Şimdi Ara

VDSL Sonrası Hat Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün itibariyle VDSL2 geçiş yaptım. Sizce hat değerlerim nasıl yorumlar mısınız?

VDSL Sonrası Hat Durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacopman -- 2 Mart 2017; 18:34:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Davada Her İki Tarafta Haklıdır. Davalar Sadece "Usul" Bakımından Ya Kazanılır, Yada Kaybedilir.
  • Varmı yorum?

Davada Her İki Tarafta Haklıdır. Davalar Sadece "Usul" Bakımından Ya Kazanılır, Yada Kaybedilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakupkonak

Varmı yorum?

Yok

Orijinalden alıntı: turgut33

quote:

Orijinalden alıntı: yakupkonak

Varmı yorum?

Yok

Harbi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

35Mbps i destekler. Eğer 35 e geçerseniz yeni karar ile akn bitince 16mbps e düşer hızınız daha avantajlı.

Teşekkür Ederim dostum

• 35 destekler gibi gözüküyor ama bence problem yaşarsın Download hat değerin 12 db altına düştüğünde kopma yaşayabilirsin,
    ya saha dolabı evine çok uzak yada hatta bir anormallik var, hat zafıylaması 30 db normal değil. kutudan evine kadar olan kablo eskiyse değiştirebiliyorsan cat5 ile değiştir saha dolabından vdsl çıkış kapasitesi download 120-140 mbt upload 60 mbt civarında eğer saha dolabı yakınsa bu değerler normal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _OkNisT_ -- 2 Mart 2017; 22:47:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hat Fiziksel Durumu (Kapalı)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OkNisT_

35 destekler gibi gözüküyor ama bence problem yaşarsın Download hat değerin 12 db altına düştüğünde kopma yaşayabilirsin,
    ya saha dolabı evine çok uzak yada hatta bir anormallik var, hat zafıylaması 30 db normal değil. kutudan evine kadar olan kablo eskiyse değiştirebiliyorsan cat5 ile değiştir saha dolabından vdsl çıkış kapasitesi download 120-140 mbt upload 60 mbt civarında eğer saha dolabı yakınsa bu değerler normal değil.

Üstadım Saha dolabının evime olan uzaklığı şu şekilde:

VDSL Sonrası Hat Durumu

• Ankastre kutusundan hat yeni çekildi zaten Evim müstakil olduğundan hiç bir ek olmadan modeme bağlı. Sadece Evin içinde kablo payı biraz fazla var şuan şöyle bi 10 metre gibi daire şeklinde dolayıp modemin arkasına bıraktım.

• Değerlerimiz ve santral uzaklığımız aynı ama turknet hız arttırmıyor. Aynı hat değerleri 50mbit alıp snr nin 6 7 de stabil kullananlar var. Acaba arkadaş neye dayanarak 35 üstü alamazsın dedi?
    VDSL Sonrası Hat Durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 2 Mart 2017; 23:3:26 >

Orijinalden alıntı: gulnare

Değerlerimiz ve santral uzaklığımız aynı ama turknet hız arttırmıyor. Aynı hat değerleri 50mbit alıp snr nin 6 7 de stabil kullananlar var. Acaba arkadaş neye dayanarak 35 üstü alamazsın dedi?
    VDSL Sonrası Hat Durumu

Arkadaşım bir hattın sağlıklı çalışması için 12 db üzeri olması lazım zaman zaman hız düşüşleri veya kopma yaşarsın buna dayanarak dedim.
    Almayın diyen yok sonra vay efendim ben kopma yaşıyorum vay efendim modem 35mbitte buluşuyor hız testinde 20mbit çıkıyor diye sızlanırsınız servis sağlayıcınıza küfredersiniz. Arkadaşın hattında bana göre en üst sınır 35 mbit senin hattında ise 30mbit olarak düşünüyorum e bu kişiden kişiye değişir bana göre olan bu.

• keşke 35 alsaydınız çok daha iyi olurdu

quote:

Değerlerimiz ve santral uzaklığımız aynı ama turknet hız arttırmıyor. Aynı hat değerleri 50mbit alıp snr nin 6 7 de stabil kullananlar var. Acaba arkadaş neye dayanarak 35 üstü alamazsın dedi?
    VDSL Sonrası Hat Durumu

Arkadaşım bir hattın sağlıklı çalışması için 12 db üzeri olması lazım zaman zaman hız düşüşleri veya kopma yaşarsın buna dayanarak dedim.
    Almayın diyen yok sonra vay efendim ben kopma yaşıyorum vay efendim modem 35mbitte buluşuyor hız testinde 20mbit çıkıyor diye sızlanırsınız servis sağlayıcınıza küfredersiniz. Arkadaşın hattında bana göre en üst sınır 35 mbit senin hattında ise 30mbit olarak düşünüyorum e bu kişiden kişiye değişir bana göre olan bu.

Kişiden kişiye belli olan bir hız modemin buluştuğu hızın altına nasıl düşüyor. Teknik olarak bunla ilgili nerden bilgi bulabilirim. Modeme 35 verdiker desteklenen max hız 55 30 dalgalanır demekle ne kastettiniz. Tmm modeme 50 verseler desteklenen 55 olsa ufak bir parazitte düşer otomatik desteklenen max hızı yine alır. 20 yıldır bilgisayar içindeyim. Dijital veri nasıl kişiden kişiye değişir onu zaten anlamadım. Santrale 4 km mesafeden farklı bir adsl int var. 12mbit int alabiliyorum. Sizce neden tahmin yürüyebilir isiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 3 Mart 2017; 0:59:48 >

• quote:

quote:

quote:

VDSL Sonrası Hat Durumu

Kişiden kişiye belli olan bir hız modemin buluştuğu hızın altına nasıl düşüyor. Teknik olarak bunla ilgili nerden bilgi bulabilirim. Modeme 35 verdiker desteklenen max hız 55 30 dalgalanır demekle ne kastettiniz. Tmm modeme 50 verseler desteklenen 55 olsa ufak bir parazitte düşer otomatik desteklenen max hızı yine alır. 20 yıldır bilgisayar içindeyim. Dijital veri nasıl kişiden kişiye değişir onu zaten anlamadım. Santrale 4 km mesafeden farklı bir adsl int var. 12mbit int alabiliyorum. Sizce neden tahmin yürüyebilir isiniz?

Dijital veri kişiden kişiye şu şekilde değişir, bir işi yapmadan herşeyi biliyorum modunda olanlar vardır birde bir işi yapıp tecrübe edinenler vardır ben tecrübelerimle başıma gelenlerle konuşuyorum gir bak internette araştır adam hızım 50 mbit hız testinde çok düşük çıkıyor diye binlerce şikayet bulabilirsin, bir hattın sağlıklı çalışabilmesi için 100 kapasite varsa 70 hız profili gerekir bu 100 kapasite varsa 99da buluşacak diye birşey yok. 4km den 12mbit adsl alabiliyorsan alt yapı temizdir ve adsl ile vdsl farklı şeyler, normal şartlarda bu adamın lokal kablosuda temiz olsa 50 alır belki, hatta senin 4km örneğine göre direk 100 alması lazım kağıt üzerinde olduğu gibi işlemez bazı işler işin içinde olmak lazım, senin altyapında bulunan kablo su almadıysa bu adamınki su aldıysa bu seni bu konuda haklı yapmaz menhole girip kabloya bakmadım tahmin yürüterek konuşuyorum. Bilgisayar mühendisiyim diye kasılıp boş boş konuşan insanlarla uğraşmaktan ben yıldım oturup sana a dan z ye sistemide anlatamam benim düşüncem bu yönde ister git 100 al ister git 1000 al, kaldıki t11 (binaya kadar fiber) cihazda bile 100 mbit sağlıklı alabilmek için çok iyi tesisata ihtiyaç varken t3 den 380 metre mesafede 35 mbiti sağlıklı kullanırsın diyemem ben sana he kullanabilirim diyorsan da buyur kullan benim yazdıklarım arkadaşa yardımcı olmak amacı taşıyor kimseyle polemiğe girip kimseye kendimi haklı çıkartmak için zaman harcayamam kusura bakma.

• Yok sizinki öğrenilmiş çaresizliğe giriyor. Benim tabirimle tamir edilemez vaka. Aynı hatta tt neden 50 mbit sabit veriyor o zaman. Dediğiniz gibi metreye göre desteklenen hız tabloları almış başını gidiyor. 4 km nasıl 12 mbit aldığıma gelince saha dolabı açık alan 4km boyunca yerleşim yeri yok. Ve tablolarda kablo kesit oranı Avrupa standartlarına göre düşük . Trdeki kesit oranı Avrupa göre daha az gürültüsüz ortamda uzağa daha hızlı internet verilebiliyor. Bunu sorsan tt net deki adama o bile bilmez. Bir hattın kapasitesi bellidir. 100 ise 100 70 ise 70. Bundan 1 mbit yüksek de alamazsın. Daha sağlıklı bağlantı için 3 5 bilemedin yüksek hızlarda 10 düşük olur, oda uç sınırlarda. ama hiç bir zaman 10 15 olmaz. Türknetin yaptığı gibi hat 57 destekler sana 35 tanımlayıp hız testinde 28 üstünü göremiyorsan ve aynı hatta tt 50mbit kesintisiz verebiliyorsa bu turknet in kısıtlamasıdır. Doğru bilgisayar mühendisi olunca biraz fazla araştırıyorum. Bildiğim konudada bilmediklerimi araştırır varsa eksiğim düzeltirim. Bildiklerimide anlatmaktan çekinmem.

Edit ekleme: 4 Km mesefadeki hat değerleri yazın bir konu açmışım.
    VDSL Sonrası Hat Durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 3 Mart 2017; 9:20:32 >

• . Benim evime çekilen hat 60 metre ötedeki ankastre kutusundan geliyor. Telekomun 4 lu kablosu var içinde. 2 tanesini ankastreye bağlamışlar. Sizce bu mesafe çok mu hat zayıflamasını etkiler mi? Yada ankastreden gelen hattın içinde 4 kablo varya, onun ikisini bir diğer ikisini de bir edip ankastreye eklesem cift cift üzerinden sinyalimi alsam nasıl olur? Sence birşeyler değişir mi?

• quote:

VDSL Sonrası Hat Durumu

Şimdi dostum aslında @_OkNisT_ ile temelde aynı şeyden bahsediyorsunuz, sadece yazılı iletişim aracı olduğundan birbirimizi en basit cümleleri anlatırken bile yanlış anlaşılmalara, farklı anlamlar çıkartılmaya müsait olabiliyor. Şöyle ki hat değerlerimiz aynı olmasına karşın size verilen Upload değeri ile bana verilen Upload değeri arasında 10 megabitten fazla fark var. Yani hat durumu genel olarak çok göreceli bir kavram, sokağımdan geçen Tedaş kabloları dahi SNr Margin değerini çok çok fazla etkileye biliyor, Örümcek ağı gibi.. Bir yol diğer bir yolu tutmuyor. Türk Telekomda çalışan insanlar en az senin ve benim kadar (Hatta daha fazla) mevcut alt yapıların iyileştirilmesini istiyor. Hele ki saha ekipleri.. Gidip onlarla oturup konuşsan gerçekten durumları çok kötü. Resmen mucizeyi başarıyorlar. Ben şimdi bu 50 megabite mırın kırın ediyorum ya, ha işte bu hızı almam için ekipler geldi beni merdivene çıkarttı kablonun üzerindeki tarihi gösterdi 1985 Yılından kalma kablolar.. Dilekolay benden bile büyük :)

Asıl suçlular, bu işin maliyet politikasını izleyen tabir caiz ise 40 yıllık kablo ile milletten daha fazla para sömürmeye çalışan, yandaşlık yapan baştaki kellelerdir! Gel bir gün Telekom Müdürlüğüne gidelim.. Adamaların halini gör. Ya 100 Metrelik fiber için ödenek çıkartmayan müdürlükler var. Hatta şöyle düşünelim. Telekom çalışanıyız ve birden ödenek ve yatırım izni geliyor. Örnek olarak Adananın Tüm alt yapısı değişecek tertemiz olacak diye karar gelse emin olun zil takıp oynarlar. Evet belli bir süre yorulacaklarını kendileri de biliyor. Lakin daha sonrasında ne derece güzel bir rahatlığa kavuşacaklarını kendileride biliyor. Millet olarak ihtiyacımız olan en büyük şey biraz kendimizi karşıdakinin yerine koymak. Acaba oradan durum nasıl? Yani hepsi bizim abimiz, amcamız, dayımız, kuzenimiz, kardeşimiz.. Mevzu baştaki kelleler.. Büyük başlar.. Yandaşlar.. Kasayı Araplara Akıtan Satılmışlar.. Geriye kalan hepsi bizim insanımız...

• Forumca alkışlıyoruz. ah o yönetemeyenler var ya. Onları böyle lıycan.

Her şey etkiler elektrik kablosu yanından geliyorsa ve elektrikte aşırı dalgalanma varsa çiftli kullanırsan gürültü azalabilir. Birde sargı olayı var eğer kablolar çiftli sargı halindeyse aynı sargıları aynı hatta bağlarsan bir miktar artış yaşayabilirsin. Fizikte dalganın helezon arttırımı mı ne vardı öyle birşey.

Forumca alkışlıyoruz. ah o yönetemeyenler var ya. Onları böyle lıycan.

Aynen öyle kardeşim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.