Şimdi Ara

Veritabanı Hakkında Tecrübeli Arkadaşlar Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Şimdi size yaşadığım sorunu basit bir dil ile anlatmaya çalışacağım sizden ricam sizde basit bir dille bana yardımcı olursanız sevinirim.

    Mysql sunucuya sahibim, bu sunucuya kullanıcı adı ve şifreyi bilenler erişebiliyor, erişmeleri için önceden iplerine yetki verilmesi gerekiyor.

    Buraya kadar hiç bir sorun yok her şey olması gerektiği gibi.

    Ama ben yazdığım programı son istemciye yani kullanıcıya kullandırtmam gerektiğinde problem yaşıyorum. Kullanıcı ne sunucu şifresini bilmeli nede yetki sahibi olmalı mantıken, ama yetki verilmemiş birisi programı mı açtığı sisteme kayıt olmaya çalıştığı yani sunucuya erişim sağlamaya çalıştığı zaman doğal olarak kullanıcı erişim sağlayamıyor, çünkü kullanıcının ipsine yetki verilmedi.

    Bunun çözümü olarak web servisleri araştırarak buldum belki farklı çözümlerde vardır net bilmiyorum. Web servis / wcf ile alakalı videolar izledim onları da uyguladım sorunsuz bağlantı yapabiliyorum ama yine aynı sonuç yani yetki istiyor.


    İstediğim şudur: Bir web sitesine girip kayıt olurken veya bize izin verilen alanlarda ekleme silme güncelleme gibi işlemler yaparken bizim arka planda dönen işlerden haberimiz yoksa aynı olayı kendi programımda yapmak istiyorum.

    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Database'e erisim yetkisi sadece web servisin oldugu sisteme ait olacak. Database islemi yapmasi gereken son kullanici; client yani, bunu web servise soyleyerek halledecek.
    Yani aslinda web servise database icin client; son kullanici da web servis icin client olacak.
    Son kullanicinin direkt database e baglanmasi guvenli degil.
    Web servis gerekli guvenlik kontrollerini kendisi halledip duruma gore database e kayit atacak.
    Aslinda olmasi gerekeni sen bulmussun ama nasil yapamadin anlayamadim. Web servisin illa ki SOAP vs olmasi da sart degil. Basit bir soket programlama ile de yapilabilir. Onemli olan nokta DB erisiminin yalnizca yetkili IP 'de olmasi, son kullanicinin her zaman webserver uzerinden isini halletmesi.
    Database ile Webserver ayni makinede olabilir. Farkli da olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi imkanlarımla ev ortamında yazılım öğrenmeye çalıştığım için belki bir çok konudan bi haberim. Windows form c# üzerinde çalışıyorum anlattığınız konuları mantık olarak anlıyorum fakat teknik olarak bir bilgim yok desem yeridir. Bir web sitem yok sadece google cloud mysql sunucu var, bu durumda neler yapmam gerekli web servisi sizin anlattığınız şekilde kullanmam için?
  • Selamlar,

    Veritabanı katmanında yetkilendirme işlemleri biraz katı ve kısıtlı(zaten database'in erişiminin bu şekilde olması gerekiyor.)

    Senin client tarafını veritabanına alma durumun şöyle bir senaryo ile mümkün olabilir. Client tarafı veritabanına gelip bir process istediği yaptığı zaman bu isteği yerine getiren veritabanında yetkili bir kullanıcı ile bu işlemi çözebilirsin. Eğer bir web portalında client istek yapıyorsa, Web Service mantığı ile çözebilirsin eğer Desktop App ile bu istek geliyorsa bir API ile bunu yapabilirsin.

    Günün sonunda bir Web Service/API gerekiyor sana ve bu Web Service/API içine de veritabanı tarafında erişmesi gereken kullanıcının bilgilerini gömebilirsin.

    Ben bu şekilde düşündüm ilk başta aslında temelde sen bir Web Request attığında o requesti yerine getiren bir API gerekli sana :)
  • İşte bunlar hep web.

    Yani bunlarla uğraşılmak istenmediği için. Web aplikasyonlar var.

    Veya,

    Birileri türkiye çapında yaygın oto parça bayii sistemi yazmış.

    Windows tabanlı ve user pass istiyor. Programı şirket plasiyeri yüklüyor ve user pass alıyor. Makina bios güncellemesi yese dahi password geçersiz kalıyor.

    Yani yapanda bu işi sıkı takip ediyor ve direk db ye bağlıyor.

    Ha belki sen json la çalışan bir api yazarsın web sunucuya onun üzerinden bir çeşit proxy vari çalışır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.