Şimdi Ara

Venezuela'dan biraz hayat dersi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Venezuelayla Türkiye'yi karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak gibi bir şey, alakasız iki ülke.

    Birisi dünya petrol rezervlerinin %20'sine sahip diğeri fosil yakıt fakiri, ticaret açığının enerji ithalatına eşit olduğu fosil yakıt fakiri bir ülke.

    Oradakiler kendi petrollerini kendileri çıkartamayacak kadar aciz, petrol çıkartan firmaları da ülkeden kovacak kadar saçma politikalara sahip bir ülke, biz Akdenizdeki sahibi belirli olmayan, hak iddia edebileceğimiz alanlarda yabancı devletlerin petrol aramalarını engellemeye çalışan, bundan dolayı da çok sert saldırılara maruz kalan bir ülkeyiz.

    İlk otorite boşluğunda Akdeniz'de Türkiye veya KKTC'nin petrol hakkını kaybedeceğiz. Önümüzdeki dönemde başarı Kıbrıs adasının etrafındaki petrolde hak sahibi olabilmek olacak. O konu hakkında henüz hiçbir lider vaadde bulunmuş değil malesef, ya saklanıyor ya söylenmek istemiyor ya da olası verilebilecek bir taviz olduğundan dolayı liderler bu meseleyi koz olarak ellerinde bulunduruyor.


    Eğer olur da oradaki haklardan mahrum kalırsak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin donanmasının orada gösterdiği başarılı politikalara&eylemlere olacak, Allah Türk askerlerini korusun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs09gs09

    venezuelladaki kıtlığın sebebi 3 5 uyanığın çıkması adamlar ülkeye ithal gelen tüm malları daha yüksek ücret verip satın alıp daha sonrada halka 2 3 4 5 katına 10 katına 100 katına satmaya çalışması fırsatcı ----------- cocukları ülkenin ekonomisinin kötü olması ayrı gıda bulunamaması ayrı şeylerdir.Bizim gıda pazarındaki uyanıkların tarladan 20 30 kurusa aldığı şeyleri bize 2 3 liraya itelemesi gibi bişiy buda işte hatta arada bir yokluk yaratıp piyasaya sürmeyip fiyatınıda 3 5 katına çıkarıp az az sürüyorlar :D aynı AMD Nvidianın ekran kartı satışı yaptığı gibi yok madenciymiş yok bilmem neymiş :D bunlar hep aynı oyunlar
    aynen hocam, burdada aynı şey yapılıyor samsunda oturup samsundan çıkan meyve sebseyi yiyemiyoruz örk karpuz,bafradan karpuzlar başka yerlere gidiyor samsunda oturup samsun karpuzu yiyemiyoruz, adanadan geliyor, burda tarlada kilo 10krş dan çıkıyor, biz alırken kilosuna 2 tl ödüyoruz. muhabbete bak.kafayı yememek elde değil bunlara izin veren de devlet.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.