Şimdi Ara

Vestel 55ca9550 curved NETFLiX 2023 ANAKONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
25
Favori
95.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam 2800 nerde acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanaltay80 H kullanıcısına yanıt
    Dusuyor hocam arada kontrol edin. N11deki gittigidiyordaki saticilari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç kişi satın aldı. Kaç kişinin ki arızalı çıktı. kaçı iade etti. Kaç kişininki tamir edildi. Herhalde sağlamdan daha çok bozuk çıktı. Hiç mi kalite kontrol yok? Nasıl iş anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geldiler de hiç bir şey göremediler hocam bulutlanmayı gösteriyorum çanağın çekim gücünden diyorlar ya arkadaş madem öyle neden sinema modunda yapıyorda dinamik modda yok dediğimde ses yok. Biz göremedik dediler biraz zorlayınca servis sahpler aradı br de kendi gelecekmiş bakmaya bu gün gelecekti ama il dışından dönememş yarına kaldı umarım bilgili birisidir de derdimizi anlatabiliriz...
  • Gerçekten çok garip. Bence üstüne gidin. Yarın da gelmezse hiç affetmeyin. Müşteri temsilcisini arayıp şikayetçi olun. Ya da gelip de yine sorun yok derlerse yine şikayet edeceğinizi söyleyin. O kadar para veriyoruz yahu, ayıplı mal almak için mi bu kadar parayı savuruyoruz?

    Benim durumda da hala bir gelişme yok. Ben de dün müşteri hizmetlerini aradım. Servis pazartesi günü mutlaka haber vereceğiz demişti ama geri dönmedi bana. Ben de merkezi aradım. Hemen servis geri dönüş yaptı. Fabrikaya mail attık ama bekliyoruz. Onlar haber verir vermez sizi hemen arayacağım diyor. Belli ki genel merkezden sıkı kontrol var. En mantıklısı müşteri hizmetlerine abanmak oluyor demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,


    Az önce servisten aradılar, size de haber vermek istedim. Ne yapacağımı da çok bilmiyorum doğrusu. Ekrandaki karartılar için makul seviyede olduğuna karar vermiş fabrikadaki ürün destek yetkilisi. Başka bir cihazla değiştirilirse aynı şeyle karşılaşacağımı ve bunun standart bir durum olduğunu söylemiş. Ama wireless display için de servis şunu dedi yarın kendileriyle birlikte bir bayiide deneme yapacağız. Teşhirde aynı üründen varmış. Kendi bilgisayarımı getirmemi istediler. Sorunsuz aktarım yapılırsa para iadesi ya da hediye çeki teklif edeceklermiş. Ben cihazdan gerçekten iyice soğudum. Sizce kesin olarak iade edebilmek adına ne yapabilirim?

    Bir de TVyi almış olanlara sormak istiyorum; laptop üzerinden ekran paylaşımı deneyen olmadı mı hiç? Olmadıysa da birinizşn denemesi mümkün mü? Bende ayrıca LG 55LA640S var ve bu TVye laptop ekranını sorunsuz bir şekilde paylaşıyorum. 55CA9550de bunun yapılamıyor olması bana anormal geldi. Umarım sorun sadece bendedir de geri veririm şu aleti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nambi -- 24 Şubat 2016; 9:32:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 55CA9550 nin 3000e kadar fiyatıyla kesinlikle alınması gereken bir panel olduğunu düşünmekle birlikte (BİSS desteği olan tek marka vestel) DTS problemi çok düşündürücü.
    Ürünün DTS desteğinin olmadığı kesinleşti mi, yoksa bir 3. parti yazılımla falan ya da güncelleme ile bu sorun çözülür mü? Yoksa arşivin yarısı boşa gidecek.
    Ayrıca LG Samsung alıp panele dünyaları verip Euro 2016 maçlarını küçük tv den izlemek de istemiyorum. BİSS çok önemli. Bunu göz önünde bulundurmak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hizliomer

    55CA9550 nin 3000e kadar fiyatıyla kesinlikle alınması gereken bir panel olduğunu düşünmekle birlikte (BİSS desteği olan tek marka vestel) DTS problemi çok düşündürücü.
    Ürünün DTS desteğinin olmadığı kesinleşti mi, yoksa bir 3. parti yazılımla falan ya da güncelleme ile bu sorun çözülür mü? Yoksa arşivin yarısı boşa gidecek.
    Ayrıca LG Samsung alıp panele dünyaları verip Euro 2016 maçlarını küçük tv den izlemek de istemiyorum. BİSS çok önemli. Bunu göz önünde bulundurmak lazım.



    Şu DTS meselesini çok anlamadım ben. Açtığım filmlerin bazılarının DTS olduğunu gösteriyor TV ve sesi de veriyor ama bazılarında da yine DTS olduğunu gösterip sesi dışarı vermiyor. Bu durum film dosyalarından kaynaklı değil çünkü daha önce denediğim filmlerdi. Bir ayrıntı varsa DTS ile ilgili ben bilmiyor da olabilirim.




  • Nambi kullanıcısına yanıt
    kardeşim 55LA690S modelinde widi mevcut bu cihazda ise widi yok. yani direkt ekran paylaşımı yapamazsın. vlc media player ya da nero media home un pc de kurulu olması gerekiyormuş. bunlar kullanma klavuzunda yazıyor.
    1. Nero Media Home Kurulumu
    Sunucu programı PC'nizde yüklü değilse
    Ses ve Video Paylaşımı özelliği kullanılamaz.
    Lütfen verilen Nero Media Home programını
    PC’nize yükleyiniz. Kurulum hakkında daha
    fazla bilgi için, lütfen “Nero Media Home
    Kurulumu” bölümüne bakınız
  • CİHAZIN KULLANMA KLAVUZU 55CA9550




  • Fiyat n11 2998 olmuş dalgami geçiyorlar anlamadım böyle olursa kimse almaz 2750 olmadığı surece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madbey kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum. Hemen deneyeceğim. Çoğu Türk gibi ben de kullanım kılavuzunu okumuyorum işte. Sonucu mutlaka bildireceğim. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madbey kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin programı kurdum. TVden media player kısmını açmak gerekiyormuş. Onu da yaptım. Bilgisayardaki klasörler göründü ve bir iki video deneme şansım oldu. Ben ömrümde bu kadar berbat bir streaming görmedim. Bir iki saniye oynatıp, 10 - 15 saniye duruyor. Başka videolarda da durum aynı. Üstelik oldukça hızlı fiber kullanıyorum.

    Bunun dışında, miracast ve widi aynı mantık değil mi? Android cihazlar sorunsuz yansıtılıyor kablosuz bir şekilde. Laptop neden yansıtılamasın? Bilmediğimden soruyorum. Kafam çok karıştı.




  • arkadaslar akilli kumanda herkesden cikti mi?

    bir de 2750 ye düsünce biri bana haber versin de alayim sonunda:)
  • huzzy kullanıcısına yanıt
    Pek düşecek gibi gözükmüyor, 2849 TL'de güzel duruyor aslında.
  • Nambi kullanıcısına yanıt
    wi-di sırf pc ve laptop yansıtma için çıkmış bir durum olarak biliyorum ayrıca miracast bu tv de yok DLNA mevcut birde wi-di dispay mevcut.
  • huzzy kullanıcısına yanıt
    Satıcıya akıllı kumanda var mı diye sorduğumda kutudan çıkmıyor demişti ama çıktı. Kendileri bile bilmiyor aleti. Ama kumandadan iyi bir performans beklemeyin. İmleç sağa gitsin diye aşağıya doğru yön verdiğim bile oldu. Kalibrasyon rezil durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nambi

    Teşekkür ederim @apollonx PS4 performansını başarılı buldum doğrusu. Hardcore bir oyuncu değilim aslında ama yine de input lag hissetmediğimi söyleyebilirim. God of War 3, GTA V, Fifa 14, Nathan Drake Uncharted, 2K15 gibi oyunlar oynadım ve hiçbirisinde herhangi bir problem hissetmedim. Araba yarışı oyunum yok ama GTA V içinde sürekli olarak araba kullanılır ve bu durumda da herhangi bir sıkıntı sezmedim ben. Müthiş, mükemmel falan diyemem ama eh işte de diyemem. Ürünün bu noktada PS4 için tatmin edici olduğu ortada.

    Ben başka bir sorundan daha bahsetmek istiyorum, daha doğrusu bu bir sorun mu ondan da pek emin değilim. Wireless Display özelliğinde android bir telefon ya da tablet problem çıkarmadan bağlanıyor cihaza. Ancak, evdeki iki laptop da bağlanma konusunda sıkıntı çıkardı. Optimum çözünürlük ayarlarını laptoplarda yapmış olmama rağmen 9550 cihazda wireless bağlantı kurulduğunda yalnızca cızırtılı bir ses geliyor ancak görüntü yok. Ama dediğim gibi android cihazlarda miracast sıkıntısı yok.

    Köşelerdeki karartılar için de yorumlarınızı bekliyorum ayrıca. O görüntüde TV sinema modunda. Dinamik moddayken biraz daha belirgin oluyor.

    Merak edip konuyu okuyordum da bu mesajı görünce yazmak istedim. Tıpta tıp aynısı benim de başıma geliyor. 48UA9300 'ün muadili hi-level 4K var bende de. Miracast ile evdeki tablet ve telefonları sorunsuzca bağlıyorum. Fakat Lenovo laptop 4K destekli ekran kartı olmasına rağmen bağlandığında simsiyah bir ekran ve parazitli bir ses çıkıyor. Televizyonda sorun var sandım ama sanırım bağlantı protokolünde bir problem var. Yazılımsal mı donanımsal mı anlamadım. Bağladığım telefonda G3 2K çözünürlüğü var demek sorun çözünürlükle alakalı değil sanırım.

    Acaba aklıma şu geldi. Laptop 'da bağlanırken WİDİ çıkıyor. İntelin Lisanslı sistemi bu sonra adı miracast oldu, kimileri farklı isimler koydu vs. Markalar arası uyumsuzluk olabiliyor mu acaba servise sormak lazım. Keşke laptopu'da bağlayabilseydim kablosuz olarak çok güzel olacaktı.



    Soluk ya da insan suratları pembemsi gibi şikayetleri olan arkadaşlar şu renk ayarlarını yapsınlar.

    Eğer akşam loş ışıkta gerçekten doğal bir görüntü ile TV izlemek istiyorsanız.

    Ekran modunu DOĞAL olarak ayarlayın, Kontrast 85, parlaklık 53, Keskinlik 85, Renk 60 ya da 70. Enerji Tasarufu ORTA Gelişmiş ayarlar => Dinamik kontrast kapalı, Gürültü azaltma kapalı, beyaz dengesi ise ILIK değil de özel seçip kırmızıya doğru kaydırıp ortalayın.

    Gündüz vakti ya da aydınlık ortamda canlı abartı renkler istiyorsanız.

    Ekranı Dinamik moduna alın, Kontrast 90, Parlaklık 50, Keskinlik 85, Renk 75 enerji tasarrufu KAPALI. Gelişmiş Dinamik kontrast ORTA olsun diğer ayarlar aynı.


    Dinamik kontrast insan suratlarında ekstra beyazlık yaratıyor " white " kısmının parlaklığını arttırdığı için. Photoshop kullananlar bilir, dinamik kontrast aslında CURVE ayarının S şeklinde düzenlenmesi gibi çalışıyor. Koyu alanları hafif kısıp, beyaz alanların parlaklığını arttırıyor. Ama bu ayarlar her sahneye uymuyor, bu yüzden özellikle Bizim Türk dizilerinde abartı bir ışık patlaması yaratıyor. 48ua9300 ve benim hi level de durum böyle sizin panel nasıl bilmiyorum ama isterseniz deneyin :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: madbey

    kardeşim 55LA690S modelinde widi mevcut bu cihazda ise widi yok. yani direkt ekran paylaşımı yapamazsın. vlc media player ya da nero media home un pc de kurulu olması gerekiyormuş. bunlar kullanma klavuzunda yazıyor.
    1. Nero Media Home Kurulumu
    Sunucu programı PC'nizde yüklü değilse
    Ses ve Video Paylaşımı özelliği kullanılamaz.
    Lütfen verilen Nero Media Home programını
    PC’nize yükleyiniz. Kurulum hakkında daha
    fazla bilgi için, lütfen “Nero Media Home
    Kurulumu” bölümüne bakınız

    Hocam arkadaş bir önceki mesajında cep telefonu ekranı ve tabletin görüntüsünü aktardığını yazmış. Televizyonda %99 wireless display menüsü var ve screen mirroring yapabiliyor. Sizin bu anlattığınız DLNA ile medya paylaşımı. Telefondan youtube açıp aynı ağdaki cihaza görüntü linki aktarma gibi birşey. Bu da mevcut televizyonlarda ama, miracast, widi, screen mirroring aslında temelde aynı şeyler ama DLNA 'dan farkı hotspot tarzı bir bağlantı ile iki cihaz arasında bire bir protokol oluşturmak. Laptop ile de bağlantı kuruyor cihaz benim de başıma geldi ama siyah ekranda kalıp cızırıtlı bir gürültü veriyor görüntü yok. Nedendir bende cçözemedim. Bende de vestelin 48ua9300 muadili Hi-level var.

    Bu arada tv ye de LG G2 / G3 miracast menüsünde Tv adını görerek olarak bağladım. Bir de Lenovo Tablet bağladım onda da kablosuz ekran yazıyordu Türkçe :D Ama lenovo 4K destekli ekran kartı olan laptop bağlanıyor ve görüntü vermiyor sadece parazit sesi var kulak tırmalayan. Yoksa PC ile de şifre ekranını otomatik geçip protokolü tamamlıyor. Tek sıkıntı görüntü de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Şubat 2016; 0:13:01 >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.