Şimdi Ara

VB de belirttiğim tarihe kaç saat kaldığını nasıl hesaplatabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Visual Basic te istediğim tarihe kaç saat kaldığını öğrenmek istiyorum.
    Örneğin 3 Şubat 2007 saat 23:15' falan saat,falan dakika,falan saniye var şeklinde
    Bunu nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..::KaRTaL::.. -- 25 Aralık 2006; 13:14:25 >

•  
    Dim tarih As DateTime = CType("12.12.2012 12:12", DateTime) 'geriye saydırılmak istenen bir değer
    Dim tarihFarki As TimeSpan = tarih.Subtract(Now)
    Dim mesaj As String = String.Format("Zamanın dolmasına {0} gün, {1} saat, {2} dakika {3} saniye kaldı.", tarihFarki.Days, tarihFarki.Hours, tarihFarki.Minutes, tarihFarki.Seconds)
    MessageBox.Show(mesaj)

Basit olarak böyle yapabilirsin.. Bunu istediğin gibi düzenleyip bi Timer nesnesi ile kullanırsan istediğin sonuca ulaşabilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyucel77

Dim tarih As DateTime = CType("12.12.2012 12:12", DateTime) 'geriye saydırılmak istenen bir değer
    Dim tarihFarki As TimeSpan = tarih.Subtract(Now)
    Dim mesaj As String = String.Format("Zamanın dolmasına {0} gün, {1} saat, {2} dakika {3} saniye kaldı.", tarihFarki.Days, tarihFarki.Hours, tarihFarki.Minutes, tarihFarki.Seconds)
    MessageBox.Show(mesaj)

Basit olarak böyle yapabilirsin.. Bunu istediğin gibi düzenleyip bi Timer nesnesi ile kullanırsan istediğin sonuca ulaşabilirsin..

Hata veriyo
  • Kod VB.NET kodudur. VB6 kullanıyorsan uygun karsılıgını yazmak gerekebiliyor. Hata veriyor diyorsun ama hangi satırda nasıl bir hata verdigini belirtmemişsinki yardımcı olalım halbuki ben kodu deneyerek calıstırraarak yazdım buraya...
  • vb6 kullanıyorum

VB de belirttiğim tarihe kaç saat kaldığını nasıl hesaplatabilirim?
  • kod dogru ama tanımlama yapmassan calısmaz
  • eski bir konu ancak ihtiyacım var. belirttiğim tarihe kaç sn yada saat kaldığını gösterecek bi program yazabilirmisiniz?
    örneğin tepedeki kutudan 1 mayıs 2010 u seçicem pc saatine göre kaç saat kaç dk kaç sn kaldığını söyliyecek.
    böyel birşey istiyorum. yapan olursa çok sevinirim. iyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.