Şimdi Ara

VERGİSİ NEYSE VERELİM 2.EL ARAÇ İTHAL EDİLSİN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
12.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
108 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yurtiçi tarım ürünlerinin fiyatı yükselince fiyat düşürmek için ithalata yönelip, gümrük vergilerini indiriyoruz ya bazen. Aynısını otomobil için de yapsak ne olur? 2.el araç dolu ama yurtdışı muadillerinden 3-5 kat pahalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk parasıyla getirebiliyorsan sıkıntı yok. Merkez bankası parayı basar basar gider alır gelirsin. De kim sana TL ile araba satacak? Böyle bişey mümkün olmadığına göre aracı nasıl alacaksın Euro ile Dolar ile. Bankaya veya döviz bürosuna gidip fiziki TL verip döviz alacaksın. Döviz kıtlığı olan bir zamanda döviz almaya çalışacaksın. Ve o dövizi yurtdışına çıkaracaksın. Sonra birde bakmışsın sırf yurtdışından hurda araç getirilecek diye Euro olmuş 15 TL dolar olmuş 14 TL. Ve hâlâ almaya devam ediyorlar. Piyasa da döviz bırakmadılar. Döviz krizi öyle bir hale gelmiş ellerinden gelse döviz alanları vatan haini ilan edecekler gelmiş diyorsun araba almak için olan dövizi de yurtdışına gönderelim. Battı balık yan gider ben araç alayım da isterse ülke batsın dolar 20 TL olsun banane. O döviz ülke içinde kalsa dolaşımda olsa daha çok fayda sağlar. Ama gelecek arabanın ekonomiye hiçbir faydası olmaz. Bozulsa yurtdışından parçası gerekir o da döviz kaybı. Araba alınca yakıt alırım yakıtın %60-70 i vergi dersen tamam %60-70 i vergi ama kalanı kılçıksız cari açık. Benzin mazot demek yurtdışına döviz göndermek demek. Ha güneş panelleriyle veya hidrolektrik santralinden üretilen yerli ve milli elektirkle şarj edeceğin full elektrikli veya en azından plug in hybrid bir araç getiryorsan başka. Doğalgazdan üretilen elektrikle de şarj etsen cari açık çünkü. Uzun lafın kısası öyle vergiyle bitmiyor iş o kadar basit değil. Hem zaten sıfır araçlar peynir ekmek gibi satılıyor. 2.elden alacağı 3-5 bin Euro verginin kat kat fazlasını sıfır araçtan alıyor. Niye uğraşsın? İşin birde prestij boyutu var. Almanya bizi kıskanıyordan Almanyadan hurda 2.el ucuz araç getiriyoruzu kimseye açıklayamazsın.





  • Devleti aliye çok güzel düzeni koymuş... Her satılan otomobilden üçte ikisini vergi diye kendine alıyor.....50 bin fiyatı ise satışı 150 bin...Sigortası, benzini, lastiği, servisi, vergisi, muayene parası ayrı..Marka model yıl farketmez...... TRAFİKTE DOLAŞAN HER ARABA DÖNEN HER TEKERLEK DEVLETE KAZANÇ DEMEK.....Sana ucuz araba gelsin diye kendi kazancını kesmez.....kollama vergilerinden asla vazgeçmez....Çalışan işçilerin maaaşından ayrıca gelir vergisi kesiyor...Üreten fabrikaya elektrik satıyor kollama vergi kesiyor...... Yerli otomobil yapılacakmı sanıyorsun ?? Niye uğraşsın ??? Sen devlet olsan yaparmısın ?? Sadece düşün....Kendi ayağına balta vuran varmı ??

  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Onda da %1 vergi var. Nefes alıp vermek haricinde yapacağınız her şey için doğrudan ya da dolaylı olarak vergi verirsiniz :D.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama hocam onda da ikinci el vergiso alirlar %90

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: investing

    hazma boş yapma, her şeye kendi çapından bakmayı kes.


    piyasada 2. el araç dolu, bütçen yetmiyorsa tatava yapmayacaksın.


    Sıfır araç alıp para bayılanların suçu nedir? 2. ele bu nedenle fazla para verenlerin suçu nedir.


    sen araç alacaksın diye piyasanın dengesini mi bozacak koskoca devlet.


    Üzgünüm ama ekonomi biliminden yoksun bir insansın, mikro olarak bakma konuya makro olarak bak.


    hadi sen maket arabalara bakmaya devam et.

    1 yılda 3 kat artan fiyatlar söz konusuyken nasıl bu cümlede "piyasanın dengesi" diye bişiden söz edilebilir anlamak mümkün değil.

  • Destekliyorum, olacağını sanmıyorum.

  • bilerek yapıyorlar bence artık. gerçekten benim başka açıklamam yok


    ocak ayında 150.000 tl ye aldığım araç 260-290k arasında ilanlarda şu anda.


    2016 model 4 yaşında insignia ya. şaka gibi yav şaka gibi.

  • hemsehrim devletin vatandasin cikarlarini korumak, menfaatini nasil saglarim diye bir derdi ve cabasi yok ki neden böylesi bir hassasiyet göstersin ? Milleti sögüslemek varken !!! Derdi vatandasi düsünmek olsa zaten bu kadar fahis vergiler olmaz ! Nasil olsa millette mal gibi olmus ne konsa önüne yiyor. Böyle millet her devlete lazim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 20 Eylül 2020; 15:58:49 >
  • Piyasa arac dolu diyen dangalagin fiyatlardan ya haberi yok ya da simsar, kan emici bir parazit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoffa

    Piyasa arac dolu diyen dangalagin fiyatlardan ya haberi yok ya da simsar, kan emici bir parazit.

    usta bak bana aşırı diyebilirsin ama yemin ederim şuan çoğu gıda maddesinde bile kıtlık va


    fındık badem et peynir zeytin


    bunlar bol şuan diyen gerizekalıdır abi


    bi ülkede bi insan bi avuç badem alıp yiyemiyorsa bitiktir o ülke


    bak okullar açıldı bütçe f/p dediğimiz klasmanda laptop kalmadı ülkede


    ÜLKEYE MAL GİRMİYOR 70lere döndük anasını satayım

  • Cok haklisiniz. Kuruyemis dukkani degil kuyumcu sanki. Hizla aklimizi basimiza almazsak eger yerimiz cok belli. Yakin gelecekte pakistan, iran seviyesine geliriz. Polonya, bulgaristab gibi ulkeler bizi solladi gecti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoffa

    Cok haklisiniz. Kuruyemis dukkani degil kuyumcu sanki. Hizla aklimizi basimiza almazsak eger yerimiz cok belli. Yakin gelecekte pakistan, iran seviyesine geliriz. Polonya, bulgaristab gibi ulkeler bizi solladi gecti.

    adamlar zaten bizi avrasya bloğuna yerleştirmek istiyor yakında sünni iran olacağız

  • Aslında devletinde işine gelir.Döviz çıkmasını engellerler, 10 bin euroluk aracı 5000 euro ya alır.Herkes mutlu olur işte.

  • Araştırdığım bir konudur.

    Koç, ford otosan'ı kurduğunda, dönemin insnaları almıyor, Yurt dışından araba getiriyor.

    Koç grubu, dönemin siyasiyleriyle bunu çözüyor. Şöyle ki, yurtdışından hiç bir şekilde kullanılmış aracı Türkiye'ye sokamıyorsun çünkü burada satanlar zarar ediyor.

    Getirsen bile trafiğe kaydettirip plaka alamazsın. Sıfır getirteceksin, o da işte malum

  • Eğleniyor musunuz gençler?

  • Google'da arama yapayım dedim. Bakın ne çıktı.

    VERGİSİ NEYSE VERELİM 2.EL ARAÇ İTHAL EDİLSİN

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Hamza 'yı bildim bileli böyle 2 3 senedir bu düşüncelerle yaşıyor ve dediğin gibi o böyle devam ettiği sürece 10 yıl daha zor araba görür. Cumhur İttifakı gider Millet İttifakı gelir Hamza yine burada arabalar şu bu alamıyoruz der. Baksana kıtlık varmış sanki ekmek kıtlığından bahsediyor, bir yabancı gelse Türkçe 'si olsa ve de okusa üzülür 10 ekmek bağış yapmak ister. :)



    Alıntıları Göster

    o arkadaş gibi boş yapan çok kişi var maalesef.

    devlet ikinci el araç ithal etse olacakları sadece kendi açısından değerlendiriyor.


    mesela burada üretim yapan firmaları düşünmüyor, o adamlara sen gidip ötv yi sonuna kadar kökle.. ama gidip başka ülkeden ikinci eli çok ucuza al getir ve burada ucuza sat :)) adam demez mi lan benim araçlarımın neyi varda ötv koyuyorsun? zaten üretim maliyeti ithal etmekten daha ucuz. TR de uygun fiyata üretim var. deseler ki ötv yi düşürdük sorun yok, sonuçta herkeste ötv düşecek. ikinci el araç satan adamda mecburen fiyatları indirecek sıfır araçlarda inecek. paralel bir şekilde düşecek her şey...


    ama bir tarafı yüksek tutup bir tarafı indirirsen o zaman işte dengenin anasını bellersin.


    hoş kime anlatıyoruz ki, ekonomik dengelerden bir haber olanlar sadece kendi çıkarlarını düşünürler.


    ötv kalkarsa herkese yarar. ama ben zannetmiyorum ötv falan kalksın..





  • investing kullanıcısına yanıt

    Aynen kendi çıkarları için düşünüyorlar demen ve bu forumda bunun gibi azımsanamayacak kadar kişilerin olması dediğini doğruluyor. Sanırlar ki biz akp liyiz özellikle bunu istiyoruz bende bu ülke de yaşıyorum sana gelen vergi bana da geliyor sanki benim hoşuma mı gidiyor zamanında da bu vergiler oldu millet araba alamıyordu memur emekli olur da anca araba görürdü eskiden bankalar böyle kredi de vermiyordu ama gel de anlat bunlara ha eskiden olmuş bugün de mi olsun diyorlar tamam haklısın olmasın ama birileri üretim yaparken sen paso tüketir üstüne üretim yapan ülkeleri zengin edersen gün gelir üretim yapmadın diye cebinde para bitti diye çatır çatır cari açığı da daha beterini de yersin, ne oldu üretim azaldı millet faizler arttı diye geçti faize ev almaya araba alıp satmaya parasını değerli tutayım diye enflasyon karşısında erimesin diye gitti döviz yaptı altın yaptı üretim de düştü sonra devlet vergiyi dayadı mı da suçlu ha kimse suçsuz değil herkes suçlu biz böyle yatan millet olduktan sonra bu sefer diyorlar ülkenin yönetenleri suçsuz mı tabi ki suçu yok değil var ama al işte ülkenin kalitesi ortada sen ne isen başına da seçtiğin adam da senin benzerin olur.


    Diğer partilerden laf var mı ötv 'yi kaldıracağım diyen ya da yüzde 20 yapacağım diyen var mı niye biri çıkıp bunu demiyor diyemez o da biliyor çünkü bu ülke vergi ile yaşıyor diye.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.