Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.019
Cevap
52
Favori
360.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ameliyatta sıkıntı çıkarsa öyle oluyormuş hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RavenPriest R kullanıcısına yanıt
    Varikosel ameliyatının doğası gereği sperm değerleri önce düşer sonra da yükselir.
    Çünkü kan diğer toplar damarlardan geri döner.
    Fakat eğerr ameliyatta belli bir miktar atardamar kesilirse testis atrofisi oluşur ki bunun oranı çok düşüktür
    Ameliyattan sonra 3. Ayda yeni sperm üretimi yapılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spawn_ kullanıcısına yanıt
    Mrhb hocam doktorunuz ıyı mıydı ameliyat sonrası sıkıntı yasadınız mı bır de tam anlamadım ameliyat şart dedıler mi devlette?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben de varikosel ameliyatı oldum. 5-6 yıl oluyor ağrım vardı şu an ağrım yok. Ama sol testisimdeki damar sarkması hala duruyor. Doktorum geçer demişti ama hala aynı sarkma devam ediyor. Bu normal bi durum mu geçmesi mi lazımda sarkmanın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeronimo1

    Arkadaşlar merhaba, çok faydalı bilgiler edindiğim için ben de buraya güncel ve ayrıntılı bilgiler vermeye çalışacağım. 4 gün önce sol varikosel ameliyatı oldum mikrocerrahi yöntemi ile. Genel anestezi yaptılar bana ve çok da iyi yapmışlar çünkü ameliyat sırasındaki tedirginliği yaşamadan oldu bittiye geldi. Yaklaşık 40 dakika sürdü diye biliyorum ve odaya çıkardılar. Ağrım vardı o yüzden serumla bir şeyler verdiler. Kısa zamanda kendime geldim ve 4-5 saat içinde de hastaneden yürüyerek çıktım. Çişimi yaptım hastanede ve bir sorun yaşamadım. Çok iyi geçtiğini söyledi doktor bu yüzden sadece istirahat etmemi ve kontrole bile gelmeme gerek olmadığını belirtti. Şimdi benim en çok kafama takılan ve araştırdığım noktalara gelicem ve bunlarla ilgili de bilgileri güncellemeye çalışacağım zaman içinde. Sol testisimde şişlik var. Ara sıra ağrı da oluyor ama çok olduğunu söyleyemem. Ayrıca testiste sarkma da var. Yani estetik anlamda bir sıkıntı yaşıyorum şu an sadece. Benim için şu an önemli olan şişliğin ve sarkmanın ne olacağı? Ayrıca ameliyattan önce belirgin olan damar bölgesi yine bir küçük yumru şeklinde orda duruyor. Zaman içinde düzelme olacak mı? Bu sorulara cevap verebilecek olan var mıdır?
    Tekrar merhaba, ameliyat olalı tam 2 hafta oldu. Güncelleme yapacağım. Testisteki sarkma çok büyük ölçüde düzeldi fakat hassasiyet ve ağrı zaman zaman kendini hissettiriyor. Şişlik de büyük oranda düzeldi ama hala ödem olduğunu düşünüyorum çünkü sağ testise göre biraz daha büyük sanırım. Ayrıca belirgin olan varikoselli damarlar hala çok belirgin. Bugün doktorumla görüştüm bağlanan damarların 3-6 ay arasında küçüleceğini söyledi. Zamana bırakıp çok düşünmemek gerekiyor sanırım dostlar. Fakat ağrı ve hassasiyet konusunda bir yorum yapabilecek olan var mıdır? Tamamen düzelme oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeronimo1 J kullanıcısına yanıt
    Sizden önce msj yazmıştım benşm de 5-6 yıl oluyor ameliyat olalı. Damar sarkması hiç geçmedi aynen duruyor. Ağrılar da arasıra oluyo sürekli ağrı vardı o geçti sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisi sorcam arkadaşlar bende 2.8 orta derecede gösteriyor ultrasonografi doktorla konuştum sanki ameliyat olmasanda olur gibi bi intiba oluştu 6 ayda bi gene kontrol ettirmek lazım falan dedi ama beni rahatsız ediyor kafama taktığımdan mi onuda bilmiyorum gerçi. Sürekli aklım orda djdj. Yani olucam ama 2 ay sonra olsam sıkıntı olmaz heralde diye düşünüyorum. Refluye rastlanmamasi iyi bir şey dedi doktor. Napsam bilemedim tabi önce sperm testi falan istiyorlarda benim önceliğim şimdi rahatsız olmak. Şu virüs bitse 1 2 doktora daha gidicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varikoseli olan arkadaslar damar yapımız ne yazık ki varis olusumuna meyilli oldugu icin varisin tekrarlamaması icin bir beden küçük likralı slip kilot kullanmak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surda yazilanlar genelde okunmuyor sanirim. Lütfen konunun tamamını

    Varikosel zamanla testislerdeki fonksiyonları bozar sperm ureten hucrelerin bir kismi ölür. Spermlerin de kalitesi bozulur. Zamanla bu bu artar. Varikosel tehşisiniz varsa zaman kaybetmeden ameliyat olmanız gerekir.

    Bozulan testis fonksiyonladın ne yazık ki belli bir kısmı geri gelir.

    Bazı varikosellerde testis fonksiyonladı bozulmamış. Fakat zamanla bozulmayacagı anlamına gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tavsiyelerim

    Iyi bir üroloji cerrahı lazım. Doktorun eli bu tip ameliyatlara yatkın olsun.

    Mikrocerrahi yontemi basarı orani en yuksek olan yontem. ( laparoskopik , radyolojik yöntemlerde var.)

    Mikrovasküler doppler cihazı kullanan doktorlar var. Bu cihaz biraz pazarlama unsuru. Bazı ameliyatlarda gerek bile olmuyor. Olmazsa olmaz degil yani. Doktorun elinin bu tip ameliyatlara yatkın olması lazım.

    Ameliyatı yapacak olan doktor Kendi hastanesinde ameliyatı yapsın. Baska bir hastanede yapmasın.

    Varikosel konusunda akademik calismalari olan doktorlar tercih etmeye calisin.

    Ameliyat sonrasıda estetik dikiş mi atacak doktor bunu da sorun

    Ameliyat olun olmayın varikoseliniz varsa Bir beden küçük likralı slip kilot kullanmaya calisin.

    Aklima gelenler bunlar konu icinde aslında sorulan sorularınn bir cogu mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir doktor önerisi alamadık İstanbulda arkadaş. Kendi araştırmalarimda Muhsin balaban Cüneyt sevinç gibi isimler gördüm. Doktor takvimi tarzı sitelerde yorumlar iyi ama şöyle birsey var bu sitelerde güvenilir değil. Ne yapsak bilemedim. Yok mu şu kardeşinizi aydınlatacak ameliyat olmuş biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RavenPriest R kullanıcısına yanıt
    Ben forumdaki butun varikosel konularini bastan sona okudum ve bir cok doktor onerisi var.
    Ayrica bazi kriterleri de yazdim.
    Bu kriferleri kendi kendine yogurup teker teker doktorlari arayabilirsin.
    Bunlardan ucretsiz muayne yapanlara muayne olabilirsin.
    Doktor sana kalmis. Kimse sorumluluk almak istemez.
    Iyi doktor sende iyi bir ameliyat yapacak diye bir kesinlik yok.
    Bu karari senin vermen lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi günler arkadaşlar bende Şubat ayında sol varikosel ameliyatı oldum yaşım 29 İzmir can hastanesinde karar verdim 2 senedir evliyim önce eşim baktı bi sorun cıkmadı sonra ben bakındım direk varikosel dedi tabi bunu yaşadıgım ilçedeki özel hastanedeki Doktor dedi ultrasyona yönlendirdi 4 derece var dedi direk ameliyat tabi bende tedirginlik acayip hisler başladı araştırma yaptım İzmir can hastanesinde Erdem hoca ile telefonda görüştüm daha önceki tahlillerimi yolladım bakıp direk gün verdi. Ameliyat günü gittim odama yerleştirildim çok ilgilendiler saolsunlar 20 dk sonra anestezi doktoru kontrol etti beni 10 dk sonra beni ameliyat icin aldılar 40 dk sürdü tahmini vucut alt kısmı komple uyuşturuyorlar sırt kısmından 3 iğne vuruyorlar bi tanesi elektirik yemiş gibi titretiyor saniyesinde vücut uyuşuyor belden yukarısı tek çalışıyor 🙂ameliyattan 3 saat sonra vücut yavaş yavaş kendine geliyor ayak parmakları oynamaya başlıyor 6 saat sonra bsyler yemeye başlıyoruz öyle hatırlıyorum 🙂bi gece orada kaldım kimi hastalar 6 saat sonra taburcu oluyor ben garanti olsun diye gece kaldım sabah çıktım agrı sızı hiç hissetmedim sadece eğilirken biraz sızı oluyordu oda hemen geçiyordu. 90 günlük bir ilaç verdi doktorum 24 saat ara ile kullanıyordum yemekten 1 saat sonra 3 gün araç kullanmaya işe cıkmaya başladım toptancı olduğum icin ve ve derken aradan geçen süre 4 ay dün Mutlu haberi aldım eşim HAMİLE baba oluyorum çok şükür Allah’ıma isteyen herkese nasip etsin insallah ne kadar erken ameliyat olursanız o kadar iyi kesinlikle doktorumu tavsiye ediyorum her zaman Yardımcısı oldu ne zaman arasam geri dönüş yaptı. Sorusu olan arkadaşlara Yardımcı olurum sağlıcakla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgattable -- 30 Mayıs 2020; 13:48:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya için doktor tavsiye edebilecek var mı?
  • Unforgattable U kullanıcısına yanıt
    Kullandığın İlacın Adını Öğrenebilirmiyim?

    3 Hafta Önce Çift Taraflı Ameliyat Oldum.
    Çıktıkdan Sonra 2 İlaç Verdi Doktor
    Ağrı Falan Olmadığı İçin Kullanmadım
    Bunu Doktora Söylediğimde Ağrımıyosa Kullanma Dedi
    Bir Kaç Gün Sonra Ağrıdığında Gittim
    Ağrıyosa Kullan Dedi (:
    Yine Bir Kaç Gün Kullandım Sonra Geçti
    Kullanmayı Bıraktım Bıraktım Derken Ara Ara Kullanıyorum Şuan Yine Ağrı Var. Bu Ağrı Hastalığın Hemen Geçmeyeceğinden mi? Yani Henüz 3 Hafta Olduğundan mı? Düzenli İlaç Kullanmadığımdan mı? Yoksa Ağır Kaldırmış Olduğumdan mı Acaba?

    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozdenyns kullanıcısına yanıt
    İyi günler hocam geçmiş olsun insallah en kısa zamanda istediğiniz olur benim kullandığım ilaç ‘plentyfert men’ 90 kapsül olanı verdi kesinlikle kullanacaksın dedi sizede tavsiye ederim gerçi doktor a söyleyip hareket ederseniz daha iyi olur bende agrı yok şükür 6 haftalık minik bizi heyecanlandırıyor insallah sizde en kısa zamanda mutlu haberi alırsınız.siz mikro yöntemi ile mi oldunuz yoksa normal mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul’dan dr tavsiyesi isteyenler Cüneyt Sevinç ile görüşmeden karar vermeyin. Sadece bir görüşün diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RavenPriest R kullanıcısına yanıt
    Cüneyt sevinç alanında çol iyidir. Görüş bir defa diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mangamene kullanıcısına yanıt
    Hocam Manisa Şehir Hastanesine gittiniz mi? Ameliyat konusunda son durum nedir? Ben de Manisa'dan doktor, hastane tavsiyesi arıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam ozelden msj yazamıyom pm falan dıyor kusura bakmayın sehır Hastanesi ne gıttım hocasını gozum tutmadı zaten mıkro cerrahı yapmıyorlarmıs turgutlu ege umut da kapalı yapıyormus Pazartesi uşak Medical e gidecem bakalım olmadı izmir can hastanesı nasıldır acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.