Şimdi Ara

VB + Access Kullanarak Program Yazma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 10 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 4
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 2
  • Ortalama Mesaj Aralığı 5 gün 5 saat 39 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • smartcard (3 mesaj) ibrahimunaLife (2 mesaj) mcmaho67 (1 mesaj) regardfulcrow (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (2 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> VB + Access Kullanarak Program Yazma
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Teğmen
    178 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Arkadaşlar VB ve Access de yeniyim. " Danışman Takip " isimli bi program yapmak istiyorum. Görsel ve biraz kod ekleyerek bi kısmını bitirdim. Ama Access ile ilişkilendirme nasıl yapılıyor ? Bu konuda yardım edebilecek var mı ? Gerekirse Projeyi'de yoLLayabiLirim ???



    |
    |
  • Binbaşı
    1352 Mesaj
    Componentlerden MSADODC componentini projene dahil et. Aşağıdaki kodları MS Access'e bağlanmak istediğin yerde kullanabilirsin

    'Bu Public ile tanımlı 2 değişkeni formun kod sayfasının en üstüne yaz
    Public conn As ADODB.Connection 
    Public rs As ADODB.Recordset


    ' Bu kodları ise Tabloya bağlanmak istediğinde kullanabilirsin. Aslında Form_Load'da kullanırsan istediğin zaman istediğin yerde kullanabilirsin.
     
    Set conn = New ADODB.Connection

    conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & "Access_Dosya_Adi.mdb"
    conn.CursorLocation = adUseServer
    Set rs = New ADODB.Recordset


    'Tablodan sorgu yapmak için şöyle kullanabilirsin.
     
    Set rs=conn.execute("Select * from Tablo_Adi")


    Okuduğun değerler rs.Fields nesnesi içinde gelir

    Örnek :
     
    Plaka=rs.Fields("Plaka") ' Plaka burada sütun ismi.


    Örnek : (Markası Renault olan tüm Plakaları ekrana yazdırma)
     
    Set rs=conn.execute("Select * from Araclar Where Marka='Renault'")

    Do While not(rs.Eof And Rs.Bof)
    Debug.Print rs.Fields("Plaka")
    rs.MoveNext
    Loop



    'veya (rs nesnesini bir değer set etmeye gerek olmayan SQL cümleciği)
     
    conn.execure("Update Tablo_Adi() Values()")




    Umarım yardımcı olabilmişimdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 2 Aralık 2011; 14:55:23 >




  • Teğmen
    178 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Yardımın İçin Teşekkür Ederim. En Kısa Sürede Vermiş oLduğun KodLarı deneyeceğim (: saoL
  • Çavuş
    53 Mesaj
    tüm VB ve Access in birlikte kullanıldığı programlarda aynı yöntemi kullanabiliriz sanırım. VB içerisinde access için OLE.DB bağlantı kütüphanesi gormusştum. benim merak ettiğim sadece tek bir database e ağdaki 8 bilgisayar nasıl eşzamanlı veri ekleyip güncelleyebilir? teşekkürler simdiden.

    DebrisRat
  • Binbaşı
    1352 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: DebrisRat

    tüm VB ve Access in birlikte kullanıldığı programlarda aynı yöntemi kullanabiliriz sanırım. VB içerisinde access için OLE.DB bağlantı kütüphanesi gormusştum. benim merak ettiğim sadece tek bir database e ağdaki 8 bilgisayar nasıl eşzamanlı veri ekleyip güncelleyebilir? teşekkürler simdiden.

    DebrisRat


    Bu isteğinizi yapmak için özellikle bir şey yapmanıza gerek yok. Yukarıda verdiğim kodlarla yazacağınız her hangi bir yazılımı 8-10 veya daha fazla pc'ye kurarak istedğiniz işlemi yapabilirsiniz. Tek engeliniz "aynı record"'a birden fazla programın aynı anda farklı işlemler yaptırma isteği olabilir. (Kesin demiyorum ama olasılık var)
  • Onbaşı
    30 Mesaj
    eline saglık ama bu kodlar visual basic 6 için geçerli değil.
  • Binbaşı
    1352 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: mcmaho67

    eline saglık ama bu kodlar visual basic 6 için geçerli değil.

    Bu kanıya nasıl vardın bilemiyorum ama bunlar sürekli projelerde kullandığım kodlar.
    |
    |
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
valorant points
valorant vp
Webtures SEO;SEO Nedir?
bankacılar
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,203
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.