Şimdi Ara

Verileri Kurtaracak Sağlam Bir Yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 215 Gb lık D sürücümde arşivlerim vardı. Ben format sırasında bu kısmı yanlışlıkla sildim. Sonra bu kısımdan 20 GB lık bir alan ayırıp bu ayırdığım kısma win7 kurdum. Geriye kalan 195 Gb lık kısım biçimlendirilmeden kaldı öyle.
    Sonrasında asıl sistemden giriş yapıp bu 20 Gb lık kısmı sildim ve gene 215 Gb lık biçimlendirilmemiş alanım oldu.
    Ben bu kısma hiç bir şekilde yazma silme yapmadım.

Bu 215 Gb lık alandaki dökümanlarımı kurtarmak istiyorum. Tüm projelerim herşeyim buradaydı benim için çok önemli. Fakat genelde kurtarma yazılımları dosya dosya ve anlamsız isimlerde getiriyorlar.
    Benim HDD içindeki yapmış olduğum gibi klasör klasör bulup getirebilecek yazılımlar varmıdır acaba?
    Bu konuda en iyi diğebileceğiniz yazılım hangisidir neyi tavsiye edersiniz.

• Öncelikle geçmiş olsun , Bir kaç kere buna benzer durumla karşışlaşmış biri olarak veri kurtarma programları ( en azından benim bulup denediklerim ki içlerinde forumlarda önerilen en bilindik programlarda var) yüzde yüz kurtarma yapmıyorlar , özellikle tam format atmış vya üstüne tekrar dosya yazmışsan işin çok daha zor, bir kaç hafta önce 640 gb lik taşınabilir diskime yanlışlıkla hızlı format attım , uzun bir tarama sonucu verilerimin yüzde 90 nını kurtardım, lakin hızlı formattı ve formattan sonra en küüçük bir şeyyapmadım diske, zaten format işlemini yaparkan daha tamam a bastığım anda eyvah demiştim geçmiş olsun tabi 640 gb 3 saniyede bye bye oldu.

sen son çare olarak yinede veri kurtarma programlarını dene ama daha önce başk a bir önerim olacak.
    eğer diske format atmadan partion silip 20 gb ayırdıysan PartRecovery adlı program eski parition ı geri getirebilirsin. Ama bu program sadece partition silersen partition geri getiriyor, tam olarak ifade edebildimmi bilemiyorum. mesela bir diskin olsun ve bu disk 3 parça olsun , sen 2 partitioin silip tek bir parition haline getirisen , yeni partlara format dahi atsan sorun değil bu program o sildigin eski partları olduğu gibi eski haline gatirebiliyor , ve hatta daha önceki parition larıda bulabiliyor.

Bendeki olay şu şekilde olmuştu belki sana bir fikir verir. Pc ye bir linux sürümü krumak isterken linuxuda çok iyi bilmemem nedeniyle sorduğu bir soruya evet dedim ve kendisine diskte şu an hatırlamıyorum tam ama 20- 30 bir alan bölüp oray akuruldu bir güzel , lakin benim 200 gb lik dolu hd üzerine yapıverdi bu işlemi

yıllrdır sakladığım resimler vs ... nasıl üzülmüştüm, işt ebu program sag olsun , linuxun bölüp üstelik kendi dosya sistemine göre format attığı ve kalanınında bölünmemiş alan olarak görüldüğü o 200 lik diski sanki hiç dokunulmamış gibi eski haline getirmişti. umarım işine yarar dilim döndüğünce anlattım. programın adı part recovery arat bulursun olmadı msnden falan ben sana yollarım 5mb bişey .

"Bizler bu Dünyaya Sahip olmak için değil Şahid olmak için geliyoruz."
    M.S.2009 SERIM

• serim cevabın için teşekkürler fakat dediğim gibi ben partitionları zaten birleştirdim. yani 195 gb lık kısım ile 20 gb lık kısım ayrıldıkları zaman biçimlendirilmişti. şu an ikiside tek bir birim olarak duruyor. d birimi olarak 215 gb lık alan içi boş.
    işte bu kısım için benim sağlam bir veri kurtarma yazılımı ile verileri mümkün olan en iyi şekilde kurtarabilmem lazım.
    easy recovery iyi deniyor. tabi senin bu konuda tavsiye edebileceği bir yazılım varsa denemek isterim.

kolay gelsin..

http://www.data-recovery-software.net/
  • Bak şunu söylemeye çalışıyorum; sen önce format atıp sonra partları olusturmadın önce mevcut partları silip yeni part oluşturup onları formatladın muhtemelen. bence benim önerdiğim programla eski partition arat, zaten bulursa içinde bulunan dosyalarıda gösteriyor kurtarmak için ne kadar saglıklı onuda görebiliyorsun. denemekle sadece 1 kaç saat kaybedersin .

"Bizler bu Dünyaya Sahip olmak için değil Şahid olmak için geliyoruz."
    M.S.2009 SERIM
  • recuva tabi ödüllü bir yazılım dene en kötü 2 saate hepsi halledilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    on track easy recovery kullanmıştım bir zamanlar xp işletim sisteminde dosyaları abuk subuk isimlerle değilde orjinal dizinler şeklinde geri yüklüyordu yanılmıyorsam .nrg imajları flan bozuk çıkmıştı.
    ama yinede denemende fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 14 Temmuz 2012; 22:02:24 >
  • easy recovery pro 10.0.2.3 sürümü ile ilgili disklerimi tarattım geçmiş arşivlerime dair en ufak birşey bulamadı maalesef. bulduğu dosyalar 20 gb'lık alana kurmuş olduğum windows 7 sistem dosyaları ve orada iken açmış olduğum internet geçmişi dosyaları idi.
    bilmiyorum neden böyle oldu ama galiba ben sürücüyü bitlocker ile şifrelemiştim sanırım bundan dolayı olmuş olabilir.

artık harici bir disk almanın vakti geldi sanırım. en azından orda yanlışlıkla silme işlemi yapacak olsam bile hiç bir şekilde ellemeden direkt olarak harici disk üzerinden daha temiz ve sağlıklı bir kurtarma işlemi yapılabilir.
  • Part Recovery Belki İşine Yarar!
  • Dün r-studio ile harddiskimde sildiğim bazı dataları kurtarmak istedim. İşlem süresi 1 saat 10 dk dedi. Sonradan vazgeçtim işlemden bilgisayarım kapanmıyor. Ancak sistem geri yükleme ile açma-kapama işini hallettim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.