Şimdi Ara

Vestel, Toshiba’nın satın alınması için teklif hazırlığında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
3.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alsınlar alsınlar gayet iyi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hatalarından ders alarak ilerledikleri, Tüketicilerinden aldıkları geri bildirimleri yok saymadıkları, Ücret politikalarını gözden geçirdikleri, Yetkili Bayilerinin burnundan kıl aldırmaz tavırlarına son verdikleri, Bağıran klimalarına çözüm buldukları taktirde Gurur Duyarız ne diyelim.

    Abi seni bu bölümde görmek güzel, selam ve saygılar... :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkanİpek

    Hahaha ciddi misin ?

    Adam bangır bangır siz araba yapın ben desteği vereceğim dedi. Koç'un cevabı gecikmedi "... markalarımızı bırakarak bir başka marka yerine yaratma pozisyonunda değiliz."

    Yıl 2014

    Siz araba yapın destek verelim diyene kadar arabayı kendisi yapsaymış kardeş? Niye ondan bundan medet umuyor? Devletin imkanı mı yok?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Yok hocam

    SAMSUNG
    LG
    CHİMEİ
    CHUNGWA (Şu an üretimi yok)
    LGP (LG-PHILIPS ortak)
    AUO

    panel üreten markalar bunlar

    SHARP var ileri teknoloji lakin onun da bildiğiniz üzere maddi sıkıntıları vs mevcut hatta Avrupa isim haklarını yine 2 yıl kadar önce VESTEL satın almıştı.

    BOE display
    NEC display
    JAPAN Display
    TPV Technology


    bunlarıda ekleyin listenize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 19 Mayıs 2017; 7:0:21 >
  • Hocam kendin de alta not olarak tarihi geçmişsin.Yıl 2014 diye.İlk seri araba üretimi 1919 yılında başladı.Yani arada 100 küsür yıl var.Onca araba firmasının arasından da yükselmen için ya iyi bir pazarlama stratejinin olması lazım(ki yok) ya da arkanda güçlü bir devlet olması lazım.(1$=3.65)



    Belirttiğim gibi Koç ya da sabancının araba üretme gibi bir misyonu yok.Adamlar ticarete bakar.

    Misal Almanya da ki iş adamları mercedes wosvagen gibi arabaları devlet teşviği olmadan ürettiler.Para kazandıkları için üretiyorlar..Ama bizim ülkedeki siyasi başkanlar kimden daha fazla koparırım, kendi adamı nasıl yerleştiririm gibi meselelerle uraştığından uzak durulması gereken yerdir.Bugün sırtını sıvazlarlar yarın arkadan konuşurlar.



    Sabancı ve koç'un duruşuna hayranım.Ne yalaka insanlar ne de siyasi bir güç ile devam etmiyorlar.Kaç hükümet devri gördüler.Yarın öbür gün akp giderse vestel yine aynı desteği alır mı hiç emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elephone

    Zorlu grubundan beklentim sıfır.

    Devlet yerli telefon için bu grubu inanılmaz destekledi ve bu grup ne yapsa arkalarında durdular. Devletten ÖTV indirimi KDV indirimi gibi birçok destek aldılar ama hala Çin'den parça getirip burada montajlamayı telefon yapma sanıyorlar. Üstelik bu kadar teşviklere rağmen Venüs serisini hala pahalı satıyorlar.

    5580 gibi MediaTek 6753 işlemcili orta karar cihazları 1000 lira 1100 lira. Zaten bu fiyata benzer özelliklerde ve kendisini kanıtlamış birçok bilinen ve sorunsuz marka varken ben neden Venüs'ü tercih edeyim? Üstelik servis ağı yaygın değil, güncelleme desteği muallakta, cihazlarda sorun çıkma oranı sektör ortalamasının üstünde.

    Onemli olan marka olusturmak bakin iphone her parcasini biyerden temin ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: *ORION*


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hatalarından ders alarak ilerledikleri, Tüketicilerinden aldıkları geri bildirimleri yok saymadıkları, Ücret politikalarını gözden geçirdikleri, Yetkili Bayilerinin burnundan kıl aldırmaz tavırlarına son verdikleri, Bağıran klimalarına çözüm buldukları taktirde Gurur Duyarız ne diyelim.

    Abi seni bu bölümde görmek güzel, selam ve saygılar... :)

    Saygı bizden güzel kardeşim. Konu dikkatimi çekince yazayım dedim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeepBlue

    Sharp ın panel üreten fabrikaları yanlış hatırlamıyorsam geçmiş senelerde Hisense e satılmıştı.
    LED teknolojisine dair bazı firmaların günümüzde inovasyon olarak lanse ettikleri teknikler hala Sharp ve diğer birkaç firmanın geçmiş dönem çalışmaları üzerinden ilerliyor. 8K lar hazırmış bu arada :)

    Vestel'in finansal krizdeki Toshiba TV bölümünü satın alması pratikte biz tüketicilere ne tür bir katma değer sağlar bilmiyorum fakat bundan bağımsız panel üretimine adım atar ve uygun maliyetle üretim tekniğini yakalarlarsa uzun vadeye yatırım yapmış olurlar. LED /LCD çoktan sona yaklaştı. Yarıda bırakılmış, seri üretime geçilmemiş teknolojileri devam ettirirlerse pazara yenilik katabilirler. Bazı firmalar da bunu uyguluyor.


    Ben en son maddi krizdeki hallerinde bırakmışım devamını bilmiyordum bu yeni bilgi için teşekkür ediyorum (Benim için yeni)
    Zaten şöyle bir durum var, mutlaka ki üretim yapan başka firmalar da vardır belli oranda lakin benim listemde olan CHUNGWA örneğinde olduğu gibi evet panel üreten bir firma, lakin ne derece üretim yapıyor üretimler hangi pazara gidiyor sorusunun cevabı da buradaki panel tartışma konularında etkendir.

    Bizim pazara giren paneller belli

    SAMSUNG
    LG
    AUO
    CHİMEİ

    ağırlıklı

    Yani 1000 tane ürünüm 950 sinde bu paneller kullanılıyor. Ben en son CHUNGWA panel gördüğümde daha 40 yaşıma gelmemiştim


    Benim biraz tepki çeken lakin ısrarla beyan ettiğim bir görüşüm var o da, firmaların artık kalite ve teknoloji üretmeyi bıraktıkları. VESTEL gibi üretilmiş teknoloji üzerinden ürün üretmeyi tercih eden firmalar (Markalar) maddi avantajları ile darda olan ve makasa giren bu markaları satın alıyor lakin bir katma değeri oluyor mu? kesinlikle tartışılır.

    En son yıllar önce bir pixellence teknolojisini bizim mühendislerimiz üretip patentini almıştı onun dışında benim hatırladığım bir şey yok. Evet aldıkları onlarca proje ödülleri, red dot design award vs var ama çok dişe dokunur şeyler midir o da tartışılır.




  • parası olan var ise
    hemen borsadan
    Vestel ve vestelin diğer ne kadar kağıdı var ise
    çeşit yapacak şekilde hemen alsın derim !

  • Zoruna gidenleri araştırsan ardında rant yattığını görürsünüz.
    Umarım zorlu grubuna ve hak edenlere destek devam eder.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :), yazdıklarınıza katılıyorum. OLED de alsak LED TV de alsak, başka elektronik cihaz da alsak artık eski kaliteyi beklememek lazım. Maliyet ekseninde firmalar lansmanda belirtilen ürün özelliklerinden çok daha düşük performanslısını da piyasaya verebiliyor.

    Vestel'in iflas esigindeki Toshiba TV bolumunu almasının gerçekten bize bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Belki marka değeri düşüncesiyle ürün fiyatlarında artış bile görebiliriz.

    Pazardaki inovasyon beklentimiz eger ki olursa yine Pioneer, Panasonic, Sony, Fujitsu, Sharp, NEC gibi firmalara yoneliyor :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elephone E kullanıcısına yanıt
    5580 750 tl.
    http://www.hepsiburada.com/vestel-venus-v3-5580-p-HBV000003K73J?magaza=Koycebine

    garantisi de sağlam ayrıca. ben yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. 1.5 sene 5v kullandım anneme verdim. 1.5 senedir de 5570 kullanıyorum. yakın çevremde 5 tane tel var vestel. bi kez mikrofon bozuldu garanti çok iyi ilgilendi. şikayetçi olmadığım metal kısmı gözüken usb kabloyu da değiştirmişler mesela. eve kargoladılar 1 hafta içinde. diğer telefonlarda hiç sıkıntı olmadı daha. yerine göre eleştireceğiz tabiki ama bu ülkenin bir değeri olması bakımından istihdam sağlaması bakımından da desteklememiz gerek diye düşünüyorum.
    750 tl'ye 5580 den iyi bir tel göremiyorum açıkçası.




  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Size gönülden katılmak ve temenni etmekle birlikte benim artık, dünyanın ekomomik anlamda GENEL bir çöküş içerisinde olması, pazarda yer edinebilmeyi bırakın, edinilmiş yeri muhafaza etmenin çok zor olması, teknoloji ve arge yatırım maliyetlerinin aşırı baskı altında olması ve buna benzer bir sürü etmen nedeniyle inanın o markalardan da pek beklentim yok.

    Yıllar öncenin pazar hakimi SONY ile bu günkü SONY asla kıyaslanamaz
    Yıllar öncenin pazar hakimi PİONEER ile bu günkü PİONEER asla kıyaslanamaz

    Ben 1979 lardan beri bildiğim NEC firmasının istikrarını takdir etsem de, ATILIM anlamında çok büyük beklentim yok kendilerinden.

    Yanlış düşünüyor olabilirim zira şahsi kanaatimdir lakin ben artık günümüzde BAŞARI olarak kabul edilebilmenin altında yatan temel unsurun ATILIM değil İSTİKRAR olduğuna inanıyorum.

    En azından içerisinde bulunduğumuz şu 10 yıl bana bunu söylüyor kendi tecrübelerimden hareketle.

    Ve inanın gönülden, yürekten, hem de en derinden HAKSIZ çıkmayı diliyorum




  • Japonda gitti, isyan yok abi isyan yok isyan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, bildiğimiz inovatif markalar da eskisi gibi değil artık.
    Arşivlerindeki mühendislik örneklerini piyasaya vermelerini ben de zayıf ihtimal versem de umuyorum :)
    Selamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersabr

    5580 750 tl.
    http://www.hepsiburada.com/vestel-venus-v3-5580-p-HBV000003K73J?magaza=Koycebine

    garantisi de sağlam ayrıca. ben yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. 1.5 sene 5v kullandım anneme verdim. 1.5 senedir de 5570 kullanıyorum. yakın çevremde 5 tane tel var vestel. bi kez mikrofon bozuldu garanti çok iyi ilgilendi. şikayetçi olmadığım metal kısmı gözüken usb kabloyu da değiştirmişler mesela. eve kargoladılar 1 hafta içinde. diğer telefonlarda hiç sıkıntı olmadı daha. yerine göre eleştireceğiz tabiki ama bu ülkenin bir değeri olması bakımından istihdam sağlaması bakımından da desteklememiz gerek diye düşünüyorum.
    750 tl'ye 5580 den iyi bir tel göremiyorum açıkçası.

    Üstadım İnternet fiyatı 750 TL ama bayi fiyatı 999 TL hatta 1099 TL'idi yeni 999 TL'ye düştü. Vestel'in resmi satış mağazalarına giderseniz İnternet fiyatlarından vermiyorlar.

    https://www.vestel.com.tr/vestel-venus-v3-5580-gri

    Bende Vestel'i destekliyorum ve birçok Vestel ürünü kullanıyorum. Çok kısa süre önce de 3. oda için bir Vestel TV'de satın aldım. Bugüne kadar servis hizmetlerinden pek memnun kaldığımı söyleyemem. Tabi bunlar telefon için değildi ama buzdolabı olsun, bulaşık makinesi olsun, fırın olsun hem bu cihazların bozulma süreleri hemde garanti aşamaları beni memnun etmedi.

    Çevremde Venüs'ün ucuz modellerini kullanan insanlar var. 5580 yok ancak Venüs 5.0V kullanan daha doğrusu kullanmaya çalışan tanıdığım oldu. Telefonda bariz ses gidip gelme sorunu vardı telefonda sorun olmasını da doğal karşılarım ama ilk 1 ay içerisinde sorun çıkınca diğer servisler cihazı sıfırıyla değiştirirken Venüs cihazı tamir etmeye kalkmıştı ve epey uğraşmıştı.

    Yerli firma olduğu için bu işleri müşteriyi hiç uğraştırmadan ve hakkını vererek yapması gerektiğini düşünüyorum.

    Evimdeki bulaşık makinesi arızalanınca yine bir yerli marka olan Arçelik'i tercih ettim ve mümkün olduğunca yerli firmaları desteklemeye çalışıyorum. Tabi bu destek kullanıcıyı üzmedikleri sürece devam edecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beckhir.36


    quote:

    Orijinalden alıntı: elephone

    Zorlu grubundan beklentim sıfır.

    Devlet yerli telefon için bu grubu inanılmaz destekledi ve bu grup ne yapsa arkalarında durdular. Devletten ÖTV indirimi KDV indirimi gibi birçok destek aldılar ama hala Çin'den parça getirip burada montajlamayı telefon yapma sanıyorlar. Üstelik bu kadar teşviklere rağmen Venüs serisini hala pahalı satıyorlar.

    5580 gibi MediaTek 6753 işlemcili orta karar cihazları 1000 lira 1100 lira. Zaten bu fiyata benzer özelliklerde ve kendisini kanıtlamış birçok bilinen ve sorunsuz marka varken ben neden Venüs'ü tercih edeyim? Üstelik servis ağı yaygın değil, güncelleme desteği muallakta, cihazlarda sorun çıkma oranı sektör ortalamasının üstünde.

    Onemli olan marka olusturmak bakin iphone her parcasini biyerden temin ediyor.

    Apple markayı oluşturmuş cihazları zaten Foxconn'a ürettiriyor ama cihazların kalitesi belli. Vestel'de kaliteli cihaz yapsın, servis hizmetlerini sorunsuz versin ve en azından yerli olmak adına bazı parçalarını burada üretsin o zaman benim için sorun kalmaz ve en büyük destekçilerinden biri olurum.

    Vestel'in birçok ürününü de evimde kullanıyorum. Arçelik'de kullanıyorum ve yerli firmaları destekliyorum. Sadece yerli firmalarında artık daha kaliteli ürünler üretmesini, daha iyi servis hizmeti vermesini ve Türkiye piyasası içerisinde devlet teşvikleri nedeniyle ürünlerini daha ekonomik fiyatlarla satmasını bekliyorum.




  • vestel inanılmaz bir atak yaptı her konuda . Çok başarılı işler yapmaya da devam ediyor. SHARP ın beyaz eşya kısmını almıştı şimdi sıra TOSHİBA TV'de ama umarım kendi TV leri için kullandığı panalleri kullanmaz.

  • elephone E kullanıcısına yanıt
    hocam sonuçta en ucuz fiyatı neyse malın fiyatı odur. her marka için aynı şey geçerli.

    diğer dediklerine katılıyorum. eleştireceğiz tabiki ama yerli malını da desteklememiz gerek diye düşünüyorum.
  • Bununla uğraşacaklarına birisi çıksa da çok geç olmadan Tesla'ya ortak olsa. %10 olur, %5 olur artık ne kadar olursa kar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.