Şimdi Ara

Veri güvenliği açısından Dahili HDD mi yoksa Harici HDD mi iyidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben DSLR makinem ile fotoğraflar çekiyorum ve bu fotoğraflarımı arşivliyorum.

Fotoğrafları RAW+JPEG formatında çektiğim için 1 fotoğraf yaklaşık olarak 50-60MB yer kaplıyor. 1 gün içinde çektiğim fotoğraflar bile 1GB yer kaplayabiliyor zaman zaman.

Bilgisayarımın harddiski toplamda 160 GB olduğu için video ve müziklerimi de işin içine katınca yeterli olması imkansız.

Fotoğraf arşivim için yeni bir hafıza ürünü almak istiyorum. 250-500 GB aralığındaki dahili harddisklerin artık çok uygun fiyatla satıldığını gördüm.

Bir de taşınabilir harddiskler var. Benim için verilerin güvenliği önemli. Yani HDD günün birinde bozulursa tüm arşivim yok olmuş olacak. Bir tanıdığımın 400GB'lık taşınabilir harddiski bozuldu ve verileri tüm çabalara rağmen kurtaramadılar. Kaç yılın emeği ile çekilmiş fotoğraflar artık yok.

Sizce hangisi veri kaybı riski açısından daha güvenilirdir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• en iyi depolama birimi rap-idshare'dir ama tabi upload sıkıntı olur orası ayrı ama ondan güvenliside yok

her an her yerden ulaşabilrisn
  • iki hdd de güvenilir değil ama dahili hdd biraz daha güvenilir hem daha performanslı hem de sabit olduğu için darbeler sonucu oluşabilecek sorunlara karşı daha dayanıklı
  • Ben yıllarca fotoğraflarımı saklayabileceğim bir depolama birimi arıyorum. Rapidshare gibi bir internet sştesi güvenilir olabilir ama 10 yıl sonra fotoğraflarımın orada bulunacağı garantisi verilemeyeceğinden kendi elimde arşivimi oluşturmak isterim.
  • Daha önce de bir arkadaşın belirttiği gibi iki tip depolama birimi kullanmak en mantıklı çözüm. Harddisklerin artık fiyatları çok ucuzladı. Bir tane 750 GB - 1 TB arası bir harddisk al. Gözün gibi bak. Yedekleme için kullan. Fazla makineye takılı bırakma. İşin bitince kutusuna kaldır ve iyi sakla. Çünkü forumda da gördüğün kadarıyla bu harddiskler düştüğü anda mefta oluyor ve emin ol ki o kadar kablosu varken o kablolara takılacak birileri mutlaka bulunur etrafta. İkinci olarak Verbatim veya TDK DVDler al bol bol. Bir yedeğini de onlara al. DVD, BDler harddiske göre daha iyi. Çünkü düşerse çalışma ihtimali yüksek, manyetik alanlardan etkilenmezler, bir kere yazdıktan sonra diskine virüs girme ihtimali de yok. Para durumun iyiyse en iyisi Blu Ray yazıcı ve diskler. Bugün baktım bir bluray sürücüyü 250 YTL'ye alabiliyorsun, Verbatim 5li yazılabilir Blu-Ray disklerde 50 YTL. Arşivini yıllarca saklamak isteyen bir insan için çok da yüksek meblağlar değil bunlar. Ben en son verilerimi harddiskte saklıyorum. (Nazar değmesin ) Ama, şu BDler biraz daha ucuzlasın. İlk işim arşivimi komple Bluray'e aktarmak olacak.

• Madem bilgiler o kadar önemli bence 2 tane sabit(harici tavsiye etmem) disk alıp 2 sinede fotograflar klasörü yapıp birbirine eşitle böylece hdd lerden biri bozulsa diğeri sağlam durur.
    Ustune bide dvd yada bd olarak saklarsan tabi süper olur ama bence 2 sabit hdd yeter.
    Benim sütten ağzım felaket yandı 650 gb veri gitti hariciler sağolsun bundan sona üstte anlattığım gibi yapıcam.
    1 tb gbi cok büyük boyutlarda hdd ler alırsan en az 2 parça yap hata kontrolü vs yapması daha rahat olr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orion_ok -- 24 Kasım 2008; 23:42:53 >
    Ben olsam raid destekli disk kutusu almayı düşünürdüm.
    bununla birlikte HER ZAMAN önemli verileri iki farklı yere kayetmekte fayda var. bu sebeple hem dahili hem HARİCİ de sürekli güncellediğin arşivlerin olmalı.

tabi bir de paraya kıyılarak ulaşılan çözümler var ki; KUSURSUZ
    yani raid destekli HDD. böyle bir HDD'n olur bir de harici bir disk alırsın raid kendi yedeklemesini yapar sen de üstüne hariciyede yedeklersin. daha ne olsun bir de CIA'ya gönderecek halin yok

Her imza mı kural dışı olur arkadaş? nasıl bir forumdur burası her şey politik her şey yasak, biraz özgürlük biraz ferahlık...

battlenet ID: Ger0nim0#2326 - Steam&Origin: Ger0nim0_86 - in DH since 2006
  • Bence Fiyat Performans sıralaması aşağıdaki gibidir...

1- Dahili HDD
    2- DVD ve Blue ray
    3- Rapid ( üyelik süren önemli... caaart diye silerler )
    4- Harici HDD
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.