Şimdi Ara

[PDF] Vedddddddd'in YKS Tavsiye Konusu [SAY: 305 | DİL: 90 | Y-SAY: 737] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
188
Favori
33.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hmmm zorluğa ve yayına göre çok değişiyor ama... TYT Mat için bazı denemelerde 45-60 arası ki bunlar kolay-orta-sınavseviyesi civarı. Biraz daha ileri denemelerde 65-80 arası tutabiliyordu.

    AYT Mat için ise yine zorluk/yayın önemli ama 85-120 arası diyebilirim... Ortalama olarak 100 civarları diyeyim.

    Ama belirteyim, matematik konusunda çok hızlı olan biri olmadım zaten pek. Turlama işine daha yatkın olsam biraz daha hızlı olabilirdim sanırım. Bir de dikkat hatası yapmamak için de yavaşlarım azıcık...

    Sınav için net bir şey söylemem zor :(. Sadece TYT Türkçe'yi 35 dk'da, AYT'nin tamamını 135dk civarlarında bitirdiğimi biliyorum. TYT Mat bir de TYT'de en çok zaman alan kısımdı, biraz aptallık ettiğim kısımlar oldu da.
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Hocam düzenli olarak kitap okuyor muydunuz? Bu hızlı okuma mevzusu nasıldınız? Tavsiye eder misiniz hızlı okuma tarzı çalışmaları?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    300 yapıp da çektiklerim saçma tabi de napalım o aşamayı çoktan geçtik artık

    Bilkent'te o ortamlar illa vardır da, bizim bilgisayar bölümünün ücretlisi 13k ile kapattı zaten bu sene... İsteyen istediği ortamı yakalar yani burada gibi görünüyor.

    Yurtdışını annemler bana ara sıra diyorlardı ama ben kendim yurtdışında okumak istemedim. Yurtdışında okuyacak olsam o çok süper okullara gidecekmişim gibi gelmedi, eğer zamanında lisenin başlarında böyle bir harita çizmiş olsaydım o zaman tabi olabilirdi. Ama yurtdışına girişmek için biraz geç gördüm kendimi, yerli ama iyi okulda okuyayım dedim ki bu da beni Bilkent'e götürdü, pişman da olmam umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 9 Eylül 2020; 22:8:48 >
  • Düzenli kitap okumuyordum ama hiç kitap okumuyor değildim normal senelerde. 12. sınıf ve mezun senemde pek kitap okumadım yalnız.
    Okuduğum kitapların da ezici çoğunluğu İngilizce ama her türlü okuma fayda ediyordur diye düşündüm.

    Hızlı okumayı tavsiye ederim ama abartmayı tavsiye etmiyorum. Hızlı okumanın ileri seviyeleri çok hoş olabilir ama ben hiç deneyimlemediğim için hakkında bir şey diyemem. Benim yaptığım sadece birkaç "kolay" taktik vardı hızlı okuma konusunda:
    1- İç sesini yok etmek, sadece gözünle okumak
    2- Kalem veya parmak ucuyla gözlerini yönlendirmek böylece gözü daha verimli okumaya yöneltmek
    3- Hızlı okumakla anlama oranını korumak arasındaki dengeyi bulmak

    Bu 3'ü bile yeterince fayda etti bana şahsen.
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de nerdeyse sizinle aynı yerden 20k'dan bıraktım. Ama sizin aksinize sınav sonuçları geldikten 1 hafta sonra başladım. Şu ana kadar tyt fkb için birer kaynak + dil bilgisi hariç bir türkçe sb + bir tane paragraf kitabı bitirdim . Tyt matta sıkıntım olmamasına rağmen biraz da eğlencesine apotemi problem aldım onu da yarıladım. Sizce hızlı mı başlamışım yani bu ocak şubat geldiğinde bir bıkkınlık yaratır mı? Ve de 15 eylülde ayt başlicam erken mi sizce? Mezun psikolojisi bu tempoyu kaldırır mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abi cidden harika konu ya, tekrar teşekkürler hocam.
  • Rica ederim, hala işe yarıyorsa ne güzel
  • IockedIamora1642 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Şu ana kadar tyt fkb için birer kaynak

    Benim bütün senede yaptığımı şimdiden bitirmişsiniz zaten

    quote:

    Sizce hızlı mı başlamışım yani bu ocak şubat geldiğinde bir bıkkınlık yaratır mı?

    Ya bu çok subjektif bir soru. Ben genellemeyi ve özellikle mezunları genellemeyi hiç sevmem . Eğer şu an rahat hissediyorsanız sıkıntı çıkmamalı, eğer şu an günler yorucu geliyorsa evet sorun olma ihtimali var. Arada bir süre dinlenerek giderilebilir de olası sıkıntılar.

    quote:

    15 eylülde ayt başlicam erken mi sizce?

    Böyle düşünceleri sevmiyorum. Yani TYT ne zaman bitsin, AYT ne zaman başlasın, şu şöyle olursa erken olur, şu zamanda deneme çözülmezse geç olur vs.
    TYT ne zaman sağlam bitecekse o zaman bitmeli. TYT temeli ne zaman sağlamsa o zaman AYT başlamalı. Kişi tabi bunları kendi anlar anca.

    quote:

    Mezun psikolojisi bu tempoyu kaldırır mı?

    Mezun psikolojisi diye şartlamamak lazım. Mezun psikolojisi diye adlandırılan şeylerin çoğunu ben yaşamadım. Kişinin kendisini iyi tanıması gerekli bu sınav sürecinde. Dışarıdan cevap vermem çok zor buna da


    Ama genel olarak gidişatınız iyi gibi görünüyor. Benim genel düşüncem de insanların kalıplarına fazla takılmayın, "mezun psikolojisi" vs.
    Öyle bir şeyin varlığını inkar etmiyorum ama insan kendini şartlayınca içine düşmeyecektiyse bile düşüyor.




  • ellerinize sağlık, faydalı ve dolu dolu bir konu olmuş :)
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkürler yanıtladığıız için. Ben de aslında sizin gibi düşünüyorum hatta şu pandemi döneminde mezun gibi bile hissetmiyorum. Sadece üst dönemlerden bazı mezuna kalmış arkadaşlarım yavaş gitmemi önermişti ama ben şimdilik böyle devam edicem. Eğer bıkkınlık hissedersem bir süre ara veririm. Teşekkürler tekrardan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam masaya oturdummu 1 saat anca oturabiliyorum daha çok oturmak istiyorum tavsiyeleriniz neler?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocama sormuşsun ama kardeş soru sence de mantıksız değil mi? Bildiğin oturacaksın hocam. Kendini zorlaman lazım. Kolay bir yolu yok yani. İnsan doğası gereği kolayı arar bu normaldir. Bence kendini zorlaman lazım. Kolay olsa herkes başarırdı dimi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam biraz şu sıralar umutsuzluk üstümde olduğu için sorucağım şu sıralar 70+ civarı net yapıyorum tyt de aslında tekli bölüm denemelerinde daha iyi yapıyorum ama genele daha yansıyamadı
    Hedefim derece 2k ya girmek istiyorum hatta yapabilirsem bilkent ee ama artık kendime yüksek mı hedef koydum diye düşünmeye başladım çünkü çalışmamın karşılığını uzun süredir alamıyorum (1 ay çalışıp 10 net arttırmayı beklemiyorum hocam öyle tip bir düşüncem yok) sizin önerileriniz neler ne yapmamı söylersiniz
    *12. Sınıfım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bunu kolaylıştırabilenlerde var.Bende nasıl kolaylaştırabileceğimi sordum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stratejiden çok motivasyon ve irade sorununa benziyor böyle sorunca. Açıkçası bu ikisi daha çok kişisel çözülmesi gereken dertler.

    Ben şahsen o masaya oturup çalışırsam ne yapabileceğimi, oturmazsam da potansiyeli boşu boşuna kaybedeceğimi biliyordum o yüzden yapmam gerekeni yapmaya çalıştım. Ha yine de ben de robot gibi bir istikrara sahip olamadım (Nisan ayını boş geçirmek vs.) ama sonucunda yeterince katkısı olmuş neyse ki.

    Oturup az bile olsa verimli bir süreyle derse yatırım yapmanın getirisini gördüğüm için ben oturabiliyordum yani.
  • Umutsuzluğa kapılınacak ay mı Eylül yahu :).

    Teklilerde gerçekten iyi yapıp genelde sıkıntı çıkıyorsa hem TYT formatına daha iyi alışmak hem turlama vs. gibi teknikleri benimsemek iyi olabilir.

    Şu anki sistemle aksine hedefi yüksek koy zaten. Adam akıllı çalışan öğrencinin acaba hedefimi abarttım mı demesini doğru bulmuyorum. Ha sapkınlık haline getirmemek iyi tabi, stres yaptırmaz belki böylece.

    quote:

    çalışmamın karşılığını uzun süredir alamıyorum

    Bunun altını incelemek lazım gibi görünüyor. Hem bu kadar geniş kapsamlı bir sıkıntıya cevap vermek de zor oluyor küçük parçalara kıyasla. Forumdaki tavsiye konularından esinlenerek kendine de uygun şekilde çalışan birisi iyi verim almalı diye umuyorum. Bence bu konuda en yaygın sıkıntı çalışılan şeylerin hakkını vermemek yani yeterince iyi çalışmamak oluyor ama genelleme yapmak hoş olmaz.

    quote:

    1 ay çalışıp 10 net arttırmayı beklemiyorum hocam öyle tip bir düşüncem yok

    Böyle şeylere hep laf ediliyor sanki uç bir düşünceymiş gibi ama bence öyle değil hiç. Kişinin bulunduğu konuma göre değişse de birçok durumda 1 ay iyi çalışarak 10 net arttırmak işten bile değil. 20 nete kadar yolu var duruma göre. Abartmamak lazım . Ama zaten bunlar streslenme ayları değil çok kaliteli çalışıp sağlam bir temel dizme ayları, bunu da ekleyeyim.




  • [PDF] Vedddddddd'in YKS Tavsiye Konusu [SAY: 305 | DİL: 90 | Y-SAY: 737]
    Hocam soyle hir sonuc aldim bu sene.Gordugunuz gibi ana sorun matematik turkce ve tyt fen benim ihmalkarligim. Matematik adina nasil bir calisma yapmasi gerekir bu seviyede birinin. Ayt karekokte 1 teste 1 2 soruda zorlanirken tyt mat karekokte 1 teste 4 5 bosum bile olabiliyor.Problemlerde sıkıntım yok geo orta duzey sıkıntı temel sorularda garip sekilde.Parabol lti trigo log dizi esitsizlik polinom iyidir.Sinavda yapabilecegim sorulari ben yapamam diye gectim ve ayt matta bu sonucu aldim. ( Karmasik sayi sorusu fonksiyon sorusu ustlu sayi sorusu kutucuklu asal carpan sorusu) Mesela heyacandan gidip trigo alan sorusunu yanlis yaptim.Geoda 2 bos tamamen sinav anindan. Fende dve diger branslarda bu sıkıntıyi yasamiyorum matsmatikte bu cok baskin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Salazar Slytherin kullanıcısına yanıt
    Evet matematik adına ilginç bir sonuç... Aklıma gelen en baskın şey matematik temelinde sıkıntı olabileceği, acaba temel atarken yeterince sağlam olmamış olabilir mi

    Öyleyse 345 tyt mat baştan sona güzelce bitirmek falan iyi olabilir mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 26 Eylül 2020; 0:22:6 >
  • Hocam tahminen ayt biyoloji çalışmaya ne zaman başladınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melomeloo M kullanıcısına yanıt
    Tahmine gerek yok takvimimde yazıyor zaten :).

    Mayıs ayı:
    -Kırmızı ile işaretliler Senin Biyolojin konu video + soruları başlayıp bitirdiğim günler
    -Mavi ile işaretliler Palme Biyoloji B'yi baştan sona bitirdiğim günler (Palme A'daki 2 AYT konusu da dahil)
    [PDF] Vedddddddd'in YKS Tavsiye Konusu [SAY: 305 | DİL: 90 | Y-SAY: 737]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 28 Eylül 2020; 21:58:31 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.