Şimdi Ara

Ve yine aras kargo rezaleti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
33.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
254 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birincisi, 5600 dolarlık saatin kargoyla gönderilmesi büyük risk, bu saat nasıl o kadar para yapıyor onu da anlamıyorum, altın kaplama falan mı demiyorum altın mı acaba.

    İkincisi, ülkenin durumuna bak, bunlarda biz firmayız diye geçiniyorlar, eğer gerçektse Aras kargo yüzde yüz suçlu, bunun bir izahı da yok çünkü sen koskoca şirketsin, nasıl olurda kargoyu teslim ettiğiniz kişinin kimlik bilgilerine bakmıyorsunuz, neye göre kime göre kargo teslim ediyorlar böyle saçma bir şey olur mu, kargo kimin adına gönderilmişse o kişi gider kimliğini gösterir imzasını atar kargosunu alır, bunlar isim soy isim veren herkesin eline kargoyu veriyorlar herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 21 Mayıs 2019; 2:53:20 >
  • Sizi tenzih ederek söylüyorum.
    Bu iş suistimale çok açık bir konu.
    Pek ala herhangi bir kıymetsiz şey gönderilip Bu şekilde teslim alındıktan sonra da kargonun değeri Bilmem şu kadar değerinde şuydu denebilir.
    Büyük risk almışsınız. Geçmiş olsun umarım zararınız telafi edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holk kullanıcısına yanıt
    ptt kargoda çalınma ihtimali sıfıra yakın diğer kargo şirketlerine göre. o yüzden pahalı eşya vs göndereceğiniz zaman ptt ile göndermek daha mantıklı.
  • Benim ticaret prensibim şu şekilde işliyor.

    - Elden satış haricinde satış yapmam.
    - Satıcı benim, alıcı ayağıma gelecek.
    - Alıcı ben isem ben giderim 2s kuralı geçerlidir bu durumda yukarıdaki madde içinde karşı tarafa uyarsa 2s kuralı gelir kapıma veya ürünü sattığım mekana.
    - Şu kadar gün bekler misin veya para denkleştiriyorum diyip bekletmeyi teklif edenlere parayı verene satarım derim, genelde öncelikle küfür yerim veya nasıl esnafsın derler. Kahkaha atıp teli kapatırım.
    - Ben yukarıdaki maddeyi kimseye uygulamadım çünkü kimsenin beklemeyeceğini biliyorum. Ne terslenmek işime gelir ne kendimi küçük düşürme gayretine girerim.
    - Şehir dışında ise alıcı kişi get teklif eder, bulunduğum şehirde tanıdığınız varsa gelip o alabilir derim (yukarıdaki maddeler geçerli)
    - Ürünü satarken herşeyini denettirip satarım sonra bir anlık heves ürünü alıp kurcaladıktan sonra bunda arıza var yok beğenmedim diye geri getirmelerinin önünü keserim çünkü sattığım tüm ürünlere kefilimdir.
    - Deneyerek birkaç ürün satın alıp daha sonrasından denemeden almak isteyen müşterinin hastmasının yahu demesine rağmen ürünü denemeden almasına müsade katiyen etmem. Evet hastayım.
    - Alıcıyken ürünü denememe müsade edip ürünü deneyeli 2-3 dakika olup işim çıktı diye zamanı öldürüp alışverişi oldu bittiye getirmeye çalışandan ürün asla ve katiyen almam. Gerizekalı değilim. Üzgünüm.
    - Elinde olmayan ürünü satanları anında tek bir soru sorarak anlarım. Zor bir soru değil bu. Ürün elinde mi veya ne zaman görebilirim ürünü değil sorduğum soru. Ve genelde sorum karşısında engelleniyorum. :D
    - Ürünü satan kişiyi ararım. Aradıktan sonra 10dk sürede verse 1 saat sonra döneceğim diyip sürede verse anında silerim ürünü satan kişiyi. Aynı ürünü başka ilanlardan taratırım. Sonra arayacağım diyenlerden bugüne kadar geri dönüş yapan olmadı. Ciddiyim.


    Piyasada kendini çakal zanneden veya ne sattığını bilmeyen ruh hastası çok.

    Uyanık olun tufaya gelmeyin derim. Şuan yaşım 33. En son 10 sene önce kazıklanmışımdır. Hiç kazıklanmadım desem kuyruklu yalan olur.

    Emlak işi yaptım uzun yıllardır. Bu sektör daha beter. Tam uyanık olmanız lazım yoksa ev satarsın, arsa satarsın paranı alamazsın. Paranı garantiye almak için alıcılardan her defasında (satıcı genelde emlakçıya komisyon vermez verenide insan kalabilmiş bir bireydir) imzalı sözleşme aldım yoksa para falan vermezdi hiçbiri. Herkes işim yürüsün gerisinden banane diye düşünüyor. Ye kürküm ye misali.




  • Hocam kusura bakma ama suçun büyüğü sizde, okadar pahalı saat kargo ile gönderilirmi işini geçtim, Saat ayın 16'sı ulaşılıyor ve arkadaşınız bi zahmet edip karşıdaki şubeye gidip almıyor kargoyu. Okadar pahalı saati arkadaşım gönderecek bana, İstanbul'un girişinde konvoy ile eşlik ederim kamyona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Zevk meselesi. Adam kazanıyor istediği gibi harcar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun ama hata sizde okadar pahalı ürünü ordan yollamanız. En fazla alıcağınız para sanırım 5 bin tl mi ne sigorta maddesi var okadAr olur. Ups gibi daha özel insanı bir firmayla yollasaydınız daha iyiydi. Geçmiş olsun. Ancak kargo şirketine gelen kişi var. Acilen o saatteki etraftaki diğer dükyanların kamera kaydını alın silinmeden. Olay gerçekse yapcağınız iş basit polise gidin o bulur. Etraftaki dükyanların kameralarına yakalanmıştır kesin. İşin içinde iş var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu takip edelim bakalım ne çıkacak 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adem-123

    Zevk meselesi. Adam kazanıyor istediği gibi harcar.
    Adam dolandiriyo istedigi gibi dolandirir o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen de biri aynı şekilde bilgisayarını kaptırdı donanım haber'den.Alici arkadaşın varsa ona yolla ondan alıp ödeme yapayım demiş.Alicinin dediğine göre iş yapmamayı umarım ogrenirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kitap almıştım netten. Farklı günlerde kitap iki kez geldi. Meğer aras kargoyu kaybettik deyip bir daha istemiş adamlardan kitabı.

    Halbuki adama dedim imza atmayacak mıyım diye. Gerek yok abi dedi. İkinci kitabı da imza almadan bırakıp gitmiş.

    İşini baştan savma yapan büyük güruhtan bazıları bunlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baveran kullanıcısına yanıt
    Valla ben bir çok telefon gönderdim adrese teslim 5bin üstü yurtici ile hiç bir sıkıntı olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5600 dolarlık saat gitmiş, geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apacik organize hirsizlik , dolandiricilik . Mahkemeye verip zararin tazminine gidilmeli . Kesinlikle zararinizi karsilarsiniz . Ekran resimlerini vs iyi saklayin gerekiyorsa avukatla konusup noterden tastikleyin . Bunlar adam olmaz ugrasmak gerekiyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ducatine

    Yanlış anlamayın dediklerinde haklısınız. Haksızsınız diyemem. Büyük ihtimalle size kapıyı açan adam sadece şoför,temizlikçi yada mağazayı açan biridir. Olabiliyor. Maalesef Türkiyenin ve Türkiyede yaşayan toplumun, halkın en büyük sorunu budur. Disiplin ve iş ahlakı olmamayışı. Ne bunun eğitimi veriliyor. Ne de ailede bunla ilgili eğitiliyoruz. Empati yapamıyoruz yada yapmak istemiyoruz. Herkes çakallık ve uyanıklık peşinde çünkü o şekildeki insanları biz yukarı çıkartıyoruz. Ve yüceltiyoruz.

    Sadece şunu şöylemek istiyorum. Sabahları mağaza açmak gerçekten keyifsiz olabiliyor. Hele çalışan akşamdan kalma ve afyonu patlamamış ise böyle bir durum ortaya çıkıyor. Bu sizi bağlamaz. Ama yukarda dediğim gibi iş ahlakı ve disiplin olmayınca bu durum oluşabiliyor. Nerden biliyorum. 10 seneye yakın mağazacılık sektöründeyim. Çoğu sabah mağazayı ben açıyorum. Büyük-küçük firma farketmiyor. Her çalışan eğitimli-eğitimsiz farketmez sabahın köründe müşteri görmekten hoşlanmaz. Daha kapının anahtarı kilide takmadan insanların ve insanın ensende sabah sabah soru sorması, hesap sorar gibi azarlaması, iyimserlikle yaklaşan olmasına rağmen genelde asık suratlı ve afyonu patlamamış insanların hesap sormasıyla mağaza açılışı yapmak sıkıcı olabilir. Bunu bilmeyen yada yaşamayan anlamamakta zorluk çekebilir. Mağazanın açılışı 8:00 ama 7:00 de gelen insanlar var. Onu bırakın cama vuran ne zaman açacaksınız diyenler olabiliyor. Aynı sıkıntıyı kapanışta da yaşıyoruz. Mağazanış kapanış saat belli saat 22:00 olmuş hala alışveriş yapan yada sadece bakmaya ve gezmeye gelenler ve inatla mağaza kapanış anonsu yapılmasına rağmen kalanlar var. Bilmem anlatabiliyormuyum! İnsanlar duyarsızlıklaşma başladıkça bu sorunlar daha artacak daha da büyücektir.

    Alıntıları Göster
    bizim de dükkanımız var. ve müşteri olsun olmasın, sabah açılış saati bellidir. neden? çünkü bu müşteriye saygıdır. illaki ayda yılda bir hiç mi geç kalmaz insan, hiç mi gecikmez olabilir tabii ki ama piyasada ben nereye gitsem aynı lakayıklık var. hiç kimseye laf söyleyen yok. kardeşim sen oradan ekmek yiyorsun, evine çoluğuna çocuğuna rızık kazanıyorsun yapma. layıkıyla yap işini. zaten müşteri hizmetlerine şikayet kaydımı oluşturdum ama bir kişiyle birşey olmaz eğer her sabah o kargo şubesi uyarılsa aynı şekilde müşteri tarafından, veya yönetim tarafından yapabilirler mi böyle birşey? aynı şey sağlık ocağında da oldu. doktorların normalde 8.30 da hasta bakmaya başlaması lazım. çalışma saati budur. 8.30 da sağlık ocağına girmek bile değil yani hasta bakmaya başlaması lazım. ama ne oluyor? doktor 9'u geçerken geliyor. bilgisayarı açması önlüğünü giymesi en az 9.30 oluyor. ee kardeşim kul hakkı nerde? doktor müslüman olmayabilir ama sonuçta bir sürü insan bekliyor orada? ben sabah işten izin alıp gitmişim erkenden sağlık işlerini halledip işime döneyim diye piyasada doktor yok. aradım sağlık bakanlığına şikayet ettim. orada bekleyen diğer millet koyun gibi bekliyor. şikayet eden beni görünce uzaylı görmüş gibi bakıyor. doktorsa doktor hayrına hizmet vermiyor, benim verdiğim vergilerle maaş alıyor. ben ona lütufta bulunsun istemiyorum işini yapsın. çalışma saatlerine riayet etsin yeter. edemiyorsa bıraksın gitsin kimse zorlamıyor.




  • Aras kargoyu atıp kaçıyor artık imza bile almıyor kargoyu teslim ederken diğer firmalar imza isim soyisim TC alıp işlemi bitirirken.İyice kasarlastilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TexasRanger kullanıcısına yanıt
    Kargo şirketi içinde ne olduğunu bilemez tabi ki. Orginal ya da sahte olduğunu da anlayamaz.
    Ama şöyle bir şey var. Biz kargoyu teslim ettikten sonra olay bitmiştir. Ürünün kaybolması çalınması kargo şirketine aittir. Biz 50bin tllik ürün gönderdik de desek inanacak yapacak birsey yok o sorumluluğu kabul etmiş zaten. Kargo şirketi de kendini sigorta şirketiyle sağlama almış. Tabi bazı ürünlerde sigorta geçerli değil diyor misal cep telefonu. Kaybolur çalınır kırılırsa bizi bağlamaz diyor. Ama bunu sadece sözlü olarak söylüyor. İmza almıyor. Bu da bir açıktır. Çünkü telefonu teslim ederken bana böyle bir şey söylemedi dersek işin içinden çıkamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayin ama burada tek hatali var sizsiniz, kargo sirketleri tarafindan; Para, çek, senet vb. kıymetli evrak ile altın, gümüş gibi değerli taşlar ve ziynet eşyası taşınması yasaktır. Kargonuzu teslim ederken bunu bildiginize dair imzanızı atıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır kargo şirketleriyle gerek bireysel gerek kurumsal çalışan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki,
    konuyu açan şahısın saati ister 100 000 dolar olsun ister 100 lira olsun fark etmez. Kargo alıcı harici teslim edilemez suçtur. Bu olay ilk değil. Hatta siz sadece 2-3 senedir görüyor da olabilirsiniz ben 10 seneyi aşkın süredir bu adamlardan benzer şikayetler duyuyorum.
    GÖnderilen kargonun teslim edilmemesi, kaybolması, eksik gitmesi, sağlıksız gitmesi, parçalanmış gitmesi, gönderilen yiyeceklerin açılıp yenilip teslim edilmesi. böyle yüzlerce olay var.

    Ve bu olay aras kargo da artık bir soygun çeşidine dönüştü. Yani insanlar bu açığı veya bu olayı keşfedip/oluşturup milleti dolandırıyorlar. bu yadsınamaz gerçek. Burada sadece bu olayı baz alarak " bu kadar pahalı saat olmaz" diye kişiye yükleneceğinize yaşanan diğer olayları da göz önüne alıp tepki koymanız gerekir.

    Ayrıca,

    Bu kadar pahalı saatin varsa hak ettin, o kadar zengin olmasaydın diyen arkadaşa da nörolojik tedavi veya psikiyatr desteği tavsiye ediyorum. Bu hastalıklı zihniyetin, çekememezliğin, hasetin başka tedavisi yok. Belli ki küçükken kendinden varlıklı kişiler tarafından aşağılanmış, hor görülmüş ve bu psikolojisine yansımış. Allah acil şifalar versin.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.