Şimdi Ara

Vergi ödeyerek toptan alım yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın bir arkadaşım Çinden Toptan alışveriş yapıp burda satmayı düşünüyor. bende buna destek çıkıcağım Abimin Firması var bu firma üzerinden mi alışveriş yapıcaz vergi nerden kesilicek şirketin üzerindenmi kesilicek abime sormak istemiyorum bu işleri bildiğimi düşünüp vazgeçmesin diye :) İlla bir firma değilde direk vergisi ödeyerek alabilirmiyim mesala 100 tane B Üründen 100 tane ürün A Üründen ?


    Ne alacağımı soran olursa: Muşta, Bıçak



  • up up
  • Şahıs olarak 100 tane ürün alamazsın. Firma üzerinden getirip resmi ithalat yapmanız gerekiyor. Firmanın ticaret sicil gazetesinde ithalat yapabileceği yazmalı. Bir gümrük müşaviri ile konuşun bu konuyu. Ürünün ne olduğuna göre vergisi haricinde bir sürü teferruat var. Nasıl ithalat yapıldığını ürünün maliyeti haricinde hangi masrafları yapacağınızı iyi bilmeniz gerekiyor. Özetle ticari bir mal ithal edeceğiniz zaman minimum aşağıdaki masrafları göze almalısınız. Ürünü kaça mal edip kaça satacağınızı iyi hesap edin öyle başlayın bu işe.
    - Para transferi banka komisyonu (bankadan ithalat amaçlı transfer için gümrük yazısı alınacak) Para transferi yapmadıysa firma veya sonra yapacaksa ayrıca KKDF ödersiniz.
    - Navlun
    - Ordino
    - Ardiye
    - Sigorta
    - Damga vergisi
    - Gümrük vergisi
    - KDV (tüm vergiler eklendikten sonra hesaplanıyor)
    - Gümrükçü komisyonu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 19 Nisan 2017; 11:3:3 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.