Şimdi Ara

Vektron Elektronik rezilliği! ( OLAYLAR SS'Lİ ) Anakart, Evga'ya gönderildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
6
Favori
12.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de garantisi var diye eu.evga.com üzerinden EVGA Z97 FTW Anakart aldım. Anakartta sorun vardı. Gönderdim yetkili servis(!) Vektron'a. Ürünü aynen geri göndermiş. Sebep: Biz ilgilenmiyoruz! Kutuyu açıyorum. Ne gönderdiğim sata kabloları, ne işlemci üzerindeki koruyucu bariket, ne kasaya takılan anakart giriş yuvası bariketi. Hiçbirini pakete koymadan, aanakartı poşetine koyup göndermişler. İşlemci pinleri de yamulmuş.Gerçekten şu 1 ayda çektiğim kadar hiç bir şeyden çekmedim Vektron'dan. Şunlarla iş yapacağınız zaman 2 kere düşünün.

1) Vektron UPS KARGO ile anlaşmalı olmasına rağmen kargo ücretini bana ödetti.

2) Ürünün REFURBİSHED olduğunu söyledi.

3) Sonra da YANLIŞ(!) yazıldığını iddia etti.

4) SATA kablolarını göndermemişler. Kutuyu ben açmadım, kız arkadaşım açtı.

5) Eve geldiğimde arka plaka ve en, en önemlisi İŞLEMCİ KORUYUCU PLASTİK olmadığını fark ettim.

6) Mesajlara cevap dahi vermemeler ve ardından geçen konuşmalar...

7) Ve BOMBA. Yorum sizin...

8) Bu mesajıma cevap dahi verilmedi.

NOT: Bu süre içinde EVGA her türlü kolaylığı sağladı. Anakartı direk kendilerine göndererek değişim yapılacağını belirtti. Ama kargo ücretinden ve zamandan dolayı bunu ben reddettim. Bunu da ayrıca belirtmek istiyorum.

EDİT ve SONUÇ: Nessarien sayesinde EVGA ile iletişime geçildi. Ve EVGA anakartı yenisi ile değiştirmeye karar verdi. Buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

İyi haberlerim var.

Evga bu iletişim kopukluğu ile daha fazla uğraşmak istemiyor, ilk mesajdaki konuşma geçmişi çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı onlarda hem de çok.

Her ne kadar mevcut kurallar ve yeni yönetim kararları gereği kargo ücretlerinin bizim ülkemize yüksek olması sebebiyle buraya olan gönderimleri bireysel bazdan çıkartıp RMA işlemlerini Vektron üzerinden yapmayı arzu etseler de burada yaşanan olumsuzluğu daha fazla uzatmamak ve işi kontrol altına almak için esneklik sergilenecek. Yanlış bilgilendirme ve iletişim kopukluğu ile işi tuhaf hale getiren ve büyük bir beceriksizlikle (kargo ve söylemler tam bir fiyasko, profesyonellik sıfır üzgünüm acı ama gerçek) bu durumu iyice karıştıran Vektron'u aradan çıkartıp Evga kullanıcıyı muhatap alarak çözüm sunacak. Bunun için de UPS ile prepaid label yaratılacak önümüzdeki günlerde. Kargo masraflarını Evga karşılayıp anakartı sorun yaşayan bu kardeşimizin adresinden UPS ile aldırtıp yenisiyle birebir ürün değişimi yapacak.

Geçmiş olsun.

28 Şubat Güncelleme : Pazartesi veya salı günü ürünü UPS veya DHL aracılığı ile Evga'ya göndereceğim. Gönderi ücretini yasal zorunluluk gereği ilk önce ben karşılayacağım. Ardından kargo faturasını @Nessairen'e göndereceğim ve o da gerekli yerlere iletecek. Kargo ücreti aynen olduğu gibi Paypal hesabıma geri iade edilecek. Ellerine ürün ulaşır ulaşmaz yeni anakartımı Evga bana hızlı kargo ile gönderecek.

Ayrıca dün Evga şirketinden Rahul '' +972 72-274-3066 '' numara üzerinden aradı. Bilgi almak ve Evga adına özür dilemek için. Buradan Evga'nın müşteriye ne kadar değer verdiğini bir kez daha görmüş olduk.

2 Mart güncelleme: Anakart EVGA'ya gönderildi.

5 Mart güncelleme: Tekrar bilgi verelim.

Evga anakartı kargoya verdi. Gümrükte bir sorun çıkmazsa yarın veya cumartesi elimde olacağını tahmin ediyorum.

Geriye Evga'nın 232$ tutan kargo bedelini Paypal hesabıma iade etmesi kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saligia -- 8 Mart 2015; 13:11:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendileri gelip açıklama yapıp bu karışıklığı temizlemek durumundalar. Ben konuyu en başından beri okuyup tüm yazışmalara baktım ortada durumu ciddiye almama söz konusu ki Evga bunu es geçmez. Evga'de iletişimde olduğum iki üst düzey çalışana da durumu bizzat telefonda aktardım az önce. Kendilerini rezil ettikleri yetmiyor Evga'in marka değerine de zarar veriyor bu tutum. Bunu da Jacob'a ilettim işin bu kısmı bizzat onu alakadar ettiği için.

Gereken yapılacaktır konu ve yazışmalar incelenip sorun en kısa sürede çözüme kavuşacak. Bundan da önemlisi aynı durumun tekrar yaşanmaması olacaktır.

Vektron nasıl bu kadar vurdumduymaz hareket edebilir ? Şaşırıyorum hakikaten şu işi Türkiye'de düzgün bir şekilde yapmak bu kadar zor mu ? EVGA'yi GETİRİYORUZ YAKINDA Yuppi anlayışıyla bu işler olmuyor diye forumda defalarca yazmıştım yıllar önce bahsi geçtiğinde. Global garantiyi tam olarak idrak etmeden ve rma/teknik destek seviyesini o standartlara çekmeden Çizgi Elektronik'in son döneminden hallice bir yaklaşım ile bu ortaklık pek uzun sürmez. Siz insanlara jest yapmıyorsunuz Evga'in kurallarını uyguluyorsunuz ve uygulamak zorundasınız. Neden Xden aldınız Neden bize getirdiniz tutumu da nedir ? Umarım standartlarınızı yükseltirsiniz ve firmayı düzgün bir şekilde temsil edersiniz. Fiyat politikasındaki tutumunuzu bir de buralarda görebilseydik keşke.

Bir de çalışanınız babasının firması gibi olaya yaklaşıp sitem edercesine insanların nereden ürün aldığıyla ilgili bir şeyler yazınca kendimi tutamadım. Harika profesyonellerle bu işi götürdüğünüze şüphem kalmadı o mesajdan sonra...
    Güncelleme yapalım konuya.

Prepaid label için adres isim bilgileri Evga Europe'a iletilip, bir de bunların doğruluğuna dair onay mesajı atılması gerekiyordu prosedür gereği bu işlem de bitti artık geriye labelın emaillenip ürünün gönderilmesi kaldı. Akabinde anakartın gönderimi yapılacak. 1-2 iş günü içinde de Evga Europe ofisine ulaşmış olacak ve ulaştığı günün hemen sonrasında yeni anakart kargolanacak. Bütün bu gönderiler express kargo ile yapılmaktadır.

Evga Europe dışında Amerika'ya da durumu bizzat aktarmıştım. Evga bugün itibariyle Vektron hakkında inceleme başlatılmasına karar vermiş. Gerek emaillerdeki üslup gerek profesyonellikten uzak cevaplar ve gerekse işin kapatılması adına sarf edilen yalanlar (ki bugün itibariyle bile hala devam ediyor olmasına üzüldüm) Evga'in edindiği ilkelerle bağdaşmıyor. İnceleme gerekçesi sadece bu olay ile sınırlı değil. Telefon konuşmalarından sonra açılan şikayet kayıtları, not olarak tutulan bilgilendirmeler ya da memnuniyetsiz müşteri dönüşleriyle beraber her veri bu tür incelemelerde kullanılmak adına incelemeyi yürüten ilgili departmana yönlendirilir, hiçbir şey es geçilmez.

Bir bütün halinde bunlara bakıldığında durum kaygı verici bir noktaya ilerlediği için inceleme başlatılması uygun görülmüş. İki taraf adına da olumlu ve ders çıkarıcı şekilde neticelenmesini diliyorum.
    Vektronun müşterisini falan önemsediği yok hocam, ürün müdürünün de. Nasıl bu kadar basit dusunebiliyorsunuz hayret ediyorum. Ürün müdürünün bu arkadaşımızı aramasinin tek sebebi biz bir B. K yedik ama kandiramadik şimdi onu temizlemeye calisiyoruzdur. Evga devreye girmese kılını kipirdatmazdi o şahsiyet, ayrıca müdür sıfatını alıyorsan altındaki elemanların ne yaptığını bileceksin kontrol edeceksin öyle benim haberim yoktu ile olmaz işler, aynı şey niyazi saral içinde geçerli, onun tavrının da yukarıda anlattigimdan zerre farkı yok, kusura bakmasınlar bir tek kendi kafalarının çalıştığını düşünme aczine düşmüşler.
    Soralım şimdi o ürün müdürüne, olayı öğrendikten sonra o çalışan hakkında ne işlem yapmış, adam hala işine devam edebiliyor mu, hepsini geçtim bir savunması istenmiş mi, yoksa olay afişe olunca günah keçisi mi ilan etmişler adamı, sıkıyorsa bunların cevabını versin.
    Bakkal yonetemiyecek adamlar yönetici patron oluyor bu ülkede, sonu da böyle oluyor işte hepsinin zihniyeti bizi öpmek, herkes uyanık olsun.
    Evga da Corsair de bilsin ki bu adamlar ile iş birliği yaptıkları sürece ben ürünlerini almam,hele ki yurtiçi dagiticilarindan asla.
    Evgadan vektronun bu tavrı için bir yaptırım gelmezse evga da bu olaydan birinci derece sorumludur bence. Böyle adamlar ile işbirliği yapacagina ülkede hiç ürün satma daha iyi, direk yurtdışından alalım.
    Hocam ben size onların garezini anladım. Biz aynı konunun altından alışveriş yapmıştık hatırlarsanız. Büyük ihtimalle bizim mallar almanyadan geldi onlardan almadık ya. Bilerek yapmıyorlar. Bilerek bozuyorlar. Size ne olursa olsun daha çok sorun çıkaracaklar. Allah korusun bir daha bu şirketle Allah karşı karşıya getirmesin kimseyi.
    Arkadaşımızın es geçtiği ufak ama mühim bir nokta var, kendisi açıklamamış ben değineyim.

Barkod yaratılması işlem uzayınca Evga kargoyu siz gönderin ücretini biz geri iade edelim dedi ve arkadaşımızın kargo fiyatlarını öğrenip sunmasını istedi. Gerekli bilgiyi geçtim ve gönderinin ölçülerini alarak firmalardan teklif almasını ve fiyatları bize sunmasını istedim. PTT için bilgiyi ben dahil ettim ve arkadaşımızdan da DHL VE UPS'den fiyat almasını söyledim.

Gönderiye ait ücretlerin UPS için 103 usd, DHL için 84 euro olduğu şeklinde mesaj attı ve ben de EVGA ile iletişime geçip bu bilgiyi onlara ilettim. Onlar da üst yönetime bu fiyatları sunup bunun onayını aldılar. Gönderi günü geldiğinde arkadaşımıza 232 dolar gibi bir fiyat çıkartmış UPS. O da muhtemelen acele edip bitsin artık bir gün daha beklemeyeyim diye düşünmüş olmalı ki bana haber vermek ve gönderiyi bir sonraki gün yapmak yerine 232 dolar üzerinden yollamış. Oysa doğru olan UPS o fiyatı verince bir saniye ben bu gönderiyi yapmayayım arada ufak tefek bir fark yok iki katı fark var şimdilik dursun onay alayım ondan sonra tekrar gelir alırsınız demesi gerekirdi.

Ufak tefek bir fark olsa kabul edilebilirdi elbette ama 84 euro ve 103 usd şeklinde fiyatlar sunulduktan sonra 232 usd talep edince üst yönetim bize bu fiyatları sunmadınız şimdi iki katı kargo ücretinden söz ediyorsunuz diyerek talebi geri çevirmiş ve bu yüzden 90 euro refund yapabilecekleri bilgisini geçmiş. 169 dolarlık karta 232 dolar kargo ödettirmek düşüncesizlik olmaz mı diye de serpiştirmişler araya.

Durum bundan ibaret. Ben yine de durumu tekrardan ele almalarını ve full refund için ellerinden gelecek bir şey varsa yapmalarını talep ettim. Pazartesi ve sonrasında durumla ilgili olarak bir gelişme yaşanır diye umuyorum bakalım ne olacak.
  • Geçmiş olsun hocam göndermeden önce bi arayıp görüşseydiniz keşke

Geçmiş olsun

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Ekran kartlarına bakıyor dışardan gelen. Anakartlara neden bakmıyormuş sordunuzmu ?

Geçmiş olsun

Ellerinde ürün yokmuşmuş (!) kaç aydır bilgisayarımı kullanamıyorum, var mıdır böyle bir şey ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saligia -- 17 Şubat 2015; 21:40:01 >
    Cpu: 386 sx-2/66 < pentium 166MMX < 200MMX < pentim III 600 < Celeron 733 < Celeron 1000 < athlon 2600(barton) < athlon 3000(s.754) <phenom 8450 < phenom II x3 720BE < phenom II x4 965BE<X6 1090T<FX6100<Xeon e3-1240<xeon E3-1270 V2<i7 3770K<FX 8350<i7 4790K Gpu: Cirrus Logic 1MB < S3 virge dx 4MB < 16MB 3dfx vodoo banshee < 32 mb TNT2 < 64MB Geforce 2 mx400 < 128 MB Geforce 4000 < 128 MB fx5200 < 256 mb 9600XT < 256 MB 6600GT < 256MB X800GTO < 512MB 4830 < 512MB 4770 < 1GB 5770 < HD5850<HD6870<HD5870<2GB HD6950-70<7850<7870XT<hd7950<r9 290<GTX 750ti<GTX970<GTX980<GTX 980ti<RX 480<GTX 1070|
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Bence evgaya bir mail at.Durumu anlat. Evga onlara gerekli uyarıyı yapacaktır.

Evet en iyi cozum bir firca cekmesi lazim

Intel i7 4790k / Asus gtx 780 DirectCu II / Corsair Vengeance Pro 8 Gb (4x2) 1866 Mhz / Gigabyte Z97x Gaming 5 / Asus 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR / Kingston 120 Gb Hyperx 3k Ssd / Thermaltake NIC C4 İşlemci Soğutucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Bence evgaya bir mail at.Durumu anlat. Evga onlara gerekli uyarıyı yapacaktır.

Evga'ya atmadığım mail kalmadı, pek yardımcı olmuyorlar.

Cpu: 386 sx-2/66 < pentium 166MMX < 200MMX < pentim III 600 < Celeron 733 < Celeron 1000 < athlon 2600(barton) < athlon 3000(s.754) <phenom 8450 < phenom II x3 720BE < phenom II x4 965BE<X6 1090T<FX6100<Xeon e3-1240<xeon E3-1270 V2<i7 3770K<FX 8350<i7 4790K Gpu: Cirrus Logic 1MB < S3 virge dx 4MB < 16MB 3dfx vodoo banshee < 32 mb TNT2 < 64MB Geforce 2 mx400 < 128 MB Geforce 4000 < 128 MB fx5200 < 256 mb 9600XT < 256 MB 6600GT < 256MB X800GTO < 512MB 4830 < 512MB 4770 < 1GB 5770 < HD5850<HD6870<HD5870<2GB HD6950-70<7850<7870XT<hd7950<r9 290<GTX 750ti<GTX970<GTX980<GTX 980ti<RX 480<GTX 1070|
  • berdush42 kullanıcısına yanıt
    Hiç biri hayrına iş yapmıyor maalesef. Benim müşteri memnuniyeti konusunda çok beğendiğim Corsair var ama belki bir gün onların da yamuğuna geleceğim belli olmaz

• bu olayda Vektron gerçekten sınıfta kaldı, EVGA standartlarına ulaşmak için daha çok çalışmaları ve zihniyet değiştirmeleri lazım.
    yoksa eninde sonunda EVGA onlara güle güle der, haklı olarak.

anakart paketlemeyi beceremeyenden ne bekleyebiliriz teknoloji konusunda bilmiyorum doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 16 Şubat 2015; 10:05:47 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
    ne alakası var. evga oldukça iyi marka, türkiyedeki tüm yurtdışı markalarının servisleri kötü, en aşağıdan en tepeye kadar bilinçsiz çalışanlarıyla dolu.
    Bizim millet iyi hoş da bazı illet huyları da var benim deli olduğum.Evga Turkiye'de yokken keşke evga gelse asus şöyle bu böyle yurtdışında millet evga alıyor kafası rahat ediyor evga kalitesi başka keşke buraya da gelse diyolardı geldikten sonra sesler kesildi yine diğer markaları almaya devam ettiler.Bu kafada adamlara bişey anlatamazsın da söyleyemezsin de.Şuan bildiğim kadarıyla kraken de burda yok corsair konusunda keşke kraken gelse diyecekler,gelince de corsair almaya devam edecekler.
    İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/
  • Hâlâ bir cevap gelmedi...

Orijinalden alıntı: Lazeran

hocam mailinizi ve gelen cevabı bıraya alıntılayarak koyar mısınız ayrıca vektron sizin anakartı yağmalayıp pinlerini eğitip geri mi gönderdi?

Şöyle anlatayım hocam. Anakart uzun bir süre onlarda kaldı. Ben de bulunduğum şehir dışına çıkmıştm. Gelmeden önce sordum, durum nedir diye. Garanti hizmeti verilemiyormuş. Göndermişler kartı. Kız arkadaşımın adresine gitti. Bak bakayım dedim eksik var mı ilk gözüme çarpan sata kablosu oldu.koymayı unutmuşlar! Geldim evime 2 gün önce. Kendim bir baktım. Ne kasaya takılan anakart plakası, ne işlemci üzerindeki koruyucu kapak.hiçbiri yok.Poşete koyup göndermişler. Anakartı sapasağlam verdim. Şimdi işlemci pinlerini görmeniz lazım. Kafadan 5 tanesi yamulmuş. Özellikle kargoda zarar görmesin diye inanılmaz paket yapıp gönderiyorum, kendilerine teknik servis diyenin yaptığına bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saligia -- 16 Şubat 2015; 15:16:22 >

• Çok geçmiş olsun hocam.Fakat 2010 yılında almış olduğum ramleri arızalandı diye çöpe atacaktım arkadaşın tavsiyesi üzerine Vektron'a gönderdim.(Digital Trend Garantiliydi.) Sorgusuz sualsiz değişim yapıp geri gönderdiler şoka girdim resmen :D
    Tabi kişiden kişiye göre değişir ama bu hareketiyle Vektron Elektronik çok başarılı geldi bana.
  • Hocam ben size onların garezini anladım. Biz aynı konunun altından alışveriş yapmıştık hatırlarsanız. Büyük ihtimalle bizim mallar almanyadan geldi onlardan almadık ya. Bilerek yapmıyorlar. Bilerek bozuyorlar. Size ne olursa olsun daha çok sorun çıkaracaklar. Allah korusun bir daha bu şirketle Allah karşı karşıya getirmesin kimseyi.
      MSI Z170A GAMING M7/İntel İ7 6700K 4.8 GHZ/Corsair Dominator Platinum DDR4 3000 Mhz,CL15/Evga GTX 970 FTW PLUS 4GB/Razer BlackWidow Chroma Clicky Full RGB/Logitech G602/Samsung 960 EVO, 850 EVO ve 840 EVO/Logitech Z906 5.1 Ses sistemi/Corsair Hydro Series H110i GTX Cooling/ASUS VG248QE 3D 1MS 144HZ LED/CORSAIR GRAPHITE SERİSİ 780T FULL TOWER SİYAH KASA/Corsair Gaming MM300/EVGA SuperNOVA 750 G2 750W 80 GOLD/Logitech HD Pro Webcam C920
        AKG Q 701 Quincy Jones Signature Reference-Class Premium Headphones - Black/AKG Q350 In Ear Headphones, Quincy Jones Signature Line, Black/Rode K2 Consender mikrofon/T.C. Electronic Desktop konnekt 6 Ses kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamdeep

Hocam ben size onların garezini anladım. Biz aynı konunun altından alışveriş yapmıştık hatırlarsanız. Büyük ihtimalle bizim mallar almanyadan geldi onlardan almadık ya. Bilerek yapmıyorlar. Bilerek bozuyorlar. Size ne olursa olsun daha çok sorun çıkaracaklar. Allah korusun bir daha bu şirketle Allah karşı karşıya getirmesin kimseyi.

Aynen öyle hocam. Siz birazdan atacağım konuşmalara iyi bakın.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.