Şimdi Ara

veri tabanı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler.
    arkadaşlar 1. sınıf seçmeli ders olarak "veri tabanı uygulama geliştirme" dersi var. bu dersi seçmeli olarak almak istiyorum. veri tabanı üzerine merakım var.
    bir süredir araştırıyorum ve böyle bir derse denk geldim. fakat ön koşul olarak
    "veri tabanı temellerini ve sql" bilmem gerektiğini yazmışlar sitede. sql biraz temel atsam çalışma sitelerinden. ve şuradan;https://www.youtube.com/watch?v=pHKZw5EyTi4&list=PLh9ECzBB8tJOS7WQKdeUaAa5fmPLYAouD

    tüm videoları izlesem sizce 5 günde dersi anlayabilecek kapasiteye gelebilir miyim? (5 gün sonra okul başlıyor) yoksa sql baya mı bilmem gerekir.
    bu arada herhangi programlama dili de bilmiyorum c++ vs.
    html çalışmıştım bu yaz onun hakkında bilgim var sadece. alakası var mıdır ben yine de söyleyeyim dedim.
    düşünceler?







  • veritabanı konusu son yıllarda cok genişledi. önceden sadece SQL Server ve MySQL bilirdik big data işin içine girince birçok başka vt sistemi çıktı örneğin MySQL verileri sadece 1 PC'de tutabiliyorken Hive adlı bir vt Hadoop Distributed File System / HDFS ile birden fazla PC'ye yayarak kullanabiliyor, o sayede istersen binlerce petabyte'lık veri saklayıp sorgu gönderebiliyorsun. Google endekslediği web verilerini 2006'dan itibaren Big Table adlı vt ile yönetmeye başladı, HBase adında o açık kaynak projesi oldu herkes kullanmaya başladı, Facebook HBase'i temel alarak Cassandra 'yı geliştirdi. Bu şekilde incelemeye başlayınca daha bircok yeni vt karşına çıkar fakat onları öğrenebilmen için c++ olmasa da en azından bir Java bilmek iyi olur cunku en popüler big data vt'ler hep java ile yazıldı doğal olarak kullanırken de java gerekiyor. Ancak işin sadece admin tarafını üstlenirsen bir PC'ye Hadoop ve Hive 'ı kurarak tek satır Java yazmadan SQL ile de kullanılabiliyor. Big data olayına girmeyeyim MySQL gibi temeli öğreneyim dersen O'Reilly 2007 basımı MySQL Internals adlı kitabını öneririm. İng bilmiyorsan Mehmet Şamlı'nın Kodlab 2009 basımı Uzmanlar için PHP MySQL kitabını öneririm ki o kitabın yarısından coğu O'Reillynin kitabının Türkçe yorumlanması : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • yazın çok bilgilendirici ama asıl merak ettiğim yere değinmemişsin :) temel atmak için bu dediklerin kitaplara bakacam. şimdi c++ bilmem gereken veya gerek olmadığı yerlerden bahsetmişsin fakat benim ne göreceğim hakkında bilgim yok bu sene bu dersi seçersem.
    yani alacağım ders "veri tabanı uygulama geliştirme dersi" ve ön koşul olarak bilmem gereken sql ve veri tabanı temeli imiş.
    şimdi ben dediğin kitapı okudum diyelim ve attığım videoları izledim ve hatta sql derslerine w3school dan çalıştım. 4 gün boyunca abandım.

    asıl soru ben bu dersi sence alabilir miyim?
    yani alabilecek seviyede olabilir miyim?
    misal birçok lys matematik konularını anlamak için çarpanlara ayırma bilmek gerekir hatta sadece mantığını bilmek gerekir. işin ayrıntıları önemsizdir.
    şimdi eğer olay sadece mantıksa alabilirim sorum bu.
    ve tabii ki alabilirsem kendimi sqlde de geliştiricem. sadece şu an ki olayım alabilmek. ne düşünüyorsun?




  • Dersin on kosulunu almadan alamiyor olman gerek normalde.

    Eger alabiliyorsan ve kendini eksik hissediyorsan hocaya sor, nereden nasil calisayim diye.

    Varsa syllabus iste hocadan bak neyi bilmedigini gor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    hiç bilgim yok bu konuda fakat okulun sitesinden seçmelilere baktığımda bu ders de aralarında. pek bilgim yok belki seçileceği zaman o olmaz dediğin gibi. ama syllabus olayına bir bakayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.