Şimdi Ara

Vergi kaçıran arkadaş!! kusura bakma şikayet ederim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
5
Favori
10.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Osvajac kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim
    herkes ekmeğini ahlaklı kazansın
    türlü hilelere girmesin
    çatır çatır alışveriş yapıpta fiş vermeyen bir sürü yer var
    ben kendi adıma 8-10 şikayet ettim
    sonra gittiğimde biraz adam olmuşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uykuadam

    Ekmeğini ahlaklı kazansın

    Çoluğuna cocugunun boğazından haram lokma geçirmesin
    Ulan bu ülkede kim helal lokma yiyor ki?! Baştakilerin neler yaptıkları belli. Öyle saça böyle tarak diyor esnafta.
  • Tam olarak ne gibi kriterlere bakıyorsunuz? Bu anlatılırsa ben de dikkatli olabilirim bundan sonra
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Kardeşim

    örnek 1: aksam saat17:00

    Bir restauranta gittin içerde bir sürü müşteri var sende yemeğini yedin

    Hesabı ödedin.

    Fişini alayım dedin

    Fiş nosuna bak

    Fiş no 3-5 -6 vs vs böyle komik rakamlarsa şikayet edebilirsin.

    Örnek 2:

    Bazı esnaflar bana yaptığı gibi gıda temizlik eşya vs vs gibi fişi kesipte %8 %18 kdv ödeyeceğine tekel fişi keser

    Tekelde kdv %0 dır

    Yani sana yaptıgı satıştan kdv ödemez

    Örnek:3

    Bazı işletmeler kredi kartı kabul etmez.

    Kart geçmiyoruz der.

    Senin elinede kdv fişi yerine matbaada bastırdıkları tahsil fişi verir.

    Sen fiş aldım zannedersin.

    Ama o kdv yi cebe indirir.

    Bunların herhangi birini görürsen

    4440189 ara kimliğini gizleyebilirsin

    Emin ol usülsüzlük varsa ceza keserler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplanan vergilerin %80 inin KDV ve ÖTV den oluştuğu, ÖTV nin bile KDV sinin alındığı bir ülkede millet vergi kaçırmasında ne yapsın.
    Vergi denetimi yapamayan hükümet KDV ve ÖTV ye yükleniyor.
    Adam alış yaparken kaçamadığı vergiden satış yaparken kaçmaya çalışmış.
  • Afferim sana, umarim senden cikar o gereksiz stres yasattogon insanlarin haklari. Senin gibi dogrucu davutlardan nefret ediyorum. Hic birsey degilsin olamayacaksin. Bir hiçsin! önemsix bir bosluk. Her hakkin ,hrr dogrunun pesinden git bakalim. Birindrn iyi bir ders alirsin insallah. Kucuk esnafla kucuk boş dunyanda oynas bakalim. işsiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 16 Mayıs 2018; 19:22:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    İyi kazandığın sürece vergilerin problem olmayacağını düşünüyorum.

    Alıntıları Göster
    Bakınız arkadaşın yazdığı masraflar çok az. Ev geçindiricem çocuk okutucam derseniz en az 4-5 bin lira kiralık bir işyeri dükkan kiralamalısınız bu geçinmenize dönmenize anca yeter. Kiranın stopajı var ki bu adamın anasını ağlatır öde öde bitmez. 3 ayda bir kira kadar devlet senden vergi alır kazan kazanma alır söke söke. Af maf hikaye sadece faizini düşüyorlar zorla ödetirler belki çok beklerler ama maliye eninde sonunda seni arar bulur ister ödemezsen hesapların bloke edilir kuzu kuzu gidersin anlaşırsın yola getirirler.

    Burada hayatında çorap satmayanlar atıp tutuyor bir küçük dükkan açsalar feleğini şaşırırlar esnaflık bu devirde yapılacak en son iştir en berbat iştir. Esnaflık 1990'lardan itibaren tamamen bitmiştir. Çaresiz mesleği olmayanların yaptığı artık son çare işleridir.

    Sadece stopaj vergisi bile sizin iflas etmeniz için başlı başına bir sebeptir.

    Ya rekabet? İşsiz kalan elindeki tazminatı ile hemen gider ufak bir dükkan açar sana rakip olur. Sen dükkanda fiş verir mal satarsın adam pazarda vergisiz satış yapar haksız rekabete uğrarsın. Sen kaliteli Türk malı tekstil ürünü satarsın adam gider Bangladeşlilerin yaptığı paçavrayı sana marka diye hakettiği fiyatın 3 katına kakalar ucu aldım diyede sevinirsin.

    Devlet sürekli esnafa kolaylık sağlıyor gibi görünür aslında o dediğim vergileri alır geç alır ama sonunda söke söke alır. Kimden alamaz? Kodamanlardan alamaz onlar yer içer sıçar sonra develete takıp kaçarlar. Olan daima garibana olur. Burada bizim gençlerde daha bir çift çorap satmadan hiç halden anlamadan atar tutar.

    Esnaflığı bilmeyenlere öğrenmek isteyenlere bilgi: Ortalama bir tekstil ürünü satan mağaza kazandığını yarısından fazlasını kiraya öder. Kalanın yarısından fazlasını stopaj ve diğer vergilere öder. Kalanı elemanlara verir kalanı tabii kalırsa artık geçinebilir. Tabiiki çoğunun geriye karı kalmaz gider kredi çeker borç yapar. Sonra yine kredi çeker o borcu ödemeye çalışır. Ama esnaf millete göre hep kötüdür. Gençlere tavsiyem sakın aptallık edip mağaza dükkan falan açmaya kalkmayın ananızı ağlatırlar. Gidin bir mağazada eleman olun yükselin müdür olur çok daha net bir geliriniz ve huzurunuz olur.

    Bazıları o kadar bilmiyorki bu işleri onların eline 500 bin lira versem bir caddede bir mağazayı 1 yıl yürütemezler! 500 bini bitirirler üstede o kadar borç yaparlar. Bir esnaf nelerle mücadele eder bilmiyorlar. Her yanın rakip her yanın seni gırtlaklamak için bekleyen kurtlarla dolu. Yıllarca sürekli zararına mal satan mağazalar tanıyorum saçma mı? Siz gidin sorun bakalım neden yıllardır zararına satıyor nakit akışını sağlayabilmek için. Bunları açıklasam sayfalar sürer sıkılırsınız burada tamamlıyorum.




  • Yukarıda yazdıklarımdan sakın esnaf vergi vermesin demek istediğimi algılamayınız. Aksine devlet herkesten adilce vergisini almalı ama sürekli esnafa özellikle küçük esnafa atıp tutulmasından bıktım. Hayatında tek amacı devlet memuru olup yan gelip yatarak para kazanmak olan tipler çıkıp çok büyük hayat mücadelesi veren esnafların ne çektiğini bilemez. Mesela sizin babanız borca girip sonrada kötü duruma düşüp çekini ödeyemeyip hapse girdi mi? Böyle felaketleri yaşasanız esnaflığı o zaman anlarsınız.
  • hayansame H kullanıcısına yanıt
    Doğrucu davutlardan nefret edebilirsin



    Umrumda değil

    Sizin gibilerin bizi sevmesi bizim için hakaret olurdu zaten

    Sen öyle zannet

    Ben iyi bir yerde iyi bir işte çalışıyorum.



    Evimi kiraya verdim kira vergisini her sene kuruşu kuruşuna yatırdım.

    Okuyabilseydin 400 -500 m2 lik bir dükkandan bahsediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanxml H kullanıcısına yanıt
    Vergiyi göze almıyorsanız acmayın dükkan arkadaş

    Masrafları alt alta yazınca vergi ödememek için bahane olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bu bmw mercedeslerin kimin aldığını soruyorlardı herhalde bu konudan anlamışlardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uykuadam

    Vergiyi göze almıyorsanız acmayın dükkan arkadaş

    Masrafları alt alta yazınca vergi ödememek için bahane olmaz
    Tabii dolgun maaşlı kendisi mühendis eşi öğretmen evine 10.000 küsür gelir girenler bunları anlayamaz. hayatta bazen mecbur kalırsın bazen büyümek zorunda kalırsın. Bazı mağaza zincirleri var sürekli şube açıyor siz sanıyorsunuzki kar ettiği için büyüyor oysaki nakit akışını sağlayamadığı için büyüyor borçlar büyüyor borcu döndürmek için büyüyor yıllar sonra bir noktada tıkanıp patlıyor.

    Vergiyi göze almak ha? Ya Kiralar? Onların farkında mısınız? Adamlar kirayı öyle bir ayarlıyorki sen kazandığının neredeyse tamamını kiraya veriyorsun biraz zengişleştiğini görsünler ya sana özenip yanına rakip geliyor ya da dükkan sahibin kiraya zam istiyor. Tabii vergi verilecek biz vergi verilmesin demiyoruz devlet herkesten söke söke vergi alsın. Benim derdim artık esnafla uğraşmayı bırakın.

    Mesela artık memurlarlada uğraşabilirsiniz. Ne yapıyor bu insanlar ne iş çıkarıyor ortaya? 3 milyon memurdan bugün 1 milyonunu işten çıkarsak birşey farkeder mi? İşler cidden aksar mı? Hiç sanmıyorum! Millet 1650 liraya günde 12 saat sürünüyor onların pek çoğu tamamı demiyorum (içlerinde gerçekten az da olsa terleyenleride var) yata yata maaş alıyor. Makam araçları hakkında ne düşünüyorsunuz? Kamyakamı valisi, müşteşarı, müdürü, müdür yardımcısı, belediye başkanı say say bitmez bunlara neden basit yerli araçlar verilmiyor? Millet borç içindeyken belediyeler kültür sanat faaliyeti diye saçma sapan işlere yüzlerce milyon lirayı savuruyor adam aç borç içinde bu al sana kültür sanat diyor. Ortalık park, bahçe, köprülü kavşak dolu ama fabrika dolu değil! Bizim millet olarak artık çalışmamız lazım.

    Sürekli yazıyorum Amerikada zengin çocukları bile hamburgercide çalışır veya garsonluk yapar kendi parasını kazanır. Bizde gençler baba parasıyla dünyayı gezer çalışmaz. 30 yaşına kadar donlarını annesi satın alır. Ama O ne yapar donlarını bile annesinin satın aldığı kendisinin muhatap bile olmadığı esnafın çok kötü biri olduğunu zanneder ve hep nefret eder. Birde ucuza telefon satın almak ister amiral gemileri 1000 lira olsun ister hayal kurar donanımhaberde. Gerçekleri yazdıkça kimse beni sevmez. Çünkü onlar acıdır hayaller ise tatlıdır toplum tatlı hayalleri sever gerçekleri değil.




  • Aynı hassasiyeti zincir market ve avmlere de göstermeni beklerim

    1.99 krş fis kesip müşteriden 2 lira alan şu marketler hani

    Bilirsin onlari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml

    Bakınız arkadaşın yazdığı masraflar çok az. Ev geçindiricem çocuk okutucam derseniz en az 4-5 bin lira kiralık bir işyeri dükkan kiralamalısınız bu geçinmenize dönmenize anca yeter. Kiranın stopajı var ki bu adamın anasını ağlatır öde öde bitmez. 3 ayda bir kira kadar devlet senden vergi alır kazan kazanma alır söke söke. Af maf hikaye sadece faizini düşüyorlar zorla ödetirler belki çok beklerler ama maliye eninde sonunda seni arar bulur ister ödemezsen hesapların bloke edilir kuzu kuzu gidersin anlaşırsın yola getirirler.

    Burada hayatında çorap satmayanlar atıp tutuyor bir küçük dükkan açsalar feleğini şaşırırlar esnaflık bu devirde yapılacak en son iştir en berbat iştir. Esnaflık 1990'lardan itibaren tamamen bitmiştir. Çaresiz mesleği olmayanların yaptığı artık son çare işleridir.

    Sadece stopaj vergisi bile sizin iflas etmeniz için başlı başına bir sebeptir.

    Ya rekabet? İşsiz kalan elindeki tazminatı ile hemen gider ufak bir dükkan açar sana rakip olur. Sen dükkanda fiş verir mal satarsın adam pazarda vergisiz satış yapar haksız rekabete uğrarsın. Sen kaliteli Türk malı tekstil ürünü satarsın adam gider Bangladeşlilerin yaptığı paçavrayı sana marka diye hakettiği fiyatın 3 katına kakalar ucu aldım diyede sevinirsin.

    Devlet sürekli esnafa kolaylık sağlıyor gibi görünür aslında o dediğim vergileri alır geç alır ama sonunda söke söke alır. Kimden alamaz? Kodamanlardan alamaz onlar yer içer sıçar sonra develete takıp kaçarlar. Olan daima garibana olur. Burada bizim gençlerde daha bir çift çorap satmadan hiç halden anlamadan atar tutar.

    Esnaflığı bilmeyenlere öğrenmek isteyenlere bilgi: Ortalama bir tekstil ürünü satan mağaza kazandığını yarısından fazlasını kiraya öder. Kalanın yarısından fazlasını stopaj ve diğer vergilere öder. Kalanı elemanlara verir kalanı tabii kalırsa artık geçinebilir. Tabiiki çoğunun geriye karı kalmaz gider kredi çeker borç yapar. Sonra yine kredi çeker o borcu ödemeye çalışır. Ama esnaf millete göre hep kötüdür. Gençlere tavsiyem sakın aptallık edip mağaza dükkan falan açmaya kalkmayın ananızı ağlatırlar. Gidin bir mağazada eleman olun yükselin müdür olur çok daha net bir geliriniz ve huzurunuz olur.

    Bazıları o kadar bilmiyorki bu işleri onların eline 500 bin lira versem bir caddede bir mağazayı 1 yıl yürütemezler! 500 bini bitirirler üstede o kadar borç yaparlar. Bir esnaf nelerle mücadele eder bilmiyorlar. Her yanın rakip her yanın seni gırtlaklamak için bekleyen kurtlarla dolu. Yıllarca sürekli zararına mal satan mağazalar tanıyorum saçma mı? Siz gidin sorun bakalım neden yıllardır zararına satıyor nakit akışını sağlayabilmek için. Bunları açıklasam sayfalar sürer sıkılırsınız burada tamamlıyorum.

    Alıntıları Göster
    Atıp tutmak ne alaka birader? Zor diye vergi almayacak mı millet? İşine gelmeyen yapmaz, işçi olur bu kadar basit. Kimse kimseyi zorlamıyor esnaf olmaya. Boşuna ağlamayın. Neyin ne olduğunu bilmek için illa o işi yapmak zorunda değilim. Vergi ödemek zorundasın. Evet, vergiler biraz yüksek olabilir bundan bahsedebiliriz ama vergi kaçırmak demek hiç vergi ödememek anlamına geliyor dimi? Vergisini ödeyenler varken sen ödemeyince hak yemiş olmuyor musun şimdi?

    Burada yorum yapmak için senin hâlinden anlamak zorunda değilim kimse kusura bakmasın. Evet daha bir çorap bile satmadım.

    Madem o kadar sıkıntıysa yapma esnaflık. Gir bir işe çalış. Zaten artık esnaflık mı kaldı.

    Bu işleri yürütmek için bilmene gerek yok. Bir tane danışman tutarsın. Hangi çağda yaşıyoruz. Başbakanın bile danışmanları var.




  • Tebrik ederim kardeşim bu vatandaşlık görevidir bana göre bugün benden 1700 tl alan ve fatura veya bir makbuz vermeyen bir hastaneyi şikayet ettim bu tür şeylere dikkat ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    kardeşim sende banka kartı veya kredi kartı kullan
    dert ettiğin şeye bak
  • trablus35 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler kardeşim
    bende seni tebrik ederim
    sen şikayet etmeseydin
    1700 tl de %18 kdv yaklaşık 300 tl vergiyi cebine atacaktı
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    kelimesi kelimesine katılıyorum
    göze almıyorsanız yapmayacaksınız
  • Ulan utanmasalar niye sikayet ettin diyecekler yazacaktim onu da demişler... bu ulkeden bir bok olmaz kimse şikayet etmesin... vergi bilinci sıfır... adam gibi ne sattıysa ona göre fisini kesip adam gibi vergisini ödeyecek odeyemiyorsa girmeyecek bu ise hesap kitap bilmeyen zaten yapmasin bu isleri. devletin tek tek bu kaçakları araştırıp bulmasi da imkansız vatandas bilinçli olacak 5 dksini ayiracak 4440189'u arayacak gerisini devlete birakacak sen doğru olanini yapmışsın kardes kimseye kulak asma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkin olduğunca vergiden kaçarım arkadaş. Suç falan da değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.