Şimdi Ara

Vestel'in ek vergi isteği kabul edildi. (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.004
Cevap
23
Favori
77.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Simdiye kadar munkun oldugunca vestel urunlerini tercih ederdim.ama artik uzerinde vestel yazan çöp bile almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel kendine yazık etti, yabancı ürünlere ek vergi eklenmesini istemek yerine kendi ürünlerinde devletten vergi indirimini talep etseydin, bugün bunların hiçbiri yaşanmaz. Bu halkta destek olmak için ilk önce Vestelin ürünlerini incelerdi...

    Bu milletin huyunu bilmiyormuş gibi sittin sene unutmaz-unutturmaz. Vestel için sonun başlangıcı bakalım ek vergi Zorlu'yu ne kadar kurtaracak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 27 Aralık 2014; 15:13:10 >
  • Ocak ayında kendi evime çıkacaktım.
    Bu olaylar olunca zam gelmeden aldık eşyaları:
    BOSCH buzdolabı
    BOSCH çamaşır makinesi
    ROWENTA süpürge
    TEFAL ütü

    şimdi onlar düşünsün
  • Ahmet Nafiz Zorlu denen sermaye patronu, para babasi adamin hukumete pardon lan ne hukumeti, sanki ulkeyi demokrasi yonetiyormus gibi neyse direk cumhurbaskanina aglamasi zirlamasi sonucu yasal yollardan baslattigi olaydir. Tam bir win-win. Teknolojiyi takip etmekten ve kaliteli urun kullanmaktan odun vermeyecek insanlar yine Apple, Samsung vb dunya markalarinin urunlerini almaya devam edecek ve devlet bu insanlari (seni beni onu) fais vergilerle soymaya, kasasini doldurmaya devam edecek. Bunun yaninda baska bir kesim ise gidecek dunya markalarinin yerine vestel'in isportadan bozma telefonlarini alacak.

    Peki yerli sermaye urunlerinin kalitesi artacak mi? Vestel supersonik akilli telefonlar mi uretecek? Ahahahsd guldurmeyin lan oyle sey mi olur Bu Ahmet Nafiz Zorlu denen adamin sizce hakkaten boyle bir vizyonu mu var? Ya da Vestel'in telefon piyasasinda bir iddaasi mi var? Ben kisaca bildigim,gordugum, duydugum kadarini soyleyeyim. Vestelde calisan bircok arkadasimdan biliyorum olayi alakasi yok. Ahmet Nafiz Zorlu'nun fabrikalarda nasil diktator gibi gezdigini, etrafindaki dalkavuk surusuyle onune gelene gecene firca kaydigini, Ar-Ge nin A'sindan anlamadigini ve ilgilenmedigini cook dinledim. Neyse Vestel de devletimiz de vatandasin uzerinden para kazanmaya devam ede dursun. Bizler burda klavyelerimizi yipratalim.




  • hükümet süper akıllılık yapmış yalnız. vergiyi koyan vestel gibi millet vestele saydırıyor. bu saydıran kişilerin %50 side hükümete oy vermiştir kesin
  • En iyisi kaçak mal. Herkes kaçak mal alsın boşverin vesteli mesteli. Sümüklü telefonunu bir taraflarına soksunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpKhanate -- 27 Aralık 2014; 15:28:48 >
  • almayız olur biter. paramız cebimizde kalır. ha zorunda kalırsak da vestel arçelik beko ve türevlerini zaten almam. çöpe atacak param yok benim
  • Evde vestel'in eski bi tüplü televizyonu vardı 2 gündür gözüme batıyo, az önce çöpe attım. Pişman değilim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redfanatic26

    Ocak ayında kendi evime çıkacaktım.
    Bu olaylar olunca zam gelmeden aldık eşyaları:
    BOSCH buzdolabı
    BOSCH çamaşır makinesi
    ROWENTA süpürge
    TEFAL ütü

    şimdi onlar düşünsün


    Aynen.

    Bu millete zorla ithal aldırıyorlar.

    Herkes sanıyor ki insanlar özentilikten ithale yöneliyor.

    Alakası yok.

    Yerli malların hepsinin kalitesi ortada.

    Pahalı da olsa ithaller uzun dönemde daha mantıklı.
  • O değilde önüne gelen vergi yukseltmek isterse devlet zaten yer ariyo millet acliktan olecek .Her sey vergi yeter lannnn.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arçelikten başkası yalan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKIN corp.

    Vestel kim bilir bu yasa için ne paralar vermiş devlete. Ben gider kore malı telefon alırım yine venüs ü almam.

    Ne para vermesi, devlet ek vergi lafını duyunca ağzının suyu akmıştır. Vestel sadece kılıf burada. Cebi daha da dolacak olanlar belli.
  • Arçelik ve bekoda türk firması olmasına karşın insanlar bu firmaların ürünlerine güvenir ve kullanırken zaten vesteli kimse sevmiyordu, güvenmiyordu ve önyargıyla yaklaşıyordu, bu haberde üstüne tuz biber oldu. Firma için inanılmaz kötü bir pr oldu, kendileri için olan önyargıyı yıkacaklarına dahada çok nefret kazandılar. Tebrikler vestel...
  • Yerli yerli deniyorda yurtdisindan parcalari al burda montajla. Bu mu yerli? Ayrica dunyanin her tarafinda yerli uretimler en uygun iken bizde milliyetcilik duygumuzu somurur gibi en dandik ama en pahali mallari satmaya kalkiyorlar. Bu saatten sonra Arcelik Beko Vestel urunlerini evime bile sokmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam vergi konusunda iç üreticiye özendirici bir takım adımlar atmak lazım. Ama bunu tüketicinin cebinden alarak değil üretici üzerindeki yükü azaltarak fiyat avantajı sağlamakla olur. Sen iç üreticilere ver teşviki, vergi indirimi sağla daha ucuza üretsinler hatta yurt dışına açılsınlar ama nerde, hemen tüketicinin cebini yakmaya vergi yüküyle korkutmaya çalış. Zaten herşeyde eşek yüküyle vergi var daha ne vergisi. Ayrıca vesteli hiç sevmem, alırsam Arçelik akar. Vestel sende kolay yolu seçip tüketiciye vergi yükletmektense gidip biraz teşvik ve vergi inidirimi peşinden koşda biraz tüketici yararına birşeyler yap.
  • devlet yönetmeyi bilmeyenleri devletin başına geçirenler utansın. kimse sadece vestele çamur atmasın. bu hükümete oy verenler suçlular. konuda da eminim bir sürü var.

    cari açığı kapatmak için her türlü yolu deneyen devlet bedelliyidi de o yüzden çıkarmıştı. ekonomi dönmüyor beyler boşuna kasmayın. maliye bakanının 2-3 ay öncesinde bi açıklaması vardı. vergiler faizleri karşılamıyor diye. neyin faizi diye soranlar hazine müsteşarlığının sayfasını biraz incelesin, anlamıyorsa boş konuşmasın. imf'ye biten borçtan bahsediyorlar da ödedikleri faizlerden hiç bahsetmiyorlar.

    vestel konusuna gelince. eminim birileri vestel ile ortaklık kurdu. bu sayede hem cepleri dolacak hem de cari açığı biraz düşürmek istiyorlar. ben alacak mıyım vestel tabi ki hayır.

    bu bir hükümet-millet psikolojik savaşıdır. bu süreçteki en doğru hareket hiç bir teknolojik alet almamaktır aslında. vergi gelirleri düşsün nasıl düşürüyorlar vergiyi.




  • Ek vergi getirmek yerine yerli ürünlerde indirime gitseler daha iyi olurdu. Ama böyle olması hükümetin işine geliyor çünkü istediğini almak için insanlar fazladan para verirler kimsede vestelin yüzüne bakmaz, bence.

  • Arkadaşlar lütfen tepkimizi kanalize edelim; change.org sitesinden imza atalım, 2. adım olarak da diğer büyük üreticilere (samsung, sony, apple gibi) kullanıcılar olarak mesaj atalım derim. Bir de konuyu gayet güzel özetlemişler bu linkte;http://teknoseyir.com/haftalik-gundem-degerlendirmesi-22-27-aralik-2014
  • Anlamadığım olay şu şimdi yabancı ürün pahalı satılçak yerlilerde diçekki bu bu fiyat bizmki aynı özelliklerde daha ucuz AMA öle olmuçak onlar hangi paraya satıyosa bizm çin işi yerlilerde aynı fiyata satıçaklar böylece kasa daha çok doluçak yerliye teşvik mesfik hikaye ne zaman gördünüz bizde dışarda fiyatı inen bişeyin ucuz oldunu zaten tonlarça vergi var bide bunu koyarlar iş tamam olur neymiş lüx ürünmüş yerliymiş madem sarayım televiztonunu koltuklarınıda arçelik bekodan yerli koltuk firmalarından alsaydınız ya.

  • daha da vestel almam aldırtmam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justreal -- 27 Aralık 2014; 16:52:04 >
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.