Şimdi Ara

Veri merkezlerinin yaygınlaşması için teşvik paketi hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Veri merkezlerinin yaygınlaşması için teşvik paketi hazırlanıyor



    Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), “Kişisel Verilerin Korunması Konferansı” isimli online bir konferans düzenledi. Konferansa yerli yabancı pek çok konuşmacı katıldı. Konferansta söz alan T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, ülkemizdeki veri merkezi sayısının artması için teşvik çalışmalarının başladığını açıkladı.



    Ayrıca Bkz.TurkNet'e zam geldi



    Yabancı teknoloji devlerinin Türkiye’de veri merkezi kurması için çeşitli destekler hazırlanacak. Teşvik mekanizmasının geliştirilmesi için çalışmalar başladı. Firmalarının veri merkezini Türkiye’ye konumlandırması halinde Türkiye’deki kullanıcılar ilgili firmanın dijital hizmetlerini daha hızlı ve daha stabil şekilde kullanacak. Ayrıca Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmış olacak.



    Dr. Koç konuyla ilgili olarak şunları söyledi:



    “Verimize sahip olmak ve güvenliğini en etkin şekilde sağlayabilmek için en önemli önceliklerimizden bir tanesi de küresel online platformların veri merkezlerini ülkemizde konumlandırmaları ve hem platform hizmetlerini hem de bulut bilişim hizmetlerini yakın bölgemize ülkemiz üzerinden sağlamalarıdır. Bu doğrultuda ülkemizde veri merkezi sektörünün desteklenmesi üzerine teşvik mekanizmalarının geliştirilmesi için çalışma başlattık. Hem uluslararası yatırımları çekebilmek hem de yerli oyuncularımızı öne çıkarmak için Türkiye’yi bölgesel bir cazibe merkezi haline getirecek rekabetçi bir ekosistemi, teknolojik ve yasal altyapıyı oluşturacağız.”



    Dr. Koç ayrıca Türkiye’deki Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK), Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (GDPR) uyumunun sağlanması için düzenleme yapılacağını belirtti. Uyumlaştırma çalışmalarının Mart 2022’ye kadar tamamlanması hedefleniyor.






    Kaynak:
    https://tusiad.org/tr/basin-bultenleri/item/10791-tusi-ad-kisisel-verilerin-korunmasi-konferansi-dogru-veri-yonetimi-ile-i-sinizi-gelecege-tasiyin-temasi-ile-gerceklesti







  • ulkemızde ınternet hızı dusuk adamlar neden gelıp yatırım yapsın.

  • Ticari elektrik ücretlerinden, kur dalgalanmalarından ve yurtdışı internet çıkışlarından haberi yok bu konuşanların.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 10 Haziran 2021; 08:33:11 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=OjEblHU4ra4&feature=youtu.be

    Yıllar önce btk toplantısındaki röportajda söylemiştim kırpıp kırpıp yayınlamışlar. Tek dertleri halktan vergi ve ötv yolmak, küresel oyuncu olma derdi yok, kimsenin vizyonu yok. Btk başındaki memurun aklı zaten almaz böyle şeyleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    Veri merkezlerinin aldığı internet hızı ile bizim evde aldığımız aynı değil o yüzden bahsettiğiniz konu kapsam dışında kalıyor aslında.

  • Yurtdışındaki devlere teşvik sağlayacaklarına başta ülkedeki veri merkezlerine destek olup daha artmasına ve dünya çapında hizmet verebilecek birşeyler olmasına çaba gösterseler daha mantıklı olacak.

    Birde dolar kuru yüzünden server giderlerinin fahiş hale gelmesinin önüne geçebilecek bir çözüm bulsalar ülkeden zaten ne projeler çıkacak o da ayrı bir konu...

  • Firmalara sesleniyorum Türkiye sınırları içerisine koymayacaklarsa Romanya ya açsınlar veri merkezlerini ben Giresundan İstanbula 35 ping alıyorum Romanyaya 42 ping alıyorum, Yunanistan daha yakın oradan kaç gelir diye baktım 110 ping. İnternet altyapı ağları ilginç sonuçlar çıkarıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülke içindeki bi veri merkezine güvenmek için beni şeetmeleri lazım. yurt dışına güvenirim daha iyi.

  • küresel sermayenin hizmetinde olan yerli vatan hainleri ve onların yalakaları, yardakçıları, yancıları ve sempatizanları olan herkesin tüm varlıklarına el konulup kökleri yeryüzünden kazınmadıkça türk milleti prangalarından kurtulumaz, dünya ulusları arasında şerefli bir yer de alamaz, bu topraklarda gelimşe ve kalkınma görünse bile karları yabanıcların hanesine, çevre kirliliğ ve kaynakların tüketimi gibi zararlar türk melletinin hanesine yazılır,
    bir ülkeyi sömüge haline gerimek için illa o ülkeye asker gönderip işgal etmek gerekmez, o ülkenin başındakilerini bir şekilde kontrol altına alındı mı, nüfus ister 1 milliyon ister 1 milliyar olsun ülke en ucuz, kolay ve bedelsiz bir şekilde sömürge haline gelmiştir zaten. türkiye her ne kadar Atatürk döneminde özgürlüğüne kavuşmuş olsa da ölümünden sonra hızla sömürge haline geri dömüştür.





  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    Romanya internet altyapısıni 2008de kurduğu için. Hepsini fiber döşemisler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

    Darısı başımıza ne diyelim. Veri merkezlerinin yaygınlaşması için teşvik paketi hazırlanıyor 

  • Ülkede bu internet altyapısı vergiler le zor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • malum dolandrıma olayları oldu ben nasıl güvenecem verilerime yurt içindeki sunucular başında durana

  • Nasıl kapsam dışı kalıyor. Metro ethernet fiyatları yabancı ülkelerle aynı durumda mı ? Sen şimdi X firmasın Almanya da aylık 1000 dolara alacağın bir internet hizmetini Türkiye de kaç paraya alacaksın ? En az 50.000 dolar üzerinde bir fiyata denk gelecek. Sen şimdi buna kapsam dışı diyorsun öylemi ? Bir firma kar ve maliyet marjlarını hesaplamadan bir ülkeye yatırım yapmaz. Ayrıca burada meşhur stopaj vergimiz, çok pahalı elektriğimiz ve fahiş diğer vergileri hesaba kattığında yurt dışında bir firma en az 100 katı ücret ödeyerek burda aynı işi görebilir. Aklı olan firmayı boşver sokakta ki 15 yaşında genç bile elindeki parasını bu ülkeye yatırım yapacağım diye heba etmez.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.