Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.805
Cevap
72
Favori
207.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ulaş2014 kullanıcısına yanıt
    ustat
    usb yi fat32 ile biçimlendirme yapacaksın.
  • fatih_ogu F kullanıcısına yanıt
    nereden aldınız? mağazaya gidip söylemeniz gerekiyor olabilir...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    gittigidiyor dan almıştım. daha sonra satıcıya ulaşmam iki gün sürdü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    Arkadaşlar az önce TV'de dikine bir çizgi belirdi. Panel arızası nedeniyle değiştirilen tv'nin, 6 ay sonra tekrar benzer şekilde panel arızası vermesi ciddi ciddi keyfimi kaçırdı. Bakalım servisin tutumu nasıl olacak...

    Hayır tv'yi de övdük ettik o kadar, akşamına çıkmadan arızalandı. Hey allahım.

    Servis az önce geldi, tv'yi kontrol etti. Bu tip panel arızaları genelde ekranın alt kısmındaki çerçeve açıklıklarından giren sıvı yüzünden oluyormuş. Aksi gibi 3 ay kadar önce, annem ayran kapağı açarken tv'nin sağ alt köşesine (ayak, çerçeve bölgesine) bi'kaç damla ayran sıçratmıştı. Anında silmiştik tabi.

    Şimdi bu sebepten bu tv bozulduysa, başlarım öyle işe! Acayip sinirim bozuldu şu an, servisten gelecek cevabı bekliyorum bakalım.

    Aklıma takılan bir kaç soru var. Diyelim ki ayran sıçradığında ekranın alt kısmındaki açıklıktan aşağı sızdı ve panelin bozulmasına neden oldu;

    Bu sıvıların sızdığı panel açıklıkları bu tv'de neden var? Kapalı olması gereken yeri delik gibi açık bırakıp, sıvı girince de kullanıcı hatası demek kadar aptalca bir şey olabilir mi? Kaldı ki bu bir tasarım özelliği falan değil; bir tv'de çok olan, aynı model bir diğerinde az olan açık seçik bir üretim hatası. (İlk aldığım modelde oraya başparmağım giriyordu mesela, bunda ise nispeten azdı) Biz bu tv'leri poşetin içine mi koyup izleyeceğiz?

    2- Bu dediğim sıçrama olayı en az 3 ay önce oldu. O zamandan beri küçücük bir sıkıntı da olmadı. (ki beklenen de bu zaten) Zaten sıçrayan 3-5 damla bir şey. Onun da %90'ı alt ayağa ve tv sehpasının üzerine gelmiş. Yine diyorum; biz bu tv'leri poşetin içine mi koyup izleyeceğiz?

    Umarım ben gereksiz evham yapıyorumdur. Bu olay üzerimize kalmaz.

    TV'nin tamiri gerçekleşti, hatta servis az önce geldi ve kurulumu yaptı. Tahmin ettiğimden daha kısa sürede halloldu herşey.

    Sonuç itibarıyla sıvı teması sonucu arızalanan panelin garantisi bozulmamış oldu. Başka markalarda böyle bir şey mümkün olabilir miydi emin değilim.
  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    USTAT HADİ GEÇMİŞ OLSUN. ALLAH BUNDAN SONRA BÖYLE BİR OLAY GÖSTERMESİN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulfu_kartal -- 5 Ağustos 2016; 15:27:17 >
  • zulfu_kartal Z kullanıcısına yanıt
    Amin hocam, hepimize inşallah.
  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Menü + 4725 yazdım.

    Services Menu (Raphael) V2.6.3.0 SUN 201........... (MB120)(1,5GB)

    Uygulama sürümü içinse (V) 1.4.03

    Yani MB120 Anakart.

    Güncellenmesi gereken bir durumu var mı şu topici tam bir okuyayım da. Çünkü kafam karıştı. yılbaşında alanlar hem ucuz hem 4 gözlük hem akıllı kumanda ile almışlar. ama anakartları MB100 müş. Şimdi biz alanlar mağazalardan pahalıya alıyoruz ne akıllı kumanda veriyorlar ne de 4 tane gözlük. 2 gözlükle iş bitiriyorlar.

    Yanlız dikkatimi çeken TRT 4K kayboldu geçen gün. Hem belirtilen Türkiye frekansında 12.123 hem de Avrupa frekansını 12.615 da taratınca da çıkmıyor. yayını mı kestiler yoksa TVde mi bir sıkıntı oldu onu anlamadım.

    Bir de ben bize verilen orjinal kumandayı kullanmak istemiyorum da alternatif aynısının kopyası şu 5 15m ye satılan kumandalardan kullanmak istiyorum. şimdi 100 tl fiyat çekmişlerdir orjinal kumandasına. Dahili uydu alıcılı olduğu içinse çok sık kullanılır kumandası. Var mı bildiğiniz iyi bir şey. mümkünse bire bir aynı. Aslında birebir aynı olmayıp philipsin şöyle bir alternatifi var ama ne kadar uydururum soru işareti.

    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-universal-kumanda-4-in-1-5880.html
  • Disection D kullanıcısına yanıt
    MB120 için yeni yazılım yok şu an. Zaten içinde gelen yazılım en güncel MB100 yazılımdan daha güncel.

    TKGS ayarınız açıksa TRT 4K otomatik olarak gelecektir. Bugün bende geldi.

    Kumandayı tam olarak neden kullanmak istemiyorsunuz? Piyasada uyan kumanda mutlaka vardır. Kumanda satışı yapan yerlere danışın derim.
  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Birincisi yedek kumanda olsun elimizde. ikincisi orjinali çok pahalıdır büyük ihtimal. olası bir düşürme kırılma malum yeğenler geliyor eve kumandayı yerden yere vurabiliyorlar. önceki tv de uydu kumandamın pil yuvasını kaşla göz arasında kırmışlardı. bir de burası aşırı nemli. kumanda laçka oluyor tuşları bir süre sonra. orjinali harap etmim diyorum dursun köşede bir yerde. tkgs ayarı iki çeşit. bir esnek ayar var bir normal ayar var. biir de tkgs parametreleri girilmemiş herhalde. tkgs de de kanal yerleri değişiyormuş duyduğuma gçre. ben manuel arama yaptım frekansları.
  • Disection D kullanıcısına yanıt
    TKGS'yi esnek yapınca kanalların sıralamasını değiştirebiliyorsunuz. Parametre vs girmeye gerek yok, kendi alıyor listeyi.

    Kumanda olayı için, dediğim gibi satan yerlere gidip bir tane edinebilirsiniz.
  • Arkadaşlar ben özellikle internet kablosunu takıp internetten film,youtube vs sitelerden müzk film,dizi vs vs izleyeceğim için size bu tv yi soruyorum,memnunmusunuz smart ve tarayıcısından+olarak flash player destekliyor mu vestel.Bazı sitelerde film açmıyor flash olmadan...
  • mrb bir sorum olucak yaklasık 1.5 ay önce aldıgım 48 ua 9300 tv süreklı olmasa da ara ara kendını kapatıyo acaba sorun nerede . otomatık kapanma kapalı konumda ne yapmam gerek aynı sorun yaşayan var mı sürüm yenı . tsk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perspektif61 -- 5 Ağustos 2016; 19:17:22 >
  • Disection D kullanıcısına yanıt
    USTAT
    BEN ANKARA KONYA SOKAKTA BULUNAN KUMANDA DÜNYASINDAN AYNI İŞİ GÖREN BİR KUMANDA ALDIM FİYATI 15 TL
    VESTEL LCD LED TV KUMANDASI MİNİ
    http://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/vestel-lcd-led-tv-kumandasi-mini-kare-P101372714?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw8pC9BRCqrq37zZil4a0BEiQAZO_zrONQWXvjnThhqjQPvc2fCPAS0ZwkB-0E-HdFl7_EhEoaApUC8P8HAQ&gclsrc=aw.ds LİNKTEKİNİN AYNISI
  • zulfu_kartal Z kullanıcısına yanıt
    çok sağol bunu beğendim. hem tasarımı güzel hem de mini . tuş büyüklüğüde fena değil. bu vestelin orjinal kumandası da fena sayılmaz. aslında zira ablamda baya baya uzun lg lcd tv kumandası var en azından ona nazaran.
  • Arkadaşlar servis bugün gelip ua9300 ü kurdu. Her şeyinden memnunum TV nin ancak 2 tane çözemediğim konu var lütfen yardım edin:
    1- Wifi gördü, bağlandı, 3 diş çekiyor, 1 mbit hız testi sonucu. youtube açıp izleyebiliyorum fakat web browserda çok ilginç google.com açmıyor. Google kısayolu da aynı şekilde açmıyor. Neden olabilir?
    2- Trt'nin bütün kanalları çekmesine rağmen trt 4k da sinyal yok diyor ve göstermiyor. Çanakla mı oynamak lazım yoksa kablo biraz eski olduğundan sinyal mi yetersiz geliyor?

    Yardımlarınız için teşekkürler...
  • umit19101910 U kullanıcısına yanıt
    trt 4k nın frekansı yenı degişti eski frenkans olabılır sizdekı
  • perspektif61 P kullanıcısına yanıt
    Yeni olan 12615 yatay 12500 olanı da denedim olmadı.
  • umit19101910 U kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yeni televizyonunuz hayırlı olsun.
    Muhtemelen servis eski frekansları yüklemiştir televizyona. Frekanslar değişti aşağıdaki frekanslar üzerinden izleyebiliyorum şu anda. Önceki frekansta artık izlenmiyor.
    Sizde öncelikle televizyonunuzdaki TRT4 K frekansını kontrol edin aşağıdaki frekanslar değilse bu frekansları yükleyip deneyin. Olmuyorsa bir yerlerde okumuştum LNB değişmesi lazım felan diye.

    Türksat
    12615 mHz Yatay (H)
    12500 SR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NRCLK -- 6 Ağustos 2016; 2:08:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşekkür ederim iyi dileklerin için. Yukarda yazmıştım o frekansı denediğimi.
  • umit19101910 U kullanıcısına yanıt
    Tv nin tarayıcısından memnunmusunuz,film izlediniz mi takılm a donma var mı? Kablolu bağlandınız mı? Flashpalayer destekli mi,,videoları açıyor mu tarayıcıdan.
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.