Şimdi Ara

VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
5
Favori
14.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • batkent B kullanıcısına yanıt

    keşke aynısını istanbul içinde de yapsalar, ama gıcık belediyeler izin vermiyor ki kazı yapılmasına

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Neden yanlış bir yatırım ?

  • Şehrin göbeğindeki 70 daireli siteye FTTB bile getirmeyip üstüne "eğer para verirseniz dikkate alırız" şeklinde cevap veren Telekom'dan ne beklenir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Mart 2022; 0:13:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    12-13 yıldır evde fiber kullanıyorum. İlk 3-5 yıl FTTB'ydi. Sonrasında oturduğum konutta FTTH. Superonline'nın ilk bağlattığımız zaman hediye ettiği 3 mü 6 aylık 100 Mbps dışında yıllarca 10 Mbps, sonrasında 2 ay öncesine kadar 25 Mbps üstünü kullanabilmek fiyat açısından mümkün olmadı 13 yıllık internet hayatımda 100 Mbps'ye 2 ay önce geçiş yapabildim ki evde ilk internetim fiberde de hediyeli hızım buydu 13 yıl önce. Başlangıçta ciddi bir süre 4 GB kotalıya sığmaya çalışırken bir süre sonra kotasıza geçiş yapabildik maliyet farkını göze alıp sonrasında Adil Kullanım Kotasını icat ettiler.


    Yıllardır bu standartlarda, limitlerde ve fiyatlarda bakınca yok AKN, yok ucuz GPON - Router, yok hassas - yeri servis çağrılmadan değişemeyen fiber kabloya bir bakıyorum. Gigabit interneti uygun fiyata veremeyecektiysen maliyet ve kâr çerçevesinde ne diye böyle bir yatırım yaptın ki.


    Bu konuda nasıl bir maliyet, analiz süreci var bilmiyorum ama yok modem, wifi, eve kadar kablo bunlar bir çok insan için önemsiz ve anlamsız. LTE teknolojisi ve bu durum nasıl göz ardı edildi anlamıyorum. Bir çok insan için Wifi, IP yönlendirmesi, DNS bunlar bile gereksiz yükken bu konuda en basit ve en güzel çözüm mevcut evlerde dahi kullandığımız hızları daha esnek kotalarda bir çok ilçede 4G-LTE üzerinden vermek olurdu. Şuan evlerimizdeki GPON, Router cihazları bile gereksiz yük ve israf gözüküyor açıkçası.


    Telekom-Avea ve Turkcell - Superonline birlikteliği bu konuda bize zarar verdi diye düşünüyorum. Zira GSM şirketi ile sabit internet firmaları da birbirlerine karşı rekabet edebilirlerdi Fiber + VoIP gibi şeylerle fakat bu birleşmeler bu olası rekabeti ortadan kaldırdı.


    10-15 yıldır yapılan bir çok konutta hala yok uydu kablolaması, yok telefon bağlantısı bir çok oda da standart olarak bulunuyor. Hadi LNB kullanılıyor da, şu telefon kablolaması üzerine anlaşılıp güzel güzel CAT5 ve CAT6'lar, trafoya kadar fiber, trafodan sonrasında yine Ethernet, VDSL artık hangisi ucuzsa uzun vadede dayanıklı ve değişim - tamir konusunda esnekse kullanılabilirdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 8 Mart 2022; 0:14:3 >




  • 4G stabil değil ki, insanlar fiber ile 1-2 ms gecikmede oyun oynuyorlar, telefondan yapılan 4g bağlantısı ne kadar iyi olursa olsun 10-15 msden aşağı oyun oynatmaz, ayrıca 4g baz istasyonları da fiberlenmek zorunda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 8 Mart 2022; 0:15:35 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Kırsal kesim ama merkeze yakın çok uzak değil. Bulunduğum bölgedeki komşularımı da utanmadan arıyolar bide. Size yeniden sözleşme yapalım internetinizi kapatmayın diyip duruyolar. 2mbit ila 4mbit arasında kullanıyolar ama iş altyapı güncellemesine geldi mi tık yok. Bulunduğum bölgede 4 yıl önce imza toplanıp gerekli yerlere gidildi onay alındı 4 yıldır söylenen tek şey şu "bu yıl altyapı geliştirme planı içindesiniz" adamlar 4 yıldır aynı şeyi söyleyip geçiştiriyor.

  • Semmellow kullanıcısına yanıt

    Bölgeden bölgeye de çok değişiyor hocam, bazı müdürlükler çok iyi niyetli oluyor ellerinden geleni yapıyorlar, bazıları da umursamıyor

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki söylediğiniz yüksek hassasiyetli gecikme odaklı hareket edebilen insan sayısı milyonlar içerisinde küçücük bir azınlık. Masaüstü sistemler haricinde ethernet ile kullanım IPTV cihazları dışında yok gibi bir şey özellikle laptobun bir çok insan için son 5 yıldaki yaygınlığını da düşünecek olursak. Wifi 6, dünyada yaygınlaşırken bizde ciddi düzeyde Wifi 4, yanlış odada konumlandırılmış Wifi 5 router gibi problemlerde var ne yazık ki.


    Bizim ping sorunlarımızda temel problem aşırı kötü yerel bağlantıdan ziyade bağlandığımız sunucuların ülke içerisinde sunucusu olmamasından kaynaklanıyor diye biliyorum. Şuan evimde Wifi 4 android telefonum ile Wifi 5 router ve Telekom LTE'si üzerinden Speedtest'te aynı gecikme sürelerini elde ediyorum 12-13 MS.


    Şimdi 25'li yaşlarda biri için oldukça yaşı büyükmüş gibi konuşmuş olacağım ama yağmurda su toplayan yollarımızda ayaklarımız, paçalarımız en ufak yağmurda bile ıslanmadan yürüyemememize, arabalar patur - kütür yamalara, çukurlara maruz kalabiliyorken, milyon TL'lik apartman dairelerimizin işçilik, temel ve alt yapı ve tesisat, iklimlendirme kaliteleri de ortadayken, apartmanlar rezidans veya elit lüks bir site değilse ne kadar yeni olursa olsun arı peteği gibi çirkin bir şekilde asimetrik klima dış üniteleri ile soğutma için donatılırken gigabit internete uygun fiyata sahip olamamak ne yazık ki tüm bunlarla beraber yerleşim yerlerinde akşam 19.30'dan sonra arabayı park edecek yer bulamama gibi sorunlardan sonra bizim ev, mahalle, şehir, ben gigabit interneti hak etmiyoruz duygusunu insana çabuk empoze ettiriyorVDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz 


    Bu Gigabit yüksek hızlı internet olsun, 4K TV kanalları olsun bazen bende hayallere dalıyorum da sonra diyorum kanallarımız 4K'yı ne kadar hak ediyor dediğimde rahatlıyorum. Bırakalım yağmurda çamurda ayakları ıslatmadan yürüyebilmeyi, görme veya yürüme engelli bir bireyin kesintisiz, güvenli bir şekilde bir noktadan bir noktaya kendi başına ulaşabilme imkanının yanında internet bizim için fazla ilerde bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 8 Mart 2022; 1:0:34 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Hayatımızdaki çoğu şey internetlerimiz gibi kötü durumda haklısınız, ama olaya bir de şu açıdan bakalım ; bu kadar sinir bozucu ve zorlu bir hayat içinde bari internetimiz güzel olsun da akşamları güzel vakit geçirelim.


    Şimdi ben de Wifi 5 ile Vodafone LTE ping karşılaştırması yaptım, biri 4ms diğeri 25. Bence fark büyük

    VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz


    VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 8 Mart 2022; 0:51:36 >




  • Daha 2 - 3 gün önce eve turk.net vdsl bağlattım. 75mbitlik paketi kullanabilirsiniz. Çünkü hattınız 65 mbite kadar destekliyor dediler.

    Dedim ki 65'e kadar derken? 1 ile 65 arası bir rakam mı yani bunun alt tabanı yok mu içiniz rahat olsun dediler okey dedim.

    Eve kurulum için geldiler. Test modem ile bağlantıyı test ettik. Evet 21 mbit alabildim. Cihazı topladı arkadaş sonra bende gittim iptal ettim. Allahtan modem vs almadım oradan bir zararım yok.

    Kabloyla 21 veriyorlar şaka gibi. Turkcell super box var 50-60mbit alıyorum. Kablosuz olarak.... Ha ona da 250 lira veriyorum o ayrı..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz

    upload'a bak şaka gibi.

  • MTMAN kullanıcısına yanıt

    Ben bu firmaların arka planda gizli gizli anlaştıklarını düşünüyorum. Hiçbir firma 10-15ten fazla upload vermiyor ki kimse o firmaya hücüm etmesin diye. Yoksa superonline rahatça 50-100 upload verip bütün yayıncıları kendisinde toplayabilirdi.

    Ama sanırım TurkTelekom superonline ile konuşup para karşılığı yüksek hız vermemek konusunda anlaşıyor. ''Sen yeter ki uploadları açma, 500 milyon TL vereyim sana'' diye bir anlaşma




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 8 Mart 2022; 1:21:44 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Umarım dediğiniz gibi olur. Internetin gelişimi beni de çok sevindirirVDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz 

    Şimdi 2 kere daha hem İzmir içi hem Yunanistandan bir sunucuya denedim. Benim telin Wifi 4 olmasından mı Superonline'nın İzmir'deki başarısından mı yoksa Sol İzmir sorunlarını atlatmak için Wifi da kullandığım dnslerden bilmiyorum fakat Telekom LTE ile Sol Wifi 4 android tel üzerinden aynı ping değerlerini alıyorum speedtestte.


    LTE, Wifi 5 e göre normalde daha gecikmeli olur normalde ama her zaman öyle olmayabiliyor demek kiVDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Artık orasını bilemiycem ama kesin olan bişey var oda aldıkları ücrete göre verilen hizmet rezalet ötesi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Sizin LTE güzelmiş, vodafone beni deli ediyor VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz 

  • Semmellow kullanıcısına yanıt

    önümüzdeki günlerde ben de bölge müdürlüğüm ile birtakım görüşmeler gerçekleştireceğim, çünkü bizim sokakta çok garip bir durum var.


    3 yanımdaki binaya geçen sene turuncu renkli bir fiber kablo getirildi ve bağlandı. Bu kablo yer kazılarak 200 metre uzaktan sadece o binaya çekildi.

    İşin ilginç yanı şu an o binada hiçbir firmanın fiber altyapısı gözükmüyor. Binada herhangi bir baz istasyonu da yok.

    o zaman bu turuncu fiber kabloyu kim ,neden o binaya özel olarak getirdi ??


    %90 ihtimalle binada kıdemli bir TurkTelekom çalışanı olduğunu düşünüyorum. Eğer mümkünse o kabloya ek yaptırıp bir ucunu da kendi binama getirtmeye çalışacağım.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Memlekette Telekom sağolsun kendini küstürmeyi başarıyor. Turkcell ile Telekom arasında öyle bir rekabet var ki kırsalda Turkcell ile Vodafone 4G için baz istasyonu paylaşırken Telekom yok. 3G bile yok. O kadar seviyorlar birbirleriniVDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell, finansal ve matematiksel olarak Telekomdan daha başarılı çünkü yıllardır ciddi para kazandıran kâr ettiren bir şirket. Fizibilite ve doğru odaklanma bakımından Telekoma göre daha profesyonel ve gerçekçi olmak zorunda.


    Yayincilar, Gigafiber veya simetrik internet yoksa Sol kullanmak zorunda çünkü günlük, haftalık ücretli yüksek hız satıyor. Pazar payında ve net kârında potansiyel görürlerse değişiklik yapmak zorunda kalırlar aynı 500 Mbps - 1 Gbps indirme veya 20 Mbps upload hızına sahip tarifeleri oluşturdukları gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocm wifi4,kablo,modem,özel vpn vs yan etmenler. Ben ikisinide deneyimlediğimden bazı kanılara sahibim.Iki ana sebebi var. 1.si TT LTE Izmir'de iyi. Genel olarak zaten ping değerleri diğer operatörlere göre daha iyi. Yurtdışi Ip güzergahı TT Net ile aynı. Özellikle frankfurt cloudflare'ye sol ve LTE ile test yapın fark inanılmaz. 2. si sol Izmir'de kötü. Vodafone Net kullanıyorum iki firmada kafa kafaya aynı ms'ler çıkıyor. Pingler Ist ve Ankara'daki gibi stabil ve düşük değil. Yurtdışı çıkış güzergahları sorunlu. Oralama frankfurt'ta 49-53 arası ping alıyor ki bu iki şehirdeki kullanıcılar daha iyi ms'ler alıyor. Üstüne sol'ün sansür, packet loss, sorunlu cg Nat mevzularıda cabası.Yani kısaca biri iyi öteki kötü olunca dengeleniyor result'lar. :)

    2 hafta önce vf ile 44ms aldım frankfurt'a Izmir'den kendi rekorumdu ama 2 saat sürdü sadece.(bu server frankfurt'a yüksek ms veren server'lerden birisi.Genelde 52-53 ms çıkar.)

    VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz

    TT Lte cloudflare

    VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whowert is back -- 8 Mart 2022; 5:24:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Ben modemi kendim aldım hocam. İsslerden alınca bir fark oluyor mu ücrette.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.