Şimdi Ara

Veritabanı bağlantısı Textbox' a Girilen değeri arama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 12 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 2
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 3
  • Ortalama Mesaj Aralığı 12 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 5
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Alkaris (3 mesaj) sehlor (3 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> Veritabanı bağlantısı Textbox' a Girilen değeri arama
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    2699 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Arkadaş acil yardıma ihtiyacım var yarına ödevleri yetiştirmeliyim.

    Imports System.Data
    Imports System.Data.OleDb
    Public Class Form1

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    Dim baglanti As New OleDbConnection
    Dim komut As New OleDbCommand
    Dim adp As New OleDbDataAdapter
    Dim ds As New DataSet

    baglanti.ConnectionString = "Provider=microsoft.jet.oledb.4.0; Data Source=\KITAP.mdb"
    baglanti.Open()

    komut.CommandType = CommandType.Text
    komut.CommandText = "SELECT * FROM KITAP WHERE KITABIN_TURU=Textbox1.text"
    komut.Connection = baglanti

    adp.SelectCommand = komut
    adp.Fill(ds)

    DataGridView1.DataSource = ds.Tables(0)

    baglanti.Close()
    baglanti.Dispose()
    komut.Dispose()
    adp.Dispose()

    End Sub
    End Class

    Benim sormak istediğim koyu yazan yerdeki sql kodları doğru mu ve öyle bir kullanım var mı?
    Eğer kodlar yanlışsa textbox a girilen değeri veritabanında nasıl aratabilirim?

    Şimdiden teşekkürler.



    |
    |




  • Yarbay
    2198 Mesaj
    Alan text ise:
    "SELECT * FROM KITAP WHERE KITABIN_TURU='" & Textbox1.Text & "'"
    Alan sayısal ise
    "SELECT * FROM KITAP WHERE KITABIN_TURU=" & Textbox1.text



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sehlor -- 24 Şubat 2009; 22:27:47 >
    |
    |
  • Yarbay
    2699 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    @sehlor yardımın için çok teşekkür ederim
    |
    |
  • Yarbay
    2198 Mesaj
    ne demek her zaman
    |
    |
  • Yarbay
    2699 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    sizlere bir sorum daha olacak "SELECT * FROM KITAP WHERE KITABIN_ADI LIKE '" * & TextBox1.Text & * "'"
    koyu renk ile yazılan kısmı bir türlü yapamadım. Soru şöyle textbox a herhangi bir harf veya yazı girilecek ve ona göre kitap adları listelenecek.
    |
    |
  • Yarbay
    2198 Mesaj
    "SELECT * FROM KITAP WHERE KITABIN_ADI LIKE '%" & TextBox1.Text & "%'"

    Bu Şekilde.
    |
    |
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Pubg mobile uc
Radyo Dinle
Instagram takipçi satın al
konkasör
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,281
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.