Şimdi Ara

Veri Tabanı Programcı Teknisyeni ve Bilgi İşlem Destek Uzmanı hakkında bilgi..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu iki meslekten birisine geçiş yapmak istiyorum ama hangisi diğerinden üstündür, bulma zorluğu çektirmez, maaşları nasıldır? Meslekler hakkında araştırma yaptım ama birbirine benzer nitelikler taşıdığını gördüm. Bu meslek dallarına sahip arkadaşlar beni bilgilendirirlerse iyi olur çünki pazartesi günü kurs başlıyor ikisinden birisini seçmek zorundayım.



  • veri tabanı programcılığı çok zor öğrenilen bir iş öğrensende 2-3 sene az maaşla çalışırsın ama iyi işler öğrendiğin zaman çok gelişir iyi para kazanırsın
    ama bilgi işlem destek uzmanı donanım ağırlıklı işler ise iş bulma imkanın kolay olur normal maaş alırsın ama yükselme şansın vs olmaz sanırım
    (bunlar kesin bilgiler değil ama benim bildiğim böyle)


    bunlardan hangini okursan oku senin kişilik özelliklerine göre herşey senin elinde okuldan yada dershaneden çok senin kendi araştırmaların ve geliştirmelerin üzerinden öğrenirsin.
  • Bu işlere yönelme sebebim kendimi mesleğimde geliştirmek geleceğe yönelik yatırım yapmak. Asıl mesleğim pc teknik servisi. PC hakkında ileri seviyede bilgim var. Format, software, hardware sorunları, yedek alma, yedek geri yükleme, data kurtarma, telefonlara ve uydulara yazılım atma wifi hacking vs. gibi şeyler elimden geliyor. Yani pc ile çok haşır neşir birisiyim. Ayrıca grafik kursunaa gidip, photoshop, illustrator, indesing gibi programların eğitimlerini aldım sertifikamın gelmesini bekliyorum.

    Benim tahminim veri tabanı programcılığı server programı gibi birşey olsa gerek, iş yerinin bütün bilgilerinini düzenleme, yedekleme, viruse, çökmeye karşı koruma, yeni bilgiler ile güncelleme gibi birşey. Zaten bu tarz şeyleri günlük kullanımda bile yapıyorum.

    Bilgi işlem destek uzmanına gelince pc başında oturan, gerek mail ile gerek telefonla şirket ile ilgili yada onun marka ve ürünlerinle ilgili varsa arıza durumlarıyla, teknik durum ve özellikleriyle ilgili bilgi verilmesi diye yorumluyorum.

    Kendi sorumu kendim cevaplamış gibi oldum ama benimkisi sadece bir yorum. Bu mesleklerle ilgili doğru bilgiler için açtım bu konuyu, başka arkadaşlardanda yorumlar bekliyorum
  • aydınlatıcı bilgiler sendeymiş zaten

    özel değilse yaş kaç ve lise üni vs ne mezunusun merak etmemin sebebi bende bilgisiyar mezunuyum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodfalles -- 2 Aralık 2011; 21:03:53 >
  • Yaş 30, lise (açık lise) mezunuyum. Hiç unutmam cebimdeki nokia 2100 telefonu satıp, açık lise için kayıt parasını ödemiştim. Hiç bir bilgisayar kursuna gidip eğitim almadım. Evimde bilgisayar bile yoktu, arkadaşlarımın evindeki bilgisayarı kullanarak başladım pc işine, onlar bişiler yaparken sürekli soru sorardım o ne işe yarar, bu ne yapıyor. Şunu kurunca ne oldu vs. Kendim evdeki bilgisayarı söküp takarak donanımını, bilgisayarın verdiği hataları araştırarak yazılımını öğrendim. 15 yıldır bu meretle ayrılmaz ikili olduk, sürekli AR-GE yapıyorum. Arkadaşlarım kahvehanelerde takılırken, ben sürekli internette bişiler ararştırır, yabancı forumlarda gezer bilgi edinmeye uğraşırdım. Bir ara sırf sertifikam olsun diye belediyenin ücretsiz bilgisayar kursuna başvurdum. Sonra hoca ders anlatırken sürekli eksik bilgilerini tamamlıyordum ve sınıftakiler beni dinler bana soru sorar oldular. Hoca tabi bozuldu bu duruma. Ders çıkışı bana dedi ki, senin bilgin zaten ileri seviyede neden kursa geldin ki? Sertifika almak için dedim. O zaman 3 ay sonra kurs biticek sınav olucak o gün gel sınava gir çık sertifikanı alırsın dedi (Kısacası bir sınıfa 2 hoca fazla demek istedi)

    ilk renkli ekran telefonum nokia 3510i di ve ben ona polifonik melodi, resim, java oyun ve uygulama atmak için com girişli kablo almıştım. İlk program atma işim öyle başlamıştı. Ondan sonra symbianlı telefonlar çıktı onlara geçiş yaptım onlarında içini dışına çıkarmıştım. N-gage oyunlarını 6600 7610 gibi telefonlarda çalıştırıyordum. Sonra PSP almıştım onuda hackleyip umd siz hafıza kartından iso oyunları oynardım. Sonra eniştem birgün uydu getirdi buna yazılım atabilirmisin dedi. Bende hiç yapmadım ama ararştırmam lazım dedim. Bi kaç saat ararştırma sonunda gerekli yazılım ve firmware dosyalarını elde ettim ve o zamanın en yüksek firmwaresini kurmuştum bir sürü yeni kanal eklenmişti. Bilgisayarlara mac os x işletim sistemlerini kurardım. 3 5 sene önce çok zor işlemlerdi şimdi ise orjinal dvd ve o dvd yi boot ettirecek boot cdsi ile kolayla kurulabiliyor, tabiki sistem ve donanımın uyumlu olması lazım. Biz en zor zamanlarında kurulum yapardık, ekran kartı id lerini başka id lerinkiyle değiştiririp kendi sistemimize uyum sağlattırmaya çalışırdık vs. iPhone 2g zamanında millet daha pc den nasıl mp3 atılır bilmiyorken ben, başka telefon imeilerini iphone içine gömüp kayıt ve kapanma durumundan kurtarıyordum insanları. Nokia 3310 imesi ile çalışan iphone 2g mis gibi de çalışıyordu :) Şimdide android sistemine geçtim ve telefonum yine custom romlu yani cracklenmiş firmwareli orjinalinden 2 kat hızlı ve içine sonradan eklediğim ram script patch yamaları ve kernel dosyaları ile stabilitesini ve 3D ayarlarını daha da yükselttim. Oyunlarda tam performans sağlıyor. Göreceğin üzere herşey kendi pc mi söküp takmakla başladı ve şimdi bu seviyeye geldim. Ama bilginin yaşı ve tecrübeliği bitmiyor. Ne kadar iyi biliyorum desende sürekli yenilikler çıkıyor ve uyum sağlamazsan bildiklerinide unutuyorsun.

    Not: Şimdi o soru sorduğum arkadaşlar benden pc, telefon, ve diğer teknolojik aletler için bilgi alıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.