Şimdi Ara

[PDF] Vedddddddd'in YKS Tavsiye Konusu [SAY: 305 | DİL: 90 | Y-SAY: 737] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
188
Favori
33.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • JamesWallisHunt kullanıcısına yanıt
    Hah işte böyle dediğinize göre rahatlıkla Umut Öncül tavsiye edebilirim. İki eleştirim var yine de: Birincisi sitenin arayüzü bana biraz uyduruk geliyor ama aynı zamanda kimsenin yapmadığı bir tamamlama yüzde çubuğu var, bana faydalı oluyordu o çubuğu görmek; ikincisi de bazı videolar güncel olsa da çekim biraz eski kalıyordu, onları hoca yeniden çekerse daha iyi olur.

    Umut öncül'ün paketteki soruları temel atmak için güzel ama ilerisi için yetmez gibi düşünüyorum, bir kitap daha eklemeyi tavsiye ederim ki benim o kitabım Nihat Bilgin olmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Ya açıkçası binlerce belki on binlerce sayfa ingilizce okudum ama hala benim de bilmediğim kelimeler olabiliyor, bu biraz kaçınılmaz gibi görünüyor. Bu durumla baş etmek için birkaç şey söyleyebilirim:
    -Cümlenin akışına yani context'e göre anlam tahmini yapmak ki bu benim en sık yaptığım şey. Bunu yaptıkça hem zamanla context olmadan da o kelimeyi tanıyorsunuz.
    -Eğer context ile çıkarmak zorsa translate'den bakıyorum, sonuçta birkaç defa aynı kelimeye baktıktan sonra kafada kalıyor genelde.
    -Günlük hayata dahil etmek kelime öğrenmek açısından en rahat yol. Ben ortaokulda Minecraft oynayarak çok fazla kelime öğrendim mesela. Sadece ve sadece oyundan öğrenseniz yüzlerce item'in İngilizcesini öğrenirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir. Mesela Facebook'u, Google'ı ingilizce kullanarak da çok fazla kelime öğrendim. Windows'u da aynı şekilde İngilizce kullanırım.

    Her 3-4 kelimede bir dediğinize göre acaba okumaya çalıştığınız kitapların düzeyi çok mu ileri diye de düşündüm...

    http://testyourvocab.com/
    Şuradan da kendinizi bir deneyin isterseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    4540 çıktı hocam. Sizin sonuç kaç ? Bir de önerebileceğiniz kitaplar var mı ¿

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Şimdi yapınca 13700 çıktı benimki. Ama kelimeleri işaretlerken bile mesela fark ediyorum çoğunu internette makale okurken öğrendiğimi. Ki önemli bir bölümünü sözlükten de bakmadan context ile öğrendim.

    Penguin yayınlarının seviye seviye kelime sayısına göre okuma kitapları var sanırım, D&R'da görmüştüm. Bir kitapçıya gidip açıp kurcalayarak almak galiba daha iyi olur. Okunmayacak düzeyde olmamalı ama rahat okunan bir düzeyde de olmamalı, bir miktar zorlarsa gelişim sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    110 tyt 80 ayt ile 700 mü gelmis ? hocam kor musunuz ? 300 gelmiş. obp si cok kotu oldugu icin (o sıralamada herkesin 100 obp si var o sıralamaya gore cok kotu) 400 kisi geriye atmıs ve 700 olmus. bence bu obpye o sıralama cok iyi, 88obp 300den 1k ya atar diye düsünüyordum ama 400 kisi atmıs
  • hocam tyt için çözme sıranız nasıldı acaba ?
  • Hocam 10k da bilkent pc için bırakacağım özellikle yukarıdakiler dışında tavsiye ettiğiniz bir şey var mı ve sizce değer mi bırakmaya? Ücretli geliyor ama yıllık 54 bin az gibi gelsede 5 yıla vurunca gözümde çok büyüdü ve burslu okumak varken neden para vereyim gibi düşündüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cafcafzee kullanıcısına yanıt
    Hocam belki yanlış anlamış olabilirsiniz. Arkadaş bu netleri yapan birisi obp'den bağımsız olarak 700 olamaz anlamında demek istemiş de olabilir gibi.
    Normalde geçen sene bu obp ve bu netler ile 230. oluyorum zaten...

    Edit: başlıkta direkt ilk olarak SAY: 305 yazdıktan sonra kimse böyle bir hataya düşmez diye düşünmüştüm ama yanlış anlayan benmişim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 31 Temmuz 2020; 18:38:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciaobellaciao C kullanıcısına yanıt
    Düz çözüyordum, düzden başka çözme yönleri boşuna stres yaptırır bana şahsen .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luvwithope kullanıcısına yanıt
    Aklıma tavsiye geldikçe hem orijinal mesajı editleyip hem yeni mesaj atacağım bunları ekledim diye. Konuda "mesajım bulunsun" deyip favorilerine ekleyenler bunun bildirimlerini alıyorlar sanırım.

    Bırakmaya değer mi kısmı değişir ne kadar idealist olduğunuza göre. Eğer kesinlikle istiyorsanız evet değer muhtemelen, sonuçta yavaş yavaş sizin aralıktaki CENG'ler bitmeye başladı, ya çok geride olanlar var ya da önde.

    Öte yandan gelecek sene çok sıkıntılı bir sene. ÖSYM ders çıkarır mı, bunu kimse bilemez gibime geliyor. Çıkarsa bile yığılmayı tamamen yok edecek kadar yapamaz çünkü ÖSYM daima sınava giren ilk 20kyı değil 2.5 milyonu düşünecek... O açıdan seneye sınav yine tehlikeli olacak. En kötü ihtimalle bu seneye göre 2k 3k olacak netler yapıp yığılma ile tekrar 10k'ya geri dönebilirsiniz mesela? O açıdan ben mezuna kalacaklara şunu söylüyorum: Hedefiniz ilk 1k olsun yani sınavı fullemek olsun. Yığılmadan sıyrılma şansını ancak bu hedef verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Ben de bu kafayla gitmeyi planlıyorum teşekkürler :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cafcafzee kullanıcısına yanıt
    Evet körüm

    Hiç obp'sine bakmadım ben direkt sonuca bakıp bu yorumu yaptım.
  • Tebrikler faydalı konu hocam umarım istediğiniz yerlere gelebilirsiniz,tek sorum olacak uyku problemini nasıl halledebiliriz ?
  • Dediğim gibi benim uykum sene içinde hep bozuktu, gece 4-6 arası uyuyup 12-14 arası uyanıyordum genelde. Bunun sebebi aslında gün içinde çalışırken yavaş çalışıp sürekli ara vermekti, o yüzden gün içinde iş bitmeyince gece daha verimli olduğum saatlere kayıyordu çalışmam.

    Yani o zaman benim için yapmam gereken gündüzü daha verimli kullanmak oluyor ama bunu bir türlü beceremediğim için ben de uyku problemini kabullendim mecbur. ¯\_(ツ)_/¯
  • Çok güzel bir tavsiye konusu olmuş diğer arkadaşların aksine sizin kötü bir dönemden sonra yavaş yavaş artan ivmeniz küçük bir başarısızlıktan sonra zirveye oturmanız bu konuyu diğer konulardan bir tık öne çıkarıyor gibi çok daha yakın hissettiriyor.Tebrikler hocam başarılarınız daim olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlueEarth kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler :).

    İyi bir noktaya değindiniz, ben de aynı şekilde konuyu açmayı düşünürken sıradışı olması açısından iyi bir örnek olur diye düşünmüştüm. İçinde mezun başarısı var, çok az sayıda deneme bitirmek var, 4 sene çalışmamak var, genele göre düşük obp var, türkiye geneli denemelerde derece yok, yani bazı kalıpların dışına çıkmış bir örnek oldum sanırım. Bunların hepsi güzel ve doğru şeyler diye demiyorum tabi, demek istediğim benimsenmiş kalıplara takılmaya gerek yok her zaman :). Bunu da bir ara ana konuya eklemeliyim, belki kendini karamsarlığa sürükleyen birine faydası olur sene içinde falan .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 1 Ağustos 2020; 1:17:38 >
  • Hocam çözüş sıranız nasıldı denemede?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Düz çözüyordum, düzden başka çözme yönleri boşuna stres yaptırır bana şahsen .
  • Hocam mata kaç dk ayırıyordunuz bu arada onu da sorabilir miyimm:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Matematik hem TYT hem AYT için en uzun süren şeydi bana. Tabi denemeden denemeye mutlaka değişiyor onu da söyleyeyim.
    TYT'de mesela 50-75dk arası süre veriyordum zorluğa göre. Bu süreleri vermek için diğer derslerde hızlanmak lazım tabi.
    AYT'de Apotemi'de kafama bir şeyi takınca 2 saat kadar sürebiliyordu ama 80-90 dakika sürdüğü de olmuştu.

    Ben her soruyu dikkat hatası ihtimalini azaltmak için her adımdan emin olarak çözmeye çalışıyorum mümkünse, o yüzden biraz yavaşım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.