Şimdi Ara

VESTEL 42PF8575 - 42PF9060 ve 42PF8175 hk. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
21
Favori
94.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

    ben tv alırken piyasayı ve teknolojileri detaylı araştırdım. sony alırken de lg alırken de gerekli araştırmaları yaptım. sony alırken 400hz diyordu ancak ben gerçek panel hızının 200hz olduğunu biliyordum. lg alırken 100hz diyordu ama ben gerçek frekansın 50hz diyordum. hatta lgnin 400hz dediklerinde bile 50hz olduğunu biliyorum. daha alırken biliyordum. ben sony 400hz diye almadım. 200hz diye aldım. ben vesteli de kayınpedere 600hz diye almadım, 50hz diye aldım. hatta alırken de kayınpedere durumu izah ettim 600hz yazıyor ama panelin gerçek değeri 50hz dir ama yayınlar da 50hz olduğu için sıkıntı olmaz diye. bir ara plazmalarda 600hz diye satıldı ama değildi.

    özetle; piyasa bu tür hileler ile dolu. vestel de malesef buna uyum sağlamış. eğer siz tvnin gerçekten 600hz olduğunu sanıp aldıysanız iyi niyetinizi takdir ettim.

    Öncelikle şunu anlamak lazım, zaten normalde 400-600-800-1000hz diye panel hızları yoktur, dünyada en yüksek gerçek panel hızı 240hz dir, ben ondan bahsetmiyorum, yazılımsal panel hızlarından bahsediyorum, siz tamamıyla gerçek panel hızına odaklanmışsınız, ntsc standardı olan paneller 60 ve katı hz değerlerinde çalışır, örn:60-120-240 gibi, pal standardında ise 50-100-200 gibi olur, bizim ülkemizde standart pal sisteminde olduğundan paneller ya 50hz yada 100hz gerçek tarama hızında olup bu hızlar yazılım ile yüksek tarama hızlarına çekilir, bir tv eğer 800hz deniliyorsa bu tvnin gerçek panel hızı 100 yada 200hz olmalı ki yazılım ile çarpanları oluşturulup hareketli sahnelerde kare taramalarını yüksek frame de versin, tamamıyla grafik işlemcinin ve yazılımın marifetine bağlı durumlar.
    İşte bundan dolayı bende 600hz vestel tv yi görünce bu mantıkla yola çıkıp panelin 100hz gerçek hızı vardır heralde yoksa 50 hz den 600hz'e çıkmak için çok güçlü grafik işlemci lazım maliyeti yüksek olur diye düşündüm ve aldım tv yi, hak verirsiniz umarım ama bir şeyi alırken size üretici teknik veri olarak ne verdiyse ona inanmak zorundasınız alırken, zaten alıp kullanıp test etmeden çözmek biraz zor olur.
    Yani sonuçta beklentim 600hz lik yazılımsal beklentiydi, tv nin anakart şemasını ve üzerindeki ekipmanı tv yi aldıktan sonra inceleme fırsatım oldu, önceden inceleseydim almazdım zaten,
    şimdi size soruyorum, hangi vatandaş tv almadan önce bu kadar derin inceleme yapar? en fazla yapacağı üreticinin sayfasındaki teknik özellikleri incelemek olur, oradan da en fazla benim gibi 600hz ise en az 100hz dir der ve alır tv yi olay bu kardeşim.




  • @saday20

    anladım hocam. açıkçası pasif 3d özellikli tvlerde 100hz gerçek panel frekansı çok pahalı modellerde olduğu için ben alırken 100hz olabileceğine ihtimal vermemiştim. aktif 3d olsaydı biraz beklenti olurdu ama pasif 3d olması benim şüphelerimi ortadan kaldırmıştı.
  • saday20 kullanıcısına yanıt
    Kardeş araştımalarını çabalarını dikkatle izledik. Gerçekten şaşırdım açıkçası.
    Benim fikrim;
    Ben senin kadar teknik bakmadım tv ye.
    -Doğru normal yayınlarda görüntü istediğim gibi değil ama aynı fiyat olan diğerleri de değil (yine söylüyorum teknik olarak bilmiyorum gördüğüm)
    -Tv her nekadar normal yayında olmasada HD tv kanallarında beni tatmin ediyor
    -Sürekli film indiren ve ailecek seyreden biriyim. Daha açamadığı format olmadı. Diğerlerine aynı filmleri veripte izleyememeleri hoşuma gidiyor (samsung-LG)
    -2500 TL para verip almış adam. ama maçı izlemeye bana geliyor. çünkü bisskeyleri yok. Açık kanal olupta maç izleyememek kötü.
    Benimki açmıyor diyip bize gelmeleri hoşuma gidiyor
    -Geçen hafta arkadaş servisini aradı 2 saat sonra küfrederek tel. kapattı. Benim bekleme sürem 2 dk.
    -Eve gelipte keşke bizde bundan alsaydık diyenlerin olması hoşuma gidiyor
    -Çift ekran benim için hemen hemen hiç kullanmayacağım bişey ama özelliği anlatınca vay be ne güzel denilmesi hoşuma gidiyor
    -Amcamın tv sinin yanından geçiyorum (samsung 1850TL ye aldı) sanki sobanın yanından geçiyorum. o derece ısınmış elimi vurmaya korktum.
    Normal değil dedim. servisi yaklaşık 35 dk sonra ulaştık normal dedi.
    -3 d gözlük ben 4 tanesine 30 TL verdim. Dayımın oğlu tanesine 40 TL verdi. (belki 5 TL bile etmez ama bayiden alınca böyle)
    - askı aparatını beraber aldık 50 tl ye benim kutudan çıktı vs.vs

    SENİN tespitlerin can sıkıcı doğru verdiğin bilgilerin hiç birinden kendi adıma söyleyim haberim bile yoktu. Kandırılmış olmak ayrıca can sıkıcı.
    Yapılacak bişey varmı onuda bilmiyorum VESTELİN MÜŞERİ HİZMETLERİ nin burada senin sorularına cevap vermemesi seni doğruluyor zaten.
    Teknik olarak bakanlar için tv nin her özelliğini kullananlar için göze batan bişeydir.
    Fakat ben yinede tv den memnunun hala da tavsiye ediyorum.
    Bunlar şahsi düşüncelerim. Buradan iyi o zaman böyle oturalım demiyorum itiraz dilekçe mail fax iletişimin hepsini senin dediklerini paylaşalım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

    @saday20

    anladım hocam. açıkçası pasif 3d özellikli tvlerde 100hz gerçek panel frekansı çok pahalı modellerde olduğu için ben alırken 100hz olabileceğine ihtimal vermemiştim. aktif 3d olsaydı biraz beklenti olurdu ama pasif 3d olması benim şüphelerimi ortadan kaldırmıştı.

    Pasif 3d olan 800hz denilen tv ler var, oradan yola çıkmak yanıltabilir, aslında bu tv lerin panelleri kötü değil, bunu anlamanın şöyle bir yolu var;
    tv yi hdmı girişinden pc ye bağlayıp pc den splashpro programı ile 60p frame de hd (720-1080p) film izlediğinizde panel hızı 60p destekliyor, yani 120hz tarama hızına kadar çıkabiliyor, bunu denedim ve çok hoşuma gitti, ama panele zarar verirmi bilmiyorum.Sonuçta adamlar panelden değil grafik işlemci ve yazılımdan kaçmışlar, bunlar maliyeti yükselten unsurlar, ben açıkçası lg veya samsung un tv lerinden 100-200 tl daha ucuza onlara yakın performans yakalasalar yeter diye düşünüyordum ama değil, smart yazılımı olsun, wifi olsun, miracast olsun, hepsinde kısmış adamlar ve sadece varmı var olsun diye donanım koymuş, sağlıklı çalışmadıktan ve verim olmadıktan sonra özellik koymanın hiç anlamı yok bence, biraz başarısız üretim olmuş.




  • Arkadaşlar bu vestel'in 8080 serisi için görüşleriniz nelerdir?_ Sanırım 8175 serisi bu 8080 ile aynı özelliklerde sadece panelinde veya donanım özelliklerinde çift ekran teknolojisi kullanılmış. Hz değerleri falan aynı. Ses kalitesinin kötü olduğunu okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bilen arkadaşlar paylaşırlarsa bildiklerini sevinirim.
  • @saday20

    hocam evimdeki lgyi ben de pcye bağlayıp splash player ile film izliyorum. kontrast çok kötü arada bölgesel frame atlama oluyor. üstelik dvi-hdmi bağlı. vestelin çok daha kötü olabileceğini sanmıyorum.

    tabi salonda 46hx720 sony var. o canavar gibi. ama onu hanım izliyor.
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Tabiki o kadar da kötü değil durum, elimizdeki ile yetinmeye çalışıyoruz, araştırmaya devam ediyorum, ulaştığım bazı bilgiler belki beni tam sonuca ulaştıracak ama zaman alacak belli, araştırmalarımda hep ingilizce dilinde yazılar olduğundan doğru bir çevirme olması gerekiyor en ufak yanlış çeviri başka anlama geliyor, şu aralar grafik işlemcisinin frame rate desteğiyle ilgileniyorum, bazı şeyler var çözmeye çalışıyorum, bakalım nereye varacağız
  • Vestelin almanya modeli MEDİON tv lerde yazılım olarak daha çömert davranılmış, alttaki linki inceleyin görürsünüz yine canım sıkıldı vallahi.Bu sitede tüm cihazların firmware güncellemeleri bile var, bizim tvler ile eşleşen yazılım çıktığı anda güncelleyeceğim.

    https://www.medion.com/de/prod/106%2C7cm+%2842%22%29+3D+LED-Backlight+TV+MEDION%C2%AE+LIFE%C2%AE+P17069+%28MD+30364%29/30014774A1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saday20 -- 3 Mayıs 2014; 17:45:58 >
  • saday20 kullanıcısına yanıt
    Sayın saday20

    Yorumlarınızı okudum gerçekten bir teknik kullanıcı olarak TV'yi çok detaylı olarak incelemişsiniz.
    Yorumda bulunmak istediğim bazı noktalar var;

    1- ANAKART;
    Birincisi "Çin Yapımı" vurgusunda bulunmuşsunuz, ülkemizde yarı iletken veya pasif komponentler üretilmediğine göre Vestel kendi tasarımını nasıl bu malzemeler olmadan yapacak. Tabiki bu chip'ler, pasif, aktif komponentler Çin, Tayvan, Japonya gibi ülkelerde üretilmektedir. Mikrokontroller entegrelerinin tasarım evleri avrupada olsa dahi foundry'ler Çin, Tayvan, İsrail'de ve Malezyadadır.

    Mesela Intel chip'lerin üretim yerleri;
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_manufacturing_sites
    Yada Samsung smart TV'nin içerisinde kullanılan komponentlerin çoğunluğu;
    http://www.chipworks.com/en/technical-competitive-analysis/resources/blog/inside-a-samsung-8000-series-smart-tv/?lang=en&Itemid=815

    Dolayısıyla komponentlerin nerede üretildiğinden daha çok tasarımı kimin yaptığına bakmak gerekiyor ki Vestel tasarımını Türkiyede yapıyor. Vestel'in satışının çoğunu yurtdışına ODM/OEM olarak sattığı düşünülürse aynı anakartın yurtdışında da olması gayet mümkün.

    2-MİCRO KONTROL İŞLEMCİSİ;
    Bahsettiğiniz bilgisayar parçaları üreten micro-star yani MSI firması Mstar'dan farklı bir firma
    http://en.wikipedia.org/wiki/MStar_Semiconductor

    Burada bu mikro kontrol entegresinin yazılımını kimin yaptığı önemli

    VİDEO İŞLEMCİSİ; Bahsettiğiniz entegre ile yapılan işlemi birçok firma yazılım ile yapıyor, Vestel'in hardware çözüm kullanması rakiplerden daha üst seviyede bir çözüm kullandığını gösteriyor.

    5-PANEL:
    Burada Vestel marka panel kullanıldığına göre özellikler bakımından bu panelin 600Hz. mi 120 Hz. mi 100Hz. mi olduğunu bilme imkanı yok. Bende bilmiyorum Vestel tazeleme hızını hardware olarak'da software olarakda arttırmış olabilir.

    Televizyon bir hardware ve software bütünü sadece donanım veya sadece yazılım satın almıyoruz. Mutlaka bu 600Hz. ölçümünün bir standardı vardır ve Vestel o standarda uygun TV üretip satıyordur. Bunu ister yazılım ile isterse donanım ile yapar bu beni ilgilendirmez. Ben standarda göre 600Hz. verip vermediğine bakarım. Kimisi hardware olarak yapar, Vestel daha optimize kod kullanmış ve yazılım ile yapıyordur belki.

    http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN46F6800AFXZA
    Burada Samsung'un ABD piyasasında sattığı 600Hz. TV sizin yürüttüğünüz mantığa göre bu TV'de 120Hz. fakat yazılım ile 600Hz. ye çıkıyor, ABD gibi kuralların sıkı olduğu ülkelerde bu isim altında satılıyor.
    Dolayısıyla benim buradaki kanaatım, Vestel'in ürününün ilgili standartlara uyan 600Hz. bir ürün olduğu yönünde...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonDelikanlı

    Sayın saday20

    Yorumlarınızı okudum gerçekten bir teknik kullanıcı olarak TV'yi çok detaylı olarak incelemişsiniz.
    Yorumda bulunmak istediğim bazı noktalar var;

    1- ANAKART;
    Birincisi "Çin Yapımı" vurgusunda bulunmuşsunuz, ülkemizde yarı iletken veya pasif komponentler üretilmediğine göre Vestel kendi tasarımını nasıl bu malzemeler olmadan yapacak. Tabiki bu chip'ler, pasif, aktif komponentler Çin, Tayvan, Japonya gibi ülkelerde üretilmektedir. Mikrokontroller entegrelerinin tasarım evleri avrupada olsa dahi foundry'ler Çin, Tayvan, İsrail'de ve Malezyadadır.

    Mesela Intel chip'lerin üretim yerleri;
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_manufacturing_sites
    Yada Samsung smart TV'nin içerisinde kullanılan komponentlerin çoğunluğu;
    http://www.chipworks.com/en/technical-competitive-analysis/resources/blog/inside-a-samsung-8000-series-smart-tv/?lang=en&Itemid=815

    Dolayısıyla komponentlerin nerede üretildiğinden daha çok tasarımı kimin yaptığına bakmak gerekiyor ki Vestel tasarımını Türkiyede yapıyor. Vestel'in satışının çoğunu yurtdışına ODM/OEM olarak sattığı düşünülürse aynı anakartın yurtdışında da olması gayet mümkün.

    2-MİCRO KONTROL İŞLEMCİSİ;
    Bahsettiğiniz bilgisayar parçaları üreten micro-star yani MSI firması Mstar'dan farklı bir firma
    http://en.wikipedia.org/wiki/MStar_Semiconductor

    Burada bu mikro kontrol entegresinin yazılımını kimin yaptığı önemli

    VİDEO İŞLEMCİSİ; Bahsettiğiniz entegre ile yapılan işlemi birçok firma yazılım ile yapıyor, Vestel'in hardware çözüm kullanması rakiplerden daha üst seviyede bir çözüm kullandığını gösteriyor.

    5-PANEL:
    Burada Vestel marka panel kullanıldığına göre özellikler bakımından bu panelin 600Hz. mi 120 Hz. mi 100Hz. mi olduğunu bilme imkanı yok. Bende bilmiyorum Vestel tazeleme hızını hardware olarak'da software olarakda arttırmış olabilir.

    Televizyon bir hardware ve software bütünü sadece donanım veya sadece yazılım satın almıyoruz. Mutlaka bu 600Hz. ölçümünün bir standardı vardır ve Vestel o standarda uygun TV üretip satıyordur. Bunu ister yazılım ile isterse donanım ile yapar bu beni ilgilendirmez. Ben standarda göre 600Hz. verip vermediğine bakarım. Kimisi hardware olarak yapar, Vestel daha optimize kod kullanmış ve yazılım ile yapıyordur belki.

    http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN46F6800AFXZA
    Burada Samsung'un ABD piyasasında sattığı 600Hz. TV sizin yürüttüğünüz mantığa göre bu TV'de 120Hz. fakat yazılım ile 600Hz. ye çıkıyor, ABD gibi kuralların sıkı olduğu ülkelerde bu isim altında satılıyor.
    Dolayısıyla benim buradaki kanaatım, Vestel'in ürününün ilgili standartlara uyan 600Hz. bir ürün olduğu yönünde...




    mSTAR konusunda haklısınız ama ben msı demedim sonuçta mstar da birçok oem ürün bulunmakta hatta bilgisayar bileşenleri dahil
    vestel hardware bir çözüm yapmamış, 50 den 100hz 'e yazılımla simüle ediyor, diğer firmalar 100 den 600 e simüle ediyor, vestelin yapacağı tekşey; medya player yazılımına ffdshow altında çalışan bir smooth video enterpolation eklemek, ama işlemcisinin gpu suna güvenebilirse tabikii, daha geniş bir zamanda sizinle bu konuları uzun uzun tartışır ve doğruları buluruz, ama şuna emin ol, kendi yazılımı ile 600hz simüle etmez bu tv ler, ancak hdmı dan 60p bir akış sürersen ancak onu gösterebilir, bunu denedim.




  • yeni almayı düşünen arkadaşlar varsa bu kod %10 indirim yapıyor
    VED159-3D057EB
  • Merhabalar ,

    Kendimizi geliştirmek ve sizlere en iyi satış sonrası hizmeti sağlayabilmek adına kısa bir ara verdik.

    Vestel İletişim Merkezi olarak yeniden sizin için BURADAYIZ !

    Tüm VESTEL ürünleriniz ile ilgili her konuda forum üzerinden ya da özel mesaj ile bize ulaşabilirsiniz.
  • saday20 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Saday20 ,

    USB'lerimiz serigrafilerinde yazdığı üzere 500mA çıkış vermektedir.Bu akımın üzerinde güç gerektiren HDD'ler için Y kablo kullanılarak veri aktarımı sağlanabilir.

    Mevcut üretimlerimizde PVR özelliği ticari nedenlerden dolayı kaldırılmıştır. PVR desteği yeni üretimlerimizde de bulunmamaktadır.

    Sahadaki ürünlerimizde CEC özelliği bulunmamaktadır.

    Yukarıdaki bilgiler dışında ürününüz ile ilgili herhangi bir sorun yaşamanız halinde servis yönlendirmesi sağlayabilirim.
  • Vestelin İnternet sitesinden 9060 Siparişi vericem.Tv yi kurmak için servis ücretsizmi ve 9060 Kutusundan asma aparatı çıkıyormu ?
  • OzdenCkn kullanıcısına yanıt
    Aski aparatı tu iiçerisinde var. Servis ücretsiz gelip kurulumunu yapıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar.öncelikle hepinize engin bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.bende 1 2 gun içinde Vestel 50pf 8575 veya Vestel pf8175 alacağiım.bu iki ürünle lg55la640s ve lg55lb64v arasında kaldım arkadaşlar lütfen bana yardımcı olurmusunuz teknik olarak .vestelin görüntü kalitesi 3d sini hiç bilmiyorum acil yardım ederseniz sevinirim....teşekkurler
  • ayrıca arkadaşlar Vestel kurumsalda pf8575i 2100tlye aldığını yazmışlar suanda Vestel resmi sitesinde 2400 c.varı kurumsal alım nasıl yapılır?
  • arkadaşlar 8175 modeli ile 9060 modeli arasında kaldım. çift ekran olması mühim değil. görüntü kalitesi ön planda benim için. hangisini önerirsiniz acaba ? 9060 istanbulbilişimde 1499TL şuan
  • Vestel 40PF7070 40" bu televizyonu almayı düşünüyorum.kampanyalı 1000 tl'ye geliyor. bu fiyata daha iyi bir tv alınabilirmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azad012


    Vestel 40PF7070 40" bu televizyonu almayı düşünüyorum.kampanyalı 1000 tl'ye geliyor. bu fiyata daha iyi bir tv alınabilirmi?

    hocam ne kampanyasıdır bu bilgi verebilir misiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.