Şimdi Ara

Vestel'in ek vergi isteği kabul edildi. (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.004
Cevap
23
Favori
77.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vestel'e yada yerli üreticiye (yerli üreticilerin ne kadarının yerli olduğu da tartışma konusu, oraya girmiyorum bile) yapılacak vergi indirimini bir nebze anlayabilirdim ama ek vergi ne kardeşim. El ele verin tüketiciyi iyice sağın... Ey Vestel efendi iyi telefon çıkardında bizmi takdir etmedik, ama böyle dayatmayla kimseye telefon satamazsın. Ki ben kendi şahsım içi ürettiğin telefonlarda almayı ne şartla olursa olsun kabul etmem. Alerji yaptın bende....

  • discovery elite sanırım kitkat güncellemesi bile almayacakmış kullanan birinden öyle duydum kesin bir araştırma yapmadım fakat isyan ediyordu kullanıcılar shiftdelete forumunda. Şu anda kaliteli firmalar lolipopları çat diye çıkarttı ve cihazlarına güncelleme desteği sundular. Şimdi merak ediyorum vestelin lolipop güncellemesi ne zaman gelecek ? İşte bütün iyi niyet o zaman belli olacak. Bizim türklere bu da yeter mantığı ile mi haraket edecekler yoksa güncelleme desteği de sunacaklar mı...

    donanım boyutunu çok tartıştık kendi üretimi falan değil zaten uzun uzun yazmıştım. Telefona snapdragon işlemcisi koyup onun anakartını da dışardan alırsan ben buna nasıl yerli mal derim ? Yerli sermayeli üretimdir bu sadece. Milleti yerli mal diye kandırmasınlar. Normal bir durumdur zaten bu anormal karşılamıyorum fakat yerli mal diye lanse edilmesi insanları kandırmaktan başka bir şey değil.
  • vestelden bir daha hiçbir ürün almıyorum tepkimi gösteriyorum...

  • Alırsam ponçiklesinler.
    Bu işin doğrusu pahalı olanı pahalandırmak değil,ucuz olanı(yerliyi) ucuzlatmaktır
    Sen ülkendekinin vergisini azaltta ona yönelt hiç tepki almazsın
    Ama böyle yaparsan soğutursun insanları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajımda belirttiğim üzere Vestel'e yaptıklarının yanlış olduğunu düşündüğüm mesajımı yolladım.

    Iphone'nin her bir şeyi Çin, Kore, Japon diyen arkadaş. Amerika'nın karşılıksız para basabilen tek ülke olduğunu. Bir mal satınalmak istediğinde matbaada gerekirse Dolar basıp satınalabildiğini. Tüm dünyada geçerli olduğunu ve Çin'den ithalat yaptığında yolladığın paranın Amerika üzerinden geçtiğini, o paradan da komisyonlarını aldıklarını. Iphone maliyetinin 350 USD olduğunu ve 950 USD ye (en üst modeline göre yaklaşık) tüm dünyaya satıp 350 USD masrafla ekstradan 600 USD kazandığını biliyormusun. Daha neyin kafasındasınız. Adam eski mesajlarda yazmadı mı eski Vestel çalışanıyım. Başka markaların TV montajı da burada yapılıyor. Piyasa fiyatının yarısına alabiliyor Vestel çalışanları üretilen malları diye. Vestel 650 TL ye telefon satıyorsa en az 300TL si kar Bunu düşürüp kendi karından fedakarlık etse hem de piyasaya ilk kez girip özel fiyat verse herkes alır ama yok ben fedakarlık yapmayayım da halk yapsın. Kazandığımız üç kuruş onu da kalantorlarla paylaşalım bazılarınız da çıksın yanlış yapıyorsunuz desin. O zaman çok milletyetçi iseniz sıkın kendinizi almayın malı 3 ay bak bakalım nasıl indirimler geliyor ve hiçbirisi de zarar edip batmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_hatip

    İthal urunler hakkinda dusuncemi dun irobot firmasi hakkinda yazmistim, yerli firmalarin gelismesi ve rekabet icin vergi duzenlenmesinin faydali oldugunu dusunuyorum. Asagidaki de mesajda irobot firmasi hakkinda yazdiklarimdir:

    quote:

    Orijinalden alıntı: m_hatip

    Merhaba arkadaşlar bende birkaç yıl önce bu harika ürünleri almak için niyetlenmiştim fakat sonra şu bağlantıda(http://spectrum.ieee.org/automaton/robotics/military-robots/irobot-demonstrates-their-latest-war-robot ) ki gibi haberlere rastlayıp almaktan vazgeçtim. Sebebi ise gayet basit; bir gün kendi tembelliğimiz için ödediğimiz paralar bize robot bir savaşçı ile dönüş yapabilir.

    Hepimiz Terminatör filmlerini izleyerek büyüdük; filmdeki gibi bir kıyamet senaryosu olmasa bile Afganistan ve Pakistan'da masum çocukları Robot uçakların öldürdüğünü de biliyoruz. (http://en.wikipedia.org/wiki/Drone_strikes_in_Pakistan )

    Çok masum görünen Xbox Kinect Sensörün de aslında insanları algılayıp öldürmek için tasarlanmış bir İsrailli bir sensör şirketi olduğunuda biliyoruz.(http://en.wikipedia.org/wiki/Kinect )

    Biraz daha masum bir örnek görmek isterseniz; şu link eşimiz, çocuğumuz, ailemiz için alışverişte daha milliyetçi olmamız gerektiğini gösterecektir.http://www.dw.de/hugo-boss-nazi-ge%C3%A7mi%C5%9Fiyle-y%C3%BCzle%C5%9Fiyor/a-15421542

    Bir de alışverişte milliyetçiliğe örnek vermek gerekirse;http://en.wikipedia.org/wiki/Buy_American_Act . İngilizcem çok iyi değil ama size ekteki resimleri tercümesini yazayım; Amerikan malı kullan, işini ve komşunu koru.

    Uzun lafın kısası; robot süpürge alma düşüncem sonrası irobot firmasının askeri çalışmaları beni bu fikirlere yönlendirdi. Hepsi şahsi fikrimdir, hepinize iyi günler dilerim...


    Vestel'in ek vergi isteği kabul edildi.Vestel'in ek vergi isteği kabul edildi.



    Bak İmam-Hatip kardeşim.

    Savunduğumdan değil ama yazdıklarınla ve yorumlarınla yarım yamalak yanlış bilgi veriyorsun.

    Kinect teknolojisi evet İsrailli bir firmanın ve bu firma savunma sanayii için çalışıyor görünmediği gibi 2013 yılında Apple tarafından satınalınmış bir firma. Eğer öyle ise Apple da adam öldüren bir firma demektir. Olayı dramatize edip o masum çocukların öldürüldüyse bile kendi ülkesindeki saçma sapan düşüncelerdeki aşırı uçlara mensup bireylerinin sebep olduğunu fanatizm ve aşırılığın her zaman zarar olduğunu unutma. Aşırı dinci militanlar bir zamanlar bizim de olduğumuz kadar modern bir ülke olan Afganistanı ne hale getirdi. Kendi içlerinde savaşıp terör ihraç etmeselerdi bunlar olmazdı. tıpkı elmas zengini afrika da çeşitli ülkelerde insanlar bir deri bir kemik iken yine aynı ülkelerde silah ediinip birbirlerini öldüren afrikalılar gibi. Paraları açlığı yok etmek için kullanmak yerine elmas yataklarına sahip çıkmak isteyen yabancıların oyununa gelip birbirlerini öldürüyorlar. Kimse kusura bakmasın onlar silah alacak parayı bulurken bir de ben açlarını doyurmak için para vermem. Hele hele kendi ülkemde insanlar açken.




  • Hayır ortada en azından General Mobile gibi yerli firmalar ve Discovery gibi ilk çıktığında piyasaya bomba gibi düşmüş ürünler de varken kim alır Vestel'in telefonlarını o fiyatlara? İthale ek vergi getirilince hemen kucağına mı düşeceğimizi sanıyor Vestel gerçekten?
  • #VestelAlmaAldırma

    Protestoya devam..konu güncelliğini kaybetmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    evet haklısın zorlu böyle bir şirket değil. ama ne bileyim google da çalışmış, nokiada çalışmış, hatta samsung çalışmış Türklerden biri gelip. kendi telefonunu yapabilir.
    örneğin jolla da diye bir marka var biliyorsunuzdur. adamlar nokiadan ayrılıp jolla,yı kurdular. Ve gayet iyi bir telefon yaptılar. bu firmanın adını ilerde daha sık duyabiliriz.
    çok duymasak bile finliler milliyetçidirler, o yüzden bu telefon en azından o bölgede hayatta kalır.

    AirTies’la Dünyaya Açıldı: Bülent Çelebi

    Kaliforniya Üniversitesi Bilgisayar ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Bülent Çelebi, bunun yanı sıra Stanford Üniversitesi’nden AEA Yönetici programına katıldı. Mühendis olarak çalıştıktan sonra bir süre Hong Kong’da, National Semiconductor’da Asya Pazarlama Direktörü olarak görev aldı. Daha sonra Analog Devices’ta Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olarak çalıştı. Ayrıca Scenix / Ubicom’un Ceo’su olarak görev yapan Çelebi, ücretli/ücretsiz ve kişisel içeriği bir araya getiren kablosuz ev ortam ağı ürünlerinde lider olmak amacı ile 2004 yılında, ortakları ile birlikte AirTies’ı kurdu. Öncelikli olarak Türk pazarında liderlik pozisyonuna yükselen AirTies, aynı zamanda Orta Doğu, Avrupa ve Afrika’nın 8 ülkesinde de faaliyet gösteriyor. Bunun dışında Çelebi, bilişim endüstrisinin en saygın başvuru kaynaklarından birisi olarak değerlendirilen Red Herring Magazine tarafından, ilk 10 yenilikçi arasında kabul edildi.




  • ne zaman geliyor şimdi bu vergi beyler ?
  • şimdi ben bu vestele beddua okumak istiyorum neden. sanki kendileri yerli mal üretiyormu gibi bide itha tellerden ek vergi talebinde bulunuyorlar ve bizim devlet de hakli buluyor cok komik :)) ulan vestel sen anakartı işlemciyi bataryayı ithal et resmen yerli marka adı altında toplamacılık yap ithal parcaları topla bas vestel markasını al sana yerli diye yutturabildiğine ve kabul ettiğine göre de devlete de yuttur zaten devlet vergi almaya bi fırsat görsün hiç kacırmaz bu firsatı o baska bi tartısma zaten sonrada yerliyim diye gecin yokyaaaa. bilinçli TÜRK halkı tabi bütçe meselesi göreceli kavram da verin 100-200 neyse bunlara pirim kazandırmayın. türk düşmanı deilim zihniyetin yanlışlıgnı anlay-tmaya calıstım hatam varsa affola.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: worldunya

    Anneme Vestelin telefonunu almayı düşünüyordum fena durmuyodu ama kesinlikle vazgeçtim,almam.Piyasayla yarışacak ürün yapamayıp diğerlerinin fiyatının artmasını isteyip fiyata oynuyor.Vestel için belkide firma tarihinin en kötü piarı oldu.Benim anlamadığım devlet yerli mala çok meraklı o zaman zaten yüksek olsan ithal vergiyi artıracağına yerli firmalardan daha az vergi alsın.

    kardeşim ülke düşmanları nasıl size piar çalışması yapıyorlar vestelin istediği kendine teşvik değil ki ülkede üretimin zorluklarına değiniyor aynen ayakkabıcıların gıda işletmecilerinin bakkalın yerli sanayicinin dedği gibi tüm dünya ülkeleri kendi üreticisini koruyor bügün kendi ülkemizdeki marketlerden yerli bir su bulamaz hale geldik




  • konuyu gordukce kızıyorum...

    yahu zannedersinizki telefon un butun anakart ını,cip lerini,entegre lerini, ekran ını vestel yapıyor.....

    yahu sen hepsini toplayıp bir araya getiriyorsun...neyın pesindesin...

    almıs bunyesıne 2yada 3 tane punto leyim makınası ..bir halt yaptıgını zannediyorsun

    televizyonum arızalandı...1.5 haftadan beri servis elemanı yollayamıyorsun...ne teknolojısınden bahsediyorsun.....

    bide tekel olmaya calısıyor.......almayın aldırmayın insanları uyarın....bilinçlendirin......

    yerli malından vergiyi kaldır bakalım satıslar nasıl yukseliyor.....

    cahil ler tarafından yonetiliyoruz.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qedo -- 29 Aralık 2014; 12:27:46 >
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sozuak,

    m_hatip benim ismimim kısaltması imam hatiplerle bir alakam yok.

    Benim ilk bu konudaki yazmamım sebebi irobot firmasının savaş robotları yatırımlarının birgün bize atılmış bir bomba olarak geri dönebileceği. İstersen buna bizden bir örnek istersen, vestel de kendi insansız savaş uçağı üretme çalışmalarını haberlerde görebilirsin. (http://m.youtube.com/watch?v=gexXs0oxQII )

    Afganistan, Suriye gibi ülkelerde olan işid gibi insan görünümlü hayvanların fikirleri senin gibi benimde nefret ettiğim şeyler; ne yazık ki bunların hepsi Sefillikten kaynaklanıyor. O ülkede ne olursa olsun ölen masum çocuklar için terör gibi bahaneler üretilemez.

    Kinect in sınırda insansız makineli tüfekleri kontrol ettiğini bir video da görmüştüm, arıyorum bulabilirsem sana göndereceğim.

    Her an bize doğrultulmuş bir silah istersen şu haberi okuyabilirsin;http://www.wired.com/2010/07/exclusive-google-cia

    İşin en acı kısmı bu verdiğim örneklerin hepsine kendi ürettiğimiz bir alternatifimiz maalesef yok. Ben şahsen elimden geldiğince benim gibi sanayide çalışam insanlar kazansın diye ülkemde üretilen ürünleri alırım. Belki birgün alışverişte amerikalılar gibi milliyetçi oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_hatip -- 29 Aralık 2014; 13:29:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selam arkadaşlar..Eger bu vergi Zorlunun isteğiyle çıkarsa ben ve arkadaşlarım hayat boyu Vestel ürünlerine boykot yapacağız...Sen rekabet etmek istiyorsan önce kendi arge çalışmalarınla başardığın teknolojileri dünyada ki teknolojilerle yarıştır. Taiwan dan çinden kendin ithal ettiğin parçalarla topladığın derme çatma ürünleri bizlere zorla satamassın. Gözünüz yiyorsa daha üstün işlemciler. ekranlar çip ler üretinde dünyadaki ürünlerle teknolojik rekabete girin ..Bu vergi Zorlu Holdingin kasasını doldurmak için planlanmıştır ama öyle olmayacak Bizler dünyadaki teknoloji yarışındaki en son ürünleri ne olursa olsun almaya devam edeceğiz ve Vesteli boykot edeceğiz.....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_hatip

    Merhaba Sozuak,

    m_hatip benim ismimim kısaltması imam hatiplerle bir alakam yok.

    Benim ilk bu konudaki yazmamım sebebi irobot firmasının savaş robotları yatırımlarının birgün bize atılmış bir bomba olarak geri dönebileceği. İstersen buna bizden bir örnek istersen, vestel de kendi insansız savaş uçağı üretme çalışmalarını haberlerde görebilirsin. (http://m.youtube.com/watch?v=gexXs0oxQII )

    Afganistan, Suriye gibi ülkelerde olan işid gibi insan görünümlü hayvanların fikirleri senin gibi benimde nefret ettiğim şeyler; ne yazık ki bunların hepsi Sefillikten kaynaklanıyor. O ülkede ne olursa olsun ölen masum çocuklar için terör gibi bahaneler üretilemez.

    Kinect in sınırda insansız makineli tüfekleri kontrol ettiğini bir video da görmüştüm, arıyorum bulabilirsem sana göndereceğim.

    Her an bize doğrultulmuş bir silah istersen şu haberi okuyabilirsin;http://www.wired.com/2010/07/exclusive-google-cia

    İşin en acı kısmı bu verdiğim örneklerin hepsine kendi ürettiğimiz bir alternatifimiz maalesef yok. Ben şahsen elimden geldiğince benim gibi sanayide çalışam insanlar kazansın diye ülkemde üretilen ürünleri alırım. Belki birgün alışverişte amerikalılar gibi milliyetçi oluruz.

    Evet kusura bakma genelde çevremde İsrail karşıtı insanlar hep muhafazakar ve kısmen de cahil kesim. KAfamda öyle bir algı oluşmuş.


    Şimdi günlük hayatta kullandığımız birçok masum teknolojinin temelinde askeri teknolojiler yatar. Bu nedenle çok fazla seçim şansımız yok.

    Herkes kahrolsun İsrail der ama yediğimiz domatesin, salatalığın vs tohumunu İsrailden alırız ve bugün onları protesto edip mallarını almasak aç kalırız zira toprağı da kendi ürünleri sayesinde zehirleyip başka şey yetişmez hale getirdiler.

    Ben de hep yerli olsun dedim sizin gibi destekledim ama gördüm ki adamlar yanı malın daha kalitesizini yapıp elin adamının dünyanın öbür ucundan getirdiğine satıp kendilerinden en ufak bir tavizde bulunmuyorlar. Yine aynı adamlar yurtdışına gönderecekleri aynı malı kaliteli de yapmasını biliyorlar. Bilmeseler ülkede teknoloji yok bizde ancak bu kadar diyeceğim ama maalesef işlerine geldiği gibi üretiyorlar.


    Bu nedenle sizden hem ifadelerim nedeni ile özür dilerim hem de hemfikir olmanın yanında kaba tabirle aynı paraya yerli malı diye daha kötüsünü alacak kadar zengin olmadığımı da üzülerek ifade edeyim.


    Çocuklar masum ama o çocukları bizden önce kendi ırkdaşlarının düşünmesi gerekli. Adamlar nasıl olsa enayiler bakıyor deyip aynen devam.

    Dünyada barışı sağlamak için önce güçlü olmak gereklidir. Her bakımdan güçlü olmadan ne yaparsanız boşa gider. Söz sahibi olmak saygı görmek üretmekle olur. Bizimkiler birbirini kazıklayıp başarılı olduklarını sanıyorlar. Olayı dinde arıyorlar.




  • Bu haberden sonra açıkçası vereceğim miktarı düşünmeden her elektonik ürünümü yurt dışınadn alcam. İyice cılkı çıktı bu işin.
  • bence Vestel haklı ağaç altında ağaç yetişmez vergileri %1000 artırmalı ama
    ama bu halkında isteklerine kulak vermeli ve çaba sarf etmeli dünya teknoloji hızına yetişmeli Vestel açısından konuşuyorum

    diğer yandan da diğer markalar eğer türkiyeyi pazar olarak görüyorlarsa
    ki zannetmiyorum gelirler türkiyede üretim yaparlar ve yüksek gümrük vergisi ödemeden iç piyasaya satarlar

    bizim açımızdanda ozaman değişen bir şey olmaz hatta dahada ucuzlar

    değişen ekonomik konjektürel şartlar teknoloji üretimini rekabetinide beraberinde kamçılıyacaktır
    çünkü ucuza ve dahaçok teknoloji sunabilen kazanacaktır( fayda \ ucuz fiyat ]

    tüm dünyada en pahalı akaryakıtı kullanırken ben bu yakıtı almam diyeniniz varmı?
    yok tabiiki mecbur ss ke kullanıyoruz el mahkum
    gerisi allah kerim
  • bu arada benim gelirim artmadi ama donerle ayrana 1 lira toplamda zam gelmis.
    vergiler zamlar hergun fakirlesiyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_hatip

    Merhaba Sozuak,

    m_hatip benim ismimim kısaltması imam hatiplerle bir alakam yok.

    Benim ilk bu konudaki yazmamım sebebi irobot firmasının savaş robotları yatırımlarının birgün bize atılmış bir bomba olarak geri dönebileceği. İstersen buna bizden bir örnek istersen, vestel de kendi insansız savaş uçağı üretme çalışmalarını haberlerde görebilirsin. (http://m.youtube.com/watch?v=gexXs0oxQII )

    Afganistan, Suriye gibi ülkelerde olan işid gibi insan görünümlü hayvanların fikirleri senin gibi benimde nefret ettiğim şeyler; ne yazık ki bunların hepsi Sefillikten kaynaklanıyor. O ülkede ne olursa olsun ölen masum çocuklar için terör gibi bahaneler üretilemez.

    Kinect in sınırda insansız makineli tüfekleri kontrol ettiğini bir video da görmüştüm, arıyorum bulabilirsem sana göndereceğim.

    Her an bize doğrultulmuş bir silah istersen şu haberi okuyabilirsin;http://www.wired.com/2010/07/exclusive-google-cia

    İşin en acı kısmı bu verdiğim örneklerin hepsine kendi ürettiğimiz bir alternatifimiz maalesef yok. Ben şahsen elimden geldiğince benim gibi sanayide çalışam insanlar kazansın diye ülkemde üretilen ürünleri alırım. Belki birgün alışverişte amerikalılar gibi milliyetçi oluruz.

    +1 aynen görüşlerine katılıyorum mesele sadece vestel benim için yurt içinde üretilen baştacımdır zira yerli üretim benim maaşımın artması demektir tamamen kapalı bir ekonomiyi savunmuyorum ama bizim ülkemizin içinde olduğu durum tam tersi yabancı hayranlığı kaynaklı adam yıllarca fazilet gömlekleri diye satış yapmaya çalıştı olmadı sonra adını bentini yaptı satışları patladı




  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.