Şimdi Ara

Vatan bilgisayar işlemcime el koydu ağır rezalet içerir... Edit geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
5
Favori
28.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
246 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı şey 2018 yılında başıma geldi logitech ürünün faturası olmamasına ve 5 yıllık olmasına rağmen kendilerine mail attığımda eskisini almadan yeni mouse göndermişlerdi. halada laptopumda evde mutlu mesut kullanılıyor ups kargo ile 4 günde elime ulaşmıştı bir şansınız deneyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo126 -- 16 Ekim 2019; 12:47:36 >
  • Daha önce Vatan'da benzer bir duruma düşmüştüm ama iyi gitmişti. 2. el bir ekran kartı almıştım arkadaşımdan birkaç gün sonra bozulmuştu kendiliğinden, görüntü gelmiyordu ekrana. Faturası arkadaşın üzerineydi ama ben gittim mağaza verdim, aldılar, kontrol ettiler ve para iadesi (çek) verdiler. Ama ismimi cismimi sormadılar ben de söylemedim, kart sizin mi dedilerse de benim demişimdir herhalde, çok hatırlamıyorum ama isim muhabbeti hiç geçmedi bile sanırım.
    Vatan bence tamamen haksız bu konuda, ürünün başkasına satılması garantisi ile alakalı bir durum bozamaz, fatura da sende olduğuna göre ürün senin demektir. Hakem heyeti bu konuda yardımcı olabilir bir sorabilirsiniz, şikayet var vs. ye de yazın mağaza yetkilelerinin önüne de düşsün. Ne olursa olsun ürüne el koymak nedir?
  • adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    Çözüm sürecinde biraz yol kat ettik firmadaki birkaç ilgili arkadaş yardımcı oldular sağ olsunlar.
  • vatan'dan birşey almayalı uzun zaman oldu. Müşteri hizmetlerinr bakılırsa işler iyi gitmiyor yakında topu dikerler. Ateş gibi bir fırsat görmedikçe uzak durulmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melo126

    Aynı şey 2018 yılında başıma geldi logitech ürünün faturası olmamasına ve 5 yıllık olmasına rağmen kendilerine mail attığımda eskisini almadan yeni mouse göndermişlerdi. halada laptopumda evde mutlu mesut kullanılıyor ups kargo ile 4 günde elime ulaşmıştı bir şansınız deneyin derim.
    Nereye mesaj yollayayım hocam?
  • Buraya Kayıt olup sahip olduğunuz ürünün seri nosu ile bir ticket oluşturuyorsunuz hocam mail adresinize geri dönüş sağlıyorlar ingilizce olarak kasmanıza gerek yok türkçe atılan maillere türkçe cevap veriyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melo126

    Buraya Kayıt olup sahip olduğunuz ürünün seri nosu ile bir ticket oluşturuyorsunuz hocam mail adresinize geri dönüş sağlıyorlar ingilizce olarak kasmanıza gerek yok türkçe atılan maillere türkçe cevap veriyorlar
    Hocam seri no nerde yav? Teşekkürler.

    edit : Seri no girmeden buldum MK520 klavye mouse set.
    Mail de geldi ticket no bilmem ne diye şimdi nereden kontrol edeceğim bunu göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 16 Ekim 2019; 13:43:57 >




  • Yasal olarak ürünün fatura sahibi sen değilsen MH iadesinde yeni fatura kesileceği için fatura sahibi dışında iade edilemiyor bildiğim kadarıyla. Fatura sahibinden muvakafatname alarak teslim alıp alamayacağını ilgili mağaza yöneticisinden talep et ya da Vatan Müşteri hizmetlerinden ilgili mağazanın sana ulaşmasını talep et.

    Kesinliği olmamakla beraber bir de bu yolu dene.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, vatan genel merkezdeki arkadaşlar ile zaten görüştüm bu muvafakatname ile mağazada fatura sahibi adına işlem yapabileceğim iade ve değişim adına.

    Üstüne mağazayada çoktan durum hakkında bilgi iletilmiş an itibari ile bir sorun çıkacağını zannetmiyorum
  • Hocam kayıt olduğunuz sitedeki biletlerim bölümünden takip edebilir veya arasıra mail adresinizi kontrol edebilirsiniz ilk etapta size geri dönüş sağlamaları uzun sürsede (10-15 gün) sonrasında ürün ile ilgili yardımcı olmaları çok çok hızlı oluyor
  • melo126 kullanıcısına yanıt
    Vatan'da bu konularda kolay kolay mağdur olmazsınız hocam, ancak pratik bilgisi biraz eksik bir arkadaşa denk gelmiş olma ihtimaliniz var o kadar. MH işlemleri gerçekten riskli, günde onlarca satış sonrası destek işlemi yapılıyor. Mağaza yöneticilerine de danışılmasını isteyebilirsiniz, pratik bilgiden ziyade tecrübeden dolayı yardımcı olabilirler.

    "Çaldı" kısmını değiştirin isterseniz başınız ağrımasın. 5 el değiştirmiş 10000 TL'lik cihaz fatura sahibine iade edildi. Değişim işlemlerinde fatura sahibi dışında muhattap kesinlikle yoktur. Fatura sahibi dışında işlem yapılması durumundaki senaryo anlatılamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • melo126 kullanıcısına yanıt
    birde keşke vatandan dinleseydik hikayeyi...

    Başlık bir kere berbat. Vatan bilgisayarın sizi mahkemeye verme hakkı var. Ortada bir sıkıntı var tamam ve çözülmeyecek gibi de değil. Sosyal medya böyle işte abart abarta bildiğin kadar. Haklı olsanız bile hakaret edemezsiniz kimseye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pandemic -- 16 Ekim 2019; 14:13:19 >
  • Vatanda zamanında bende bir ürün aldım, üründe ufak bir kusur vardı bende değişim istedim, dükkandan çıkarmadım ürünü çalışan kontrol için açtığında beraber gördük. Bana bu ürünler hep böyle çıkar, değiştiremeyiz bunu diye cevap verdi. Bende sıfır ürün alıyorum, niye kusurlu ürünü kabul edeyim dedim ama dinletemedim.

    Müşteri hizmetlerine yazdım, bir kaç gün içerisinde arayıp falancanın ismini verip değiştirebileceğimi söylediler. Gittim teknik servis bölümüne, dedim böyle böyle falancayla konuştum değiştirin diyorlar.

    Elemanlar yine başladı, kardeşim bunu istediğin kadar değiştir, bu ürün sorunlu, her seferinde değiştirecek misin, bu değiştirilmez diye hede hödö yapmaya.

    Ya birader, bu kadar kraldan çok kralcı olmaya gerek var mı? Vatanbilgisayar'ın kendisi bile değiştir diyor, maaşından mı kesiliyor, senden mi çıkıyor, ne konuşuyorsun hala değiştir geç işte diye bağrınmaya başladım artık.

    Sonra tekrar gidip aradılar değiştirmeden önce, telefondaki adamıda ikna etmeye çalıştılar izin verme değiştirmesine diye. En sonunda değiştirdim ürünü, yeni açtıklarıda sorunsuz çıktı...

    Bazende böyle, firma değil, çalışan yokuşa sürüyor. Bayılıyorlar yokuşa sürmeye, millete artistlik yapmaya.




  • Evet. 6 ay garantisi kalmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    "madem iade alamıyor yada değişim sağlayamıyoruz ürünümü geri verin daha fazla uğraşmak istemiyorum diye belirttiğimde"

    bozuk olan malımıda geri vermediler. dolayısıyla bir el konulma malımı benden alma durumu söz konusu idi sinirlenip çaldılar diye sitem etmekde 1.5 aydır bir mağdur olarak kendimi haklı buluyorum

    Tavsiyenize kulak verip başlığı biraz yumuşattım çözüm sürecinde olduğumuz için aksi taktirde kullanmış olduğum başlığın mağduriyetimi birebir yansıttığını düşünüyorum.
  • melo126 kullanıcısına yanıt
    İade, değişim gibi RMA ya da DOA kapsamlı durumlarda şirketin ürünü vermemesi normal olabilir o kısımda vatanı bağlayan pek durum kalmıyor aslında ama hizmet alınan yer sonuçta ona diyecek bir şey yok.

    Aslında bu kadar sürmesine gerek yoktu halledilebilirdi ama dediğim gibi daha tecrübeli kişilere denk gelmek lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüketici hakem heyetine ikinci el bir ürün için başvurmak istediğimde ya fatura sahibi olacak ya da fatura sahibinden .... kişiye hediye ettim vs gibi bir kağıt olması lazım demişlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pandemic kullanıcısına yanıt
    Kimseye hakaret ettiğimi düşünmüyorum keskin sirke küpüne zarar hocam mağazaların içinde ve önlerinde rezillik çıkaran bir sürü viral videolarıda görüyoruz. Ben sadece hakkımı arıyorum ve bu süreç içerisinde ne mağaza personeline ne çağrı merkezindeki arkadaşlara karşıda tek bir hakaretim olmadı. ayrıca şunu da belirtmek isterim " Ortada bir sıkıntı var tamam ve çözülmeyecek gibi de değil. Sosyal medya böyle işte abart abarta bildiğin kadar " kısmen katılıyorum ama ağlamayan bebeğe emzik vermezler hocam konunun bu raddelere varmasıda benim hakkımı sosyal medyada aramamda mağaza personelinin kabahati. Siz bugün aynı rezilliği yaşasanız ve 1.5 aydır hiçbir şekilde çözüm ve yardım odaklı sonuç alamasanız sizin tepkiniz ne olurdu?

    " Genel merkezi 3. kez konu ile ilgili rahatsız ediyoruz az önce beni telefonda azarladılar fatura sahibi olmadan işlem yapamazsınız diyen mağaza personeli de var 6 saatte işlemleri tamamen çözen ve izlememiz gereken yol hakkında yardımcı olan genel merkezde var şimdi hangisine inanayım? " lütfen siz söyleyin :) demekki aslında yardımcı olmak ve çözüme ulaşmak çok basit. Muhalefet duruşunuzu her ne kadar anlamasamda sizede iyi niyetiniz için teşekkür eder hayırlı forumlar dilerim




  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Bu konuda tamamen haklısınız keşke biraz daha tecrübeli bir arkadaş bu tip bir belge ile işlemlerin kısa sürede halledilebileceği bilgisini verse ne konu sakız gibi uzar nede bu kadar gergin bir hale gelirdi. Tamamen şanssızlık olarak yorumluyorum
  • 2. el almayın paranız yoksa diyen arkadaşın maaşı kaç tl acaba ??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.