Şimdi Ara

Vandalizm ile mücadele

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mr.big Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malesef ülkemizde her alanda yaşanan vandalizm sonunda araçlarımızı sokaklara park edilemeyecek hale getirdi. 1 hafta arayla önce aracımın ön camını kesici bir aletle çizdiler ardından dün ise çocuklar tebeşir ile yan kapıları çizdiler.

Aile içi mutsuzluk o kadar fazla ki çocuklar başkalarının araçlarına zarar vererek enerjilerini atıyorlar diye düşünüyorum.

Malesef polis, hukuk da konuyu çok umursamıyor hatta bir seferinde kamera kaydı olmasına rağmen polisin verdiği yanıt "Abi boşver hiç uğraşma kaskonda mini onarım vardır ordan yaptır geç" polisin görevi akıl vermek olmuş :)

Sırf caydırıcı olsun diye; Aracım için ön ve arka kamera sipariş ettim. OBD veya AKÜ üzerinden bağlamak yerine 30.000 mah bir powerbank alıp bu powerbankı torpidoya (ısınıp tehlike yaratmasın diye) yerleştireceğim ve kameranın enerjisini bu powerbank aracılığı ile vereceğim.

128 GB hafıza kartı ile 1 günlük kayıtlar alırım diye düşünüyorum. 4K seviyesine ise video kayıt sürelerini uzatmak için çıkmadım. Hem sürüş esnasında hem de park esnasında en azından kamera ile kendimi güvene almak istiyorum artık yoruldum çünkü.

Powerbank ile bağlanmak istenmezse radar modülü alınarak tıpkı Tesla'lardaki gibi sarsıntıda veya harekette kayıt oluyor. Ancak benim hedefim 7/24 kayıt almasını sağlamak.

Umarım vandalların hepsi yok olur :)

• Benimde yan apartmanda bir 2 ayaklı hayvan var. Arabanın üzerine tükürüp duruyor. Allah biliyor beni de tüküreni bulamıyorum. Bil bulsam biliyorum yapacağımı. Bıktım artık şu pislikten. Es kaza araba koysak sabaha kadar her tarafı tükürük içinde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

Hocam çözüm basit. Ev tipi indoor kameralar ucuz. 128 GB hafıza kartı alıyorsun kamerayı cama sıcak silikonla sabitliyosun ve kayıt altına alıyorsun. Ben böyle yaptım. Outdoor kameralar pahalı, indooru camın iç tarafından sıcak silikonla yapıştırdım aracımı koyduğum bölgeyi izliyorum.

• Vandalizmden ne çektik be, ve fakat çok uzun yazmışsınız çoğu kişi bunu okumaz hocam, millet özete hasret.

Hadi bakalım, kayıtları paylaşında iki yorum yapalım Z kuşağı hakkında.

Bu arada Z kuşağı bizi epey şaşırttı imaro olayında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt

Kamera kaydı yok elimde :) Olusa paylaşırım ama olmaz inşallah.

• Powerbank ile kaç saat kayıt alabilir ki

• Tek Yol Erken Seçim kullanıcısına yanıt

10.000 mahlık powerbank ile 14 saat kayıt aldı kameram.

şimdi 30.000 mahlık powerbank aldım, evin önünde kamera var. Arabayı ev dışında park ettiğim yerlerde kamerayı çalıştıracağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kamera koyunca sizin için tek fark artık kimin yaptığını biliyor olacaksınız , yine yaptırım olmayacak :)

• mr.big kullanıcısına yanıt

Çocuk veya kasıt içeren durumlarda en azından hukuki süreç arayacağımda bir delilim olmuş olur hocam :) 1 haftada 2 vandallık yaşayınca insan ne yapacağını bilemiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.