Şimdi Ara

VESTEL Üretimi TV ler ile ilgili Mini Bilgilendirme Konusudur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
10
Favori
34.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba;

    VESTEL üretimi olan TV ürünlerini kullanan ve Genellikle Çekirdek yazılım konusunda görüştüğümüz arkadaşlara istinaden bir ufak bilgilendirme konusu açmak istedim.

    Öncelikle biraz üzücü bir haber vereyim ki MB100 anakartların üretimi bittiğinden dolayı, yazılımı geliştirmeye yönelik bir çalışma da beklemiyorum artık (Son bir güncelleme gelecek bundan daha sonra bahsedeceğim)

    Hazır MB100 vs den bahsetmişken önce ufak bir bilgi de aktarmak isterim sizlere.

    MB100 ve MB120 4K SMART
    MB110 FHD SMART
    MB130 4K SMARTSIZ
    MB130P 4K SMART

    Şeklinde gidecektir.

    Bunun yanısıra MB82 anakart da artık terk edildi ve MB82 anakartlar yerlerini MB140 gurubuna bırakmış durumda.

    Bundan sonraki üretimler bu şekilde ilerleyecek bilginiz olsun istedim. Burada bir not eklemek isterim ki hatırlarsanız daha nceleri yazılarımda belirtmiştim, Her ne kadar anakart kodlama statüsü yukarı doğru gidiyor olsa da, her yüksek rakamlı olan EN GELİŞMİŞ anlamı taşımaz diye belirtiyordum önceleri. İşte bu MB140 örneğimiz de buna çok güzel bir referans oldu. yani 43HL500 gibi STANDART televizyonlarda nasıl ki MB82 kullanılıyordu, bundan sonra aynı tarz STANDART üretim tv lerde MB140 anakart kullanılıyor olacak.

    Bu arada bir bilgi vermek isterim ki MB82 ürünlerde MediaTek işlemci kullanılıyorken, MB140 da Mstar işlemci kullanılıyor olacak.

    SMART ile ilgili çok şikayetçi olduğunuzu biliyorum arkadaşlar, ve bu serzenişleri 3 üncü öncelikli olarak fabrikada arkadaşlarıma dile getirdim. Sorun şu ki, bunun TAMAMEN uygulama sorunu olduğunu, donanımsal alt yapı ile ilgli bir eksik bulunmadığını ancak uygulamalarda lisans ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını ve en önemlisi ise SMART uygulamasının kendileri için birinci öncelik olmadığını ifade ettiler. Ben bunu halk dilinde ''Çok bir şey beklemeyin'' olarak yorumluyorum.

    Yazılımlarımızın vesteldriver sitesinden veriliyor olmasından kaynaklanan rahatsızlığınızı da dile getirdim ve daha önceki bildirimlerimize istinaden (Başlarını çok ağrıtmıştım bu konu ile ilgili) çalışmalara başladıklarını, en kısa zamanda bizlere mutlu bir haber vermek için çalıştıklarını ifade ettiler. Yani artık sizlerin de VESTEL resmi sayfasında bir yazılım destek bölümünüz olacak

    Arkadaşlar MB82 ler için artık pek bir yazılım beklentim olmadığını daha önce sizlere ifade etmiştim. Bir güncelleme gelmiş ancak yayınlamadım henüz zira arkadaşlarımdan onay almadım, beklememi rica ettiler (1-2 gün içerisinde onay gelir) bu süreç sonrasında sizlere yine bu forum üzerinden 1.37 sürüm çekirdek yazılımı yayınlayacağım ancak yazılımın ana hedef noktası bazı ürünlerde logoda takılı kalma sorununa istinaden hazırlandığı bilgisini aldım. Yine de güncel yazılım güncel yazılımdır diyerek elbette Tv lerimize yükleriz o ayrı konu.

    Bana sıklıkla sorduğunuz benim de sizlere hep aynı cevapları verdiğim PANEL konusuna gelince.
    Arkadaşlar verdiğim bilgiyi bir kere daha teyit ettim. IPS - TN ve VA konusunda sizlere bu güne kadar verdiğim bilgide bir değişiklik yok. Yani bir model üzerinde %100 aynı panelin kullanılmadığı konusunda hatalı bir bilgi yok. marka değişikliğine bağlı olarak teknoloji değişikliği de olabiliyor bilgisi kesindir. Örneklemek gerekirse 50AB5555 diye bir model üretilirken, 10.000 adet ürünün 7000 adeti LG panel ise zaten IPS oluyor, Kalan 3000 Adet SAMSUNG ise VA panel. yani forumda genelde yaşanan seninki VA benimki IPS konusunun detayı içerisinde kullanılan panelin hücre üreticisine göre değişiyor. Bunu net anlamanın yolu bana servis menü ve seri numarasını yollamanızdan geçiyor.

    Bu arada panel tedarik ettiğimiz firmalar SAMSUNG - LG - AU - CHİMEİ (Sıralama adet yoğunluğuna göredir)


    Gelelim MB120 anakartlı ürünlere sahip olan arkadaşlarımıza ve en önemlisi, Wireles Dısplay ile yapılan bağlantıda uzun zamandır çözülmeye uğraşılan ses cızırtı sorununa.

    Arkadaşlar MB120 anakartlı ürünler için çok kısa zamanda 2.40 sürüm yazılım gelecek.
    Biliyorsunuz şu an 2.29.11 sürüm en güncel sürüm, 2.36.0 var o zaten 2.29.11 ile %100 aynı ama tek farkı netflix aboneleri için bir üyelik barı açmasıdır başka farkı yoktur. Bunların üzerine 2.40 sürüm gelecek ki bu Wireles Dıpslay sorunu ana odaklı bir yazılımdır.

    Aynı zamanda (ki bu çok önemli) malum internetiniz bağlı olduğunda ve VESTEL kanadı FTP ye yazılım sürdüğünde tv leriniz otomatik yazılım güncelliyor, İşte bu güncelleme ile ilgili de bir sorun ve çözümünü aktarmak isterim.
    FTP üzerinden otomatik yapılan güncellemelerde (yani 2.29.6.0 iken otomatikman 2.29.11.0 oldu) HDMI portundan ses gelmeme sorunu yaşandığı bilgisi alınması üzerine, bu sorunları yaşayan arkadaşlara özel de bir Edit dosyası ve yükleme talimatı paylaşacağım.


    Son bilgi olarak da VESTEL TV ailesi 3D panelleri tamamen terk etmiştir.

    Bilginize


    Sohbet ve Destek anlamında bundan sonra bu konuyu da kullanabiliriz arkadaşlar.

    Görüşmek üzere.

    Saygılar







  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam, sanırım Manisa'dan döndünüz.

    Benim 65 ub 9100 de wireless display bağlantısında şu an için bir sorun gözükmüyor, sürüm 2.36, benim seri no da pm de senin dönmeni bekliyordu 😊

    Bu forumda emeğin çok Allah iyiliklerini karşılıksız bırakmasın selamlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Smart konusuna bir kaç şey de ben yazayım, fabrika donanımsal sorun yok demiş ancak, yazılımdan ziyade çok takılarak çalışıyor smart, ramin verimli kullanımıyla daha akıcı olabilir diye düşünüyorum, yazılım tarafında blutv, puhutv gibi iki uygulama gelse youtube la beraber çoğu müşterinin başka beklentisi olmaz gibi geliyor bana saygılar, selamlar.

    Fazla flood olmasın diye buraya ekleyeyim benim tv de 640 gb lık 2.5 hdd yi açmıyor tv başka bir hdd ile denemedim ama burada belirteyim dedim

    Düzenleme:Bilgi ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 10 Mart 2017; 11:58:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aragorn20

    Bilgilendirme için teşekkürler hocam, sanırım Manisa'dan döndünüz.

    Benim 65 ub 9100 de wireless display bağlantısında şu an için bir sorun gözükmüyor, sürüm 2.36, benim seri no da pm de senin dönmeni bekliyordu 😊

    Bu forumda emeğin çok Allah iyiliklerini karşılıksız bırakmasın selamlar...

    Selamlar Hocam;

    Sağ Salim döndüm çok şükür, Dualarınız için teşekkür ediyorum.

    WD konusunda sorun yaşayan arkadaşlarda zaten enteresan bir durum vardı, BAZI laptoplarda bu sorun yaşanırken diğerlerinde aynı TV normal çalışmaktaydı. Öncelikli olarak sorun yaşanan laptoplarda kullanılan wireles donanımların CE standartlarında olup olmadığı yönde negatif bulgular tespit edilmesi nedeniyle, buna özel bir çalışma yapıyor arkadaşlar.

    O nedenle bazı üyelerimizde bu sorun var iken, bazılarında yok, sizde olduğu gibi


    Sizin panel Ne LG ne de SAMSUNG hocam. Sizin Panel AUO




  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    Bu konu başlığı altında bundan sonra tüm bu negatif dönüşleri ve olmasını istediklerinizi de toparlayacağım bundan sonra.

    Elimden geldiğince daha sık fabrika ziyareti gerçekleştirip, yine elimden geldiğince daha çok ve bu başlık altında toplanan bilgileri aktarıyor olacağım, bu anlamda bu konudaki ilk notumuz da sizin bu mesajınız olsun
  • Selam 2017 Vestel tv ler ne zaman piyasaya çıkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fargo85 F kullanıcısına yanıt
    Sizin vesileniz ile resmi kanaldan sordum, cevap gelir gelmez aktarırım
  • vestelin gündeminde android ve oled varmı?
  • MB300 anakartlar android tv için üretildi hocam.

    OLED konusunu zaten biliyorsunuz, var ancak rakamsal boyutları halka hitap eder şekilde değil.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Müsaadenizle bir geri bildirim daha ekleyeyim
    Tv:65 ub 9100
    Yazılım:2.36
    Konu: 16 gb SanDisk usb 3.0 flash disk ile medya oynatıcı üzerinden film izlerken görüntü ve ses arasında senkronizasyon sorunu
    Film dosyası boyutu: yaklaşık 300 mb
    Test: aynı film snapdragon 615 işlemci 2gb ramli cep telefonunda sorunsuz olarak izlenmiştir
    Bilgilerinizi rica ederim hocam selamlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
  • Hocam merhaba yazilarin cok bilgilendirici tesekkurler.

    Mb91 de yeni yazilim calismasi olabilir mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbulboy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, takip ediyor olmanız sevindirici benim için.

    Maalesef çok büyük bir beklenti içinde olmamamız gerekiyor, kaldı ki biliyorsunuz bu anakart gurubu için ben güncel yazılım yayınlayalı daha bir kaç ay oldu. MB100 de dahi geliştirme çalışmaları durduğuna göre (yazımda belirtmiştim son bir yazılım bekliyoruz) MB9X serisinde aman aman fark yaratacak bir beklentimiz yok, şu halleri ile stabilitelerini korusunlar yeterli benim için.

    Yalnız faz2 ve faz3 ortaklaştırmaya yönelik çalışma yapılacağına ve faz2 sorunlarının ortadan kaldırılacağına dair bekleme içeirisindeyim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam bu model için ne diyorsunuz almaya değer mi 1750 liraya
  • yahya90 Y kullanıcısına yanıt
    Hangi model hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta kısaca diyor ki bu yazısında SMART istiyorsan VESTEL alma, TV olsun USB-HDMI takar dizi film izlerim dersen VESTEL ucuz bir alternatifdir dyor. Panelimiz LG, SAMSUNG kalitemiz aynı görüntü seni memnun eder diyor.

    SMART istiyorsan SONY, SAMSUNG, LG, Panasonic alacaksın diyor.
  • Yine de ''Alın'' veya ''Almayın'' demiş olmayayım ben
  • arkadaşlar vestel 43ua 9400 model televizyonum var. ortam tarayıcı üzerinden film dosyasını göremiyorum sebebi sizce ne olabilir.
    VESTEL Üretimi TV ler ile ilgili Mini Bilgilendirme Konusudur

    bu da filmin teknik özellikleri


    General

    Complete name : /home/sb01/downloads/Buz Devri 5: Büyük Çarpışma - Ice Age Collision Course 2016 3D Half-SBS 1080p BluRay TR-EN DuaL x264.mkv
    Format : Matroska
    Format version : Version 2
    File size : 2.00 GiB
    Duration : 1h 34mn
    Overall bit rate : 3 024 Kbps
    Encoded date : UTC 2016-10-04 19:53:19
    Writing application : mkvmerge v7.8.0 ('River Man') 32bit built on Mar 27 2015 16:18:02
    Writing library : libebml v1.3.1 + libmatroska v1.4.2
    DURATION : 01:34:32.789000000
    NUMBER_OF_FRAMES : 132956
    NUMBER_OF_BYTES : 133655937
    _STATISTICS_WRITING_APP : mkvmerge v7.8.0 ('River Man') 32bit built on Mar 27 2015 16:18:02
    _STATISTICS_WRITING_DATE_UTC : 2016-10-04 19:53:19
    _STATISTICS_TAGS : BPS DURATION NUMBER_OF_FRAMES NUMBER_OF_BYTES

    Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.0
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Duration : 1h 34mn
    Nominal bit rate : 2 835 Kbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 1 080 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate mode : Constant
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.057
    Writing library : x264 core 133 r2334 a3ac64b
    Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=48 / lookahead_threads=8 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=2835 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=20000 / vbv_bufsize=25000 / nal_hrd=none / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
    Default : Yes
    Forced : No

    Audio
    ID : 2
    Format : AAC
    Format/Info : Advanced Audio Codec
    Format profile : HE-AAC / LC
    Codec ID : A_AAC
    Duration : 1h 34mn
    Channel count : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz
    Compression mode : Lossy
    Delay relative to video : 31ms
    Language : English
    Default : Yes
    Forced : No

    Audio
    ID : 2
    Format : AAC
    Format/Info : Advanced Audio Codec
    Format profile : HE-AAC / LC
    Codec ID : A_AAC
    Duration : 1h 34mn
    Channel count : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz
    Compression mode : Lossy
    Delay relative to video : 31ms
    Language : Turkısh
    Default : Yes
    Forced : No




  • zek06 Z kullanıcısına yanıt
    Filmin adı çok uzun onu kısaltıp dener misiniz lütfen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir Vestel tv kullanıcısı olarak forumdaki gayreyinizi takdir ediyorum.



    Mutlaka haberdar olduğınuzu düşündüğüm Vestel tvlerde Filbox modül kullanımı sırasında yayının bir süre kesilmesine neden olan, "ortak arabirim modülü sökülmüş/takılmış" uyarısı hakkında Vestel'in bir çalışması var mı acaba?



    Ben 42pf8175 model televizyonumda Filbox modül kullanıyorum ve bahsettiğim hata izleme zevkini gerçekten çok olumsuz etkiliyor. Servise bildirdim gelip baktılar, yanımda merkezi aradılar, merkezin bu sorundan haberi var, sorunu kabul ediyorlar, biz de kayıt oluşturduk sizi arayacağız dediler ama dönüş yapmadılar. Daha sonra kendim ilgili servise durumu sorduğumda şu an için yapılabilecek bir şey olmadığını söylediler.





    Şu sıralar yine Filbox modülle kullanılacak bir tv daha satın almak üzereyim ve aslında yine Vestel almak istiyorum ama bu sorun yüzünden bazen başka markalara mı yönelsem diye düşünüyorum.



    Fırsat bulup bilgi verirseniz veya bir yol gösterirseniz memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.