Şimdi Ara

Vergilerimiz kamuda iş yapmayan memurlara mı gidiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş

• x (formerly twitter)
    ARIEL BURAK KAPLAN (@ArielBurakKapln) on X
    https://x.com/ArielBurakKapln/status/2087598427081236554

mesela geçmediğimiz köprüye

mesela hiç uçak inmeyen havaalanına

mesela evde oturan bankamatik memuruna

bu ülke iyi batmıyor tüm bunlara rağmen

• Türkiye'de yoksulluk sınırı 120 bin tl. Memur değilim kimseyi de savunmuyorum ama yoksulluk sınırı altında maaş alan için de çok maaş alıyor diyemeyiz. Memur maaşı altındakilerin ücretleri iyileştirilmelidir.

Olanlar da 65 70 gibi maaslar ile basliyor

Mesela sen 68 bine vardiyali calisan her gün memleketin en hırt tipleriyle muhatap olan bir infaz koruma memuru olmak ister misin?

Kurumlarda çoğu meslekte ciddi iş gücü açığı var mesela ben kendi çevremden söyleyeyim icralarda ikmlerde avukatlarda cok cok cok ciddi iş yükü var bazi insanlar cmt pazar gidip isleri tamamliyor tekrar düşün

Türkiye'de memura gelene kadar paranın boşa aktığı cok yer var ben sana bir örnek vereyim gereksiz üniversite ve lise sonrasi 2 yillik bölümler... Bunların yarısı kapatilsa bile hiçbir egitim kaybi olmaz ülkenin aç işsiz kalacak genc üretiyorlar sadece

Bir örnek daha TRT gibi devletin yayim kuruluslari karadelik gibi para harciyorlar yok yere

Bir örnek daha kamu bankaları gidip saga sola istedigi adama istedigi rakamdan kredi veriyor sonra o yük milletce hepimize kalıyor

Yani memurun aldigi 65 70k maas kimseye batmasın ben olamadim bana batmıyor kiralar olmus 25 30k el insaf

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim de haklarım iyileştirilsin demek yerine ben alamıyorsam onlar da alamasın mantığından çıkılmadıkça hiçbir yere gelemeyiz. Yoksulluk sınırı olmuş 120 bin daha hâlâ memur da memur.

Kimse kusura bakmasın ama ne okuyup alanında uzman, ne kpss çalışıp memur, ne de el beceresi öğrenip usta olamayıp başkasının dükkanında çalışanların hesapları bunlar.

Ben bugüne kadar hiçbir madencinin, hiçbir atanamamış mühendisin, hiçbir iş bulamayan kalifiye elemanın böyle hesaplar yaptığını görmedim. Bunlar sık sık haklarını ararlar ama hiçbir zaman başkasının hakkına göz dikmezler.

Başkasını aşağıya çekmeye çalışana kadar kendiniz yukarıya çıkmaya çalışın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi 2013 lerde falan memur maaşları dolar bazlı düşük olmasına rağmen konut kredisi çekip ev alabiliniyordu? şimdi o çok yüksek diye idda edilen maaş ile konut kredisi çekip ev alınabiliyor? kredi taksidi maaşı dahi geçiyor.

• Alt_tire. A kullanıcısına yanıt

buna psikolojide yengeç sepeti sendromu deniyor.  Sepetteki yengeçlerden biri yukarı tırmanmaya çalıştığında diğerlerinin onu aşağı çekmesi, böylece hiçbirinin sepetten çıkamaması durumu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.