Şimdi Ara

Vekil maaşları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Milletvekili maaşları 275.000 tlcik oldu

Ha bu arada aynı znd emekli olanlar (ki 2 yıl vekillik yapan bu emekli olabiliyor) sadece yaş bekleniyor sanırım

180.000 tlcik de emekli vekil maaşı alıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2) Kamu ihlalelerine 7 göbek akrabası girememeli

3) Bankalardaki batık borçlular için gerekirse özel idam maddesi eklenmeli. ziraat bankasından milyonlarca döviz çekip faizini bile ödemeyen malum şahıs bazı firmaları için iflas kararı çıkartarak borçlarından kurtuluyor

4) birçok bakan - vekil oturduklarını 3. - 5. danışmanlık yaptığı iddia edilen kurumlardan süresiz ve çok düşük faizli krediler ile 20 yaşına gelmeyen çocuk ve akrabaları zengin oldu

5) İsrail ile ticaretimizi kestik diye meydanlarda bağıranlar, tuik in yurtdışı satışları gösteren excel dosyalarını incelesinler. savaş anında filistine satış yapılan mermer - deri ürünleri vb ürünler kime satıldı ? her geçen gün bu satışlar devam ediyor. Kimi enayi yerine koyuyorsunuz ? .. ha pardon.. 52 vardı değil mi? her söylenene inanan. pardon pardon

Bunları görünce aklıma ünlü düşünürlerin sözleri geliyor
    Ankyralı turgutios
    lily allenses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 6 Ocak 2026; 12:9:39 >

Vekil maaşlarını asgari ücret olunca kim vekil olacak ki bu durumda? Bu sefer daha fazla devleti soyanlar olur... Normal vatandaş kredi çekip vekil olmaya çalışıyor vekillik maaşı olmazsa sadece kartellerin, mafyanın, ülke kaynaklarını sömürenlerin istediği kimseler kazanır. Vekillere dokunulmazlığı da solcular karşı çıkar hep sonra bu gerçekleşir vatandaş için önerge hazırlayanlar vergi düşsün diyenler hapse atılır

"vekil"lerin hiç birisinin vekil maaşına ihtiyacı yok. adı üstünde asıl olarak milletin vekili olması gerekiyor, atıyorum iyi bir öğretmen, avukat, sanayici, esnaf belirli bir siyasi bilinçte olan herkesin milletvekili olabilecek kapasitesi vardır buna sen ben dahil. milletvekili aday adayı olabilmek için bile sarf edilen ekonomik ve bağlantı gücü çoğu vatandaşta yok. bu da temsili demokrasinin zamanla gelen bugudur zaten. aday adayı olacak derecede lobi yapacak çevreye ve ekonomik güce sahip olacak, sonra parti başkanının gözüne girecek seçimlerde ön sıralardan aday seçilecek, sonra da isterse 5 sene meclisin kapısından içeri girmesin hepsinin 5 sene boyunca kendilerini fazlasıyla idare edecek parası vardır. hepsinin hali hazırda mesleği olduğu için asgari ücret bile fazla aslında.

şu an hiç bir milletvekili maaş almasa, yan haklardan edindikleri avantajlar bile sade vatandaşın üstüne yüktür. makam araçları ve personel masrafı, kalem müdürleri, mecliste yenilen ucuz yemekler, düzenlenen gezilerin maliyeti vs. vs. uzar gider. sırf "milletvekili" oldu diye halihazırda yüksek olan çevre gücü inanılmaz yükseliyor, bir yeri ziyaret ettiğinde eli cebine attırılmıyor, hediyeler takdim ediliyor. eminim aday olurken hepsi kar zarar maliyet analizi yapmıştır, vekil seçilebilmek için yaptıkları masrafın fazlasını mecliste bulundukları dönem içerisinde fazlasıyla çıkarıyorlardır. tekrarlıyorum hiç bir vekil, vekil maaşına muhtaç değildir. yeni zamla ayda 273 bin lira, atıyorum bağlanmasına vesile oldukları milyonlarca liralık bir ihalenin yanında devede kulak kalacaktır. hatta ve hatta iki dönem ve üstü seçilen vekiller hem milletvekili maaşı, hem de milletvekili emekli maaşını bir arada alıyorlar. 177 bin de emekli maaşı etti sana totalde aylık 450 bin lira maaş. toplamda 600 tane vekil var ve 499 tanesi hem vekil hem de emekli maaşı alıyor.

daha da büyük saçmalık milletvekilliğinden emekli olabilme meselesidir. milletvekili olarak seçilirsin, 5 sene boyunca seçildiğin yeri temsil edersin ve bu temsil görevin bitince normal hayattaki işine gücüne geri dönersin. 5 sene çalış emekli ol ne güzel iş he 30'una gelmeden yaşında milletvekili seçilenler var :) iki dönemi geçince en ufak bir utanma belirtisi göstermeden emekli maaşlarını da almaya devam ediyorlar. sadece bu emeklilik mevzusu bile durumu gözler önüne sermekte.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Senin anlattığın yan haklar emeklilik vs ben ise maaştan bahsediyorum. Maaş olmadan aç bir şekilde niye vekillige talip olunsun diyorum... Yan haklara karşıysan sen de aday ol kaldıracağını söyle niye aday olmuyorsun? 22 bin lira maaş varken mi aday olursun 220 bin lira olursa mı hangisi senin için daha teşvik edicidir ?

İhale diyorsun, lokanta diyorsun başka şeyler diyorsun bunlar 1. Gelir değil ki iktidar partiden olursan artan birşey . Bu durumda herkes iktidar partisinden mi aday olmalı? Muhalefetten yada bağımsız kim aday olacak

Herkes şu olsun bu olsun diyorda ne kendi aday oluyor ne bunları savunan varsa o adayı destekliyor ? Sonra yine ağlama duvarına dönen forumlarda Twitter'da kahve köşelerinde ağlıyor

6 ay önce açıldı
    Mühendis Maaşları
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kolay mı sandınız el indir kaldır, kendi sıralarından karşı tarafa laf at, yeri gelirse iki yumruklaş filan zor işler bunlar!!

• En azından milletvekillerinin 2 maaş alması engellenmelidir. Ya emekli maaşını alacaklar ya da milletvekili olmaya devam edeceklerse emekli maaşı almayacaklar. Sanki 25 sene çalışıp emekli olmuş gibi davranıyorlar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.