Şimdi Ara

Vb6 Daki Split komutunun C++ Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
11
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> Vb6 Daki Split komutunun C++ Lazım
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Onbaşı
    29 Mesaj
    Meraba
    ben genede split nedir diye yazıyım. C++ bilip vb6 bilmeyenler için.
    Vb6 da Split komutu İştedigimiz İşrettten Sonra yazıyı bölüyor.

    örnek
    Dim a as string
    Dim Böl() As String
    a = 15,20

    Böl() = Split(a, ",")

    Böl(0) Dedigimde 15 alıcaktır.
    Böl(1) dedigimde ise 20 alacaktır.

    C++ da bu işlemi nasıl yapabilirim.

    Tşkler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakado -- 27 Temmuz 2012; 22:31:08 >



    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    8047 Mesaj
    her string bir karakter dizisidir (char array) . bir donksiyon yazıp string ve bölecek karakter olarak ve string array döndüren bir fonksiyon split fonksiyonunun işini yapar.
    |
    |
    _____________________________
    drrah diyorum başka birşey demiyorum.
  • Onbaşı
    29 Mesaj
    tşkler buna yukarıdaki gibi bir örnek verebilirmisiniz.
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    510 Mesaj
    Tam olarak anlıyamadım.. 0 girildiğinde 15 e, 1 girildiğinde herhangi bir sayı 20 ye mi bölünsün ?
    |
    |
    _____________________________
  • Onbaşı
    29 Mesaj
    Hayır.
    Elimde diyelim.
    forum.donanimhaber.com
    var

    Noktaya kadar o lan kısımları
    label text yazsın.

    Örnek

    label1 = forum
    label2 = donanimhaber
    label3 = com

    olacak.

    yada Listeye aktaracak fark etmez o

    ilgin için tşkler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakado -- 27 Temmuz 2012; 22:52:46 >
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    8047 Mesaj
    string text = "ahmet,hasan,hüseyin,kazım";
    string [] splitedText = Split(text , ',');

    gibi split fonksiyonunun içi de

    public [] string Split (string text , char splitChar)
    {
    // buraya ayırma kodları gelecek
    }
    |
    |
    _____________________________
    drrah diyorum başka birşey demiyorum.
  • Onbaşı
    29 Mesaj
    evet
    tşkler ama sanıyorumki bu C# C++ da kullanamıyorum
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    510 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jakado

    evet
    tşkler ama sanıyorumki bu C# C++ da kullanamıyorum
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jakado

    evet
    tşkler ama sanıyorumki bu C# C++ da kullanamıyorum

    Kardeş normalde c++ böyle birşey öğretilmiyor. Bu senin dediğin olay mesela üstüne ilave edilir baan göre c++ da. yani C++ ı öğrenirsin, üstüne kata kata ilerlersin sonrada. Burası sana yardımcı olacaktır.

    http://www.cplusplus.com/faq/sequences/strings/split/
    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    510 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jakado

    evet
    tşkler ama sanıyorumki bu C# C++ da kullanamıyorum
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jakado

    evet
    tşkler ama sanıyorumki bu C# C++ da kullanamıyorum

    Birde şu örneği incelermisin..

     

    #include <stdio.h>
    #include <string.h>
    #include <iostream>

    int main ()
    {
    char str[] ="- This, a sample string.";
    char * pch;
    printf ("Splitting string \"%s\" into tokens:\n",str);
    pch = strtok (str," ,.-");
    while (pch != NULL)
    {
    printf ("%s\n",pch);
    pch = strtok (NULL, " ,.-");
    }
    system("PAUSE");
    return 0;
    }


    |
    |
    _____________________________




  • Onbaşı
    29 Mesaj
    tşkler kardeş ilgin için. Sorunum çözüldü
    tekrar tşkler
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    510 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jakado

    tşkler kardeş ilgin için. Sorunum çözüldü
    tekrar tşkler
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jakado

    tşkler kardeş ilgin için. Sorunum çözüldü
    tekrar tşkler

    Rica ederim
    |
    |
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Bey Azura
üniversite
Canlı Tv izle
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,219
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.