Şimdi Ara

VDSL 100 Mbps alabiliyorken fiber/kablonet? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynen kardeşim bi sen zekisin zaten. Buradaki herkes yalancı bir sen doğru söylüyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamam kardeşim speedteste 5 ms alıyorum telekom çok iyi (!)


    Türknet mürknet neymiş kardeşim onların gigabiti varsa bizimde çöp bakırımız var.

  • komik duruma düşüyorsun yahu
    VDSL 100 Mbps alabiliyorken fiber/kablonet? VDSL 100 Mbps alabiliyorken fiber/kablonet?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aynen hiçbir yere yatırım yapmayan gigafiberden bahsediyorsun

    abonelerinin çoğu Türk Telekom alt yapısını kullanıyor ve bu Telekom'dan iyi oluyor öyle mi

    4.5g ile sabit interneti kıyaslayan birisi muhattap olmasın benimle mümkünse. Türk Telekom gerek sabit gerek mobilde ping açısından Turkcell'den iyi bunu artık kafana yazmışsındır umarım (Yanlış anlaşılmasın, ping değeri olarak daha iyi sadece. Turkcell gerek kapsama gerek hız açısından Türk Telekom'dan daha iyi)

    Ki Turkcell Superonline fiber kullanmadan yorum yapıyor büyük ihtimalle

    Blok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desident -- 16 Eylül 2021; 23:51:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Kankam güldürme ya. Türk telekom 4.5G de düşük ping veriyormuş. Aldığın hıza bak ilk. Neyse allahın garibanı ile tartışmaya giriyorum şaka gibi.

  • Senin kadar çabuk dönen birisini görmedim yahu. İlk pingden bahsedip sonra hızdan bahsetmek ayrı kafaymış.

    Ayrıca gariban dediğin kişide Turkcell Platinium, Türk Telekom Sosyal Medya Sınırsız, Vodafone Red'li Limitsiz tarife var haberin olsun

    Mobil operatörlere bakarsan görebilirsin. Muhtemelen 20gb data ile ay sonunu getirmeye çalışıyorsun şuan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom her zaman çöptü çöp olmaya devam edecek istediğin kadar ağla.


    Aynen kanka 20 GB internetim var aynen mobilde. 75 GB data 50 gb sosyal medya var ağlama devamke.

  • Superonline oneririm. VDSL 2 ay 100mbps verir 3. ay muhattap bulamazsiniz.. Cok guvenmeyin..

  • 200 al 200 al denmiş, 200ü her yerde vermiyorlar altyapı var altyapı var. Vodafone 200'ü kendi altyapısından veriyor zaten.

  • Dostum emin ol sabitte Türk Telekom en iyisi, ping olarakta ve hız olarakta. Sana öyle gelmiyor olabilir ama bu mobilde'de böyle, onda da Turkcell en iyisi. Senin kafa yapın mobil'de iyiyse sabitte'de iyidir kafa yapısı. Ben VDSL kullanmama rağmen TSoL ile aynı pingleri alıyorum. (izmir)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millenicom SOL altyapısından 100 Mbps 104 TL'ye taahhütsüz kurulum ücreti olmadan başvurdum, yorumlarınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız olarak neresi iyi? En fazla 100 Mbps veriyor. Eve kadar fibere sahip olmama rağmen ping değerleri dalgalı. Turkcell VDSL kullandım ping değerleri Türk Telekomdan daha iyidi. Örnek frankfurta 39 ms ile bağlanırken. Telekom ile 65 ms ile bağlanıyordum. Viyana'ya 32 ms alıyordum turkcell ile. Turkcell ile taahhüt bittiğinde Telekom yüzünden VDSL hizmeti veremeyeceklerini onun yerine ADSL hizmeti verebilceklerini söylediler. Hangi firmaya bakarsam bakıyım 16 Mbps ADSL gösteriyordu. Zorunlu olarak türk telekoma geçtim 50 mbps VDSL aldım. Turkcellde 50 mbps kullanıyordum 47-48 arası alıyordum. Telekomda 47-48 bırak 33 Mbps üstü nadir. Arıza kaydı açtım elektrikçi çağırdım. Ankastre kutusu villa sitesinin en uzağında. 200 metre uzaklıktaydı hat zayıflamam 12 civarıydı. İç tesisata sorun olduğunu düşünüyorduk 200 metre cat 6 ile bağladık değerler yine aynıydı. Max en fazla 36 gösteriyordu. Turkcellde Max 65 gösteriyordu. Sonra altyapı ölmeye başladı. Sitecek Superonline gittik altyapı getirmediler bir sokak arkada olmasına rağmen. Sebepi villa olduğu için. Her neyse kablonete gittik adamlar 2-3 sitede altyapı var bölgesel yatırım olursa en fazla dediler. En son nefret etsek bile telekoma gittik fiber getirdiler. Onun yerine evimin önüne VDSL saha dolabı koysalardı tek ben hizmet alsam daha iyidi. Ben bu kadar rezalet fiber kullanmadım. Hız 95 Mbps üstünü geçmiyor. Üstüne bufferbloat VDSL'den daha yüksek ping her şeyi yaşadım. Upload yaptığında 1000 ping gördüm. 1000 ping eve kadar fiber olacak birde.


    Superonline fiberde ortalama frankfurt pingi 35-39 arası. Türk telekomda 55-65 arası utanmadan 60 ping çok iyi diyip yardımcı olmuyolar. Taahhüt 1 sene sonra bittiği gibi iptal edicem. Yurtdışına direkt. O dediğin 20-30 pingi en fazla kendi veri merkezlerinde veriyor. İşleyişe gelince son kullanıcı 50-60 alıyor çok ama aşırı nadir o 20-30 alanlar. bir kaç kişi 20-30 ping alınca firma ping olarak iyi olmuyor. Utanmadan 210 TL almayı çok iyi biliyolar. 180 TL fatura gelmesi gerekirken 210 tl geliyor. Neymiş tivibu kurulum taksiti. 2 kişi geldi cihazı fişe takıp açıp şifre yazıp gittiler sadece. Buna her ay 20 tl veriyorum. Tek bir şeyde en iyisiler dolandırmakta.


    Mobil ile karşılaştırma sebepim yurtdışı pingleri mobil ile kafa kafayalar. Yukarda bulunan şahıs şehir içi bahsedip duruyor. Örnek olarak vanda yaşayıp şehir içi 1 ping alınca oyun sunucularına 1 pingmi alıyorsun? Hayır.





  • Dostum ADSL'i bir kenara bırak ve VDSL ile Fiber altyapısı baya sağlam telekom'un, VDSL'de bir nebze sağlam ama fiberde çok iyi.

    Ben bir VDSL kullanıcısıyım, paketim 35 mbit fakat bana jest yapıp 40 mbit yaptılar hiçbir ücret almadan. Sorunsuz kullanıyorum parasınıda fazla fazla ödüyorum, tek sıkıntım o.

    Pingim 5ms, oyunda ise 15ms.

    TSoL'da ping daha beter, kime sorsan aynısını söyler. Turkcell sadece mobilde iyi, gerisi için birşey demem.
    VDSL 100 Mbps alabiliyorken fiber/kablonet?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sana kötü haberim var sana jest mest yapmadılar. Kayıplardan dolayı bir çok kişiye aldığı paketin üstünde hız girdiler. 50 Mbps paket aldıysan 51 Mbps tanımlamak yerine 58 Mbps tanımladılar. Speedtest pingi önemli değil. Senin bahsettiğin oyun İzmir Ve ya istanbuldadır. Yurtdışına çık bi gel sonra görürsün 15 ms pingi. Fiber altyapısı sağlam diyorsun ben kullanıyorum fiber neresi sağlam. Adamlar takmıyor sorun olduğunu bildikleri halde napim diyip arıza kaydını kapatıyolar. 35-50-100 gibi hızlar zaten yavaş. Başka bir avrupa ülkesine git gel bizdeki sabit internete çöp diyip kullanmazsın. Mobil olarak kafa kafaya gidiyoruz (Turkcell sayesinde) yoksa Mobilde patates olurduk.


    DSL altyapılar hep sorunluydu hala sorunlu. Sadece müşteriye masraf çıkartıyor. İç tesisat eskidi para harça. Bir tek telekomda fiberin tek iyi yanı kabloda sorun olursa sorumlu onlar oluyor. Diğer türlü her iki altyapısı rezalet.





  • Bırak şu zavallıyı. Sansüronline kullanmamış burada boş yapıyor.

    Sansüronline bağlatınca Frankfurt'a 20ms ile falan bağlanacağını zannediyor yazık.

    Ayrıca Turkcell 4.5G ile boş yapması yok mu burada. Mobil operatörler bölümünde Turkcell'i savunurum da bu kadar da değil yani

    İl içinde Telekom ile 2-3ms ile gezerken Sansüronline ile 20ms gezeceğini bilmiyor

    Edit: Turkcell 4.5G'yi pcye bağlayıp tracert at bakalım nerelere zıplıyormuş sansüronline'a uğruyor muymuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desident -- 17 Eylül 2021; 23:46:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Zulema Zahir kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam. Ping değerlerinizi beklemekteyiz. Özellikle burada boş yapan insana nazaran. Umarım taahhüt vermemişsinizdir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tanrım konuştuğum zeka seviyesine bak okuma yazmada bulunmuyor şahısta. Aynen kanka ben frankfurta 20 ms ile bağlancağımı söyledim zaten. Hala il içinde diyor yazık.


    Her neyse senin zeka seviyenle sansüronline şehir içi 20 ms kankam bak.


    VDSL 100 Mbps alabiliyorken fiber/kablonet?




    Senin telekomcuk 100/20 vermeye korkuyor daha yazık. Araplarla birlikte satılmışınız sizde yazıkk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC517E97F -- 17 Eylül 2021; 23:56:23 >




  • Yazık la sana. Turkcell 4.5G ile sabit interneti kıyaslayıp burada boş yapıyorsun

    Speedtest linkini gonder bakalım belki öğeyi incele yaptın ? :D

    Frankfurt testlerini de bekliyoruz senden. Bakalım hangimizin pingleri daha iyiymiş. Sunucuları da belirt. Linkleri de göndermeyi unutma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desident -- 17 Eylül 2021; 23:55:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VDSL 100 Mbps alabiliyorken fiber/kablonet?
    VDSL 100 Mbps alabiliyorken fiber/kablonet?speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/9607630744

    Buyur geçen sene arkadaşım attığı test. Şuan sitelerine girersen 20 mbps upload paketini görebilirsin. Speedtest pingini hala önemsiyecek kadar zeka seviyesine sahipsin. O fortinte 35-40 arası alırken ben 62-65 arası alıyorum. Birazcık araştırırsan tracert testlerinde amazon sunucularına superonline ile 35 ms alan kişilerde var. İstanbul ve Bursa'da superonline düşük ping veriyor.

  • Söylediklerin bile birbiriyle çelişiyor. Sen bana Superonline ile frankfurt testleri at ben bakır ile atacağım bakalım hangisi daha iyi görelim. Geçen seneden test atmayla olmuyor.

    Ha ayrıca benim istediğim sonuçlar tracert sonuçları. Speedtest değil.

    En kaliteli tier 3 sağlayıcı kullanan Türk Telekom, yurt dışına kapasite düşüren Superonline ile kıyaslanıyor şaka gibi. Bu günleri de gördük. Gördük birde üstüne kendi kullanmadığı halde yorum yapani da gördük.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.