Şimdi Ara

Vestel'in ek vergi isteği kabul edildi. (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.004
Cevap
23
Favori
77.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devletin Türk malı umrunda olsaydı, vestelden aldıkları vergiyi düşürürlerdi bu sayede Türk mallarına destek olurlardı fakat türk mallarından eskiye göre daha az vergi alsalar saraylar nasıl yapılacak, hırsızların daha fazla ayakkabı kutularına ihtiyacı var...
  • Vestelin en ufak ürününü kullanmadım bugüne kadar heryerden kalitesizlik akıyor bundan sonra da alacak değilim.. ürettikleri yeni bi teknoloji yok anca montaj fabrikası.. Zorlu Holding zaten hükümete yakın işine gelir hükümette vergiyi basacak onunda işine gelir.. Bıktım yeminle ülkeden artık ben doktorum istediği kadar bassın vergiyi ithal ürün alacak gücüm var ama diğer halkı mal yerine koymaları sinirlerimi altüst ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin takımınız yabancı güçlü bir takımla karşılaştığında efendim karşı takım kaliteli kendi takımmı neresini tutacağım her yerinden amatörlük akıyor takım iyi oynamıyor diye karşı takımı mı tutarsınızı ülke kaderiniz vatan kaderimiz onu yüceltecek olan yine bizleriz
  • ekskiz kullanıcısına yanıt
    son zamanlarda duyduğum en cahil yorum.desenki vestel işlemci üretti grafik işlemcisi üretti ve rakip oluyor bu anlaşılır ama ben ürün yaptım satılsın diye diğer ürünlere vergi bindirtmek işin b k unu çıkarmaktır.ayfon varken kimse vestel aldım diye hava atmaz bu ülkede.
  • O bakanlar mercedesten vazgeçsinler fiat marka makam araçlarına binsinler düşünürüz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    son zamanlarda duyduğum en cahil yorum.desenki vestel işlemci üretti grafik işlemcisi üretti ve rakip oluyor bu anlaşılır ama ben ürün yaptım satılsın diye diğer ürünlere vergi bindirtmek işin b k unu çıkarmaktır.ayfon varken kimse vestel aldım diye hava atmaz bu ülkede.

    sen bebeklikte emeklemeden mi koştun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ysgramor
    Doğma büyüme Ankaralıyım, şu an Eskişehir'de ikamet ediyorum. Ankara lüks araçların en normal karşılandığı şehir belki de. Daracık sokaklarda hergün bir Porsche veya Land Rover cip ile yol iddiasına tutuşabilirsiniz. Orta değerde bir semt olan Ayrancı civarında normal üç dört katlı apartmanların önlerinde park eden mercedesler bmwler artık çok normal karşılanan bir durum.

    Şimdi Eskişehirle kıyaslama imkaanı bulabiliyorum ve söylemem gerekir ki durum tamamen aynı. Burada belediye Porsche Panamera dağıtıyor sanki, her köşe başında siyah birtane görebilirsiniz. Son zamanlarda spor arabaları da çok sık görmeye başladım. Malesef üç büyük şehrin dışında da manzara çok farklı değil.

    Ancak benim nacizane fikrimi sorarsanız olay şurada patlak veriyor. Dünyanın geliş iş bir çok ülkesinde bizim lüks diye tabir ettiğimiz araçlar gayet daha kolay alınabiliyor. Öğretmen bir ailenin birkaç senede bir araç değiştirmesi işten bile değil. Örneğin Passat bir aile arabası olarak satılıyor.

    Bence sorun buradan kaynaklanıyor. Vergiler halkın belini büküyor, bir sıfır golf almanın bile neredeyse imkaansıza dönüştüğü ülkemizde insanlar sıfır arabaya binebilmenin hayalini kuruyor. Böylece eline para geçtiğinde herşeyin en iyisini isteyen bir toplum haline geliyor ve boş harcama artıyor.

    Pazarlama sektöründe bazen bir ürünün fiyatı diğerlerinden daha yüksek piyasaya sürülür ve aynı ürün olmasına rağmen satış patlaması yaşanır. Benzer bir durum. Yani bütün bu ekstra vergiler gün geçtikçe ters tepiyor. Vestel marka telefon daha ucuz olunca adam onu almıyor,pata biriktirerek daha ulaşılmaz olanı arzuluyor ve sonuçta aynı ürünü alıyor. Tek fark devletin cebine daha fazla giriyor.

    Bu vergilendirmede devletin vesteli korumak istediğini düşünmüyorum. Vestel her zamanki gibi bir pazarlama hatası yaptı (reklamlarına bakarsanız asla yaptıkları teknolojiyi tanıtmazlar, hep türk insanına hitap etmeye çalışarak adeta mutfak gıdası satıyormuş gibi bir havada olurlar.) ve bu hatayı da devlet çok güzel değerlendirdi.

    Sizin bahsettiğiniz arabaları ben kendi semtimde veya civar semtlerde görmüyorum. Tek tük BMW görüyorum ama onlarda tek tük. Demek ki Ankara'dakiler İstanbul'dakilerden daha zengin.

    Ben iyi eğitim almış bir insanım maaşımda fena değil ama sizin dediğiniz arabalara ömrüm boyunca binme imkanına sahip değilim. Çevremde o araçları görmüyorum ama sizin çevrenizde o araçlar çoksa o insanların o araçları nasıl aldığını da merak etmiyor değilim. Demek ki biz boşuna okumuş, boşuna helal yoldan para kazanma derdine düşmüşüz.

    Lüks araç konusunu Türkiye geneline yaymak bana göre pek doğru bir yaklaşım değil. Türkiye'nin birçok ilini gezdim, Anadoluyu da gezdim ama sizin bahsettiğiniz gibi lüks arabaları görmedim. Sadece toprak zengininin çok olduğu bazı bölgelerde lüks araçlara denk geldim ama bu yine de genele yayılacak bir durum değil.

    Yurt dışında da gezdiğim ülke sayısı fazladır, volkswagen grubu araç sayısı fazla krizde olan komşularımızda da fazla ama bu araçların değerleri bize göre çok düşük. Onlarda bu araçlar lüks değil sıradan araç kategorisinde.

    Ben Türkiye'nin zengin bir ülke olduğu iddiasına ve lüks düşkünü olduğu iddiasına ise kesinlikle katılmıyorum. Cep telefonu konusunda haklı olunabilir, cep telefonu sık değiştiriliyor ama aynı şeyi TV veya Bilgisayar için söylemek mümkün değil. Özellikle bilgisayar satışları her geçen gün düşüyor ve firmalar sürekli indirim yapmak zorunda kalıyor. Vatan gibi firmalarda sadece pos üzerinden puan kazanmak için karsız ürün satabiliyor.

    Cep telefonunun yanında Bilgisayar, TV ve diğer elektronik ürünlere ekstra vergi koyulmasına anlam veremiyorum. Bilgi toplumu olması beklenen bir toplumda bilgisayar fiyatları artacağına düşer ve devlette bunu destekler.

    Vestel konusuna gelirsek tek suçlu Vestel değil. Diğer yerli üreticilerde buna destek vererek suç işlediler. Hükumetimiz zaten her fırsatta vergileri arttırma peşinde olduğu için Vestel'inde teklifine sıcak baktılar. Asıl suçlu Vestel değil Vestel'e çanak tutan hükumettir. Vestel ise buna zemin hazırladığı için devlet kadar olmasa da suçludur.

    Merak edenler içinde ekstra bilgi paylaşayım. 7 yıllık araç, 3.5 yıllıkta telefon kullanıyorum. Çevremde, ailemde ve arkadaşlarımda çok kısa sürede araç veya telefon değiştiren kimseyi de görmedim.




  • ekskiz kullanıcısına yanıt
    koşanların önünü kesmeye çalışmadım ancak.ben hep yerli malı demişimdir ve tv mide vestelden aldım.hiç birisinde olmayan vga girişi vardı ve 100 hz vardı.fiyatıda iyidi.ancak hdmı berbat ötesi.bunu pcye ve yabancı bir tvtye takınca öğrendim.sineye çekitm satıcam gerçi yenisini alacağım ama hem o yüzden hemde bu vergi zımbırtısı yüzünden vestelden almam
  • Laptop: Fujitsu Siemens
    Telefon: LG Nexus 4
    Bulaşık-Çamaşır Makinesi + Buzdolabı: Bosch
    TV-Ütü-Dect Telefon-Elektrik Süpürgesi: Philips
    2+1: Creative
    Harici HDD: WD, Casper

    Eskiyenlerden başlayarak, yerli üretime destek amacıyla Vestel ile yenilemeyi planlıyordum. Artık, "Elin mahkum beni alacaksın." felsefesinden dolayı planlarımı değiştirdim. Bir arkadaş Venüs alacaktı, vazgeçirdim sanıyorum. Vestele bol şans.

  • vestel marka bikaç cihazımız var fakat bu firma böyle saçma bir işe girişmek yerine daha çok çalıssınlar köpek herifler.. ceo lar trilyonların içinde yüzerken iyi...
    90 larda tüplü tv lerden vcd ler müziksetlerinden vatandaşa bol bol kitlerken iyiydi..
    en son manisadan sonra kaç tane daha fabrika açmis ? 30 yıldır teneke olmaktan çıkamamış ki hep kolaya kaçıyor..
    pazarlama inovasyon bismillahla olacak işler değil. çalışacaksın yeni fikirler üreteceksin. bol bol yiyip içerken iyi.
    yat yuvarlan . sonrada gel devlet kurtar bizi.. burada da SEKA vardı FİSKOBİRLİK vardı TEKEL vardı ne oldu ? bol bol yediler içtiler yan gelip yattılar sonra içine sıçp bıraktılar.. Sorumsuzlukların bedeli ağır oluyor.. Vestel hükümet gtü yalamayla çok fazla ayakta duramaz. bu konu da insanlar arasında yayılırsa zaten nefret edeceklerdir..
  • emin olsun daha çok satar venüsü. ben şahsen vestel ürünü artık evime bile sokmam.
  • O vestel madem ithal cihazlarla mücadele etmek için hükümetten ek vergi istiyor.

    O zaman Zorlu center dan Apple Store u çıkarsın önce.

    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

    sen kirayı al sonra de ki vergi binsin

    saçmalık
  • Vestel alanı ...sinler. Kendimi sansürledim. Çıkarımı yapınız.
  • Dahada vestel almam

  • Telpa'nın da adını verdi Erdi Bey, sadece Vestel'lik bir durum değil!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    bence Vestel haklı ağaç altında ağaç yetişmez vergileri %1000 artırmalı ama
    ama bu halkında isteklerine kulak vermeli ve çaba sarf etmeli dünya teknoloji hızına yetişmeli Vestel açısından konuşuyorum

    diğer yandan da diğer markalar eğer türkiyeyi pazar olarak görüyorlarsa
    ki zannetmiyorum gelirler türkiyede üretim yaparlar ve yüksek gümrük vergisi ödemeden iç piyasaya satarlar

    bizim açımızdanda ozaman değişen bir şey olmaz hatta dahada ucuzlar

    değişen ekonomik konjektürel şartlar teknoloji üretimini rekabetinide beraberinde kamçılıyacaktır
    çünkü ucuza ve dahaçok teknoloji sunabilen kazanacaktır( fayda \ ucuz fiyat ]

    tüm dünyada en pahalı akaryakıtı kullanırken ben bu yakıtı almam diyeniniz varmı?
    yok tabiiki mecbur ss ke kullanıyoruz el mahkum
    gerisi allah kerim



    Vestel Türkiyede üretim yapmıyorki. O telefondaki neyi Vestel üretmiş? Yerli malı ile Ülkede birleştirilmiş kavramlarını karıştırmayın, boşuna milliyetçilik yapmaya gerek yok, eski panellerle televizyon, değerinin altında telefonları piyasaya sürüyorlar. Savunulacak bir yanları yok. Ayrıca Amerika ile burayı kıyaslamayın. Siz vestel kalitesinde Amerikada üretim yapın, görün bakın nasıl topa tutuyorlar. İnanın boşuna milliyetçilik yapıyorsunuz. Hele hele vestel gibi akp yanlıları için milliyetçi olmaya gerek yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    Bak kardeşim telefona bak... 300$

    QUALCOMM© SNAPDRAGON™ 801 PROCESSOR
    GLOBAL 4G LTE
    13 MEGAPIXEL SONY EXMOR IMX214
    5 Megapixel Front Facing Camera
    Miracast(Wi-Fi Display)
    Wi-Fi 2.4/5GHz 802.11 b/g/n/ac

    https://oneplus.net/one

    BİZ KERİZMİYİZ?

    Herkez 10tl verse bir vakıf açsak. 20bin kişi foruma yazmış. Hep beraber para toplayıp bir şirket kurabiliriz. Üretim yapar ithalat yapar vestel kadar hayli hayli yapar. Üstelik ucuza da verir. Ucuzladıkça abye ithal etme şansı türer köşe olunur. Bunlaırn amacı milleti sıkıştırmak mecbur bırakmak. Tecavüz etmek. Benzini nasıl zorla 5e dayıyor. Aynen diğer kalemlerde öyle. Millet yerinde durmamalı. Durması için her gün bir dizi film. Haberlerde ampul ampul işler. Hırsız gürültü yapıyor ki aklın dağılsın. Soyulduğunun farkına varmayasın. Ev sahibi bir uyanırsa tavana asar bunları !!! ama uyanırsa.. Ev sahibi sensin.

    Bizim devlet fason(cumhuriyet devşirildi) imparatorlukların(imperyalizm-emperyalizm-emperial-imperor-emperor)/ bayisi olmuş burdaki fazlayı alıp imparatorluğa götürüyor.

    Bir an Mirasol, Sharp MEMS panelli Qualcomm tablet çıkıyor sandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 29 Aralık 2014; 18:37:49 >




  • vestel leğen platiğinden ürün yaptığı sürece
  • vestel leğen plasiğinden ürün yaptığı sürece almam mesela bir zamanlar vestel tv aldım 1 içinde bozuldu şimdi sony tvim var bozulsun diyorumda yenisini alayım diye ama bozulmuyor.

    bu arada vestelin ürettiği telefonda designed vestel made in çin yazıyor. bırak telefon yapmayı adam gibi tasarım bile yapamıyor. telefonları alınacak gibi değil.

    bir zamanlar vestel buzdolabı vardı arkasında madein korea yazıyor.

    vestel almam.

  • vestel venus 4 sınıf çin malı telefon gibi zaten tasrım vestel made in çin yazıyor venusunde vestel almam.

    dumanla haberleşirim vestel almam.

  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.