|
Vestel'in kredi notu bir kez daha düştü: Şirketin üstünde kara bulutlar var
-
-
Şey yapalım o zaman... Yurtdışından gelen diğer ürünlere ekstra vergi koyalım.
-
İnşallah toparlar. Binlerce insan ekmek yiyor. Yurtdışı na ciddi ihracatlari var.
-
Malesef kalite algısını kaybettiler servis süreci, ürünlerindeki kalitesizliği ve reklam beceriksizliği bu süreci hızlandırdı.Ayrıca bu kadar kötü yönetilirken birde insanlarda yurtdışı vergi konusu eklenince itici bir firmaya dönüştü. Burdan döner mi bilmiyorum ama çok insan çalışıyor yazık olur.
-
İhracat şampiyonuydu sözde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
bir samsung hadi geçtim xiaomi olabilecekken gerilemesi üzücü.. Ciddi vizyon değişikliği biraz da devlet yardımı ile toparlayabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 14 Temmuz 2026; 14:10:04 >
-
İnşallah inovasyonlarla toparlarlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Caa3-PD, Moody's ölçeğinde şirketin temerrüt riskinin oldukça yüksek olduğuna işaret eden bir derecelendirme olarak kabul ediliyor.
Eyyy cemaat, merhumu nasıl bilirdiniz, telefonlara ek vergi koyulmasına vesile olup, 3,5 milyar USD'yi de toprak ve betona döken bir firma için şu anki durum hiç de sürpriz değil...x (formerly twitter)
Prof.Dr.Ulvi Saran (@ulvisaran) on Xhttps://x.com/ulvisaran/status/2012633053126881358quote:
Ahmet Nazif Zorlu, Zorlu Center projesi için toplam $3,5 milyar harcandığını, sadece arsa ihale bedelinin ise $800 milyon olduğunu açıklamıştır.quote:
Zorlu Holding tarafından İstanbul'un Levazım/Beşiktaş bölgesinde inşa edilen Zorlu Center, 10 Ekim 2013 tarihinde kapılarını açmıştır.quote:
Nvidia'nın Ekim 2013 sonundaki piyasa değeri 8,38 milyar dolar ile 8,78 milyar dolar arasında değişmekteydi. Macrotrends finansal veri tabanına göre şirket, 31 Ekim 2013 tarihi itibarıyla tam olarak 8,38 milyar dolar değerindeydi. Finhacker tarihsel analiz verilerinde ise bu rakam ekim ayı sonu için 8,78 milyar dolar olarak kaydedilmiştir.
Dönemsel Karşılaştırma ve Özet Bilgiler Hisse Fiyatı: O dönemde Nvidia hisseleri (bölünmeler öncesi düzeltilmiş verilere göre) 0,36 dolar seviyelerinden işlem görüyordu.
Genel Durum: Şirket o yıllarda henüz yapay zeka odaklı devasa bir büyüme yaşamamıştı; ağırlıklı olarak ekran kartı (GPU) üreticisi olarak biliniyordu.
Günümüz Kıyaslaması: Günümüzde Nvidia'nın piyasa değeri yapay zeka çiplerine olan talep patlamasıyla 5 trilyon dolar sınırını aşarak tarihi zirvelerine ulaşmıştır.
Sonuç; parayı betona gömen değil teknoloji ve bilime yatıran kazandı, o parayı Nvidia hissesine gömmüş olsaydı, şimdi belki Elon Musk'tan bile zengindi.
Not: Ülkemiz de Vestel'den çok farklı değil, tercihleri de aynı, şimdiki finansal durumu da...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 14 Temmuz 2026; 16:16:49 >
-
Manisa'da, kendisine ürün, sarf malzeme, yedek parça vs tedarik eden esnafları da mağdur ediyor bir süredir. Ödemeleri gecikmeli ve düzensiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ sanma şahım, herkesi sen sadıkane yar olur.
herkesi sen dostun sandın, belki ol ağyar olur.
sadıkane, belki ol cihana serdar olur.
yar olur, ağyar olur, serdar olur, dildar olur. -
Herhangi bir şey alınacağı zaman aklınıza gelen ilk 5 marka içinde geliyor mu ?? Muhtemelen hayır.
-
Yurt dışı vergi kazığının baş aktörü olan firma inşallah tez zamanda battı haberini alırız.
Natura abhorret vacuum "Hayat boşluk kabul etmez" Çabuk batta İşini düzgün yapacak halka kazık atmayacak gerçek toknoloji firmaları senin yerimi doldursun
-
Vestel kullanmasak bile Vestel’in sebep olduğu politika; Türkiye’de cep telefonu montajını tetikledi. Yabancı markalar Türkiye’de montaj tesisi kurdu. Önceden gümrükten hazır kutulu gelen telefonlar artık Türkiye’de montajlanmaya ve kısmi üretime başladı. Sonuçta, telefonlar hala büyük oranda ithal parçalardan oluşsada Türkiye’de montajlanması sayesinde ekonomimiz: daha fazla fabrika, iş imkanı, vergi geliri ve rekabetçi fiyat seçenekleri kazandı. Hükümet bu politika kalıbıyla -korumacılıkla- montajı teşvik etmiş oldu, tam üretim için uzun yol var ama ilk adım bu politikayla atılmış oldu. Aynı politika diğer sektörlerde de uygulanmaya başladı zamanla. Amaç 0’ı 1 yapmak. Zamanla yan sanayisinin ithalatıda bu korumacı yapıya dahil edilir onunda yerli üretimi başlar, en azından hedef bu olur. Tabii vatandaşında fırsatçılara karşı korunması şart.
tv den çok canı yandı insanların
uzak duruyorlar doğal olarak
_____________________________ -
Ama kalitesinden dolayı ama ucuz olduğu için şu ürünü muhakkak Vestel tercih ederim diyen var mı?
_____________________________ -
Yıllardır buzdolabı ve bulaşık makinesini kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. Fiyatı ucuz diye tercih etmiştim muadillerine göre ve beni üzmedi.
_____________________________ AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe -
Gençlerin ahı çok bekletmedi.
Bir tas suyu…….
-
Bugün pahalıya telefon alıyorsak, vestel sayesinde. Yerli firmaların batmasından zevk alacak değilim ama halka faydadan çok zararı dokunan her şirketin kaderi böyle oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bu zatı muhteremin damadı benim müşterimin kiracısıydı. Müşterim bu zatı muhteremlerden zengin tabi. Neyse. Kira borcu takmış :)) damatta kayınpederden farksız yani. Evden çıkan klimalarda bana kalmıştı. Paşam vestelden evi döşemiş 3 tane 24binlik klima almıştım damadın kullandığı birini yazlığa götürdüm diğerini dükkanda kullanıyorum öbürünü de birine vermiştim iç ünite kartı bozuldu.
Vestel haklı olarak hükümete gitti biz yerli üretiyoruz bizi destekleyin teşvikler verin dedi.
Hükümet ise yurtdışında üretilen ürünlere vergi koydu. Bunu Vestel istemedi.
Yerli üreticilere çeşitli teşvikler verilir.
Zamanında ASELSAN telefon üretiyordu. Pazara hakim olan KVK ve GENPA bayilere baskı yaptı sattırmadı.
Yerli üretim baz istasyonu yapıldı kullanılmadı. Sözde belirli bir oranda yerli baz istasyonu kullanılacaktı.
Sen ülkedeki yerli üreticiyi teşvik etmezsen ithalatçıları dinlersen olacağı bütün firmaların batar. 3 kuruşa satılır.
Walmart taktiği ile önce bölgeye gelir öyle fiyatlar ile zararına satar tüm yerel firmalar rekabet etmesi imkansız hale gelir. Tekel olunca dilediği fiyatlar ile satar.
Şimdi Vestel ileride togg.
Avrupa ülkeleri ise made in eu ile önlem alıyor. Türkiye ise yerli firmaları batırmak için hainlik peşinde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Daima Gülümse
|
Şey yapalım o zaman... Yurtdışından gelen diğer ürünlere ekstra vergi koyalım.
|
|
Eyyy cemaat, merhumu nasıl bilirdiniz, telefonlara ek vergi koyulmasına vesile olup, 3,5 milyar USD'yi de toprak ve betona döken bir firma için şu anki durum hiç de sürpriz değil...
https://x.com/ulvisaran/status/2012633053126881358 Sonuç; parayı betona gömen değil teknoloji ve bilime yatıran kazandı, o parayı Nvidia hissesine gömmüş olsaydı, şimdi belki Elon Musk'tan bile zengindi. Not: Ülkemiz de Vestel'den çok farklı değil, tercihleri de aynı, şimdiki finansal durumu da... |
|
Herhangi bir şey alınacağı zaman aklınıza gelen ilk 5 marka içinde geliyor mu ?? Muhtemelen hayır.
|
|
Malesef kalite algısını kaybettiler servis süreci, ürünlerindeki kalitesizliği ve reklam beceriksizliği bu süreci hızlandırdı.Ayrıca bu kadar kötü yönetilirken birde insanlarda yurtdışı vergi konusu eklenince itici bir firmaya dönüştü. Burdan döner mi bilmiyorum ama çok insan çalışıyor yazık olur.
|
|
Yurt dışı vergi kazığının baş aktörü olan firma inşallah tez zamanda battı haberini alırız.
Natura abhorret vacuum "Hayat boşluk kabul etmez" Çabuk batta İşini düzgün yapacak halka kazık atmayacak gerçek toknoloji firmaları senin yerimi doldursun |
|
İhracat şampiyonuydu sözde.
|
|
Bugün pahalıya telefon alıyorsak, vestel sayesinde. Yerli firmaların batmasından zevk alacak değilim ama halka faydadan çok zararı dokunan her şirketin kaderi böyle oluyor.
|
|
Manisa'da, kendisine ürün, sarf malzeme, yedek parça vs tedarik eden esnafları da mağdur ediyor bir süredir. Ödemeleri gecikmeli ve düzensiz.
|
|
İnşallah toparlar. Binlerce insan ekmek yiyor. Yurtdışı na ciddi ihracatlari var.
|
Benzer içerikler
- whatsapp kendine mesaj atma
- xml to pdf
- çizim programı
- iphone fotoğraftan nesne silme
- en iyi yapay zeka siteleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt