Xiaomi scooter 4 ultra modeli bakıyorum. Teknosa mediamarkt falan 50bin TL den cihazı satıyor. Teknosa outlette 35bin lira bir tane ürün var. Şimdi diyeceksiniz 35bin e satıyor ya herif iade mi teşhir mi muamma ancak neden 35bin derken mediamarkt.de ye giriyorum 799 Euro. Yani 35bin e geliyor cihaz. Adamlar Almanya'daki mediamarkt karı üstüne 15bin cebine indiriyor. Ve bu soygun neredeyse bütün ürünlerde var. Devletin hiçbir şey yaptığı yok denetim sıfır. Kaça aldın kaça satıyorsun soran yok. Bir şey alırken yurtdışı fiyatına bakıp alın resmen soygun var < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Vatandaşı mağazalar nasıl sövüşlüyor

-
-
Devletin sormasına gerek yok ki. Gelen gümrük faturası var satış faturası var . Teknosa ile ilgili konu var çalışana mobbing vs var şeklinde. Ülkedeki firmaların gelirleri belli pek çoğu zaten konkodato ilan etmek için başvurmuş bazıları zarar açıklamış %50ye enflasyon olan ülkedeyiz. Paranın kullanım maliyeti de %60lara varmış . Türkiye boşuna dünyanın en pahalı ülkelerinden olmaya gitmiyor bir yandan ÖTV ve vergiler diğer yandan yüksek enflasyon ... Bana ne enflasyondan alacağım maaş zammına bakarım diyen memur ve emekli tayfası da bu ekonomiden zarar görmeli ki isterse enflasyon %100olsun faiz %200olsun demeyi bırakır belki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Mayıs 2025; 23:4:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Internetten alışveriş yapmak daha kötü olabilir. "Nasılsa uzaktasın" diye iade teşhir ya da arızalı problemli ürün gönderilme ihtimali daha yüksek. Sen ürünü iade edene kadar, onlar kabul edene kadar bu süreçler uzar.
Ayrıca kargoda zarar görme riski, satıcının sorumluluk kabul etmemesi gibi mevzular oluşabilir O yüzden sanal ortamdan değerli elektronik alışveriş yapmayın, üzülürsünüz.
Daha önce bu tür olumsuz deneyimleri çok yaşadım. Şansa sorunsuz cihaz geldiği de oldu ama risk büyük. Telefon ve bilgisayar gibi ürünlere 3 - 5 fazla verin mağazadan alın kurulumu da onlara yaptırın arızalı çıkarsa ne olacak diye başından sorun, değiştiririz demiyorlarsa onlardan da satın almayın yani eğer ki ürün arızalı çıkarsa sorumluluğu onlara yıkmaya çalışın, 3 - 5 lira ucuz diye internet sitelerine atlayanların çoğu elektronik konularında mağduriyet yaşıyor.
2025 yılındayız ve netten bir şeyler satın alma mevzusu, bir yetenek olmaktan çıkalı çok oluyor zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Mayıs 2025; 11:56:52 >
-
quote:
Ayrıca kargoda zarar görme riski, satıcının sorumluluk kabul etmemesi gibi mevzular oluşabilir O yüzden sanal ortamdan değerli elektronik alışveriş yapmayın, üzülürsünüz.
Yukardaki üye olayı yanlış anlamış!
Konuyu açan 15.000 lira scooter da kazık var diyor, o da boşver mağazadan al, kazığı ye ama kafan rahat olur diyor, Ya 15.000 kazık yiyip te o gece nasıl kafanı yastığa koyup uyuyacan, Ben yimedim sen ye deyip nasıl olacak bu iş?
Not; Alıntı yapamadım, beni bloklamış!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O kazık değil, riske girmemek. Internet satışlarında malı biraz daha ucuza satacaklar ki, riskli ürünlerde, insanlara daha kolay satsınlar. Senin babanın hayrına mı, cep telefonunu mesela veriyorsa 2K aşağı veriyor sanıyorsun? Net alışverişi risklidir bu yüzden.
Ayrıca adam Almanya'daki mağazadan bahsediyor, buradaki mağazadan bahsetmiyor. Almanya Medimarkt falan diyor. Almanya'da elbette daha ucuz satılır, bunun vergisi var vs. Almanya'daki mağazadan bize ne yani? Burada mağazada daha pahalı satılıyorsa, bu satan mağazanın kar koymasıyla ilgili değil, vergi ve ihracat masraflarıyla ilgilidir. Yani sen bu konuyu iyi okuduğundan emin misin?
Fakat şahsen, diyelim ki Türkiye içinde net ve mağaza 15K fark ediyor diyelim, böyle bir şey olması mümkün değil. Ancak o zaman mağazadan da almazdım, netten de almazdım. Hiç satın almamak gibi bir seçenek de var sonuçta, gider başka bir model alırım.
Ben genel olarak, internetten pahalı ve elektronik ürünler satın alınması büyük bir risktir diyorum. Konudaki scooter, mcooter bununla ilgili yazmadım. Başlığa "vatandaşı mağazalar söğüşlüyor" demiş, ben başlığa genel bir cevap yazdım. Elektronik konusunda net alışverişlerinde bu riske girilmesini tavsiye etmem diyorum.
Mağaza alternatifi, her zaman için sanal ticarete tercih edilmeli diyorum. Mağazadaki birkaç bin liralık fiyat farkını zaten genelde o kadar olmaz, en fazla 1000 TL gibi olur riske girmemek ve ürüne hemen sahip olmak için kabul ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Mayıs 2025; 13:43:37 >
-
Ali express 97 TL ürün aldım araba yan ayna sinyali hemde LED'li kayar bana 554 TL geldi bunun içinde vergi ve kargo ücreti var hatta kargo ücretinden bile vergi almışlar dolar ile olduğu için
Türkiye'de tanesi 800-1500 TL ürünün normal ampullu
Mağazalar değilde bu vergileri alanlar sizi soyuyor bence
Y dışı fiyatı mı denetim yok mu
Aradaki uçurum vergileri çat diye alıyor emin ol denetim var.
Basit örnek
Y dışı iphone 16 fiyatına bak içerideki satış fiyatındaki kalemlere bak
Y dışı x bir arabaya bak içerideki satış fiyatındaki kalemlere bak.
Kar oranında yönetenler üretenden daha çok kar ediyor sonra markete peynir neden 250 tl diye kızıyorlar ve ellikide afiyetle yiyor
İnternetten almak riskli demiş de arkadaş, mağazadan almak çok daha riskli. Mağazaların hiçbiri bir sorun yaşadığında söz verdikleri şekilde ilgilenmiyorlar. İnternet alış verişlerinde en kötü cayma hakkın var. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Mağazalarda sorun yaşamış biri olarak söylüyorum.
Amazon, Inventus gibi hala sağlam kalan yerler var.
-
Dostum arkadaşın anlatmak istediği aslında şu ama anlatamamış memlekette enflasyon var ve doların ne olacağı belli değil firmalar da kendini korumak için kafalarında bir fiyat belirleyip ona göre satış yapıyorlar. İşine gelen alsın işine gelmeyen de almasın mantığı işliyor yani.örneğin avrupada cihaz 1000 euro ama tr de 1000 euro olması gerekiyor ya( vergi mevzusuna girmeden düz mantık gidiyorum) adam kur 45 ise 50 diyor 55 diyor ona göre piyasaya satıyor. Apple bile aynı şeyi yapıyor. Firmalar temiz değil ama senin ülken düzgün yönetilmediği için bu durumdasın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selbes piyasa, selbes piyasa, fiyatı bu, pahalı geliyorsa alma, bir malın fiyatını piyasa belirliyor derken, ne ev, ne araba, ne market, ne pazar kaldı.
Tipik Tayyipçi. Hayatında vergiyle yeni tanışıyor herhalde.
-
Sağlam kalan yerler var demişsin. Amazon, Türkiye pazarına gireli daha birkaç yıl oldu. Kaç yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyor da, sağlam kalan yer demişsin. Inventus dediğin yer ise fosil yer, 15 yıl öncesinden biliyoruz. Hiçbiri mağaza kadar güvenilir değil. Mağazaya giderim, telefon mu alıyorum, PC mi alıyorum, artık ne alıyorsam, oradaki elemana paketi açtırır, kontrol ettiririm, öyle alırım. Ürün sorunlu çıkarsa, iadesini alacak mısınız diye baştan konuşurum. Bence insanları yanlış yönlendirme. Netten yapılan alışverişler tehlikelidir.
Cayma hakkım var diyorsun, ama çoğu zaman, servis raporu bahanesini öne sürüyorlar. Ayrıca kargoların iade edilmesini reddetmek, satıcının elinde. Iadeyi reddedip gerisin geriye yolluyorlar ve site çekiliyor. Ondan sonra tüketici hakem heyetiyle uğraşacaksın. Sonuç alabilirsen o şekil iade edersin.
Elektronik ürünlerde öyle kolay iade olmaz. Sen ürünü açtın bu ikinci el oldu, bunun değeri düştü şeklinde olaya yaklaştıkları için, kolay kolay iade almak istemiyorlar. Hem site, hem satıcı kıvırtıyor buna servis raporu alınacak o şekil iade alırız falan diyorlar, müşteri hizmetleriyle tartışınca, istediğiniz yere şikayet edin diyorlar, T**** ve ona benzer yerlerde başıma geldi yani iade falan edemezsin cayma hakkını da isterlerse kullandırtmazlar.
Kanun şöyle böyle demekle de olmuyor, uygulamada çok kolay şekilde sorun cıkartıyorlar, servis raporu ayağıyla, kanunun etrafını dolaşıyorlar zaten, eğer iade ederken, mal sorunlu dediysen, servis raporu alınacak bahanesi öne sürüp iade kabul etmiyorlar, iade ederken direkt cayma hakkımı kullanıyorum seçeneğini isaretlemen gerekiyor ama satıcı yine de iadeyi reddedebilir ve gerisin geriye gönderebilir hiçbir şey yapamazsın tüketici hakem heyetine başvurup aylarca beklemekten başka..
Tüketici hakem heyetiyle aylarca uğraştıktan sonra sonuç elde edersin. Ayrıca Vatan'dan aldığım bir PSU'yu eve getirdim ve birkaç saat içinde patladı, sorunsuz anında değişim sağlandı. Bir kereliğine direkt değişim yapıyoruz ikinci kez olursa servise gider şeklinde bilgilendirdiler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Mayıs 2025; 20:9:47 >
-
Bir ürün alırken akakçeye bakıyorum 10 bin liralık ürünü 25 bin liraya kadar satan firmalar oluyor millet birbirini söğüşlüyor. Enflasyonun bir sebebi de bu zaten keyfi fiyat arttırımı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 7 Mayıs 2025; 20:20:43 >
Bunun vergi ile alakası yok. Gümrük vergisi ab ülkeleri ile Türkiye'de aynı. Temuya Aliexpress e falan bakamazsın. Bunlardan sen ürün alırken ithalat firması olmadığın için devletin sana uyguladığı gümrük tarifesine tabisin.
Geçen gün dreame r10 süpürge aldım. 7899tl fiyatı var. Ab ülkelerinde bakıyorum aynı fiyat.
Çin ile hiçbir zaman aynı fiyat olamaz ama ab ile paralel olmak zorunda.
Hayatda anlamazlar.Benim babamda öyle geçen konuşuyoduk Terzi bir paçayı 150₺ yapmış böyle şey olabilirmi die söyleniyordu bunun devletle ne alakası varmışmış ben yoruldum artık he he diyip geçiyorum.Kara cahil toplum hiçbirşeylerden haberi yok.Birşeyleri bilmediğindende haberi yok malesef :(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hangi ülkede ötv diye ekstra bir durum var? Veya bilmem kaç bin ımek kaydı var?
Yurtdışında vergisiyle beraber 85 dolara satılan ürünü Akp'nin koruyup kolladığı ithalatçılar vatandaşa 135 dolara kitliyor. Bizatihi incelediğim bir ürün üzerinden konuştum. Gümrük masraflarından da muaf bir çoğu. Söğüşlenme zirvede.
Hayat pahalandıkça, esnaf zamı vuracak elbette
-
Dostum scooter da ÖTV yok. Ayrıca devletin neden denetlemediğinide söylüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X