sizin adınıza mücadele edemez.

    Hocam siz de ürününüzü iyi günlerde kullanınız. Unutmayın, yanınızda koskoca bir aile var.
  • @Ado hocam mb82 ler icin 1.37 yazilimi var demissiniz yazilimda sorunmu var acaba paylasilmamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F-138 kullanıcısına yanıt
    Yoo herhangi bir sorun olduğundan değil, çok önemsemedim zira 1.37 nin amacı aslında boot logo da takılı kalma sorununun önüne geçmekti. yani 1.35 e istinaden başkaca farkı yok, yazılım üzerinde belki bir geliştirme yaparlarsa entegre edilmiş hali ile yayınlanır. Bir süre daha bekleriz yoksa duruma göre mevcut hali ile yayınlarız.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    İlgi alakaniza teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F-138 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, her zaman
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    A.Bozoğlu Hocam genleşme sesinden 3 defa servise gidip geldi benim tv,servis,ve fabrika normal diyor @ado hocam gibi, hakem heyetine verdim,yarın bilirkişi gelecek,buradan bildiririm sonucu.Bilirkişi de genleşme sesleri normal derse pes edeceğim,ne kadar ekmek o kadar köfte diyeceğim.
    Bu arada hakem heyeti çok ilgili, dilekçeyi 24 Mart'ta verdim,15 Nisan'da bilirkişi gönderiliyor.Sonucu paylaşırım.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    VESTEL 43UA8900 modeli nasıldır hocam Isınmadan dolayı ledlerin patlamasından söz ediliyor, çok kararsız kaldım. Görüntü kalitesi lg samsungdan geri midir, ?
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    ısıya duyarlılık ve led chiplerin deformasyonu zaten marka model ayırmaksızın hepsine var hocam. hani fıtratında var derler ya, tam da o işte.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam bir model önerebilir misiniz bana vestel ya da başka model de olur? 43-49 inç arası.
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Hocam mazur görünüz ben öneri işlerine girmiyorum
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim hocam sağolun SONY KDL55W805C aklıma yattı 4k yok ama gerçek 100 hz panel olmasından alasım var sizce nasıl olur?
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Güzel Olur
  • @ado Hocam Hakem Heyeti bilirkişisi Volkan Hocam'ı misafir ettim,Genleşme sesiyle alakalı,sesleri dinledi,bunun genleşme sesi olmadığını söyledi, seni gıyabında tanıttım.Ben pek anlamadım ama senin anlayacağın şekilde izah etmemi istedi,panelin bazı bölgelerinde aşırı ısınma var smps ve kondansatörlerin sebep olduğu atlama var dedi.Tv'yi yazılacak rapordan sonra iade edip paramı geri alabileceğimi söyledi.Aynı şekilde sıkıntısı olan arkadaşlar varsa umarım yardımı dokunur,Bir de bu sesleri fazlaca duyan arkadaşlar varsa benim gibi Tv,yi kullanmasınlar,yanma tehlikesi oluşturabileceğini ekledi.
  • slvmsstr kullanıcısına yanıt
    Selam Hocam. Gelen arkadaşın görüşüne saygı duyduğumu belirtmekle birlikte, spark atlamalarının 1990 larda kaldığını da hatırlatmak isterim.

    Öncelikle bu atlamanın size nasıl oluştuğunu anlatayım (Sohbet amaçlı yanlış anlaşılmasın)

    Eski sistem tv lerimizde ekranın aydınlanmasını sağlayan FBT (DST-EHT de denir) unsuru yaklaşık +145 Volt ile beslenir, içeriğindeki sistem sayesinde bu voltajı akımı çok düşük 28.000volt seviyelerine çıkartır ve CRT dediğimiz tüpün ANOT girişini besler bu şekilde aydınlanmayı sağlardı.

    Bu FBT unsuru aşırı voltaj altında çalıştığı için yıllar içerisinde delinir (Bildiğiniz gerçek delinme) ve kontrolsüz kalan bu yüksek voltaj aynı YILDIRIM kontrolsüzlüğü gibi en yakınında bulunan unsura atlama yapardı. Bu esnada tv içinden (anlık atlama ise) ÇAAAT diye ses gelir veya (Sürekli atlama ise) ÇAÇAÇACIZZZZ sesleri çıkartırdı. Buna paralel nadiren GUN bölümünde yani tüp içrisindeki tabancalardan birisi kısadevre olduğunda, veya tamircilerin iyi bildiği tüp söketi deformasyonunda bu ÇAT sesleri duyulurdu.

    Ben ses olduğunu kabul ediyorum zaten bildiğim bir şey, lakin arkadaşın yaklaşımını hem teknik bulmam hem de kabul etmem mümkün değil. benim kabul edip etmememin bir anlamı yok teknik müdürlük bunu kabul etmemekle birlikte güler geçer hocam.

    Hakem heyeti kararının bağlayıcılığı olmaması nedeniyle eğer Bu görüş üzerine talep açılırsa ben karara uymalarını pek peklemem, Bu nedenle ret gelirse (ki genelde memnuniyet esastır ve MM kapsamında konuyu uzatacaklarını sanmasam da) sizin mahkeme kanalına gitmeniz gerekir ki konu mahkemeye giderse bu gerekçe kesinlikle mahkemeden de döner zira gerçek anlamda LED tv lerin içerisinde SAPARK (yani atlama dediği şey) yapacak teknoloji yok. Kaldı ki bakınız voltajdaki bir çok dengesizliği dahi algılayıp sisteme shut down komutu yollayıp protection moda geçen yani cihazı korumaya alan bir teknolojide elektrik atlaması olup da ürünün çalışmaya devam etmesi de mümkün değil.

    Her şeyi geçtim, bu cihazın bir çok ünitesi 3.3V - 1.8V gibi neredeyse minimalistik enerjilerle çalıştırılırken sorarım size ATLAMA yapan bir üründe bu elektrik nereye atlıyor? Bu kadar atlama yapıyorsa ürün nasıloluyorda halen arıza yapmıyor? :)

    SMPS ünitelerde BULK CAPASİTOR denilen yüksek voltaj kondansatörü vardır, bu kondansatör 450V kapasitif durumdadır ve bu kondansatör Beslem kartının primer tarafından olduğundan dolayı bahsi geçen atlama durumunda ise direkt olarak primer sürücü kısadevre olur ve önce tv nin, duruma göre sonra evin sigortası atar.

    Yani gelen arkadaşımızın elektornik bilgisi olduğuna lafım yok, ama teşhis kesinlikle ama kesinlikle hatalı.

    Umuyorum ki rapor bu doğrultuda çıkmaz, açık söylüyorum bu rapor ile uğraşırsınız.

    Bunun yerine ''geldim gördüm kabinde ısı kaynaklı genleşme ve bu genleşmeye bağlı kabin çatırtısı duydum'' demesi bence yeterliydi.

    ''Panelin BAZI Yerleri ısınıyor'' cümlesi dahi LCD teknolojisi konusundaki yetersizliğinin göstergesidir zira panel tiplerine göre (ELED DLED vs) hepsinin neresinin ısınacağı bellidir zaten. mesela EDGE panelde led bar ne tarafta ise orası ısınır gayet net :)

    Ben arkadaşımıza işini öğretecek değilim elbette, lakin bu teşhisin hatalı olduğu aşikar hocam.




  • Bunlar da çok eski zamanlarda tamirci forumlarından alınan 2 tane kesit hocam. bir sürü reklam olduğu için kesip biçmek zorunda kaldım, Genelde bu forumlara bakınız, bu sesi duyduğu halde tv si çalışan kimse yoktur

    Google da CRT TÜP ATLAMA ÇAT vs yazsanız karşınıza bunlar çıkar zaten


    VESTEL Üretimi TV ler ile ilgili Mini Bilgilendirme Konusudur

    VESTEL Üretimi TV ler ile ilgili Mini Bilgilendirme Konusudur




  • @ado hocam ,sen ilgilenmeseydin zaten ben de kabullenmiştim,yalnız ortada yanlış giden birşeyler var,Manisa'daki yetkili servisteki arkadaşlar yetersiz bu konuda,bunu kabul ettiler,teknisyen arkadaşımız ben bu şekilde tv çalışır hade bunu fabrikaya herhangi bir test için gönderemem dedi,Tv çalışıyorsa bizim yapabilecek birşey yok dedi,hakem heyetine versem nasıl olur dedim,en uygununun bu şekilde olacağını söyledi.
    Hakem Heyetinden gelen arkadaş genleşme sesleri bekliyordum dedi ,dinlerken çıtçıtçıtçıt sesi duymayı bekliyordum dedi,daha sonra sesler belirginleşince ısıyı kontrol etti tv'nin belirli bölgelerinde ısı farkı çok fazla,elinizi panele koyduğunuzda bile sıcaklık farkını anlıyorsunuz,sol taraf buz gibi,sağ üst köşede aşırı ısınma var,metal çerçeveyi ısıtacak bir enerji sadece panelde değil ,led barlarının olduğu yerler soğuk,
    Vestel'de hali hazırda eğitimleri veren bir hocamız,ben anlattıklarının çoğunu anlamadım zaten,ilk defa karşılaştığını söyledi zaten,beklemedeyiz rapor çıkınca burada paylaşırım.




  • slvmsstr kullanıcısına yanıt
    Hocam Selamlar;

    Bir gelişme var mı? Merak ettim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.