Şimdi Ara

VERGİDE YAPILANDIRMA BAŞLADI (BEKLENEN 2018 AFFI) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
6
Favori
8.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaltuntas kullanıcısına yanıt
    Ben beyan edilen verginin silinmesinden bahsetmedim Beyanname verilmediği zaman takdire sevk olup ordan cikan vergi asil değil midir? 6736 sayılı yasada madde 3 ve 4 ile cezanın tamamı takdir edilen bu vergilerin yarısı silindi bu vergi aslindan vazgeçmek anlamina gelir ceza konusunda ise ceza yoruma cok açık yukumluluklerini yerine getirmeyip ceza yiyince devlet cezaya gelir gibi bakmaya başlamış demek de yanlış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIRPAN kullanıcısına yanıt
    takdire sevk edilip, komisyon tarafından belirlenen verginin "asıl" olduğunu iddia ediyorsanız biraz daha araştırmanızı derinleştirmenizi öneririm. danıştay kararları takdir komisyonlarının takdir kararlarını genelde bozar çünkü asıl değildir hiç bir zaman. yalnızca beyanname vermemiş kişilerin vergileri belli kriterler çerçevesinde hesaplanır, bu bazen normal ödenmesi gereken verginin 4-5 katı dolayında da çıkabilir. dolayısıyla bu vergi aslı asıl itibariyle "asıl" değildir. bilmem anlatabildim mi . ceza ile ilgili olan kısmı da anlamamışsınız lütfen tekrar okuyun, yazdığım şeyi tekrar yazmışsınız sanki
  • Kaltuntas kullanıcısına yanıt
    Bence siz dikkatli okumamışsınız son kez daha sade yazıyorum mukellef faaliyette olduğu halde beyanname vermemiş ise vergi dairesinin elinde de done varsa düzenlenmiş ya da duzenlenmesi gerekirken duzenlenmemis faturalar gibi ya da belli meslek gruplarinda uygulanan tarifeler gibi komisyon en az bunlar kadar çoğu zaman bunlardan fazla şekilde vergiyi takdir ediyor vergi dairesi bu komisyon kararına istinaden cezali şekilde bu vergiyi tarh ediyor ve mukellefe gönderiyor bu sadece beyanname vermeme durumunda da değil söylediğiniz gibi inceleme veya tespit ile mukellefin beyanina ilaveten de tarh edilebilir cezası ile birlikte. simdi aşağıya maddeyi kopyaliyorum,

    6736 sayili kanun madde 4

    Bu Kanunun kapsadığı dönemlere ilişkin olarak, bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce başlanıldığı hâlde, tamamlanamamış olan vergi incelemeleri ile takdir, tarh ve tahakkuk işlemlerine bu Kanunun matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla devam edilir. Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra tarh edilen vergilerin %50'si ile bu tutara gecikme faizi yerine bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar ile bu tarihten sonra ihbarnamenin tebliği üzerine belirlenen dava açma süresinin bitim tarihine kadar hesaplanacak gecikme faizinin tamamının, vergi aslına bağlı olmayan cezalarda cezanın %25'inin; ihbarnamenin tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yazılı başvuruda bulunularak, ilk taksit ihbarnamenin tebliğini izleyen aydan başlamak üzere ikişer aylık dönemler hâlinde altı eşit taksitte ödenmesi şartıyla vergi aslının %50'sinin, vergi aslına bağlı olmayan cezalarda cezanın %75'inin, vergilere bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar uygulanan gecikme faizinin ve vergi aslına bağlı cezaların tamamının tahsilinden vazgeçilir.



    Vergi asli kelimesi zaten kanunda geçiyor ayrıca ben size okuduğumu veya duyduğumu değil direk uygulamayı yazdım beyanmame verilsin ya da verilmesin incelemeyle veya tespitle ortaya çıkarılan bu kayip vergilere vergi asli niye demediginizi ben anlamadim bunlarin silindiğini gördük 2016 yılında yani mukellef beyan etmesi gereken vergiyi beyan etmiyor vergi dairesi bunu ortaya çıkarıp tarh ediyor ama madde 3 ve 4 ile bunun yarısi silinebiliyor silindi de yani insanlarin rastgele söylediği millet ödemiyor vergisi siliniyor geyiği kismen haklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnternet üzerinden başvuran var mı , 3 gün oldu "vergi dairesinde yapılandırma işlemi devam ediyor" diyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIRPAN kullanıcısına yanıt
    asli vergi alacağı demememin sebebi bu tür vergiler yani inceleme sonucu ortaya çıkan vergiler veya takdir komisyonu kararı neticesinde ortaya çıkan vergiler mahkemelerde itiraz konusu olabiliyor ve bu vergilerin cezaları da dahil olmak üzere tümüyle silinebiliyor. yani vergi kanunlarındaki vergi alacağının "kesinleşme" kavramı gerçekleşmemiş oluyor. dolayısıyla kesinleşmemiş bir alacak için devletin asli vergi alacağı olduğunu iddia etmek yanlıştır. kanun lafzi olarak vergi aslı durumunu kullanmalıdır bunda zaten beis yoktur, burada vergi aslından neyin kastedildiğini anlatmaya çabalıyorum.

    bir diğer hususu açıklamam gerekirse, tarhiyat sonucu (inceleme veya takdir sebebiyle) salınan vergilerin sizce yüzde kaçı tam anlamıyla ödeniyor? vergi mahkemeleri yüzde kaçını bunların siliyor? burada silinen şey %50 oranında vergi değil aslında devlet zaten bu verginin çok büyük kısmını alamıyor, enflasyondan dolayı bu alacak da zamanla eriyip gidiyor, o sebeple burada silinen %50 aslında devletin alamayacağı vergi gelirini peşin alması için yapılan bir indirim olarak düşünebilirsiniz.

    bunun haricinde de herhangi bir şey yazmayacağım.

    sağlıcakla kalın




  • Kaltuntas kullanıcısına yanıt
    Yersiz kesilmişse usulune göre tebliğ edilmemisse tabiki dava konusu olur mahkeme tümünü de silebilir kismen de silebilir ama kesin silinecek diye bir sey yok olsa boşuna uğraşmaz bunların takibiyle idare, enflasyonla bunlarin alakasi yok gecikme faizi + gecikme zammı bunun için var işin içinde sayılırım bu yüzden yorum yaptım iyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir işlem gerçekleştirenler başlarından geçenleri buraya yazarlarsa hepimiz daha az memurla muhattap oluruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    İnternet üzerinden başvuran var mı , 3 gün oldu "vergi dairesinde yapılandırma işlemi devam ediyor" diyor ?
    Hocam mesela peşin yada taksitli seçince direkt onaylıyormu yoksa tek tek bakabiliyormuyuz en son miktara ?

    yada yapan diger arkadaşlar yazabilirmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackMon

    Hocam mesela peşin yada taksitli seçince direkt onaylıyormu yoksa tek tek bakabiliyormuyuz en son miktara ?

    yada yapan diger arkadaşlar yazabilirmi

    Alıntıları Göster
    Hocam peşin seçeneğini seçtim, anladığım kadarıyla yapılandırma vergi dairesince hesaplanıp sisteme girilecek, heniz yapılandırma onaylanmadığı için miktar vs gözükmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Hocam peşin seçeneğini seçtim, anladığım kadarıyla yapılandırma vergi dairesince hesaplanıp sisteme girilecek, heniz yapılandırma onaylanmadığı için miktar vs gözükmüyor.

    Alıntıları Göster
    anladım hocam tesekkur ettim sanırım direkt ne seçersek onaylıyor yapılandırma yapıyorlar

    1 haziranda diyorlar bakalım bekleyelim
  • KYK Yapılandırması sisteme düşmüş, ancak e-haciz kalkmadı. Daha önceki yapılandırmada bir kısmını ödemiştim, sonraki aylarda işsiz kaldığımdan ödeyemedimve yapılandırma bozuldu, takip eden sürede e-haciz geldi.Eğer eylüle kadar tamamını ödersem ana parayı nerdeyse faiz binmeden ödemiş olacağım. Hiç yapılandırma yapmayanların çok daha uygun bir ödeme planı sunacaklarını düşünüyorum.
    Şahsen hiç fena değil.VERGİDE YAPILANDIRMA BAŞLADI (BEKLENEN 2018 AFFI)

    Yapılandırmayı yaptık peki e haciz'i nasıl kaldırabilirim(bloke kalkarsa hesaptaki paramdan 2 taksidini birden ödeyebilirim). İzlemem gereken yol nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Haziran 2018; 15:40:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Richard Parker

    KYK Yapılandırması sisteme düşmüş, ancak e-haciz kalkmadı. Daha önceki yapılandırmada bir kısmını ödemiştim, sonraki aylarda işsiz kaldığımdan ödeyemedimve yapılandırma bozuldu, takip eden sürede e-haciz geldi.Eğer eylüle kadar tamamını ödersem ana parayı nerdeyse faiz binmeden ödemiş olacağım. Hiç yapılandırma yapmayanların çok daha uygun bir ödeme planı sunacaklarını düşünüyorum.
    Şahsen hiç fena değil.

    Yapılandırmayı yaptık peki e haciz'i nasıl kaldırabilirim(bloke kalkarsa hesaptaki paramdan 2 taksidini birden ödeyebilirim). İzlemem gereken yol nedir ?
    hocam mesela ben hic yapılandırma yapmadım borc vergi dairesinde gözüküyor bunun peşin ödeme veye taksitli ödeme miktarını nasıl görebilirim peşin seçersem direkt peşin olarakmı yapılandırır




  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    Onu internetten göremiyorsun. Sonrasında pdf dosyası hazırlayıp liste halinde sunuyorlar.
    Vergi dairesine giderseniz ne derece faiz bindiğini anlarsınız. peşin öderseniz faiz yok eflasyon farkını alıyorlar gibime geldi.
  • Askere gitmiştim vergiler ve cezalar duruyordu tam geldim ve şansıma bu af çıktı.Hemen İnternet ten başvurdum 10,12 gün sonra yani bugün onaylanmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak yapılandırma için ne yapmak gerekiyor ? İnternet üzerinden yapılandırılabiliyor mu ? Ödeme tarihlerini kendim seçebiliyomuyum ? Yapılanması ne kadar sürüyor ? Muayenesiz taşıt, yapılanmadan sonra "sadece muayene ücreti verilerek" muayene olabiliyor mu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYK İçin bugün internetten yapılandırma yaptım 10 dakika içinde sonuçlandı
    Vergi dairesine girince Vadesi Geçmiş Borçlar kısmında 4.631,28 yazıyor
    Vergi Dairesi Bazında Borç Bilgileri kısmına girincede bu rakam yazıyordu bu kısmı anlamadım 4.575,63
    2 ayda bir ödeme şartıyla 6 taksitle şu ödeme tablosu çıktı.
    Peşin ödeme durumunda ne kadar ödenecegi felan yazıyor. Merak edenler bakabilir vergi dairesine gitmeye gerek yok sanırım ödeme tarihi
    Geldiğinde ödemeyi yapmak yeterli oluyor ilk taksit 30/09/2018 tarihinde.

    VERGİDE YAPILANDIRMA BAŞLADI (BEKLENEN 2018 AFFI)

    Edevlete girincede ödeme tarihleri güncellendi yeni tarih olarak...




  • Beyler benim kyk ya 7 bin küsür borcum var. Gecikme faizim borcum yok. Her ay düzenli ödememi yapıyorum. Ben yapılandırma kapsamına giriyor muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim KYK borçlarına E-haciz gelmişti. Af kapsamında yapılandırdım ama e haciz kalkmadı.
    N eyapmak gerekli bu haczi kaldırmak için ?
  • bu hikaye ile geçici 78. maddeden yükseklisans ya da lisans eğitimine dönen oldu mu? askerlik süresi geldiyse tecilli sayılacaktır gibi bir ibare var da okulların bunu nasıl yorumladığı mechul, örnek vaka olduysa bir zahmet aydınlatsın ya
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    devlete olan kesinleşmiş alacakları ya böyle kanun çıktığı ve yapılandırdığın zaman ilk taksidi ödedikten sonra kalkar ya da kanun olmasa da belli bir tutarı önden ödeme konusunda pazarlık yaparsın geri kalan taksitlendirilir o şekilde kalkar, direkt yapılandırdın bitti diye kalkmaz
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.